Şimdi Ara

500 GB lık harici harddiskim 100 mb oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi geceler arkadaşlar.500 gb lık harici harddiskim vardı seagate marka. akşam Acronis true image ile pc nin harddiskinin kopyasını oluşturmak istedim.hedef sürücü olarak 500 gb lık harici hardiskimi seçtim seçiş o seçiş.yapmaz olaydım.Harici HDD 100 mb hafızaya düşmüş ve diğer bütün bilgiler uçmuş :( 500 gb kapasite nasıl 100 mb a düşer.recovery my files ve diğer kurtarma programları denedim ama kurtaramadım :(

• Dosyaları kurtarmanız zor.
    Bilgisayarım sağklik- yönet-disk yönetimi deyin oranın resmini buraya atabilirseniz iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckopatx

Dosyaları kurtarmanız zor.
    Bilgisayarım sağklik- yönet-disk yönetimi deyin oranın resmini buraya atabilirseniz iyi olur

Hocam malesef yönetici olarakta çalışmıyor sağ klik yapıyorum yönet diyorum açılmıyor anlayacağınız herşey olumsuz.Benim anlamadığım 500 gb nasıl 100 mb olur ?
  • aygıt yöneticisi açılması gerekiyor. başka bir bilgisayara takıp deneme şansın varmı?
    tahminen sen hardiski yanlıslıkla direk klonlamıssın. oda tahminen windows 7 nin ilk 100 mb lık boot bölümünü atmıs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckopatx -- 23 Nisan 2013; 23:28:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckopatx

aygıt yöneticisi açılması gerekiyor. başka bir bilgisayara takıp deneme şansın varmı?
    tahminen sen hardiski yanlıslıkla direk klonlamıssın. oda tahminen windows 7 nin ilk 100 mb lık boot bölümünü atmıs.

hocam istediğiniz görüntü bu mu ?

500 GB lık harici harddiskim 100 mb oldu

• Şimdi sen harddiski normal olsun dersen. Disk1' deki 12.70 ve ahmmm olan 101 mb lık bölümlere sag klik bölümü sil diyeceksin. sonra ayrılmamıs alana sağklik yapıp yeni birim olustur diyeceksin.
  • ARKADAŞIM EĞER DİSKİNDEKİ VERİLERİ KURTARMAK İSTİYORSAN DİKKATLİCA OKU...
    İki gün önce, bir kurtarma flash diski hazırlarken yalnışlıkla 500GB'lık harici diskimi seçmişim. Önce üzerinde iki farklı partition oluşturdum. Sonra gittim olşarı sildim ve ayrıca Bir Fat32 ve birde NTFS partition oluşturdum. Geride kalan 400 küsür GB'lık bölümü görünce yediğim haltı anladım. Salakça bir şey yapıp üzerine iki defada farklı MBR yükledim.

Herneyse diskte yaklaşık 10 yıllık bir arşivim vardı. Programlar, iş dökümanları, çizimler, ve daha bir sürü şey. Bir sürü paralı kurtarma programı denedim. Hepsi FOS. Sadece "Recover MyFiles" diye bi program bir kısmını görebildi. Veri kurtarma şirketine gönderdim 2.000$ istediler. Tam umudu kesmişken önceden bir kez denediğim ama işe yaramadığını sandığım ücretsiz bir programı tekrar denemeye karar verdim.

Ve sonuç inanılmaz. Diski aynen eski haline getirdi. Tüm dosyalarda yerinde.. Eğer şu ana kadar çözemedin ve verilerini kurtarmak istiyorsan şu yolu takibet.

1- Önce bu adresten TestDisk programının kullandığın işletim sistemine uygun olan versiyonunu indir.
    http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download
    2- Program kurulum gerektirmiyor. Zipli dosyayı bir klasöre çıkart ve Klasörün içinden "testdisk_win.exe" yi çalıştır.
    3- Eğer biraz ingilizce biliyorsan aşağıda verdiğim adresteki .pdf dökümanı indir. Adım adım nasıl kurtaracağını yazıyor. Ben bunu kullandım.
    http://66.14.166.45/whitepapers/datarecovery/testdisk/TestDisk%20Step%20By%20Step.pdf

SON UYARI : Program önce "Quik Search" Yani hızlı taram yapıyor. Hızlı taramada pek bir işe yaramıyor. Zaman kaybı yani.
    Benim yaptığım gibi önce "Quik Search" çalıştır. Taramaya başlayınca hemen "Stop" de ve hızlı taramayı durdur. O zaman "Deep Scan" yani detaylı tarama seçeneği çıkıyor. Onu çalıştır ve bitene kadar bekle. 500GB disk için yaklaşık 4-5 saat sürüyor. Ama sonuç inanılmaz.
    Eğer yardım istersen mesaj at tekrar. Elimden geldiğince yardım ederim.

Kolay gele..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Acronisin hangi sürümünü denedin,işletim sistemin ne.
    Win 8 ise uyumlu değildi,Sağlıklı çalışmıyordu.
    HDD sorununun çözümü bulunduydu sanırım.Forumdada konuşulmuştu.Bi arattır.
  • töbe töbe. bunlar hayra alamet değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap veren arkadaşlara tşk ederim.Hepsini tek tek denicem.Başarılı olurum inş. Sizlerede bilgi veririm.

Tekrar tşk ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusasen

ARKADAŞIM EĞER DİSKİNDEKİ VERİLERİ KURTARMAK İSTİYORSAN DİKKATLİCA OKU...
    İki gün önce, bir kurtarma flash diski hazırlarken yalnışlıkla 500GB'lık harici diskimi seçmişim. Önce üzerinde iki farklı partition oluşturdum. Sonra gittim olşarı sildim ve ayrıca Bir Fat32 ve birde NTFS partition oluşturdum. Geride kalan 400 küsür GB'lık bölümü görünce yediğim haltı anladım. Salakça bir şey yapıp üzerine iki defada farklı MBR yükledim.

Herneyse diskte yaklaşık 10 yıllık bir arşivim vardı. Programlar, iş dökümanları, çizimler, ve daha bir sürü şey. Bir sürü paralı kurtarma programı denedim. Hepsi FOS. Sadece "Recover MyFiles" diye bi program bir kısmını görebildi. Veri kurtarma şirketine gönderdim 2.000$ istediler. Tam umudu kesmişken önceden bir kez denediğim ama işe yaramadığını sandığım ücretsiz bir programı tekrar denemeye karar verdim.

Ve sonuç inanılmaz. Diski aynen eski haline getirdi. Tüm dosyalarda yerinde.. Eğer şu ana kadar çözemedin ve verilerini kurtarmak istiyorsan şu yolu takibet.

1- Önce bu adresten TestDisk programının kullandığın işletim sistemine uygun olan versiyonunu indir.
    http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download
    2- Program kurulum gerektirmiyor. Zipli dosyayı bir klasöre çıkart ve Klasörün içinden "testdisk_win.exe" yi çalıştır.
    3- Eğer biraz ingilizce biliyorsan aşağıda verdiğim adresteki .pdf dökümanı indir. Adım adım nasıl kurtaracağını yazıyor. Ben bunu kullandım.
    http://66.14.166.45/whitepapers/datarecovery/testdisk/TestDisk%20Step%20By%20Step.pdf

SON UYARI : Program önce "Quik Search" Yani hızlı taram yapıyor. Hızlı taramada pek bir işe yaramıyor. Zaman kaybı yani.
    Benim yaptığım gibi önce "Quik Search" çalıştır. Taramaya başlayınca hemen "Stop" de ve hızlı taramayı durdur. O zaman "Deep Scan" yani detaylı tarama seçeneği çıkıyor. Onu çalıştır ve bitene kadar bekle. 500GB disk için yaklaşık 4-5 saat sürüyor. Ama sonuç inanılmaz.
    Eğer yardım istersen mesaj at tekrar. Elimden geldiğince yardım ederim.

Kolay gele..

Arkadaşım yardımın için teşekkür ederim hemen denicem inş.Yalnız aklıma takılan şey kaybolan veri 300 GB civarı idi.Benim PC nin hardiski 250 GB.Boş kısım 50-60 GB falan.Kaybolan veriyi tekrar Harici hardiske kopyalayabilirmiyim ?

• Nasıl yani? Yedeğini aldıktan sonra koyabilirsin tabii
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkem49

Nasıl yani? Yedeğini aldıktan sonra koyabilirsin tabii

Aynen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.