Şimdi Ara

500-600 lira makine tavsiyesi lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar üniversiteden arkadaşlarla sık sık dışarı çıkar gezeriz. Mezun olunca da vay be ne gunlerdi diyip bakacagimiz fotoğraflar olsun istiyoruz elimizde. Yanı genelde sokakta cafede amfide kantinde bowlingde laboratuvarda ameliyatta :) vs gibi ortamlarda güzel fotoğraf çekecek alet ariyorum.

Butcem 500-600. Oneriniz nedir ?
    Biraz daha genellersek fiyat performansı yüksek birşey ariyorum
    Kafamda nx1000 var. 20-50mm+ 50-200mm ile yaklaşık 600 liraya mal edilebiliyor ikinci elde. Sizce bu model nasildir ? Ya da sizin oneriniz nedir. Şimdiden çok teşekkürler. Cevaplariniz benim için cok buyuk önem arz ediyor :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gece disari cikiyorsunuzdur bolca O yuzden dusuk diyaframli bir lens alin oncelikle bosverin 50-200u. Ben nx mini + 17mm f1.8 2. el alin derim bulursaniz. Ya da 30mm f2 ile nx serisi bir kamera iyi olurdu.

• thediskavrici T kullanıcısına yanıt
    Aynen :)
    Lenslerin ikincieli pek bulamıyorum sahibinden de falan. Sıfır almak gerekecek heralde ya da dükkân gezecegiz
    Ben de nx mini düşündüm bir ara ama APS-C sensor 1" sensorden çok daha güzel işler çıkarıyor dediler ondan nx1000e yöneldim. Umarım doğru dusunmusumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdatalay -- 6 Şubat 2016; 0:47:22 >
  • bende nx mini ile nx1000 arasında kaldım bi türlü tercih yapamıyorum
  • Heîsenberg kullanıcısına yanıt
    Nx1000 de aps-c sensor var nx mini de 1" sensor var. Yanı aralarında çok büyük sensor farkı var benim gorusum. Bi de lens çeşitliliği nx1000 de daha fazla. Nx miniye donusturucu ile bağlanınca oluyormuş ama donusturucuyu de alınca ikisi aynı fiyata geliyor. Bunlar mekanik karşılaştırması ama nx mini daha yeni bir cihaz olduğu için bazı zamazingo özellikleri de bünyesinde barındırıyor. Tamamen kullanım alanımıza bağlı:)

• quote:

Orijinalden alıntı: mdatalay

Nx1000 de aps-c sensor var nx mini de 1" sensor var. Yanı aralarında çok büyük sensor farkı var benim gorusum. Bi de lens çeşitliliği nx1000 de daha fazla. Nx miniye donusturucu ile bağlanınca oluyormuş ama donusturucuyu de alınca ikisi aynı fiyata geliyor. Bunlar mekanik karşılaştırması ama nx mini daha yeni bir cihaz olduğu için bazı zamazingo özellikleri de bünyesinde barındırıyor. Tamamen kullanım alanımıza bağlı:)

nx mini ile nx1000 di şimdi nx mini ile nx3000 arasında kaldım o zaman kesinlikle nx3000 almam lazım diye düşünüyorum bu yoruma bakarak

• Heîsenberg kullanıcısına yanıt
    NX Mini, 547TL, sadece 9/27mm lens var. Eğer ileride ek lens almak isterseniz, adaptör almanız gerekecek, o da 180 lira. Fiyat 727TL oluyor. NX1000 669TL, o daha mantıklı bu acıdan.

Bir diğer yönden, Samsung'un fotoğraf sektöründen çekilecek olma söylentileri iyice yayılmış durumda. Bunu da göz önüne almakta fayda var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5000 TL ye kadar sistem tavsiyesi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • EcehanD kullanıcısına yanıt
    Bu neyi etkiler hocam sektörden çekilecek olmasi

• mdatalay M kullanıcısına yanıt
    İleride lens tercihleriniz değiştiğinde Samsung'un çekilmiş olmasıyla haliyle yeni lensler bulmama durumunuz oluşabilir. Keza yazılımsal olarak desteklerin de çekileceği anlamına geliyor.

Aslında kısaca, ilerleyen zamanlarda bulmak istediğiniz şeyleri güncel olarak elde edemeyeceğiniz anlamına geliyor desek, daha genel bir çıkarım yapmış oluruz.

Samsung'un çekilme iddiasına bildiğim kadarıyla resmi bir açıklama yok. Bu bölümünü akıllı telefon departmanına kaydirdigi, kaydiracagi söyleniyor, ilerleyen zamanlarda goreceğiz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.