Şimdi Ara

SONY STR-DB900 Receiver Kullanan Yada Bu ürünler ilgili önerisi olan varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Bugün bu ürünü gördüm ve Sesi 35 seviyedeyken (100'e kadar çıkıyormuş) gerçekten bizim 100W RMS lik ses sitemlerinnin son sesindeki kalitenin kat ve kat fazlası güç ve kalitesi vardı :) İnanın bartmıyorum. Fiyatı 10 taksit 640YTL KDV dahil. 6x120W ses gücüne sahip. Burda inceleyebilirsiniz.
    http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=17341&productid=evsonystrdb900
    Şimdi bir iki sorum olucak. Kutusunun üzerinde 8 ohm yazıyor. Bu ohm neyi ifade eder. illede bu Amphiyi kullandıgımızda 8 ohm luk hoparlörler mi kullanmamız gerek ve şart mı? 4 ohm luk hoparlörler kullansak ne zararı olur? Fiyat olarak Bir de aynı ürün Sony yetkili satıcısının sitesinde 6x 100W diye geciyor. Hepsiburda da ve benim gördüğüm kutunun üzerinde ise 6x120W yazıyordu hangisi doğrudur. "S-Master PRO dijital amplifikatör" bu ifade nedir? Ne kadarlık bir salonda kullanabiliriz? hani şarkı varya kafayı taktım diye. Onun gibi aklım kaldı bu üründe ya. Ama şu 8 ohm meselesi biraz kafamı kurcalıyor. Bu ohm nedir neyi ifade eder. 8 Ohm ile 4 ohm luk hoparlörler arasında ne fark vardır? Ses kalitesini etkiler mi bu ohm yoksa nedir?
    Fiyat olarak (taksitli ve KDV dahil tutarı olarak bu ürün oldukca makul geldi.) Sizce kalite olarak ta iyi midir. F/P oranı nasıldır. Kullan arkadaşlar var mı? Saygılarımla.

• SONY STR-DE598 RECEIVER da baktınmı bence bu ürünün performansı daha ii öyle deyilmi yada şöyle sorim aralarinda ne fark var hangisi daha üstündür?
  • OguzT dostum bende bilmiyorum ki aralarındaki farkı bilen biri mutlaka vardır forumda. DB900 modelinin cıkış gücü 6x120W DE598 6x120 DE698 ise 7x150 DE serilerinin her ikisi de DB900 serisinden daha ucuz. Farkı nedir bende merak ettim şimdi. 6 kanal 5+1 i mi ifade ediyor 7 kanalda 6+1 mi acaba ? yoksa uyduları mı ifade ediyor Subwoofer cıkısı haric.

Bu ürünleri kullanlar var mı acaba? Ve memnunlar mı Sesin çıkış gücü çok iyi gelmişti bana. Dinlediğim yerde 35 e kadar gelmişti daha fazla açmadım çünkü baya bir gürültü çıkarıyordu :)

Ve hala su 8 ohm ile 4 ohm farkı nedir bilmiyorum. Kutunun üzerinde(DB900) 6x120W ve 8 ohm yazıyordu. 4 ohm luk hoparlör bağlanamazmı bağlansa ne olur. Bozuk ses mi verir ? Yada cılız ses ? Lütfen bilen birileri yardımcı olabilir mi acaba?

Bu üç ürünün birbirinden artı ve eksi yönleri nelerdir ? (Öyle teknik terimleri bilmiyorum fazla. Yani anlayabileceğim dilden anlatırsanız sevinirim) Saygılarımla.

• quote:

Orjinalden alıntı: oguzt

SONY STR-DE598 RECEIVER da baktınmı bence bu ürünün performansı daha ii öyle deyilmi yada şöyle sorim aralarinda ne fark var hangisi daha üstündür?

İkisini kıyaslaman hata olur db900 çok daha iyi.

Nicomendo sorup duruyorsun. bi dur.

amfi iyi kafanı yorma gücü ve sesi seni tatmin ettiyse bu amfi için garantili al.çok seversin.
    8 ohm diyorsunda ne 8 ohm mu? minimum empedans mı?
    cihaz 4-16 ohm arasında herhangi bir hoparlörü güvenle destekler.
    stereo mod, yüksek gücte 8 ohm hoaprlör daha olması tercih edilir. 4 ohm da herhangi bir sorun, rahatsızlık çıkarmaz!
    6x120watts. kutu üzerinde gördüğün; 8 ohm yükte 6x120W güç çıkışı var. 4 ohm da daha güçlü çıkış alabilirsin.
    Sony de serisi ile kıyaslamayın. db900, yamaha450,357,450,457, 657, pioneer915, denon 1905,2106 vs. amfgilerden teknoloji olarak çok daha üstün.(özellik olarak değil, dikkat)
    özellikleri biraz az. yeter bana sorarsan. yalnız s-video girişi olsa imiş diyorum. component sanırım şimdilik işine yaramaz.ihtiyac duysanda tv olsa rgb scart desteklersin, projektor veya projeksiyon, plazma vs. ded'denprogressive scan/yuv out ile desteklersin.
    kolay gele.

• quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

quote:

Orjinalden alıntı: oguzt

SONY STR-DE598 RECEIVER da baktınmı bence bu ürünün performansı daha ii öyle deyilmi yada şöyle sorim aralarinda ne fark var hangisi daha üstündür?

İkisini kıyaslaman hata olur db900 çok daha iyi.

Nicomendo sorup duruyorsun. bi dur.

amfi iyi kafanı yorma gücü ve sesi seni tatmin ettiyse bu amfi için garantili al.çok seversin.
    8 ohm diyorsunda ne 8 ohm mu? minimum empedans mı?
    cihaz 4-16 ohm arasında herhangi bir hoparlörü güvenle destekler.
    stereo mod, yüksek gücte 8 ohm hoaprlör daha olması tercih edilir. 4 ohm da herhangi bir sorun, rahatsızlık çıkarmaz!
    6x120watts. kutu üzerinde gördüğün; 8 ohm yükte 6x120W güç çıkışı var. 4 ohm da daha güçlü çıkış alabilirsin.
    Sony de serisi ile kıyaslamayın. db900, yamaha450,357,450,457, 657, pioneer915, denon 1905,2106 vs. amfgilerden teknoloji olarak çok daha üstün.(özellik olarak değil, dikkat)
    özellikleri biraz az. yeter bana sorarsan. yalnız s-video girişi olsa imiş diyorum. component sanırım şimdilik işine yaramaz.ihtiyac duysanda tv olsa rgb scart desteklersin, projektor veya projeksiyon, plazma vs. ded'denprogressive scan/yuv out ile desteklersin.
    kolay gele.

+++++++++++++

the_cantan arkadaşımın söylediklerine ek olarak sony db790 sony'in qs serisi olarak tabir ettiği seriye dahil olan bir receiver dir. bahsedildiği gibi de serisi ile db serisini kıyaslamak çok yanlış olur. qs serisi amfileri de serisi amfilerden çok daha kaliteli sesler sunar. f/p olarak güzel bir seçim. ama arkadaşımın da dediği gibi yamaha ve denon marka amfiler ile de kıyaslayabilirsin. ben de ilk başta db795 almayı düşünüyordum. araştırdığım kadarıyla yurtdışında bu amfi için çok güzel yorumlar yapılmış. hk alma imkanım olmasaydı kesinlikle düşündüğüm seçenekler arasındaydı. saygılar

• Dostum HK alman durumu için diyorum sony str-db900QS amfide kullandığı s-master dijital amfi teknolojisi, farklı teknikle HK da ''digital revolution'' diye lanse ediliyor. made in china. iyi canım. yani fazla para vereceksen hk üst modeline bak yoksa bir 500lira olan bu amfiyi kaçırmamak lazım. db900 fiyatı yurt dışında fahiş pahalı ve Türkiye'de ucuz. yani iyi fırsatlar çıkıyor.
    db900 için diyeceğim dinleyin ve garantili alın. HK yeni modeleri içinde.
    saygılar.
    795QS analog, güzel amfidir.
  • Selamlar...

Sony pek nadiren en üst seviyede üretiyor şu sıralar...
    ama orta seviyede sunduğu cihazlar bence ciddi anlamda güzel ve bu konuda oldukça ünlü Denon ve Onkyo gibi markların, ülkemizde bence fahiş fiyatla satılmasından dolayı bu fiyatlarla çok ciddi anlamda önemli bi duruma geliyo ...

linklerde saygın dergilerden alınmış test sonuçlarını bulabilirsiniz...
    ingilizcesi olmayan arkadaşlar icin anladıgım kadarıyla ceviride yapabilirim ..

DB-900
    DB-795
    bir başka DB-795
    DB-790ın çok ciddi markaların denk serilerindeki anfileri ile karşılaştırmalı testi

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atoprak -- 17 Şubat 2006 19:21:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • linklerin sanırım silinmiş
    bende onkyo almayı düşünüyordum ne tavsiye edersin ?
    almak istediğim model onkyo htc 503 set modeldi
  • quote:

Orjinalden alıntı: cicibebeci

linklerin sanırım silinmiş
    bende onkyo almayı düşünüyordum ne tavsiye edersin ?
    almak istediğim model onkyo htc 503 set modeldi

linkleri kontrol ettim .. bende sorunsuz açılıyo .. tabi sisteminde acrobat reader olmak zorunda..

onkyo 503 tek başına fiyat perf olarak oldukça iyi bir anfi diye düşünüyorum ...
    fakat türkiyedeki satış fiyatı hakkında çok bit fikrim yok .. .
    set olarak bahseetigin onkyonun paket sistemi olomalı ... 7.1 olan ... bende düşünüyorudum .. o sistemin açık halini cevahirdeki ep dede gördüm .... ve o fiyata gercekten iyi bi sistem olarak diye degerlnediriyorum ... sistemin ön hoparlorlerine eleştiriliyor r ama bahsi gecen, o fiayata 7.1 hoparlor sistemi (baya baya baya iyi bi sub woofer i var!) iyi bir reciver, ve sonuçta ONKYO olan bi dvd player ile geliyo ..

ama bu sony lermi o onkyo mu dersen çok zor bir karar olur... fakat ne varki 750 milyona(sony db795) onkyo 503 almak biraz zor gibi gelio bana ....
    eger onkyo sistemi 2 milyar ise ... ... sony + iyi bi dvd player alıp üzerine 1 milyarlık nasıl bi hop sistemi alabilirsin .. onu düşünmek lazım ...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.