Şimdi Ara

50 inch Panasonic gt50 / st50 yoksa vaz gecip led mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ailem için 50 inch bir tv alacağım. Öncelikle plazma düşündüm çünkü digiturk kullanıyorlar zaten, digiturk hd sayızı az değil ama ulusal kanalları daha çok izledikleri için çok fazla da değil. Bu yuzden sd yayınlarda da görüntü kalitesi açısından plazma düşündüm ve plazma teknolojisinde de forumdan ve çevremden araştırdığım kadarı ile Panasonic e yoğunlaştım.

Son kertede fiyat olarak 50GT50E ye karar vermişken birden forumlarda özellikle GT50 ler de olduğu söylenen buzz problemini okudum ve kaygılandım. Bazıları da ST50 lerde bu problemin olmadığını söylemiş... Lakin gördüğüm kadarı ile de GT50 ler görüntü performansı olarak daha iyi çok daha iyi (gerçi dükkanda çok bakamadım belki ayarlardandır)

Bu bahsettiğim sebeplerden dolayı ikisi arasında kaldım son olarakta acaba bu problemleri, ayrıyeten uzun kalmada logo donma vb. olmasın diye 50li lik bir samsung led mi alsam diyede bir gittim geldim.

Sizeden ricam bu kafa karısıklığımda bana yardımcı olmanız üstadlar. Ne almamı önerirsiniz?

İyi çalışmalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prot -- 25 Nisan 2013; 14:59:39 >

• Plazma teknolojisi eskidi birde enerji sarfiyatı çok fazla olduğu için LED öneriyorum. Birde şimdi Hd filan eksik kalsın daha erken diyoruz ama teknoloji çok çabuk gelişiyor. 1 sene sonra hd olmayan tv satılmazsa şaşırma :)
    alacağın TV'de 3D ve smarttv teknolojiside olsun. Oh Oh daha ne olsun.
  • Bütçe ne kadar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: .H.A.K.A.N.

Bütçe ne kadar ?

Oncelikle cevaplariniz icin tesekkurler

Bu arada kendimde led kullaniyorum led de bu buzz sorunu yok malum. Acaba plazmalarda cok mu tahatsiz edici bu sorun?

@.H.A.K.A.N. Bey butcemiz 3300>... dur ne onerirsiniz?

Saygilarimla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Plazma al öyle bir sorun yok tek sıkıntı gözlük pahalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhalif13

Plazma al öyle bir sorun yok tek sıkıntı gözlük pahalı

Zaten ailem 3d kullanmayacak o sıkıntı değıl lakin dediğim gibi problemlerden çekindim. Cevabınız için teşekkürler.

Başka görüşleri olanlarda varsa ve paylaşabilirse çok sevinirim.
  • Plazma tv'ler gündelik kullanım için çok uyun değiller. Birincisi kullanımı biraz daha özen istiyor (ekran yanığı). İkincisi gündüz soluk gösteriyorlar. Üçüncüsü aynı boyutta bir lcd'ye göre yaklaşık iki katı bir tüketime sahipler. Dördüncüsü çarpaya vurmaya karşı daha hassalar, çabuk kırılabiliyorlar.
    Madem aileniz için alıyorsunuz led-lcd alın geçin. Çok alt seviye bir cihaz değilse sd yayınlarlarda da güzel gösteriyorlar. Tabi izleme mesafeniz de önemli.
    Plazma daha çok akşam tv izleyen, ışıkları kapatıp film dizi izleyenler için uygun.

Saygılar.
  • Eski bir 46GW30 kullanıcısı olarak söylüyorum. Plazmalarda elektrik tüketimi verilen rakam en üst sınırı gösterir ki ev şartlarında o değeri asla yakalayamazsınız. Plazmalar anlık olarak sahnelere göre enerji tüketimi değişkendir. LED ve LCD TV lerde ise ortalama değeri verirler ve siz o değeri çoğu zaman geçersiniz.

Neo plazmalar Pana UT harici Neo Plazmadır. Ekran yanığı felan yapmazlar siz TV yi açık unutur ve ekranda sabit bir görüntü çok uzun süre 2 3 gün gibi kalırsa olma ihtimali mevcut. Çeşitli işlemler ile bunu da belli belirsiz hale getirilir.

Plazma Gece Film seyretmek için alınır. LED ler kadar özellikle Samsung serisi kadar parlak değildir ki bu uzun kullanımda rahatsızlık verebilir.

Parlama LED lere oranla daha fazladır evet.
    Active gözlük kullanırlar ve yanında da gözlük gelmez.

Geçen Teknosa indiriminde konusunu da açmıştım. ST serisi indirimdeydi.

Söylediklerim Pana Neo Plasmalar için geçerlidir.

• logo yanması buzzing bunlar %100 olur diye bir kaide yoktur (2 yıldır 2 plazma kullanıyorum tık yok! )
    enerji tüketimi fazladır ama sd yayında hd yayında usbden film izlemede 3d izlemeden karanlık sahnesi aydınlık sahnesi sürekli değişkendir. kabacası led alıpta ayda 70 ödediğin faturayı plazmada 80-85 ödersin fazlası olmaz.
    led alınacaksa ilk samsungun giriş ve orta seviye modellerinden uzak durulmasından yanayım çok kötü bir SD performansları ve alakasız kontrs. yüzünden bildiginiz renkleri bile unutursunuz hele insan yüzleri tanınmaz oluyor maç izlemede çok zevksiz + ısık sızması bulutlanma ölü pixel gibi kronik led tv problemleride karşınıza çıkma olasılığı bir st50 gt50de logo yapışmasından buzz sesinden riskinden daha yüksek..
    kısacası 4x4 tv yok illa sorun yaşama riskiniz olacak. şansınız varsa uzun yıllar kullanırsınız
    bu arada 50 serisi pana plazma ve ledlere uyan aktif çiftlisi 80-100 liraya bulunan ssg 4100gb model gözlüklerdir
    askamları evimde film-dizi-belgesel-maç keyfi yaşamayı seviyorum diyorsanız tartışmasız plazma
    gündüz işteyim evde eşim coluk cocuk anne-baba v.s izleyecek (bol keseden kadın programları :) ben askam eve gelince iki satır haber başlıgı izlerim film dizi ayda yılda denk gelirse keyfim tutarsa izliyorum derseniz orta sınıf samsung harici bir led panel iş görür :)

• Teknosada 50 gt 50 2300 tl teşhir ürünüymüş. Nasil sizce st ayni boyutta kapali kutu 3000 diyorlar.gt seri sonu olduğundan ucuzmuş.

• Herkese cevaplari icin cok tesekkur ederim 50gt50 alindi. Memnunalar simdilik :)

• quote:

Orijinalden alıntı: prot

Herkese cevaplari icin cok tesekkur ederim 50gt50 alindi. Memnunalar simdilik :)

hayırlı olsun..bende de aynısından var..görüntü kalitesi mükemmeldir..

kaça ve nereden aldınız?
  • quote:

Herkese cevaplari icin cok tesekkur ederim 50gt50 alindi. Memnunalar simdilik :)

hayırlı olsn uzun yıllar kullanırsın İnşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: oprema

quote:

kaça ve nereden aldınız?

Cok tesekkurler herkese.

3150 ye vatan bilgisayardan ankara dan aldik.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oprema

quote:

kaça ve nereden aldınız?

Cok tesekkurler herkese.

3150 ye vatan bilgisayardan ankara dan aldik.

gözlük verdiler mi?
  • evet 2 adet.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.