Q acoustics concept 20 kullanan yada hakkında bilgisi olan varmı acaba?
Internette testlerini okudum olumsuz yanı yok gibi. Ancak gerekten kullanan yada sesini duymuş birisinin yorumu çok daha gerçekci olacaktır.
kef q300 ile karşılaştırdığımızda aralarında çok fark varmıdır?
ayrıca kef q300 mü concept 20 mi? diye sorsam hangisini tercih ederdiniz?
teşekkürler!
Merhaba
Q acoustics hiç dinlemedim. q300 ile ilgili de fikrim ama yok bende bir ara kef ls 50 ye bakıyordum. istanbulda iseniz dinleme şansı bulacağınıza inanıyorum. hepsini dinlemeye çalışın. benim duyduğum ses ile sizinki fark eder
quote:
Orijinalden alıntı: Aryel
Merhaba
Q acoustics hiç dinlemedim. q300 ile ilgili de fikrim ama yok bende bir ara kef ls 50 ye bakıyordum. istanbulda iseniz dinleme şansı bulacağınıza inanıyorum. hepsini dinlemeye çalışın. benim duyduğum ses ile sizinki fark eder
merhaba,
bilgi için teşekkürler!
bende halihazırda bir çift kef q300 mevcut
5+1 sistem için önlere q300 leri planlamıştım. arka için kef iq8 alırım demiştim.
concept 20 ile ilgili haberleri okuyunca acaba arkalara yada öncelere concept 20 kullanabilirmiyim diye düşündüm.
concept 20 henüz Türkiye'ye gelmemiş. 2020 de yola çıkarak iyi olacağını düşünmekteyim.
kefleri aldığım yer arka için birde FOCAL SR 700V tavsiye etti. Made in France ve kalite olarak Kef'ten daha iyi olduğunu söyledi. (Fikri olan varmıdır?)
Önümde şuan 4 opsiyon oldu.
- kef iq8 alıp arkalarda kullanma -concept 20 alıp ön yada arkada kullanmaya karar verme (5+1 bozarsam stereo olarak başka bir odada kullanabilme şansım olur) -FOCAL SR 700V alıp arkalarda kullanma - bir çift daha kef q300 alıp arkalarda kullanma (5+1 bozarsam stereo olarak başka bir odada kullanabilme şansım olur) Yurtdışına çıkınca bunları dinleyeceğim.
ls50 dinleme şansım olmadı . Ancak çok iyi olduğunu herkes söylüyor. Fiyatı ve şuanki amacına hitap etmediğinde dolayı bakmıyorum.
teşekkürler!
kef q300 monitor audio bx 2 ve başka bir bookshelf tipi hoparlörün aynı incelemeye alındığını hatırlıyorum forumda. hepsi için çok iyi ama bx 2 nin fiyat performans olarak en önde olduğunu söylemişlerdir. alternatifin varsa böyle bi konuda bx 2 yi bende tavsiye ederim. bizzat dinlediğim ve uzun bir süre de dinleyeceğim hoparlörüm oldu diye düşünüyorum. amfimi satıcam bende ekonomik sıkışıklığımdan uygun bir amfi alıcam. ilerde marantzın pearl lite serisinden bir amfi almak istiyorum. çok uzattım kusura bakma. kendi birikimimle konunun özü sana önerebileceğim hoparlör bx 2 yani.
tekrar merhaba belirttiğiniz testi okumuştum.
concept 20 yi araştırmamın nedeni bulunduğum şehirde rahatlıkla buluyor olabilmem. henüz bu ürün Türkiye'ye girmemiş. :( Türkiye mümessilide konudan bi haber! 2020 modelinimi soruyorsunuz diye bana soruyor :)
umarım gönlünden geçen ürüne sahip olabilirsin :)
sahip olabilmede sıkıntı yok. Önemli olan doğru ürünü alabilmek
sonunda what hifi tarafından sınıfında en iyi olarak seçilen concept 20 yi dinledim. açıkcası ilk başta biraz hüsrana uğradım. başta belirtmek isterim profesyonel biri değilim. kullanacağım tabirler yanlış ise özür dilerim. kulağıma güvenirim. detaya ve dengeye önem veren biriyim. demo stereo olarak yapıldı. Kullanılan amfi yamaha idi. ilk dinlemede ses seviyesi çok düşüktü. demo sorumlusu amfinin gücünün düşük olduğunu belitti ve henüz test etmekte oldukları başka bir yamaha amfiye bağlantı yaptı. ses bir öncesine göre daha başarılıydı. hoparlörlerin yeni olduğunu ve burn-in için çalışma yaptıklarını söyledi. ayrıca amfideki ayarların flat olduğunu söyledi. şimdiye kadar bulunduğum tüm demolarda (türkiye ve yurtdışı) klasikleşen dire straits cdsi çalındı. sesler açıkcası dengeliydi. ses seviyesini yükselttiğimizde seste herhangi bir problem olmadı. basları biraz yumuşak buldum. daha sonra jazz, classic müzik dinletisi yapıldı. sesler bundada dengeliydi. pop müzik ile ilgili bir demo yapmalarını istedim. ellerin pop olarak top 20 gibi bir cd vardı. adele den bir parça dinledik. sesi yükselttikçe açıkcası vocallerde bir zayıflık hissettim. daha sonra elektronik müzik içeren bir parça dinledik. hoparlör burada çuvalladı diyebilirim. detayı çok fazla hissedemedim.
amfinin ayarsız olması hoparlörün yeni olması belki biraz etkendir diye düşündüm.
concept 20, 2020 ye göre biraz daha kısa olmuş. meşhur concept 20 sehpasını da inceledim. o parayı hak edermi. açıkcası yarı fiyatına olsa hakeder diye düşünüyorum.
demo sorumlusu hoparlörü, b&w göre %97 ye yakın bir performans yakaladığını söyledi.
cihazın boyutları gerçekten ufak. what hifi'nin sadece ingiliz markalarını ön plana çıkardıklarını onlarda kabul etti.
genel olarak alınabilir bir hoparlör olarak gördüm. müzik dinlerken kulağınızı rahatsız etmiyor. (polk demolarında açıkcası belli bir süre sonra başım ağrımaya başlamıştı) ben 5+1 sistemimde kullanmak için alacaktım. ileride belki stereo olarak başka bir odada kullanabilirim gibi bir düşüncem vardı.
ancak ellerinde sadece demo ürünler olduğundan 1 hafta beklemem gerektiğini söylediler. ürünlerin ancak o zaman gümrükten çekileceğini söylediler.
siyah rengi almak istediğimi belirttim ancak bir türlü ikna edemedim. başka şehirlerde eğitim etkinliklerinde kullanacaklarını söylediler.
ayrıca q acustic q-tv serisini dinledim. bu tamamen hüsran oldu. neden böyle stadart bir ürün bu fiyatlara satılır anladım. sanırım tv için alınacak en iyi sound bar bose . bu fikrimi mümessil firmayada söyledim
bende teşekkür edip oradan ayrıldım. ve öncelik planımda olan kef'leri almak için mümessil firmaya gittim.
5+1 için iq 8 yada 800 modeli tavsiye edilmişti. ben tercihimi yine bir çift q300'de kullandım. ileride gerekirse arkaları başka bir odada stereo olarak kullanırım diye düşündüm.
QA 2020 i yi kullanıyorum. Concept 20 ye çok yakın karakterleri var. Rega brio r ile ofisimde kullanıyorum ve bana göre stereo da oldukça başarılı. Hangi modeliyle demo yaptılar bilmiyorum ama Yamaha ile uyuşmayacağını net olarak söyleyebilirim. Sinema sisteminde ben de tavsiye etmem. Eğer front olarak ve ara sıra stereo olarak kullanmak istediğin bir Speaker sorarsan MA RX2 tavsiye ederim.Çok dinamik ve detaylı ses veriyor. Exreme Audio da oldukça makul fiyata demo ürünlerini satıyorlardı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme