Şimdi Ara

50 Kullanıcılı Kablosuz internet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yurdumuza kablosuz internet kuracağız
    50 kullanıcılı 9 daire var. her daireye 1 tane access point koyacağız.
    modemi ZYXEL VMG 3312 VDSL/ADSL 4P 300M KBLSZ FİBER MODEM alsak.
    ZYXEL GS-108S 8 PORT 10/1000 Mbps SWITCH le beraber
    access pointleride ZyXEL WAP3205 v2 300 Mbps KABLOSUZ ACCESS POINT
    alsak çok sorun yaşarmıyız. Ne gibi önerileriniz olur bana.

• 1 modem zyxel alabilirsin ama wap3205 e bulaşma 3 tane var elimde iade aldım yerine mikrotik vermek zorunda kaldım
    wap3205 çok donuyor stabilite hiç yok kapat aç olayından gına geldi.
    mikrotik birazdaha Linux iptables kullandığı için sistemcilere zor gelsede bir sürü makalesi ve youtube da videosu var
    bide bu iş için merkezi bi loglama ve hız sınırlamaya ihtiyacın olacak
    + 5651 yasaya göre dhcp loglamasıda yapman gerekecek
    bazı otellerde ve yurtlarda modemle switch ve ap ler arasına önce pfsense kurulu makine
    pfsense oldukça esnek olduğu için tercih ediyoruz
    pc kuramam pfsense için dersen
    merkeze pfsense yerine mikrotik router ve ondan sonraki ap leri de mikrotik veya unifi kullanabilirsin
    mikrotikte rb951 ler oldukça başarılıdır çoğu piyasadaki ap lere göre sinyal kalitesi ve stabilitesi daha iyidir.
    poe destekli olmasıda işi dahada kolaylaştırır. her ap nin yanında adaptör prizi aramak zorunda kalmazsın
    merkezi bir yerden poe adaptörlerle veya poe switchle mikrotik yada unifi ap lere elektrik verebilirsin.
    mikrotik ve pfsense te download upload hız sınırlama kota uygulama hotspot ayarı ile kullanıcı adı şifre ile login veya tckimlikle login
    oldukça kullanılışlıdır.
    genelde modem bu tip router yada firewall kullanan ortamlarda bridge modda kullanılır
    yani 30$ lık modemde aynı işini görür 100$ lık modemde
    kaldıki modemden sonra switch ve ap lerden önce mikrotik yada pfsense kullanacaksan
    modemi wireless lı almana bile gerek kalmayacak
    genelde biz bu tip yapılarda eğer adsl hat var ise en ucuz tek portlu kablolu modem kullanıyoruz 25-30$ lık
    çünkü bridge mode a aldığımızda modem sadece telefon hattındaki adsl sinyalini Ethernet kablosuyla firewall yada router a aktarıyor.

• wap 3205 yerine nbg 6716 bu bence işini görür 5ghz desteği var ayrıyetten bence mükenmel bir cihaz kullandım test ettim donma hiç görmedim 1750 mbps kablosuz veri aktarım hızı var 2.4 ve 5ghz'i aynı anda verebiliyor
    gigabit portları var usb den herhangi bir taşınabilir hdd veya printer paylaşabilirsin 2 adet usb var

mac şifreleme özelliği var süper bir ürün öğrenci yurtları için bire bir

http://www.zyxel.com/tr/tr/products_services/nbg6716.shtml?t=p inceleye bilirsin buradan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byvodoo -- 11 Eylül 2014; 18:45:19 >
  • Stres altında kendini kanıtlamış firmalara yönelin, Ubnt.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akkus6161

Merhaba
    yurdumuza kablosuz internet kuracağız
    50 kullanıcılı 9 daire var. her daireye 1 tane access point koyacağız.
    modemi ZYXEL VMG 3312 VDSL/ADSL 4P 300M KBLSZ FİBER MODEM alsak.
    ZYXEL GS-108S 8 PORT 10/1000 Mbps SWITCH le beraber
    access pointleride ZyXEL WAP3205 v2 300 Mbps KABLOSUZ ACCESS POINT
    alsak çok sorun yaşarmıyız. Ne gibi önerileriniz olur bana.

zyxel almanızı tavsiye ederim.
  • 50 kullanıcı derken laptop + akıllı telefon + tablet gibi cihazların tamamını düşünmelisiniz.

Yapmanız gereken en az 2 adet AKK sız internet bağlantısı, orta karar 2 Tplink modem, mikrotik, pfsense, monowall gibi bir firewall/routerla loadbalance + filtreleme(firewall) + hotspot ve kullanıcı başı bant genişliği ayarlama, 16 port 100 Mbit switch, gereği kadar borta karar TP link gibi bir markadan accesspoint.

Modeme ve AP ye çok para vermenize gerek yok.

50 Kişilik yurdun tam dolulukta aylık downloadı 500 GB'ı bulur. O da torrenti engellerseniz.
  • Access Point tarafında kendini kanıtlamış ürünler Mikrotik yada Ubnt tercih edilebilir.
    Merkezde Firewall UTM olarak pfsense veya Mikrotik Router tercih edilebilir.
    Tp-link Ap veya Zyxel Ap evlerde tercih edilebilir :) Yurt,otel gibi yoğun kullanılacak yerlerde paranıza yazık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Administraktor

Access Point tarafında kendini kanıtlamış ürünler Mikrotik yada Ubnt tercih edilebilir.
    Merkezde Firewall UTM olarak pfsense veya Mikrotik Router tercih edilebilir.
    Tp-link Ap veya Zyxel Ap evlerde tercih edilebilir :) Yurt,otel gibi yoğun kullanılacak yerlerde paranıza yazık.

Anlamazlar ki, sonra konu sahibi gelir 10 kullanicidan sonra yonlendirici sapitiyor ne yapayim diye, Zyxel tavsiye adam ya forumda yoktur ya da liseli oldugu icin guler gecer.
    500 gb kota da iyiymis, bir premiuma bakar o flitre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inuh -- 12 Eylül 2014; 23:49:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • verdiğiniz cevaplar için teşekkürler
    Zyxel modem ve Ap'lerden vazgeçtim.

Fiber internet aldık binaya ve telekomun verdiği Air5650v2 modem bize yeterli olurmu yoksa değişelim mi çünkü bir yerde telekomun verdiği modemler 10 veya 12 kullanıcılı sınırlı diye bişey okumuştum.

Şimdi pfsense kurmadan çözmek istesem Modem modemden sonra mikrotik router ve ondan switch swirch ten de mikrotik AP lere gideceğiz doğru anlamışmıyım?
  • Modem 50 kullanıcıyla tek başına baş edemez. RAM ve CPU darboğazı.

Modemi full bridge mode'a getirip mikrotik ile pppoe modunda bağlanıp yine mikrotik ile hotspot çalıştırabilirsiniz. PFsense ile de aynı işi yapabilirsiniz.

Mikrotik capsman uygulaması ile aynı networke bağlı mikrotik Accesspoint'leri kontrol edebiliyorsunuz . Yani merkezi yönetimli aptal accesspoint gibi çalıştırabilirsiniz. Quickstart ile basic kurulum kolay olsa da biraz kural yazayım, hotspoy, proxy vs.. derken biraz ingilizce içerikli forumlarda dolaşmanız gerekecek. Hemen her konuda çözüm olmakla beraber kullanıcı dostu değildir mikrotik.

Ayrıca 50 kişilik yurt günde 30-40 GB download trafiği yaratır. AKK olayına dikkat!

Yurt için RB 450G (kutulu) 450TL civarında (256 MB ramı olduğu için tercih sebebi). AP için de yeni bir ürün çıkmış.http://routerboard.com/RBmAP2n Türkiye'yw geldi mi bilmiyorum ama bu işler için doğru bir cihaza benziyor.

• Airties ürünleri mühendisliğin yüz karasıdır, onun yerine Zyxel alın binlerce kat daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Airties ürünleri mühendisliğin yüz karasıdır, onun yerine Zyxel alın binlerce kat daha iyi.

zyxel in piyasadaki giriş ve orta seviye ürünleri sanki airties ten çok farklı :)
    üst seviye ürünleri fena değil ama üst seviye 1 adet zyxel alana kadar 2-3 mikrotik alırsınız.
    kurulumu gözünüzü korkutmasın basic setup ile de stabil çalışır.
  • Administraktor A kullanıcısına yanıt
    Üstteki mesajlarımı incelereseniz benim de aynı tavsiyeyi yaptığımı görürsünüz. Konu sahibi son mesajında ille de Airties diyince ben de Zyxel önerdim.
  • akkus6161 A kullanıcısına yanıt
    Ortak kullanım alanlarında LOG tutma gibi bir zorunluluk var diye biliyorum. Ya LOG tutabilen profesyönel bir modem alacaksın ya da, AIR 5760 alıp, LOG tutma işini sistemdeki herhangi bir bilgisayara yaptıracaksın. AIR 4400v2 lerle de destekleyebilirsin. Maliyet açısından bu daha iyi olur diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.