Şimdi Ara

500 liraya anakart+ işlemci tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 gündür uğraşıyorum fakat bir türlü işin içinden çıkamadım. başlıkda belirttiğim gibi 500 liraya anakart+işlemci almayı düşünüyorum. Birşey okuyorum intel i3(i5e param yetmiyor) tarafına kayıyorum. sonra başka bir yerden bişey okuyorum phenom 2 x4e kayıyorum. i3 çift çekirdek oldugu için bir önyargım var. baktıgım kadarı ile ama çoğu testlerde eşlenik phenomlara göre daha iyiler. sınırlı bir bütçe olunca insan maksimum verimle kullanmak istiyor.

siparişimi hizlialdan vericem. gelen hediye çeki ile de ddr3 ram almayi düşünüorum. belki çok ufak bi fark verebilirim.

Ev arkadasimda phenom x4 965 işlemci var fakat öyle böyle gürültülü değil. o nedenle uzaklaşıyorum amdden ister istemez.

OC falan sıradan bir ev kullanıcısı olarak sınırlar dahilinde uğraşan biriyim. Yaptıgım bu küçük yatırımın da şimdi ve ilerde yeni teknolojilere açık olmasını istiyorum açıkcası. intel ve amd tabanlı önerilerinizi nedenleri ile bana bildirirseniz çok sevinirim. şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler.

bu arada sistemim ana bileşenleri:

HD5770 ekran kartı, cavier black sata2 1TB hdd, 550W psu

• SAPPHIRE Pure CrossFireX 890GX, AM3, DDR3, HD4290, Anakart..225tl

AMD Phenom II X4 955, 3200MHz, Black, Soket AM3, İşlemci...265tl

bütçene az daha ekleme yapabilirsen birde uygun fiyatlı işlemci soğutucusu alırsın..

(Eksenbilgisayar)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakirsedat

Ev arkadasimda phenom x4 965 işlemci var fakat öyle böyle gürültülü değil. o nedenle uzaklaşıyorum amdden ister istemez.

Phenomların stok fanı gürültülüdür bir soğutucuyla ses falan kalmaz

500 tl e daha fp olan amd toplanır

sempatik_yusuf un önerdiği bileşenler gayet iyi

overclock düşünmüyorsanız sessizlik için bunu tavsiye ederim soğutucu olarak

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-hdt-d1284-hdt-d1284-intel-lga775-&-amd-am2754939940-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=45734

Daha iyi olsun overclock yaparım derseniz

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-s1283-red-scorpion-lga775-&-amd-am2754939940-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=46104

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RessT -- 28 Mart 2011; 0:24:52 >

• teşekkür ederim yorumlarınız için. başka çözüm getirebilircek arkadaşlar var mı?
  • İşlemci AMD Phenom II X4 840 AM3 2MB 3.2GHz Dört Çekirdekli İşlemci
    İşlemci Soğutucu Sunbeam Core-Contact Freezer İntel/Amd İşlemci Soğutucu
    Anakart Gigabyte GA-880GA-UD3H AMD 880G AM3 DDR3 ATX Anakart

peşin fiyatı 515 TL böyle daha iyi ve sessiz olur. 840 ile 955 arasında fazla bir fark göremezsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.