Şimdi Ara

50-60 BİN LİRAYA ARABA SATIN ALMAK-OPEL INSIGNIA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • uzun süredir 1.4t insigniaları takip ediyorum,araştırdığım ve edindiğim bilgilere göre en sorunsuz motor 1.4t olarak görünüyor...
    açıkçası kesinlikle stil paket harici bir insignia alınmamalı diye düşünüyorum,çünkü 18 inch jant aracı acaip şekilde değiştiriyor.tabi ki afl far sistemide büyük bir artı.

bazı araçlarda 18inch jant olmasına rağmen afl far sistemi olmayanlar görüyorum,o durumu çözebilmiş değilim,muhtemelen alıcı aracı alırken sadece extra jant istemiş diye tahmin ediyorum,yada sonradan takılma...

her neyse,fiyat açısından 1.4t için konuşmak gerekirse,şu an fiyatların 60 bin seviyesinde seyrettiğini görüyorum ancak,bu fiyatlar son 2 ayda bu seviyelere çıktı diyebilirim.
    2 ay öncesine kadar 55-57 bin tl civarına stil paket+sunrooflu pek çok araç vardı ve 1 tanesi hariç uzun diyebileceğim süreler satılmadı.

insignia düşünen arkadaşlara tavsiyem 60binden fazla vermemeleri,özellikle stil paket olmayanlara...
    insignialarda biraz beklemek,sabretmek gerekiyor,bana göre stil paket 50-80 bin km'lerde temiz bir aracın ederi max 57-60 civarıdır...

• Fünfzehn kullanıcısına yanıt
    Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım.

-1.4 Turbo motorlarda Cosmo paket mevcut değil. Alırsanız Edition Elegance tavsiye ederim. Sadece "Edition" olanlar fazla boş gelebilir.

-2013'ten itibaren makyajlı kasa başlıyor. Eğer bütçenize göre bulabilirseniz 2013 model makyajlı kasa almanızı öneririm. Hem daha güncel hem de daha donanımlı olacaktır.

Eğer makyajsız kasa düşünüyorsanız maksimum 60 Bin TL civarındadır daha fazla para vermenizi tavsiye etmem. Ama bütçeniz el veriyorsa önceliğiniz makyajlı kasa olsun. 68-70 civarına satılık düzgün araçlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ventto -- 10 Kasım 2017; 3:33:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2009-2011 1.6T insigniaya 65 ve üstü isteyen var ki bu fiyat çok fazla. Donanım ve aracın durumuna göre 50-58 binden fazla verilmez. Aracın kronik sorunları var ve bu yaştaki bir otomobilin arıza yapma potansiyeli çok fazla. Bakım falan derken maliyet dahada yükseliyor. Sadece insignia değil tabiki, otomobil fiyatları genel olarak uçmuş. 2005-2006 turşu olmuş passata 45-50 isteyen var, bu kadar parayı bu arabaya verenin aklından şüphe etmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Live yourlife -- 11 Kasım 2017; 15:8:48 >
  • 2014 üzeri üst donanım 1.6 T Insignia almak için ne fiyat aralıkları uygun olur? Mondeo'da LPG sıkıntı olduğunu öğrendikten sonra Tce 1.2 EDC Megane bakarken bu konuyu gördüm :)
  • 2014 de mart ve mayısta sıfır km Golf ve Insignia aldım, Insignia hala duruyor.

Golf neree Insignia nere... Hele ondan önceki makyajlı Focus um falan yanında pazarlamacı aracı olur ancak, gülüp geçiniz milletin ağzı torba değil ki..

• Ben de uzun araştırmalar sonucu superb, passat, insignia ve Laguna kareasından yaşlı görüntüleri sebebiyle diğer ikisini eleyip insignia ve Laguna ya yoğunlaştım. Bütçeyi 55 binlere kadar yükseltip insignia için zorladım. 2009 model 180,000 km ufak tefek hasarlıları 58 binden aşağı inmeyince bir de arka koltuğun anlamsız etli yapılmasından kaynaklı dar görüntüsü sebebiyle vazgeçtim. Ama ne yalan söyleyim ona sahip olabilme düşüncesi heyecanlandırmıştı. Yaklaşık 15 bin daha ucuza ısıtmalı deri koltuklu cam tavanlı hasarsız 129,000 de ilk sahibinden aldığım aracımla mutluyum.

• 2014 sonrasının fiyatları hakkında çok bir bilgim yok malesef, yanıltmış olmayayım. Zaten araç fiyatları çok tutarsız ilerliyor kanımca.

Bu arada bahsettiğim gibi şu anki 1.6 Turbo aracıma lpg montajını yaptırmış bulunuyorum. İzlenimlerimi paylaşayım:

Güzel bir işçilikle Atiker Gold modelini taktırdım 1750 TL ücret karşılında. Daha önceki aracımda Vialle LiquidSİ kitte performans kaybı hissetmemiştim fakat bunda bir tık performans düşüşü var. Araç hafif rampada üst vitesle devam etmeyi denediğimde 1500-2000 devir bandında toplayamıyor. Benzinde gayet güzel toplayıp devam edebiliyordu. Bir de yüksek sürate ulaşma hızı benzine oranla biraz düşük, bunlar da beklediğim sonuçlardı normal geliyor. Zaten 180 HP araçta feda edebileceğim 10-15 HP sorun değil, amacımız ekonomi.

Sistem güzel çalışıyor, benzin-gaz geçişini hissetmiyorsunuz bile. Bunda montajı yapan ustamın da katkısı büyük diye düşünüyorum. Araçta en ufak bir titreme, boğulma veya başka bir problem yok çok şükür.

Ölçümleri tatil sebebiyle İstanbul'da yaptım. Şu an lpg sistemi rodaj aşamasında sayılır ama bilgi olarak paylaşayım; şehiriçi sakin kullanım 36 kuruş, performanslı kullanım 37,5 kuruş olarak ölçtüm. Ölçümleri depoyu doldurup bitirip tekrar doldurarak yaptım her defasında. 3-5 depo bitirdikten sonra biraz daha düşer diye tahmin ediyorum. Herkese iyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ShaDoW_17

Merhabalar bende 2012-2013 model 2.0 dizel cosmo düşünüyorum dizelleri nasıldır bi fikriniz var mı acaba ?
    2014 corolla dizeli satıp üzerine 3-5 ekleyip almayı düşünüyorum yılda 15-20 bin km rahat yapıyorum.

Merhabalar. 2.0 CDTİ dizeller de sorunsuzdur, fakat yakıt tüketimi dizel için biraz fazladır. Özellikle Active Select otomatik vites tüketimi çok baltalıyor. 2013 sonrasında makyajla beraber 1.6 CDTİ çıktı 136 HP, otomatik vitesle test etmiştim. Hem ekonomik, hem de aracı güzel taşıyan bir motordur. Bütçeniz el veriyorsa 1.6 CDTİ tavsiye ederim.

• Herkese hayırlı günler dün başıma gelen bir konu ile ilgili bilgi vermek istiyorum. Aracımı satmak için bir arkadaş ile anlaştık ve eksper e gittik. Benim aracımın karteli delindiğinden dolayı kaynatma işlemi yapılmış zamanında bunu bilerek 1 senedir kullanıyorum ve hiç bir sıkıntıda yaşamadım taş gibi de sağlam şuan. Eksper de çalışan arkadaş çatlağın olduğu yerden yağ kaçağı olduğunu söyledi ki ordan değil üzerinde yağ ölçüm çubuğunun girdiği yerden 1-2 damla şeklinde bir kaçak vardı. Plastik keçenin kaçırmasından dolayı alıcı arkadaşa bunu belirttim isterse yetkili servise gidebileceğimizi söyledim. Aracımda ne dediysem aynı şekilde çıktı eksper de fakat bu yağ muhabbetine alıcı arkadaş ile anlaşamadık ve iş yattı. Aracımı zorla satmıyorum eksper işi yaş iş arkadaş herkese eksper açma izni verilmemeli alıcı arkadaşlar düzgün eksper seçsin lütfen bilmeyen adamlara gidip arabayı kurcalatmasınlar çok garantici olmak istiyorlarsa lütfen yetkili servise göstersinler arabayı paraya kıyıp.

• Sevgili forumdaşlar,Benzin-dizel,farketmez .1.6- - 2.0 ayrımı yapmadan,motor-şanzuman uyumlu kombinasyon hangisi?yaş 46,5 kişilik aileyiz.Yani performans önemli,Teşekkür ederim.Ayrıca ilk otomatik aracım olacak.
  • Kasko değerine göre pazarlık yapmanız mantıklı olur. 2009-2012 modellere 65-75 isteyen uyanık geçinenlere, keriz avına çıkanlara aldanmayın. Sokağa atacak kadar paranız bolsa elbette paşa gönlünüz bilir. 2010 model arabayı görünüşüne aldanıp 65'e alırsanız bilinki 55'e zor satarsınız. İlanlarda 1 yıla yakın bir süredir satılmayan araçlar bile gördüm. Ederini yazanlar satılıyor fakat 2010 model arabaya 65-70 isteyenlerin ilanları aylarca bekliyor, tabi satılmayınca gerçek ederine fiyatı düşürmek zorunda kalıyorlar.

Kasko değerleri:

2009 İnsignia cosmo 180 hp - 47,975 TL
    2010 İnsignia cosmo 180 hp - 50,399 TL
    2011 İnsignia cosmo 180 hp - 54,439 TL
    2012 İnsignia cosmo 180 hp- 57,873 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Live yourlife -- 21 Aralık 2017; 17:49:26 >
  • Insignia güzel araç LPG ile paşa paşa binilir. Insignia kullanırken şunu farkettim. Araç sizi zengin hissettiriyor ve simartiyor. Insignia dan sonra2012 Mondeo 2012 C5 kullandım tamam güzel araçlar ama Insignia daki gibi zengin veya özel hissetmiyosunuz. Özellikle 2. Ve 3. Vitesler Insignia nin çok tatlı bastikca uzuyor mübarek. 2 eksiği var bana göre biri ses sistemi rezalet diğeri ise direksiyon sistemi. Direksiyon üst hızlarda fazlaca yumuşak kalıyor maalesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısınız hocam, kullandım güzel araba fakat kronik sorunları da var ve inanılmaz hızlı değer kaybeden bir araç. Elektronik parçaları çok hassas. Araç ne kadar temizde olsa yaşından dolayı bir kere arıza çıkardımı arkası kesilmiyor. Parçaları da ateş pahası. Görünüşüne kanıp 7 yaşında araca 65-70 vermem şahsen. Benzinli alacaksam, o paraya 2-3 yaşında daha genç başımı ağrıtmayacak bir araç tercih ederdim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.