Şimdi Ara

500-750-1000-1250-1500-1750-2000 liraya alınabilecek en iyi oyun bilgisayarları (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
266
Cevap
15
Favori
13.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: thestell

quote:

Orijinalden alıntı: spectecular

quote:

quote:

quote:

1200de çok fena batırmışsın kardeşim.

bkz: 8320 ile 7790

Yok dostum 7790 şahane bir ekran kartıdır. 7790 oc modeli 7850den %4 farklidir sadece. Hesabi tutturmak için epey uğraştım 1250de. 4570 koydum eleştirildi, 6300 koydum eleştirildi, şimdi de sen 8320yi eleştiriyorsun.

Kart istedigi kadar iyi olsun 1 gb bellekli 7850 kullandım bellek yetmedigi icln gta4u bile fullde acamadım.

Nasıl yani dostum? Oynayanlar nasıl oynuyor??

Kim oynuyormuş?
    Crysis3te lowdan yukarı çıkmadı, iade ettim ve 2gblık ocsuz highda akıcı, oc ile ultrada akıcı oluyor.(aa her zaman kapalı tabi ki)

Dostum orada dur bakalım, crysis 3ü 7790 ile high da rahatlıkla oynarsın ve geri kalan tüm oyunları ultrada rahatlıkla oynarsın. Bu konuda tereddüte düşen arkafaşlar youtube dan videolar izleyebilirler 7790 ile alakalı. Acaba sen 5670 ile mi karıştırıyorsun bu kartı? Yoksa 7850 sahibi olduğun için, senin kartının performansını seninkinden çok daha ucuz bir kart birebir veriyor diye kıskançlık mı yapıyorsun? 7790 kullanıcısı birsürü arkadaşı buraya toplarım ve birebir yorumlarını görürsün.

Evet arkadaşlar arada sırada bu tarz tercihinizi etkilemek için maksatlı yapılacak yorumlar çıkabilir. 7790 ile ilgili şunu bilin yeter, 7790 o.c=7850 (aralarında sade %4 lük bir fark var ki çıplak göz ile ayırt etmeniz imkansız) 7850 o.c modeli ise %15 daha performanslıdır standart 7850 ve 7790dan.

Ve 7790 hangi oyunları nasıl çalıştırıyor?
    Battlefield 3: Ultra
    Gta4: Ultra
    Far cry: Ultra
    Fligt Simulator x ve havx tarzı oyunlar: Ultra
    Pes, fifa, nba vs tarzı oyunlar: Ultra
    ...
    Kısacası piyasadaki tüm oyunları ULTRA ayarda oynatır. X4 640, fx 4100 tarzı bir işlemci ve üzerindeki tüm işlemciler için geçerli bu durum. Hatta x2 270 ile bile oynadıklarını söyleyen arkadaşlar var.

Sonuç olarak 7790 400-500 liralık kartlara alternatif oldukça kaliteli ve ekonomik bir ekran kartıdır. Yakın zamanda istatistiklerini de burada yayınlayacağım. 7790'ın (crysis3 hariç, o high da oynanır) ultrada oynatmayacağı hiçbir oyun yoktur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu arada konuyla alakalı güzel bir yorum yazıp, bana 1-2 soru soran bir arkadaşımız vardı, gün içerisinde kendisine cevap yazmaya fırsat bulamadığım için geri dönüş yapamadım, kendisi de akşam bilgisayarı açtığımda yorumunu silmişti. Kendisinden özür dilerim, bana özelden ulaşırsa seve seve yardımcı olmaya çalışırım.
    Not: Konu içerisinde gelen tüm soruları yanıtladığımı belirtmişti kendisi yorumunda, sadece o cevapsız kaldı malesef

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

1200de çok fena batırmışsın kardeşim.

bkz: 8320 ile 7790

Yok dostum 7790 şahane bir ekran kartıdır. 7790 oc modeli 7850den %4 farklidir sadece. Hesabi tutturmak için epey uğraştım 1250de. 4570 koydum eleştirildi, 6300 koydum eleştirildi, şimdi de sen 8320yi eleştiriyorsun.

Kart istedigi kadar iyi olsun 1 gb bellekli 7850 kullandım bellek yetmedigi icln gta4u bile fullde acamadım.

Nasıl yani dostum? Oynayanlar nasıl oynuyor??

Kim oynuyormuş?
    Crysis3te lowdan yukarı çıkmadı, iade ettim ve 2gblık ocsuz highda akıcı, oc ile ultrada akıcı oluyor.(aa her zaman kapalı tabi ki)

Dostum orada dur bakalım, crysis 3ü 7790 ile high da rahatlıkla oynarsın ve geri kalan tüm oyunları ultrada rahatlıkla oynarsın. Bu konuda tereddüte düşen arkafaşlar youtube dan videolar izleyebilirler 7790 ile alakalı. Acaba sen 5670 ile mi karıştırıyorsun bu kartı? Yoksa 7850 sahibi olduğun için, senin kartının performansını seninkinden çok daha ucuz bir kart birebir veriyor diye kıskançlık mı yapıyorsun? 7790 kullanıcısı birsürü arkadaşı buraya toplarım ve birebir yorumlarını görürsün.

Evet arkadaşlar arada sırada bu tarz tercihinizi etkilemek için maksatlı yapılacak yorumlar çıkabilir. 7790 ile ilgili şunu bilin yeter, 7790 o.c=7850 (aralarında sade %4 lük bir fark var ki çıplak göz ile ayırt etmeniz imkansız) 7850 o.c modeli ise %15 daha performanslıdır standart 7850 ve 7790dan.

Ve 7790 hangi oyunları nasıl çalıştırıyor?
    Battlefield 3: Ultra
    Gta4: Ultra
    Far cry: Ultra
    Fligt Simulator x ve havx tarzı oyunlar: Ultra
    Pes, fifa, nba vs tarzı oyunlar: Ultra
    ...
    Kısacası piyasadaki tüm oyunları ULTRA ayarda oynatır. X4 640, fx 4100 tarzı bir işlemci ve üzerindeki tüm işlemciler için geçerli bu durum. Hatta x2 270 ile bile oynadıklarını söyleyen arkadaşlar var.

Sonuç olarak 7790 400-500 liralık kartlara alternatif oldukça kaliteli ve ekonomik bir ekran kartıdır. Yakın zamanda istatistiklerini de burada yayınlayacağım. 7790'ın (crysis3 hariç, o high da oynanır) ultrada oynatmayacağı hiçbir oyun yoktur.

yav he he kıskanıyorum, gerçeği söylemek de kabahat olmuş arkadaş 7790cıları toplarmış da gösterirmiş de laflara bak. alın kardeşim banane istediğiniz sistemi alın tavsiye falan vermiyorum. Millet boşu boşuna 79lara gtx7lere para veriyor zaten 7790 her şeyi ultra süper çılgın ayarlarda oynatırken.

cevap falan verme mesajıma, haklısın sen devam et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thestell -- 31 Ağustos 2013; 10:11:26 >

• Bir şeyi merak ettim msi 760g p21 anakart satan 2.0 destekliyor harddisk sata 3.0 ise uyumsuzmu oluyor lar

• quote:

Orijinalden alıntı: ^^FeNeRBaHÇe^^

Bir şeyi merak ettim msi 760g p21 anakart satan 2.0 destekliyor harddisk sata 3.0 ise uyumsuzmu oluyor lar

Hayır sata 2 gibi çalışıyor. Aynı şekilde 2000 mhz bir ram alsan da standart halde 1333 oc ile 1600mhz hizinda calisiyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xkadirdh

Öncelik merhaba,yazınızı sonuna kadar okudum belliki işin üstadısınız.Elinize sağlık.

AMD FX X8 8350 SOKET AM3+ 4GHZ 16MB CACHE 32NM İŞLEMCI 446

ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 AMD 990FX/SB950 AM3+ DDR3 1866MHZ SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART 420

GSKILL 8GB (2X4GB) RIPJAWSX DDR3 1866MHZ CL9 1.5V DUAL KIT RAM 195

COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MIDT ATX PENCERELİ SİYAH KASA 420

ASUS HD7950 DIRECTCU II TOP GDDR5 3GB 384BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI 779

1978TL denk geliyor. neden böyle düşündüm kısaca , amd fx 1866 ram desteklıyormus,sabertoothda oc siz 1866 standart destekledigi icin,ram e gelirsek islemciye uygun,anakarta uygun,ve dual kit sanırım daha iyimiş.Ekran kartınıda ucuzlugundan alıyorum ve bellek vs yüksek fiyatına göre.

Veya dediğiniz gibi i7 4770 li bir pc mi toplasam kafam karıştı,zaten amd , intel fiata gore performans falan bılemıyorum nasıldır son alacağım bilgisayar olacak en azından bi 5 yılı rahat var.

Oynayacağım oyunlar şunlar,knightonline,lineage2,wow,LOL,Crysis serisi,bf3,son çıkan araba oyunları,adlarınıda bılmıyorum ya affola.Yeni nesil oyunları ve gelecek oyunları oynatsın yeter gittiği yere kadar.

Şuan elimde 2 Lira mevcut zaten.Fiyata takılmıyorum elime para geçtikce digerlerini alabilirim.Birde o.c li mi kursam diyorum ço fark ettiriyor mu performansta acaba,soğutucu falan sorun değil, fikirlerinize danışayım dedim.Şimdiden teşekkürler inş konu doğrudur yorumlardan tek tek ilgilenmenızden yazdım.

Dostum bu parçaların hepsi şahane, 5 yıl ve hatta fazlasına götüreceğine eminim seni, yalnız madem böyle üst segment bir bilgisayar alıyorsun, işlemcini de 4770 yap derim, mecbur anakart da değişecek tabii. 2000 veriyorsun madem 200 daha ver son nokta olsun herşey

Üstad 4770 dedin bi bakındım etrafa,madem 750 lira 4770 e gidecek 100 daha verip 4770k alınıp oc li kullansam diyorum.Tabi sıvı soğutucu ile.

INTEL CORE I7 4770K SOKET 1150 3.5GHZ 8MB CACHE 22NM İŞLEMCİ

CORSAIR 8GB (2X4GB) VENGEANCE DDR3 1600MHZ CL9 DUAL KIT RAM

ASUS Z87-PLUS INTEL Z87 SOKET 1150 DDR3 3000MHZ(O.C) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI ANAKART

ASUS GTX780 DIRECTCU II GDDR5 3GB 384BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI

COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MIDT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

Sıvı soğutucu ve SSD de ekleyeceğim.Anakart,ram,işlemci vs uyumlu mudur acaba,ekran kartı falan sistem kasmaz dimi bol keseden veripde patlamasın elimizdeo ramlerle ekran kartı falan çatışır mı büyük birşeye benziyorlar veya soğutucuya sıkıntı yaratır mı.

Şuan Ekran kartı hariç gerisini alabiliyorum.Madem son pc olacak daha para vermem boş zamanıma geldi buda.Anakart yeterli midir işlemciye uygun mudur.Ramler 1600 da calıstırabılıyoruz değil mi?OC pek bi bilgim yok araştırmalarım dışında izlediğim videolar harici.Alsam bunları oc eder miyiz ?Nasıl olur.Yardımlarınızı bekliyorum.Bunu mu alayım yoksa eski yazdığım sistemi mi o daha düşük bütçe oluyordu.Performansları ne olur 2 si arasında acaba?
    Hangisini almalıyım?

• quote:

quote:

quote:

Öncelik merhaba,yazınızı sonuna kadar okudum belliki işin üstadısınız.Elinize sağlık.

AMD FX X8 8350 SOKET AM3+ 4GHZ 16MB CACHE 32NM İŞLEMCI 446

ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 AMD 990FX/SB950 AM3+ DDR3 1866MHZ SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART 420

GSKILL 8GB (2X4GB) RIPJAWSX DDR3 1866MHZ CL9 1.5V DUAL KIT RAM 195

COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MIDT ATX PENCERELİ SİYAH KASA 420

ASUS HD7950 DIRECTCU II TOP GDDR5 3GB 384BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI 779

1978TL denk geliyor. neden böyle düşündüm kısaca , amd fx 1866 ram desteklıyormus,sabertoothda oc siz 1866 standart destekledigi icin,ram e gelirsek islemciye uygun,anakarta uygun,ve dual kit sanırım daha iyimiş.Ekran kartınıda ucuzlugundan alıyorum ve bellek vs yüksek fiyatına göre.

Veya dediğiniz gibi i7 4770 li bir pc mi toplasam kafam karıştı,zaten amd , intel fiata gore performans falan bılemıyorum nasıldır son alacağım bilgisayar olacak en azından bi 5 yılı rahat var.

Oynayacağım oyunlar şunlar,knightonline,lineage2,wow,LOL,Crysis serisi,bf3,son çıkan araba oyunları,adlarınıda bılmıyorum ya affola.Yeni nesil oyunları ve gelecek oyunları oynatsın yeter gittiği yere kadar.

Şuan elimde 2 Lira mevcut zaten.Fiyata takılmıyorum elime para geçtikce digerlerini alabilirim.Birde o.c li mi kursam diyorum ço fark ettiriyor mu performansta acaba,soğutucu falan sorun değil, fikirlerinize danışayım dedim.Şimdiden teşekkürler inş konu doğrudur yorumlardan tek tek ilgilenmenızden yazdım.

Dostum bu parçaların hepsi şahane, 5 yıl ve hatta fazlasına götüreceğine eminim seni, yalnız madem böyle üst segment bir bilgisayar alıyorsun, işlemcini de 4770 yap derim, mecbur anakart da değişecek tabii. 2000 veriyorsun madem 200 daha ver son nokta olsun herşey

Üstad 4770 dedin bi bakındım etrafa,madem 750 lira 4770 e gidecek 100 daha verip 4770k alınıp oc li kullansam diyorum.Tabi sıvı soğutucu ile.

INTEL CORE I7 4770K SOKET 1150 3.5GHZ 8MB CACHE 22NM İŞLEMCİ

CORSAIR 8GB (2X4GB) VENGEANCE DDR3 1600MHZ CL9 DUAL KIT RAM

ASUS Z87-PLUS INTEL Z87 SOKET 1150 DDR3 3000MHZ(O.C) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI ANAKART

ASUS GTX780 DIRECTCU II GDDR5 3GB 384BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI

COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MIDT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

Sıvı soğutucu ve SSD de ekleyeceğim.Anakart,ram,işlemci vs uyumlu mudur acaba,ekran kartı falan sistem kasmaz dimi bol keseden veripde patlamasın elimizdeo ramlerle ekran kartı falan çatışır mı büyük birşeye benziyorlar veya soğutucuya sıkıntı yaratır mı.

Şuan Ekran kartı hariç gerisini alabiliyorum.Madem son pc olacak daha para vermem boş zamanıma geldi buda.Anakart yeterli midir işlemciye uygun mudur.Ramler 1600 da calıstırabılıyoruz değil mi?OC pek bi bilgim yok araştırmalarım dışında izlediğim videolar harici.Alsam bunları oc eder miyiz ?Nasıl olur.Yardımlarınızı bekliyorum.Bunu mu alayım yoksa eski yazdığım sistemi mi o daha düşük bütçe oluyordu.Performansları ne olur 2 si arasında acaba?
    Hangisini almalıyım?

Ilk bakışta herşey güzel gözüküyor, şu an dışarıda olduğum için detaylı inceleyemiyorum ama yarın mutlaka detaylı inceleyip geri dönerim. işlemci anakart ram şahane ve hiçbir uyum sorunu yaşamazsın

• spectecular S kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam. Muhtemelen önümüzdeki hafta sonu gidiyorum Vatan'a. @spectecular
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

quote:

G2010, x2 270'den daha performanslıymış bu yüzden x2 270'li bir sistem yerine şöyle birşey daha mantıklı olucaktır;

intel g2010
    msi h61m-e33
    patriot 4gb ddr3
    samsung 320gb
    frisby 300w kasa

Vatan %25 indirimi ile 435 lira civarı yapıyor.

Haklılık payın var dostum, amd x2 270, intel 2020-2030 ayarında bir işlemci ama ben amd yi tercih ederken bir şeye dikkat ettim ki o da yarın x2 270 hız ve performans olarak tatmin etmezse anakartı değiştirmeden 8350ye kadar upgrade imkanı olması. intel alırsan şayet 4670 gibi bir işlemci alman gerek ki fx performansını yakalayabilesin veya geçebilesin. O da 2020yi kullandığın anakartla olmaz. Yani ileride çift masraf çıkmaması ve overclock potansiyeli için Amd daha yerinde bir seçim olacaktır

Sonrasında 300-400 liralık işlemci alacak varsa zaten böyle bir sistem toplamasınlar.(Çünkü tavsiye ettiğimiz anakartlar ve psular fiyat odaklı ürünler)Toplarken iyi bir anakartıyla birlikte güzel bir sistem toplasınlar.

Bu arada oldu da alan kişi işlemci upgrade yapmak istedi.H61 anakarta 2.el veya 0 i5 2500k alabilir.(Tabi bulursa)Ya da i3 alabilir.

Dostum bunu limitli bütçeli öğrenci arkadaşlar vs alacak gibi düşün, adam gta, battlefield, pes vs oynu maximum seviyede olmasa bile iyi bir seviyede, seri takılmadan oynayacağı bir sistem topluyor. Bugün bütçesi x2 270'e yettiği için bunu alıyor, yarın eline para geçince fx4100 alır, fx6300 alır veya başka birşey alır, ekran kartını 7770 falan yapar ki bu sistem rahatlıkla bunları kaldırır. Senin de dediğin gibi tamamen ekonomik f/p odaklı ürünler. Bence AM3+ anakart almak mantıklıdır ileriye dönük, sence H61. Bu biraz da zevk meselesi

benim uyarım yanlış anlaşılmasın.... sen iyiniyetli bir arkdaşsın insanlara yardımcı oluyorsun ben sadece 125 w işlemcilerde sorun yaratır diyorum bu arada yeni anakartımı sormuşsun asus m5a97 le r2.0

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

G2010, x2 270'den daha performanslıymış bu yüzden x2 270'li bir sistem yerine şöyle birşey daha mantıklı olucaktır;

intel g2010
    msi h61m-e33
    patriot 4gb ddr3
    samsung 320gb
    frisby 300w kasa

Haklılık payın var dostum, amd x2 270, intel 2020-2030 ayarında bir işlemci ama ben amd yi tercih ederken bir şeye dikkat ettim ki o da yarın x2 270 hız ve performans olarak tatmin etmezse anakartı değiştirmeden 8350ye kadar upgrade imkanı olması. intel alırsan şayet 4670 gibi bir işlemci alman gerek ki fx performansını yakalayabilesin veya geçebilesin. O da 2020yi kullandığın anakartla olmaz. Yani ileride çift masraf çıkmaması ve overclock potansiyeli için Amd daha yerinde bir seçim olacaktır

Sonrasında 300-400 liralık işlemci alacak varsa zaten böyle bir sistem toplamasınlar.(Çünkü tavsiye ettiğimiz anakartlar ve psular fiyat odaklı ürünler)Toplarken iyi bir anakartıyla birlikte güzel bir sistem toplasınlar.

Bu arada oldu da alan kişi işlemci upgrade yapmak istedi.H61 anakarta 2.el veya 0 i5 2500k alabilir.(Tabi bulursa)Ya da i3 alabilir.

Dostum bunu limitli bütçeli öğrenci arkadaşlar vs alacak gibi düşün, adam gta, battlefield, pes vs oynu maximum seviyede olmasa bile iyi bir seviyede, seri takılmadan oynayacağı bir sistem topluyor. Bugün bütçesi x2 270'e yettiği için bunu alıyor, yarın eline para geçince fx4100 alır, fx6300 alır veya başka birşey alır, ekran kartını 7770 falan yapar ki bu sistem rahatlıkla bunları kaldırır. Senin de dediğin gibi tamamen ekonomik f/p odaklı ürünler. Bence AM3+ anakart almak mantıklıdır ileriye dönük, sence H61. Bu biraz da zevk meselesi

Duruma göre değişiyor hocam misal;

adam 2. el temiz amd x4 955-945-965 vb. bir işlemciyi ve 2.el temiz bir HD5770 bulur alır mis gibi oyuna başlar.Bende sistem toplayacağım para biriktiriyorum şuanda bakalım bu ekonomik pc'leri sevdim.Birtek monitör sorun olucak sanırsam onuda 2.el temiz bir lcd monitor ile halledicez.

Dostum hayırlısı olsun şimdiden, umarım temiz birşeyler bulursun. 955,965 vs çok iyi işlemcilerdir ama hem o.c potansiyelini kullanmak adına hem de anakartın 125wattlık yükünü kaldırabilmesi adına iyi bir psu ve anakart ile almalısın. Yukardaki mesajımda görmüşsündür, phenom 2 x4 9xx serisi yüksek enerji tüketiyor, o.c düşünüyorsan ona göre bir anakart almalısın 5770e gelince, bulabilirsen çok iyi bulamazsan da biraz para ekler 7770 falan alırsın

asus m5a97 le r2.0 bu anakartta turbo evo ile 3.8-4.0 ghz arası kullandım ama sıckalık 65 -67 oluyor diye overclocksuz kullanıyorum 955 herkese tavsiye ederim iyi bir soğutma ile 4 ghz sınıurı aşılabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: snakessss

quote:

quote:

quote:

quote:

intel g2010
    msi h61m-e33
    patriot 4gb ddr3
    samsung 320gb
    frisby 300w kasa

benim uyarım yanlış anlaşılmasın.... sen iyiniyetli bir arkdaşsın insanlara yardımcı oluyorsun ben sadece 125 w işlemcilerde sorun yaratır diyorum bu arada yeni anakartımı sormuşsun asus m5a97 le r2.0

Dostum ikimiz de iyi niyetliyiz. Kötü niyetli kimseler iyi olan donanimlara çamur atan tipler. Misal 7790 ekran kartını bilirsin, 7790 o.c modeli 7850ye eşdeğerdir, fiyatı da çok daha ucuzdur. 4 çekirdekli bir işlemci ile crysis 3 hariç ultrada oynatmayacağı oyun yoktur. Adam 7850 sahibi, giriyor yorumları okuyor ve başlıyor yalan yanlış bilgilerle insanları yönlendirmeye. Yok gta4ü ortada zor oynatır yok şöyledir böyledir diye. Sanırım kendi ellerindeki 7850 kartların değeri düşecek ve satamayacak diye böyle davranıyorlar. Halbuki 7850 de çok iyi bir karttır. Hatta 2gblık 7850 o.c modeli şahanedir:)

125 wattlık işlemci ve 760 çipset olayına gelince, dediğin doğru, 95wattlık bir fx işlemciye bu anakartla o.c yapılır ama 125wattlık işlemciyle o.c tavsiye etmem. Ama bu anakart 125 wattlık 8350yi gayet stabil çalıştırır. Eger 760 çipsetli bir anakart alıp o.c düşünen biri varsa tek bir anakart öneririm o da Asus m5a78 mlx3. Bu kart 2 defa revizyon yiyerek o.c konusunda ideal hale getirilmistir.
    Overclock konusunda azla yetinmem ve saglam o.c düsünüyorum derlerse de alacakları minimum anakart msi g43 olmalidir ki Asus yine 1 numaradir bu cipsette de

• Çok teşekkürler hocam çok başarılı konu olmuş.Bi soru soracağım; Sapphire HD7770 neden diğer 1gb 128bit kartlara göre pahalı ddr5 olmasımı yoksa iç mimariyle ilgili mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk55bjk55 -- 1 Eylül 2013; 15:59:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk55bjk55
    Olumlu yorumun için teşekkür ederim
    Çok teşekkürler hocam çok başarılı konu olmuş.Bi soru soracağım; Sapphire HD7770 neden diğer 1gb 128bit kartlara göre pahalı ddr5 olmasımı yoksa iç mimariyle ilgili mi?

7770 performans açısından oldukça iyi bir karttır. Eski bir Asus 7770 kullanıcısı olarak beni hiçbir oyunda hayal kırıklığına uğratmamıştır. Saphire modellerine gelince eğer sapphire 7770 dual-x o.c modeli ise standart 7770den %10-15 pahalı olması normaldir.
    Peki 7770 alınmalı mıdır?
    Bütçe buna yetiyorsa alınmalıdır ama 7770 alacak arkadaşlara tavsiyem (3dmark 11 puanlarını da göz önüne alırsak) 30 lira daha verip 7790 almaları olacaktır. Ve bütçeleri müsait ise 100lira daha verip 7850o.c modelini tercih etmeleridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spectecular -- 1 Eylül 2013; 16:35:18 >

• spectecular S kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam aydınlattığınız için
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk55bjk55

Çok teşekkürler hocam aydınlattığınız için

Rica ederim

• quote:

yav he he kıskanıyorum, gerçeği söylemek de kabahat olmuş arkadaş 7790cıları toplarmış da gösterirmiş de laflara bak. alın kardeşim banane istediğiniz sistemi alın tavsiye falan vermiyorum. Millet boşu boşuna 79lara gtx7lere para veriyor zaten 7790 her şeyi ultra süper çılgın ayarlarda oynatırken.

+1

Hocam bence 500-800 liralık bütçeli sistemler tavsiye etmeniz daha mantıklı.Çünkü meblağ yükseldikçe sistemleri dengesizleştirmişsiniz.

FX8 serisi ölüdür.AMD'de FX4*,FX6 serisi veya fm2'lerden başka birşey alınmamalıdır.HD7790 bahsettiğiniz kadar güçlü bir kart değil.Yani ya aa'yı sıfırlayıp oynayacaksınız yada ayarları ortaya çekip aa'yıda arttıracaksınız.

• quote:

quote:

+1

Hocam bence 500-800 liralık bütçeli sistemler tavsiye etmeniz daha mantıklı.Çünkü meblağ yükseldikçe sistemleri dengesizleştirmişsiniz.

FX8 serisi ölüdür.AMD'de FX4*,FX6 serisi veya fm2'lerden başka birşey alınmamalıdır.HD7790 bahsettiğiniz kadar güçlü bir kart değil.Yani ya aa'yı sıfırlayıp oynayacaksınız yada ayarları ortaya çekip aa'yıda arttıracaksınız.

Boşver kardeşim adamın kartına laf atıp durma. 7790 gibi her şeyi ultra süper çılgın ayarlarda açan bi kart varken millet boşuna gtx770 7950 falan alıyorlar sırf enayiliklerindendir

Ben 7850ye küfredip duruyorum antialiasingte gerdirmeye başlıyor diye, millet 200-300 tllik kartı titan yapıyor gözünde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thestell -- 1 Eylül 2013; 17:04:27 >

• quote:

quote:

+1

Fx8xxx serisi oyun performansı olarak fx6300'ın çok da üstünde bir performans sunmaz, daha çok 3dmax tarzı programlarda avantaj sağlar.Bu nedenle sadece 1250 liralik bilgisayarda kullandım fx8320 işlemci. Zaten orada da istekli değildim kullanmaya. Fx6300 ve 2gb 7850o.c kullanmak daha mantikli. Zaten bunu yukaridaki yorumlarimdan da görebilirsiniz.
    1000 lira ve üzeri tavsiyelerimde 970, z87 çipset anakart kullanırsam, kasları da corsair r200 vs yaparsam bu tarzda eleştiriler almayacağımı da biliyorum. Ama burada tercihi kullanıcıya bırakıyorum bu nedenle parantez iclerinde corsair r200 ve üstü bir kasa da tercih edebilirsiniz diye belirtiyorum.

Ekran kartı olayına gelecek olursak, yorumunun altında yorum yapan şahıs 7790 ekran kartına 6670 muamelesi yaptığı için cevap verdim. Ve laflarımın arkasındayım, 7790 bir 7870, 7950 vs değildir elbette ama çok iyi bir ekran kartıdır.
    Burada iyi kavramının dercelendirilmesi gerekiyor sanırım kavram kargaşası çıkmaması adına.
    5670-6670: giriş seviye kartlar arasında en ekonomik ve durumu kurtaracak olanlardır
    7770: iyi bir karttır
    7790-7850: çok iyi bir karttir
    7850o.c-7870: süper kartlardir
    7950 ve sonrası: muhteşem kartlardır.
    Yani demek istedigim bütçesi 7770 almaya yeten bir arkadaş kötü bir kart almış hissine kapılmamalıdır.

• quote:

quote:

quote:

+1

Boşver kardeşim adamın kartına laf atıp durma. 7790 gibi her şeyi ultra süper çılgın ayarlarda açan bi kart varken millet boşuna gtx770 7950 falan alıyorlar sırf enayiliklerindendir

Ben 7850ye küfredip duruyorum antialiasingte gerdirmeye başlıyor diye, millet 200-300 tllik kartı titan yapıyor gözünde.

Dostum sen bana cevap yazma dediğin için cevap yazmadım önceki mesajına, ama sen kendin durmuyorsun. Ben senin dürüst birisi olmadığını ve insanları yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum. Lütfen konuda kuru laf kalabalığı yapma. Bu sayfa da gereksiz tartışma ve ego tatminlerinin yaşandığı sayfalara benzemesin. Bir sorun varsa sor yoksa lütfen sorusu olan arkadaşların haklarını gasp etme

• Arkadaşlar en az 10 defadır özelden şu soru geliyor o yüzden açıklama ihtiyacı hissettim. Anakart tercihiniz bütçe durumunuza göre şu şekilde olmalı:
    1-asus 970 chipset
    2-gigabyte 970 chipset
    3-msi 970 çipset (g46 g43e gore öncelikli)
    4-asus 760 chipset (m5a78 mlx3)
    5-msi 760 chipset (760g-p21)

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.