Şimdi Ara

500 GB HDD WESTERN DIGITAL MYBOOK PREMIUM ES EDİTİON YARDIMMM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
8.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkeze merhaba arkadaşlr öncelikle bu forum sitesini bulduğum için çok şanşlıyım.Birçok kişinin sorusuna çok aydınlatıcı cevaplar vermişsiniz:) Bende bu yüzden size başlktadanda anlaşıldığı üzere yeni almış olduğum 500 GB HDD WESTERN DIGITAL MYBOOK PREMIUM ES EDİTİON hakkında bi sorum olcak...

-Şimdi öncelikle firewire diye bi kablo çıkmadı adam o yok dedi usb kablosu var sadece dedi bide adaptör ve yurtdışı için 3lü priz çıktı.Kitapçığına baktım ordada sadece bu saydığım parçalar var yani sanırım sorun yok.Ama adam bana firewire ile usb2.0 a göre daha hızlı ve daha az kayıp olarak veri aktarabilrsin dedi.Şimdi benim HDDnin arkasında güç bağlantı noktası,USB girişi ve eSATA girişi var...Firewire kullanmam için ne yapmam gerekiyo.Pcdeki verilerimi usb yerine Fİrewire ile HDDme aktarmak isterim eğer satıcının dediği gibi hızlı ise...
    eSATA ne oluyo ne amaçla kullanılıyo onun kablosu yok yanlız:(

-Birde Bu Harici HDDmi bilgisayarımdaki 160GBlık harddisk gibi kullanabilr miyim?Kullanmam için ne yapmam lazım.Çünkü pcdeki harddiskim bundan daha hızlı...USB 2.0a sinir oluyorum çok yavaş atıyo:(

-Harddiskimin biçimlendirilmiş şekli FAT32.Ben bunu NTFS olarak nasıl biçimlendiririm.NTFS ile FAT32 arasında ki fark ne.Bende bilmiyorum ama NTFS daha ii dediler bende başkasının yalancısıyım :)

-Harici HDD me Herhangi bi işletim sistemi kurabilirmiyim.MEsela XP.Ve Kurabilirsem başlangıçta bu HDD mi nasıl secerim :)

Birde son olarak;
    eSATA ne oluyo? ne amaçla kullanılıyo?Hddmin arkasındaki eSATA yerinden nasıl ve ne amaçla yararlanabilirm?Gerekirse eSATA kablosu alrım çünkü eSATA kablosu Çıkmadı içinden

Bu bilgileride öğrensem süper olcak en azından beni aydınlatma konusunda:) Yoksa Alet gerçekten süper bişeye benziyo.Şimdiden yardımcı olan arkadşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alex51 -- 17 Ağustos 2007; 19:59:48 >

• eSATA da, USB gibi,firewire gibi bir bağlantı şeklidir. Bu eSATA girişi yeni nesil ankartlarla beraber gelmeye başladı ancak çok da yaygın değil. Daha bir çok anakartta firewire girişi mevcut değil. Bu nedenle yaygınlaşması için biraz beklemek gerekecek.. Ayrıca anakarta eSATA girişi yaratacak aparatlarda mevcut ancak Türkiye 'de halen daha yaygın değil;biraz zor bulursunuz. eSATA ile ilgili olarak aşağıdaki linki inceleyiniz. Link yabancı bir site, ancak eSATA girişi hakkında görsellerden yararlanabilirsiniz. Linkde verilen tabloda da bağlantı şekilleri gösterilmekte. Orada eSATA nın bariz bir üstünlüğü var. Şimdilk size firewire bağlantı şeklinin, ihtiyaçlarınızı karşılayacağını düşünüyorum..

http://www.sata-io.org/esata.asp

Bu linkde de eSATA yı, USB ye çevirme aparatı mevcut..
    http://www.addonics.com/products/io/aau2esa.asp

Bu harici diskinizi normal bilgisayarınızdaki hdd gibi kullanabilirsiniz.. Videolarınızı ve müziklerinizi hdd üzerinden yürütebilirsiniz. İşletim sistemi kurma meselesi biraz karışık ve teferruatlı, zor bir iş...

FAT32, NYFS ye göre daha eski bir dosyalama sistemi. NTFS daha hızlı ve güvenli.. Siz aşağıdaki programla NTFS ye çevirebilirsiniz..

Hp_USB_Boot_Utility
    Güncel link :http://www.pctipp.ch/downloads/dl/32594.asp ya da buradan
    http://rapidshare.com/files/26133710/HP_USB_Boot_Utility__fORMAY_ATMAA_FAT32.FAT_NTFS_.exe

Bu arada hayırlı olsun..

• dejaay hocam ilgi ve alaka içn çok teşekkür ederim çok saolun:) Herşeyi anladımda Sadece eSATA ile Firewireyi tam anlayamadım:) Daha doğrusu usb2.0 ı daha hızlı nasl kullanabilirim yada Fİrewire kullanmam iÇn napcam onu anlsam bdie ii olcakda kusuruma bakmayın cahiliz bu konuda :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: alex51

dejaay hocam ilgi ve alaka içn çok teşekkür ederim çok saolun:) Herşeyi anladımda Sadece eSATA ile Firewireyi tam anlayamadım:) Daha doğrusu usb2.0 ı daha hızlı nasl kullanabilirim yada Fİrewire kullanmam iÇn napcam onu anlsam bdie ii olcakda kusuruma bakmayın cahiliz bu konuda :)

Şimdi şu şekilde açıklıyayım:

3 çeşit bağlantı şekli vardır (BİLDİKLERİM BUNLAR).
    1.USB
    2.Firewire
    3.eSATA

Bunları kullanabilimeniz için, kasanızda bu girişlerin mevcut olması lazım.

USB çok yaygın olduğu için anakartların çoğunda vardır.

Firewire de yeni nesi anakartların çoğunda vardır. Ankartınzda yoksa bile, PCI slotuna takacağınız bir aparatla, anakartınızda firewire girişi yapmanız mümkün. Bu aparatın ismi 1394 kartıdır. Bilgisayarcıya gidip "bana ordan bir tane 1394 kartı (firewire kartı) verir misin abi?" diyerek o aparatı elde edebilirsiniz. Yanında firewire kablosu da verirler. Bu kartı kolaylıkla anakartınıza monte edebilirsiniz.. İşletim sisteminiz XP ise, sisteme tanıtmada bi sorun yaşamayacaksınızdır. Yaklaşık fiyatı 15-20 ytl arasındadır.

eSATA da yeni bir bağlantı şekli yukarıda da açıkladım. Pek fazla da bilgim yok, yeni haberim oldu. Türkiye'de de aparatlarını bulmak çok zor..

Şimdi burada sizin takıldığınız bir husus var galiba.. O da USB. Şimdi USB1.1 ve USB 2.0 diye tabirler vardır. USB1.1 daha eski bir teknolojidir; USB2.0 ise daha yeni bir teknolojidir. Bilgisayarınız eski bir bilgisayar ise muhtemelen USB1.1 dir. Yok 4-5 senelik bir bilgisayar ise USB 2.0 dır. USB 2.0 ile daha hızlı aktarım yaparsınız. (İmzamda usb sorun ve çözümleri başlığına tıklarsanız bağlantı şekilleri arasındaki hız farkını gösteren tabloyu görebilirsiniz..)

Sormak istediklerinizi,takıldıklarınızı yine sorabilirsiniz..

• Yok hocam Pcim 2 senelik pc:D canavar gibi hala da ne bilim yani Bu aldğım harddiskide kendi pcmin harddiski gibi hızlı veri aktarımı olsun isterdim :D uSB2.0 çok hzlı diil ama fena da diil :D
    bazen daha hızlı aktarım yapıuyo bazen yavaşlıyo sonra tekrar hzlanıyo falan filan :) Demek istediğim daha hızlı aktarım yapmam için ne yapmam lazım Yoksa USB2.0 a şükr mü etcem :)
    Hocam bide verdiğiniz o programla NTFS ye dönüştürdüm sonra HDDmin adı Mavi renkle gözüküyo snra içne klasör falan attım onlar MAVİ renli yani Klasör adları flan hep mavi oldu.Bi sorun mu var acaba?yoksa normal mi ?neden öle oldu ?
    Bu arada herşey iiçin teşekkür ederim çok saolun :)
  • quote:

Yok hocam Pcim 2 senelik pc:D canavar gibi hala da ne bilim yani Bu aldğım harddiskide kendi pcmin harddiski gibi hızlı veri aktarımı olsun isterdim :D uSB2.0 çok hzlı diil ama fena da diil :D
    bazen daha hızlı aktarım yapıuyo bazen yavaşlıyo sonra tekrar hzlanıyo falan filan :) Demek istediğim daha hızlı aktarım yapmam için ne yapmam lazım Yoksa USB2.0 a şükr mü etcem :)
    Hocam bide verdiğiniz o programla NTFS ye dönüştürdüm sonra HDDmin adı Mavi renkle gözüküyo snra içne klasör falan attım onlar MAVİ renli yani Klasör adları flan hep mavi oldu.Bi sorun mu var acaba?yoksa normal mi ?neden öle oldu ?
    Bu arada herşey iiçin teşekkür ederim çok saolun :)

USB 2.0 sizin isteklerinizi karşılamıyor ise yukarıda bahsettiğim firewire bağlantısını kullanabilirsiniz..

Mavi renk sıkıştırma etkin olduğu zaman ortaya çıkar.. Bakın bakalım sıkıştırma etkin mi? Bunun için:
    bilgisayarım'a girin, harivci hddnize sağ tıklayın.Genel sekmesi altında "disk alanından kazanmak için sürücüyü sıkıştır" kutucuğu işaretli mi?,işaretli ise işareti kaldırınız.. Yani bunun verdiğim programla ilgisi yok...

• peki hocam teşekkürler saolun :)
    bu arada dediğiniz gbi firewire kablosu alsam nasıl kullanıcam :S yani benim HDDde firewire yeri yok yada ben bilmiyorum :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

peki hocam teşekkürler saolun :)
    bu arada dediğiniz gbi firewire kablosu alsam nasıl kullanıcam :S yani benim HDDde firewire yeri yok yada ben bilmiyorum :)

Olması lazım.. Kullanımı basit, öncelikle bilgisayarınızda o girişin olup olmadığına bakmak lazım. Sonrası kolay zaten...

Sen de var mı bilmiyorum ama aşağıda 1394 kartının resmi var.. O Kasanın arka tarafında bu şekilde bi giriş olmalı..
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=84155&productid=bd7346#tablnk

• HOCAM Bilgisayarda varmı yok mu tam anlayamadım ama Adığım 500 GBlık HDD de yok :S napcam :S yada var ben bilemiyorum isterseniz Benim HDD nin arkasının resmini çekim yollayım bi bakın:) ?

Bide Hocam BU Harici 500GBlık HDDme Şifre koymak istiyorum yani benden başka kimse girmesin isityorum.Bilgisayarımdan Sürücüme tıkladığım zman şifreyi girmeden açılmasın istiyorum.Bunun için hangi programı kullanmalıyım.Ve Bu şekilde şifreleme yaparsam sadece benim pcimdemi şifre ister kimse giremez yoksa btün pc ler içn geçerli mi olur:) teşekkürler hocam ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alex51 -- 18 Ağustos 2007; 12:45:26 >
  • quote:

HOCAM Bilgisayarda varmı yok mu tam anlayamadım ama Adığım 500 GBlık HDD de yok :S napcam :S yada var ben bilemiyorum isterseniz Benim HDD nin arkasının resmini çekim yollayım bi bakın:) ?

Bide Hocam BU Harici 500GBlık HDDme Şifre koymak istiyorum yani benden başka kimse girmesin isityorum.Bilgisayarımdan Sürücüme tıkladığım zman şifreyi girmeden açılmasın istiyorum.Bunun için hangi programı kullanmalıyım.Ve Bu şekilde şifreleme yaparsam sadece benim pcimdemi şifre ister kimse giremez yoksa btün pc ler içn geçerli mi olur:) teşekkürler hocam ....

Fotoğrafını yollarsanız iyi olur..

Bu şifreleme işi baya sıkıntılı.. Bazen şifreleme programı sorun çıkarabiliyor.. Eğer hddnize şifre koyarsanız, bütün bilgisayarlarda şifre ister.. Hiç şifreleme programı kullanmadım, o nedenle önereceğim bir program yok.

• Buyur Hocam Kitapcıkta Çok Güzel Resim Vardı detaylı şekilde .bende Onu scan ettim tarayıcıdan :) alttaki resimde içinden çıkan parça takımı:)olmaz derseniz bide flashlı makina ile arkasını çekerim:) Yanlız ilk resimdeki gibi eSATA kablosu yok :(:)

Hocam bide eğer bulabilrseniz yada tanıdığınız biri önerirse bana harici HDD için Şifreleme programı önern:)

• Evet resimler gerçekten açıklayıcı olmuş.. Görülüyor ki firewire bağlantısı yok. Şimdilik (eSATA) kablosu bulana kadar, USB ile idare edeceksin.

Şifreleme programı için de bakarolacağım.
  • evet hocam resimleri kesip güzelce hazırladım en ince ayrıntısına kadar :)
    fakat şimdi bu eSATA kablosunu belki bulurum ama PCme neresine takıcam ki o kablonun diğer ucunu:) bide usbden çok daha hızlı idi diilmi eSATA firewire göre hızı nasıl:) bunları konuşmuştuk ama işte girmiyo bu kalın kafaya napim :) merak işte :D
    programıda bulursanız çok sevinirim hocam sadece ben sürücümü şifrelemek istiyorum yani sürücüme iki kere tıklayıp girmek isteyen biri olrsa şifre sorsun yoksa giremesin:D klasör şifrelemek diil amacım Sürücümü şifrelemek :D haber beklicem sizden :)
  • Merhaba;

Bende aynı external hdd yi kullanıyorum. Bu cihazı aldıktan sonra baya bi araştırma yaptım.
    Şu anda eSata en hızlı aktarım yöntemidir. Fakat kabloları bulmak şu an için zor.

Aktarım hızları ile ilgili kısa bir bilgi vermek gerekirse;

USB 2.0= 480 Mbit
    Fireware400= 400 Mbit
    Fireware800= 800 Mbit
    eSata= 3 Gbit!! ( yaklaşık saniyede 300 MB demektir )

Bunların dışında birde SCSI var ki o konumuz dışında

Umarım yardımcı olur.

Hdd' yi güle güle kullan çok harika bi cihaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackened

Merhaba;

Bende aynı external hdd yi kullanıyorum. Bu cihazı aldıktan sonra baya bi araştırma yaptım.
    Şu anda eSata en hızlı aktarım yöntemidir. Fakat kabloları bulmak şu an için zor.

Aktarım hızları ile ilgili kısa bir bilgi vermek gerekirse;

USB 2.0= 480 Mbit
    Fireware400= 400 Mbit
    Fireware800= 800 Mbit
    eSata= 3 Gbit!! ( yaklaşık saniyede 300 MB demektir )

Bunların dışında birde SCSI var ki o konumuz dışında

Umarım yardımcı olur.

Hdd' yi güle güle kullan çok harika bi cihaz

Açıklayıcı bilgi için teşekkürler arkadaşım gerçekten süper bi cihaz çok memnunum saolsın aklımada bazı soru işaretleri vardı onlarıda dejaay arkdaşım çözdü:)
    Bu arada hocam GÖnderdiğiniz Özel mesajdaki linke bakıcam teşekkür ederm(DEJAAY)
    Bu arada senin bi şifreleme prgramı olark önerceğin bişey var mı blackened kardeş?ben direk hdd sürücümü şifrelemek istiorum da :)

• çok güzel bilgiler
  • Merhaba;

Easy Drive Lock adında bir program var bunu bir denemeni öneririm.
  • Merhaba,
    Problemimi en uygun olarak buraya yazabileceğimi düşündüm.
    Ben de aynı hdd den aldım yeni.
    esata dan bağlayabilmek için esata briket ve kablo da aldım.
    Fakat hdd ve bilgisayarım hiçbir şekilde algılamıyor. Cihaz usb den çalışıyor. Biosta esata baglantı da hiç algılanmıyor olarak görünüyor.
    esatadan çalıştıran var mı hiç?

• Arkadaşlar benim başımda da şöyle bir sorun var.
    Geçen hafta bimeksten WD Premium ES Edition 500 Gb external sabit disk aldım. Düne kadar gayet güzel çalışıyodu ama dün kendi diagnostics programıyla hd'yi sıfırlamak istedim. quick versiyonunu yaptım ama bir de full erase yapmak istedim. buna başladıktan sonra 7 saat sürdüğünü gördüm ve vazgeçip cancel'a bastım. devamında hd düzgün çalışmaya devam etti. bir süre sonra desktoptan çıkartıp laptopa taktım ve bir nedenden dolayı hd laptop'a bağlıyken laptop'u restart ettirdim. laptop kendi boot'unu yaparken yavaşladı. sonra da yine ara bir ekrandayken, yani henüz windows'u başlatmadan, laptop takıldı. Ekrana sadece yanıp sönen bir " _ " işareti çıktı. ben de laptopu kapadım usbden de hd'yi çıkarttım. denemek için tekrar masaüstü bilgisayarıma taktığımda bu defa asıl şoku yaşadım. bilgisayarım'a girdiğimde hd'yi göremez oldum. bir kaç kez aygıt yöneticisinden sürücüsünü silip hd'yi tekrar takarak sürücüsünü tekrar tanıttım ancak yine hiçbir çözüm sağlamadı. Alet sürücülerini tekrar kurabiliyor ama bilgisayarım ekranında gözükmüyor. Onu geçtim kendi diagnostics programında cihazın bir problemi olup olmadığı test edilebiliyor ama windows'ta hd'yi göremiyorum. Aynı şekilde normalde "donanımı güvenle kaldır"a tıkladığımda normalde cihazın yanında mesela (J:) gibi bir yazı çıkarken artık bu da çıkmaz oldu.Sizce bu sorun neden kaynaklanabilir? Hem laptopta hem de desktopta aynı hatayı verdiği için bana donanımsal bir hata gibi geldi. bimekse geri götürsem acaba direk değiştirme şansı olabilir mi? daha 2 haftasını doldurmadı çünkü alet. yoksa teknik servise alıp bir ay kadar beklemek zorunda mı kalırım?

• Muhtemelen hdd uçmuş geçmiş olsun. Bu gibi durumlarda normalde yenisi ile değiştirilir. Direk bimekse de gitsen teknik servisleri olmadığı için değiştirmezler. biz karar veremiyoruz teknik servise gitmeli derler. Ama muhtemelen değişip yenisi gelir. 1 ay olmadığı için normalde bimekse gitmesi gerekiyor.
    Bu arada esata yı deneybilmiş miydin
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.