Şimdi Ara

50 TL'ye Vatandan CPU FAN tavsiyesi (775 soket)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 775 soket core 2 duo e4500 işlemcim var. 5 yıldır stok fan ile kullanıyorum oyunlarda kapanmaya başladı bilgisayarım bende hızı düşürebildiğim kadar (1.47 GHZ) düşürdüm artık kapanmamaya başladı ama performans düştü haliyle. Şöyle 50 TL civarında işlemciyi 2.8 - 3 GHz civarlarında kullanabileceğim bir soğutucu arıyorum. Stok fanla 2.8'i gördüm ama sıcaklık boşta 55 derece idi pek kullanmadan kapattım bilgisayarı. Sadece klasör geçişlerinde hızlandığını hissettim o kadar. Evet vatandan olsun önerileriniz

Kasa içi görüntü:
     50 TL'ye Vatandan CPU FAN tavsiyesi (775 soket)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orlando DeJoseph -- 27 Temmuz 2012; 20:26:20 >

• up
  • Kasanızın tam modeli nedir, eni kaç cm geliyor ?
    Eğer küçük bir kasa ise 12 cm fanlılar olmaz.

K120 arkadaşın dediği gibi, resmi büyütüp tekrar bakınca gördüm,
    Stok alüminyum heatsinkin aralarında toz topakları belli oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 27 Temmuz 2012; 20:59:55 >
  • o fanı temizlersen macun yenilersen belki de yenisine ihtiyacın kalmayacak. O yaprakların arası çok tozlu görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

Kasanızın tam modeli nedir, eni kaç cm geliyor ?
    Eğer küçük bir kasa ise 12 cm fanlılar olmaz.

K120 arkadaşın dediği gibi, resmi büyütüp tekrar bakınca gördüm,
    Stok alüminyum heatsinkin aralarında toz topakları belli oluyor.

Ben biraz acemiyim fanı çıkartmayı denedim bir kere yapamadım. Anca görünen tozları alabildim. Biri yardımcı olsa nasıl çıkarıp alabilirim o tozları?
  • Bilgisayarcıya götürün
    Çıkarıp temizler, termal macun da yenilenir hem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

Bilgisayarcıya götürün
    Çıkarıp temizler, termal macun da yenilenir hem.

İyi diyorsunda öyle bir yerde oturuyorumki bilgisayarcı çok, ama işini düzgün yapan yok. Az çok bende biliyorum yapabileceğimi düşünüyorum daha önce işlemci fanı olmasa ekran kartı ram falan taktım kullanıyorum. Yani biraz yardımcı olsanız yapabileceğimi düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    (SATILDI) Ryzen 5 3600 ve Stok Fan
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ilk önce fandan çıkan kabloyu çıkaracaksın anakarttan. Sonra o 4 tane vida benzeri şeyleri ok yönünde döndüreceksin. Hepsini ok yönünde çavirdiğinde o fanı çıkarmaya calısacaksın. Çıkmazsa az zorlayabilirsin. Eğer tutan bi yer varsa o tarafın vidasını eski haline getirip tekrar ok yönünde döndürüp tekrar dene. soğutucuyu çıkardıktan sonra süpürge makinesiyle aralardaki tozları alabilirsin . Aseton kolonya kullanmadığın parfüm (alkol olsun da ) bir peçete pamuk yardımıyla parçaları ıslatmadan macunun olduğu kısımları temizleyeceksin. Tüm kasayı süpürge makinesi ile temizlemeni öneririm çünkü o tozlar giriyor soğutucunun içine. Daha sonra yeni bir macun alman lazım. Termal macun diye satılıyor en ucuzundan alabilirsin. (3 5 7 10 lira) Termal macunu sürmeden önce işlemcide ve işlemci fanının altındaki yüzeyde hiç macun kalmamasına dikkat et. Az bir macunu işlemcinin üzerine sık çok az sıkacaksın onu işlemci üzerine bir kredi kartı, oyun kartları filan onlarla yay. hiç boşluk kalmayacak şekilde işlemcinin üzerine yay ama incecik olması gerekiyor. Sonra işlemci fanının o vida benzeri şeylerini okun tersi yönünde çevir hepsini sonra çıkarttığın şekilde oturtmaya çalış. oturttuktan sonra o vidaların üzerine bastır.( çapraz çapraz yapabilirsin.) sonra ilk çıkardığın kabloyu anakarta geri tak.

• http://www.youtube.com/watch?v=1PyU00K1sKw

bu şekilde sökebilirsin fanını :)
  • sağolun zaten 1 ayağı kırıkmış fanın (kesin bilgisayarcı kırmıştır) 1'inide ben kırdım :D. zaten almaya niyetim vardı
    http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/cooler-master-rr-x117-18fp-r1-x-dream-i117-intel-lga-77511551156-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=58837 bunu önerdi adam kasa küçük deyince gayet güzel taktım çalışıyor. işlemci normal hızında sıcaklık 35-40 derecelerde (kocaelinde yaşıyorum)
    ama bir sorum daha olacak fan güzel çalışmasına rağmen bios yazılarında cpu fan error diyor sebebi nedir? ve 5 tane uzun-kısa dıt sesi geliyor.

• fanın kablosunu nereye taktın eskisinin yerine takacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K120

fanın kablosunu nereye taktın eskisinin yerine takacaksın.

3 pinliye taktım eskisi 4 pinliydi o yüzden değiştireyim mi?
    stok fan 4 pinliydi bu 3 pinli o yüzden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orlando DeJoseph -- 29 Temmuz 2012; 3:03:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgaseren1907

quote:

fanın kablosunu nereye taktın eskisinin yerine takacaksın.

3 pinliye taktım eskisi 4 pinliydi o yüzden değiştireyim mi?
    stok fan 4 pinliydi bu 3 pinli o yüzden

Siz yine fanın kablosunu işlemcinin 4 pinli olan yerine o çıkıntılı yerler birbirini tamamlıyacak şekilde takın, anakart işlemci kullanımına bağlı olarak fanın devirini otomatik ayarlar.
  • 2 tane yer olabilir cpu fan 1 e takıcan sanırım
  • quote:

2 tane yer olabilir cpu fan 1 e takıcan sanırım

4 pinliye taktım 3 pinli girişi 1 pin boşta kaldı ama problem yok teşekkürler
  • bazı soğutucular 2 fanlı oluyor yanılmıyorsam onun için kullanılıyor ikinci yer. Bu arada zaten 3 tane kablo var çoğu fanda birinin boşta kalması normal.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.