Şimdi Ara

500 Internal Server Hatası Bilgisi Olan Bakabilirmi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    internette 500 Internal Server hatası ile ilgili bir çok sonuç çıkıyor ve hepsini denememe rağmen bu sorunu gideremedim.

Daha önce phptravels üzerinden aldığım siteyi normal bir şekilde sunucuya aktarınca sorunsuz kurulum yapabildim install sayfası aracılığıyla yaklaşık 1 yıl önce sitenin kurulumunu gerçekleştirdim ve o süre içerisinde hiç bir sıkıntı olmadı sitenin 6 dil seçeneği var hepside çok iyi durumda fakat url adresleri ingilizce olduğu için seo açısından dezavantajlı bir durum olduğundan sitenin url satırını kendim türkçeleştirmeye başladım bu arada şunuda belirtiyim en son 6 yıl önce bir php projesi üzerinde çalıştım şuan c# mvc .net ve ruby üzerine çalışmaktayım... ilk yaptığım işlem klasör adını değiştirmek oldu örneğin hotels yazısını otel olarak değiştirdim kodlarda oynama yapmadım ve doğal olarak bir hata ile karşılaştım amacım klasörle bağlantılı dosyaları tespit etmekti buraya kadar sorun yok daha sonra klasör adını düzelttim fakat aynı hata devam etti site üzerinde oynama yapmadan önce çalışır durumdaki sitenin full yedeğini almıştım sorun devam edince bende geri sunucuya kopyaladım fakat hata devam etti en sonunda daha sağlıklı olması için sunucudaki tüm dosyaları silip tekrar yedekleri sunucuya kopyaladım ve 500 Internal Server hatası ile karşılaşıyorum chmod ayarlarını kontrol ettim 755 ve 644 olarak ayarlı baktım düzelmedi hepsini 777 yapdım sonuç aynı olunca tekrar geri 755 ve 644 olarak düzenledim daha sonra .htaccess dosyasını sildim hata devam etti bende tekrar siteyi silip bu sefer kurulum dosyalarını siteye attım ve hata vermeden kurulum sayfası karşıma çıktı baştan kurulum yapsam muhtemelen sorun olmayacak fakat 1 yıllık sitede yapılan tüm çalışmalar gider yani mümkün değil tekrar kurulum yapamam böyle bir durumda siteyi kapatsam daha yerinde olur
    bunu şunun için anlattım yedek deki dosyaları sunucuya atınca hata veriyor fakat kurulum dosyasını atınca hata vermiyor neyden kaynaklanabilir yardımlarınızı bekliyorum.

• Sitenizdeki “500 Internal Server Error” hatası neden oluyor bilmiyorum. Belki .htaccess dosyasından belki başka bir şeyden... Sitenin doğru şekilde yedeğini aldıysan halledilmeyecek bir şey değil.

"Siteyi yedekten geri yükleyince hata devam etti" diyorsunuz. Peki aldığınız yedeğin sağlam olduğuna emin misiniz? Mesela localhost'a kurup çalıştırabiliyor musunuz?

"Siteyi silip bu sefer kurulum dosyalarını siteye attım ve hata vermeden kurulum sayfası karşıma çıktı baştan kurulum yapsam muhtemelen sorun olmayacak fakat 1 yıllık sitede yapılan tüm çalışmalar gider" diyorsunuz ve bu şekilde baştan kurulum yapacağınıza inanıyorsunuz. Buradan devam ederseniz 1 yıllık çalışmanızı kurtarmak mümkün olabilir. Şöyle ki:

Siteyi bu şekilde sıfırdan kurun. Site, ilk kurulduğu gibi çalışacak 1 senelik çalışmalar gözükmeyecek.
    Şimdi veritabanına girin (muhtemelen phpMyAdmin) bütün tabloları seçin ve kaldırın. Böylece veritabanı boş olacak. Hiç veri bulunmayacak. Şimdi yedeğini aldığınız veritabanını içe aktarın (import). Böylece işin veritabanı kısmını halletmiş olduk.

Site bu durumdayken, 1 senedir siteye girdiğiniz yazılar vs görünür fakat fotograflar görünmez.

Şimdi gelelim dosya kısmına; siz siteye içerik girerken dosyalarda ne değişiklik oluyor? Hangi klasörün içindeki dosyalar değişiyor? Bu klasörler bellidir. Mesela "/uploads/images/" klasörünün içeriği değişiyordur. Çünkü fotograf yüklüyorsunuz. O halde sadece "images" klasörünü silin yerine yedekteki "images" klasörünü yükleyin.

Örneğin sitenin /admin/ klasörüne veya "/assets/" klasöründe bir değişiklik yapmamışsınızdır. O zaman bu klasörlere dokunmayın. Ama siz bu scripti aldığınız gibi değil de dosyalar üzerinde değişiklik yaparak kullanıyorsanız. Mesela "/assets/css/style.css" dosyasını editleyip kendinize göre özelleştirdiyseniz böyle dosyaları da yedekten yerine yüklemeniz gerekebilir.

Fakat kurulum scriptinin konfigurasyon dosyası kalsın, konfigurasyon dosyasını yedekten yüklemeyin. Çalışan siteyi çalışmaz duruma getirebilir.

Bu şekilde değişiklik yapılmış klasörleri ve dosyaları yüklediğinizde sitenizin yedek aldığınız duruma geleceğini düşünüyorum. Bu yöntemi bir çok kere kullandım ve bütün sistemlerde hep başarıya ulaştım.

Hangi klasörler, hangi dosyalar aynı hangileri farklı daha profesyonel olarak karşılaştırmak istiyorsanız WinMerge isimli bir program var. Kurulum dosyalarını bilgisayarda bir klasöre çıkarın, yedek aldığınız dosyaları başka bir klasöre çıkarın WinMerge ile iki klasörü karşılaştırın. Hangi dosya hangi klasör aynı hangisi farklı kolayca tesbit edin.

WinMerge:http://winmerge.org/

Kolay gelsin.

• Eğer WordPress'se siten veya sitesi WordPress olan biri bu gönderiyi okuyorsa burası yardımcı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marule -- 16 Mayıs 2017; 12:11:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Win 8.1 Hakkında Yardım Lütfen
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.