Şimdi Ara

500 GB HDD WESTERN DIGITAL MYBOOK PREMIUM ES EDİTİON YARDIMMM... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
8.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • esata ile ilgili herşeyi bu sitede bulabilmeniz mümkün.Türkiyeyede gönderim yapan bir site

http://search.ebay.com/search/search.dll?from=R40&_trksid=m37&satitle=esata&category0=

bende aşağıdaki ürünü almayı düşünüyorum.

http://cgi.ebay.com/New-Cavalry-300GB-External-USB2-0-eSATA-Hard-Drive_W0QQitemZ200142007683QQihZ010QQcategoryZ116258QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercanwins -- 24 Ağustos 2007; 19:21:03 >

• yok malesef anakartım eski olduğu için e-sata'yı deneyemedim. ama e-sata kartları varmış e-bay'de görmüştüm almayı düşünüyorum.
  • @ercanwins
    ben oradaki thermaltake bracket ve kabloyu aldım. Anakartta sata girişine bağladım ama çalışmıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cuguruk

@ercanwins
    ben oradaki thermaltake bracket ve kabloyu aldım. Anakartta sata girişine bağladım ama çalışmıyor.

Merhaba bende bu konuyla yeni ilgiliyim acaba kablo bağlantılarında bir problem olabilirmi, kablolarda bir sorun yada kablolamada bir aksaklık, aşağıdaki linkte bağlantı şeması var alt kısmındada açıklamalar bağlantı düzgün yapıldığında normal şartlarda çalışması gerek

http://www.thermaltake.com/product/Storage/Accessories/a2360/a2360.asp

Bende bugün 500 GB HDD WESTERN DIGITAL MYBOOK PREMIUM ES EDİTİON siparişi verdim sanalmarketim.comdan fiyatı gayet makul geldi 278 ytl. esata için bende aşağıdaki ürünü düşünüyorum.

http://cgi.ebay.com/New-3-5-Serial-ATA-SATA-II-IDE-to-eSata-USB-enclosure_W0QQitemZ130145589322QQihZ003QQcategoryZ41911QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

500 GB HDD WESTERN DIGITAL MYBOOK PREMIUM ES EDİTİON YARDIMMM...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercanwins -- 25 Ağustos 2007; 13:59:54 >

• Arkadaşlar ben yeni bir laptop aldım monster marka bılenler ıcın solıyeyım FL90 serisi bu anakart e-sata destekliyor mu?
    Bugün vatandan firewire ve e sata desteklı bir harici harddsik almayi düşünüyorum e-sata kablosu ve firewire kablsoude satıyorlar mı?
    Seagate freeagent da karar kıldım cunku bu WD 500 te firewre desteği yok?
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackened

Merhaba;

Bende aynı external hdd yi kullanıyorum. Bu cihazı aldıktan sonra baya bi araştırma yaptım.
    Şu anda eSata en hızlı aktarım yöntemidir. Fakat kabloları bulmak şu an için zor.

Aktarım hızları ile ilgili kısa bir bilgi vermek gerekirse;

USB 2.0= 480 Mbit
    Fireware400= 400 Mbit
    Fireware800= 800 Mbit
    eSata= 3 Gbit!! ( yaklaşık saniyede 300 MB demektir )

Bunların dışında birde SCSI var ki o konumuz dışında

Umarım yardımcı olur.

Hdd' yi güle güle kullan çok harika bi cihaz

ayrıca bu Fireware 800 destekliyor mu freeagent seagate 500 gbler
  • cuguruk sorununu halledebildinmi? Bende bugün aşağıdaki ürünü sipariş ettim gelmesi 10-12 günü bulur geldiği zaman bir açıklama yaparım.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=180152086373&ssPageName=STRK:MEWN:IT&ih=008

Zarganaaa Seagate freeagent 500 GB harici disk FireWire 400 destekli FireWire 800 desteği yok link aşağıda

http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=tr-TR&name=freeagent-pro-500gb-usb2.0-esata-firew-external-hd&vgnextoid=278c4296f3c22110VgnVCM100000f5ee0a0aRCRD&vgnextchannel=03d5368407f70110VgnVCM100000f5ee0a0aRCRD&reqPage=Model

http://www.seagate.com/www/en-us/products/external/freeagent_pro_data_movers/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercanwins -- 26 Ağustos 2007; 11:49:14 >

• Malesef ben hala sorunu çözemedim
    Firma ile görüştüm kimse denememiş. Belki benim anakartımdan kaynaklanabilirmiş. Bi ara götüreceğim. Sen çalıştırabildin mi?

quote:

Orjinalden alıntı: ercanwins

cuguruk sorununu halledebildinmi? Bende bugün aşağıdaki ürünü sipariş ettim gelmesi 10-12 günü bulur geldiği zaman bir açıklama yaparım.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=180152086373&ssPageName=STRK:MEWN:IT&ih=008

Zarganaaa Seagate freeagent 500 GB harici disk FireWire 400 destekli FireWire 800 desteği yok link aşağıda

http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=tr-TR&name=freeagent-pro-500gb-usb2.0-esata-firew-external-hd&vgnextoid=278c4296f3c22110VgnVCM100000f5ee0a0aRCRD&vgnextchannel=03d5368407f70110VgnVCM100000f5ee0a0aRCRD&reqPage=Model

http://www.seagate.com/www/en-us/products/external/freeagent_pro_data_movers/

• Merhaba ürün hala elime ulaşmadı.Yurt dışından geldiği için böyle uzun sürebiliyor gelmesi.
  • Merhaba Arkadaşlar;

Bende 19.9.2007 tarihi itibariyle WD 500gb HDD My Book ES sahibi oldum.
    pnline sitelerden bayağı hem fiyatını hemde aralarındaki farkları öğrenmiştim, gönlüm nasıl olsa o bağlantıların hiçbiri bende olmadığından,Essential modelini istiyordum (sadece USB olan) Kadıköyü alt üst etmeme rağmen bulamadım, o koşuşturmayala kimin neye ne fiyat verdiğini de karıştırıp,iyice kafam karıştı.
    neyse ilk fiyatı her zman olduğu gibi Gold'a sormuştum. ve en iyi fiyatı ondan başka veren olmamıştı. 220ytl ama tabii ben hangisine o fiyatı aldığımı unuttum.genelde 235ytl den aşağı hiçbirine fiyat almamıştım... geriye döndüğmde firewire olan 220ytl miş fakat satış temcilci e-sata yı önerdi... birann orda tereddüte düştüm zaten karışık olan aklım iyice karışmıştı beni tek ikna eden diğerlerinin içinde "ide" HDD var demesi fakat bunu teyit edemedik. acaba 220ytl fiyatı çok ii verdide beni 230ytl lik fiyata mı yönlendirmek istiyor diye düşünmedim desnm yalan... eve gelip araştırdığımda firewire olanın içinde kablosu da olduğu ve 3 yıl garantisinin olduğunu öğrenince,hhata mı ettim dedim...
    neyse dostlar çenem düştü, 10ytl farkla e-sata almakla daha mı iyi etmişim, yoksa firewire daha mı iyiydi.?
    siteleri araştırdım kimi yerde e-sata olan daha pahalı bazılarında firewire
    siz ne diyorsunuz? bu iki seçenekten hangisi?

@dejaay arkadaşımızın yorumları için bende teşekkür ederim

• quote:

Orjinalden alıntı: thall

Merhaba Arkadaşlar;

Bende 19.9.2007 tarihi itibariyle WD 500gb HDD My Book ES sahibi oldum.
    pnline sitelerden bayağı hem fiyatını hemde aralarındaki farkları öğrenmiştim, gönlüm nasıl olsa o bağlantıların hiçbiri bende olmadığından,Essential modelini istiyordum (sadece USB olan) Kadıköyü alt üst etmeme rağmen bulamadım, o koşuşturmayala kimin neye ne fiyat verdiğini de karıştırıp,iyice kafam karıştı.
    neyse ilk fiyatı her zman olduğu gibi Gold'a sormuştum. ve en iyi fiyatı ondan başka veren olmamıştı. 220ytl ama tabii ben hangisine o fiyatı aldığımı unuttum.genelde 235ytl den aşağı hiçbirine fiyat almamıştım... geriye döndüğmde firewire olan 220ytl miş fakat satış temcilci e-sata yı önerdi... birann orda tereddüte düştüm zaten karışık olan aklım iyice karışmıştı beni tek ikna eden diğerlerinin içinde "ide" HDD var demesi fakat bunu teyit edemedik. acaba 220ytl fiyatı çok ii verdide beni 230ytl lik fiyata mı yönlendirmek istiyor diye düşünmedim desnm yalan... eve gelip araştırdığımda firewire olanın içinde kablosu da olduğu ve 3 yıl garantisinin olduğunu öğrenince,hhata mı ettim dedim...
    neyse dostlar çenem düştü, 10ytl farkla e-sata almakla daha mı iyi etmişim, yoksa firewire daha mı iyiydi.?
    siteleri araştırdım kimi yerde e-sata olan daha pahalı bazılarında firewire
    siz ne diyorsunuz? bu iki seçenekten hangisi?

@dejaay arkadaşımızın yorumları için bende teşekkür ederim

Bu fiyat dengesizliği ürünlerin tercih edilebilirliğine göre değişiyor galiba.. e-sata bağlantısını şu an için çoğu bilgisayarda kullnamıyoruz. Kablosu bile yeni yeni piyasaya düştü. Firewire ise yaygınlaşmaya başladı. Onun için olabilir..

• Teşekkür ederim dejaay,

Yalnız öğrenmek istediğim Firewire de -ide- disk mi var?
    Eğer öyleyse bağlantı kablomuz olmasa da mantıklı olan yine de -esata- olan diye düşünüyorum.
  • Forumda okuduğum kadarıyla bir ucu e-sata diğer ucu normal sata olan kablolar varmış.Bunların bir ucunu anakartın üstündeki sata girişine diğer e-sata girişinide harddiske taktığınızda sorunsuz kullanabiliyormuşuz.
  • Bu soruya cevap arıyorum!

"Yalnız öğrenmek istediğim Firewire de -ide- disk mi var? "
  • quote:

Bu soruya cevap arıyorum!

Ben de tam olarak bilmiyorum ama galiba IDE.. ama araştıracağım..
  • sağol
    quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

quote:

• bulamadık değil mi? bu sorunun cevabını
    quote:

quote:

• quote:

bulamadık değil mi? bu sorunun cevabını
    quote:

quote:

Geçen vega bilgisayara ileti attım.. Elemalar codegenin yetkili servisidir.

Soru: Taşınabilir HDD lerinizin içindeki hddleri IDE midir, sata midir? Bu sata ya da IDE olayı bağlantı şekline göre değişiyor mu? Yani firewire ile bağlanan bir hdd IDE, e-sata ile bağlanan hdd SATA disk mi vardır?

Cevap:Merhaba dejaay bey, S-ATA disk kullanan hardisk kutularımızda vardır P-ATA disk kullanan hardisk kutularımızda vardır. Sitemizden bunları görebilirsiniz. eSata çıkışlı kutularda S-ATA disk kullanılır. Firewire ve usb bağlantılı kutularda ise her ikisinden biri olabilir.

• Teşekkür ederim hocam
    E-Sata dan %80 emindim de sata olduğuna, diğerinini merak ediyordum...
    orasıda net değil. Neyse sağlık olsun.
    quote:

quote:

bulamadık değil mi? bu sorunun cevabını
    quote:

quote:

Geçen vega bilgisayara ileti attım.. Elemalar codegenin yetkili servisidir.

Soru: Taşınabilir HDD lerinizin içindeki hddleri IDE midir, sata midir? Bu sata ya da IDE olayı bağlantı şekline göre değişiyor mu? Yani firewire ile bağlanan bir hdd IDE, e-sata ile bağlanan hdd SATA disk mi vardır?

Cevap:Merhaba dejaay bey, S-ATA disk kullanan hardisk kutularımızda vardır P-ATA disk kullanan hardisk kutularımızda vardır. Sitemizden bunları görebilirsiniz. eSata çıkışlı kutularda S-ATA disk kullanılır. Firewire ve usb bağlantılı kutularda ise her ikisinden biri olabilir.

• ARKADASIM aynı hdd den bendede var benım sorum basıt olcak ben bunu taktım ve acıldı usbden ıcındekileri silsem bise olur mu veya bunu sarj falan etmek gerekiomu sımdıden sagolun
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.