Şimdi Ara

5 YILLIK TIPÇI İLE SORU CEVAP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
2.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar, hepiniz heyecan ile sonuçlarınızı bekliyorsunuz.Umarım her şey gönlünüzce olur.Yıllar önce bu forumda sizler gibi çokca vakit geçirdim bir sene mezun kaldım 6k lık bir derece ile tıp fakültesine yerleştim. uzun süreden beri giriş yapmamıştım kuzenimin sınava girmiş olması beni bir daha foruma attı :) Tıp fakültesi çalışma düzeni farklı illerdeki fakülteler öğrenci hayatı geçim şartları her konuda istediğinizi sorabilirsiniz soru cevap yapalım herkes faydalansın bu başlık altında.Aklınıza ne gelirse sorun çekinmeyin.Elim boş bu akşam, pc karşısındayım bekiyorum buyurun gelsin..

• gençlerr fırsatları değerlendirin tercih dönemi hızlı gelir bakın aklınıza takılan her şeyi sorun derim
  • covid-19 döneminde hekim gelirleri ne kadar oluyor hocam ?
  • Hocam cerrahpasa veya hacettepe arasinda kalsaydiniz hangisini secerdiniz sebepleriyle birlikte yazarsaniz sevinirim
  • Hocam herkes doktor sayısı arttı pratisyen hekim olabilmek için kpss benzeri bir sınava girilmesi söz konusu olabilir diyor siz ne düşünüyorsunuz?
  • Pavel Tsatsouline kullanıcısına yanıt
    maalesef bilgim yok
  • Boomerang070 B kullanıcısına yanıt
    gerçekten zor bir tercih :) şöyle söyliyeyim bir arkadaşım vardı sınava beraber girmiştik ilk senemizde tr de ilk 100 dü özel bir üniye burslu olarak gidip ayrıca birden çok burs almıştı ama daha sonra bütün ayrıcalık ve bursları kenara atıp yatay geçiş yapıp cerrahpaşaya geçti.Halinden memnun baya yurt dışında staj vb imkanlar buldu ki bunlar zor şeyler :) İstanbul çok güzel bir kent ayrıca, ben de cerrapaşa derdim
  • Ya geçen seneye göre 6.4k geliyor da bus ene ne gelir Allah bilir 8-9-10 klik tiplardan seçerken neye dikkat edersiniz eve yakınlık/kolay gecme vb
  • En çok arada kaldığım konu: Türkçe tıp mı ingilizce tıp mı ?
  • Muhammed0123 M kullanıcısına yanıt
    hekim açığının ne zaman biteceği nedir vb tam bilemiyorum ama sağlık önemli bir alan sınav olur mu bilemiyorum şu an böyle bir durum gözükmüyor ama şu anda uzman olabilmek için bile tr nin ilk 10k sı ile 6 sene sonra tus a giriyorsunuz bu bile zor bir sınav genel hatları ile bakınca, kitle zaten başarılı :)
  • Hocam ben şeyi merak ediyorum.Fakülte seçilirken nelere bakılmalı ? Şey olur mesela tercih etmeden önce bunları bilmiyordum bilseydim daha dikkatli incelerdim gibisinden muhabbetler olur hep.Bu yönde ben bakmamıştım siz mutlaka dikkat edin diyeceğiniz şeyler var mı
  • ilk 5 k sonrası ise bence yakın olan hatta şehirinde olan fakülteye git derim ama bu ilk 5 k nın haricinde ki bazı fakülteler ciddili gelişmiş durumdalar denizli ısparta iyi fakülteler
  • ygsmagduru32 Y kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler hocam.Bu zamanlarda kafam karisik bi muhendislik bi tipa gidiyo kafam ailemin etkisiyle de tip yazacam galiba soruyu biraz daha açayim

Puanim aksilik olmazsa hacettepe ing yeter ama cerrrahpasa ing zor.

Sizce ingilizce egitmi almak icin hacettepeye mi gideyim yoksa cerrahpasa turkceye mi?
    Gonlum istanbul istiyo ama bi yandan da ing okumak istiyom sizce sirf ing diye capa ing yi dusunebilirmiyim?
  • Reisilil kullanıcısına yanıt
    ingilizceyi kendi imkanlarınla da öğrenebilecğini düşünüyorum.Tıp akademik dilini igilizce de öğrenmen belki zaman alır ama yaparsın bence ing tıpta okuyan arkadaşlarım hafif pişmanlık duydular ama tercih meselesi tabi ingilizce seviyen mutlaka artacaktır
  • Ksmynblty K kullanıcısına yanıt
    ilk söyleyeecğim şey net bu kadar ders çalışıldığını bilmiyordum :) ben üni sınavına hazırlanırken 1 er tane test kitabım 1 er tane konu anlatımlım vardı burda ilk 3 sınıfta her sınava komite denir yılda 4 kere falan olurHer sınavda en az 600 sayfa not olur ilk aklıma gelen bu oldu ama zamanla alışıyorsun ki çalışmalısın ciddi bir iş insan sağlığı detayları kaçırmamamlısın ileri de hasta ile karşılaşıldığında.İlgi alanlarına iyi bak derim alışırsın elbet ama zorlu olabilir.
    şu anda ki inglizce seviyen iyiyse ing yaz derim pişman olmazsın ama türkçeye gidersen de emin ol çok kaybın olmaz bu fakültelerde ki arkadaşlarımız lafı evirip çevirmeye gerek yok zeki çocuklar zeki olmasalar da çalışkan :) ingilizceyi türkçe tıpta okusalar bile yıllar içinde geliştiriyorlar çünkü bu fakülteler perstijli okullar mecburlar geliştirme konusunda
  • Hocam yanlış yönelttim soruyu sanırım.Şunu demek istemiştim.Şimdi bizim sıramız x bandında gelecek.Eğer çok kötü gelmezse birçok üniversite içinden tercihler yapacağız.Burada üniversite seçerken nelere dikkat edilmeli bunu sormak istemiştim.
  • ygsmagduru32 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam çok tesekkur ediyom.
    Universite ve doktorluk hayatinizda basarilar diliyorum.
  • Ksmynblty K kullanıcısına yanıt
    tamamdır şimdi anladım hangi üni olsun diyorsun.Tıp için konuşacak olursak üninin fiziki şartları nasıl ? sistemi oturmuş mu ? geçme işleri nasıl ?(baraj sistemi geçme notu vb) kendi ilinde okuyacaksan avantajları dezanavtajları bunlar önemli içinden merak ettiğin olursa yaz yine :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ygsmagduru32 -- 24 Temmuz 2020; 22:44:16 >
    rica ederim ben de başarılar dilerim her şey gönlüne göre olsun
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.