Şimdi Ara

500 GB HDD WESTERN DIGITAL MYBOOK PREMIUM ES EDİTİON YARDIMMM... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
8.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bendede mybook 500gb var ama benimki firewire.şimdi eğer hızı kullanamayacaksak firewire da ide olması pekde önemli değilmiş gibime geliyo yanlışmıyım.başlığı görünce bi tereddüte düştüm "lan ben niye e-sata almadım" diye ama giriş yok hemde yedekleme için kullancam sonuçta ama yüreğimi ağzıma getirdiniz lan:)Bide zaten 9 saat önce almışım diski:)benim hdd den hem amerika fişi(3 uçlu olan) hemde avrupa fişi çıktı ve firewire kablosuda vardı(firewire400)ama anlamadıım bişey hardiskin arkasında iki tane firewire çıkışı var neden? biri 400 biri 800 mü acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onno92 -- 29 Eylül 2007; 10:39:43 >
  • prize sokmadan çalışmıo ne şarjı
  • quote:

Orjinalden alıntı: onno92

Bendede mybook 500gb var ama benimki firewire.şimdi eğer hızı kullanamayacaksak firewire da ide olması pekde önemli değilmiş gibime geliyo yanlışmıyım.başlığı görünce bi tereddüte düştüm "lan ben niye e-sata almadım" diye ama giriş yok hemde yedekleme için kullancam sonuçta ama yüreğimi ağzıma getirdiniz lan:)Bide zaten 9 saat önce almışım diski:)benim hdd den hem amerika fişi(3 uçlu olan) hemde avrupa fişi çıktı ve firewire kablosuda vardı(firewire400)ama anlamadıım bişey hardiskin arkasında iki tane firewire çıkışı var neden? biri 400 biri 800 mü acaba

İkici firewire çıkışı başkabir firewire 400 cihazı bağlamak için kullanılır. Genelede tüm firewire ile bağlanan cihazlarda bu ikinci firewire çıkışı vardır çünkü firewire cihazlar birbirlerine seri halde bağlanabilirler. Ayrıca 3 uçlu olan fiş Amerika için değil İngiltere için yapılmış bir fiştir.

• Anakartım asus pk5 se yani e-sata çıkışı var. o yüzden özellikle e-sata bağlantısı olan bir harici disk düşünüyordum. Bu ürün hakkında yazılan olumlu yazıları okuyunca bende bu üründen aldım. bimelin digitus marka e-sata (vatanda mevcut 7 dolar) kablosu ile sorunsuz 2 hafta kullandım. hız, performans, ısınmama ve sessiz oluşu çok hoşuma gitmişti. Büyük dosyaları atamayınca diski NTFS olarak biçimlendirdim. Yine sorunsuz olarak e-satadan kullanıyordum. geçen gün ürün kullanım kılavuzunda uyarı olarak yazmasına rağmen e-sata bağlantı ile kullanırken bilgisayarı kapatmadan power tuşuna basarak aleti kapattım. Merak işte bakalım ne olacak diye. kapandı tekrar açtım diskin WD icon simgesinin görüntüsü bozulmuştu. Disk normal çalışıyordu ama iconu düzgün göstermiyordu. Yeniden biçimlendirdim tekrar içindeki autorun ve diğer dosyaları içine kopyaladım. icon görüntüsü yine düzelmedi. Ama hdd de anormal bir durum yoktu. Birde usb ile bağlayım dedim. bağladım icon görüntüsü düzeldi. Ama büyük dosyaları kopyalarken gecikmeli yazma başarısız hatası vermeye başladı. 3 farklı bilgisayarda da denedim hepsinde bu hatayı verdi. e-sata ile denedim normal çalıştı. İçinden çıkan ve kendi web sayfasından indirdiğim disk programı ile bozuk sektör testi yaptım bişey çıkmadı. Bende ürünü aldığım yere götürdüm orda denediler 2 defa 8 GB dosya attılar (USB ' den bağlıyken) sorun çıkmadı . ben yinede bir servis görsün diyerek diski bıraktım. E-sata kablo ile kullanıcılara nasihat diski sakın power tuşu ile kapatmayın. Bilgisayarı kapatın o kapanacaktır. (İyi bir özellik değil yani donanımı güvenle kaldır seçeneği e-sata bağlantılı iken yok. ) USB ile kullandığınız zaman button manager programını kurun onunla diskin ilişkisini kesin bilgisayardan.

• Bende bu gecikmeli yazma sorunu ilk aldığım günden beri var. İçindekileri yedekleyeyim servise vericem. E-sata bu problem çıkmasına içindeki yonga neden oluyormuş pclabsdaki incelemede böyle yazıyorda usb'de böyle bir sorundan bahseden kimse yoktu.
  • Aksine bende e-sata dan değilde USB den bağladığım zaman gecikmeli yazma başarısız iletisi vermeye başladı. Asus P35 chipsetli anakartlar ile en iyi uyumlu WD My book ES- edition serisi. Asus e-sata kontrolcüsü marwell olduğu için sorunsuz çalışıyorlar. Jmicron sürücüleri ile çalışan anakartlarda e-sata bağlantılı tüm harici diskler sorun çıkarıyor diye okumuştum bu forumda

quote:

Orjinalden alıntı: bwhiteshark

Bende bu gecikmeli yazma sorunu ilk aldığım günden beri var. İçindekileri yedekleyeyim servise vericem. E-sata bu problem çıkmasına içindeki yonga neden oluyormuş pclabsdaki incelemede böyle yazıyorda usb'de böyle bir sorundan bahseden kimse yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krkmz -- 6 Ocak 2008; 22:03:21 >
  • Bu başlık çok yararlı oldu benim açımdan çünkü bugün WD MYBOOK 500GB PREMIUM ES EDITION aldım. Teşekkürler.
  • Arkadaşlar,

USB den bağlandığında alınan " Windows gecikmeli yazma başarısız " hatasına çözüm bulan yok mu ? Hataya windows un neden olduğu yazılıp çiziliyor.Ancak bu HDD yi ilk kullandığım zamanlarda böyle bi hata almıyordu.İçindeki veriler 500 GB 'a dayandığı zamanlardan itibaren almaya başladım.Bunla alakalı olabilir mi ? Yok mu hiç çözüm bulan, e-sata yada firewire ile kullanmak dışında.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.