Şimdi Ara

500 TL bütçeli Akdeniz bisikleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba değerli bisiklet sürücüleri. Yakın zamanda bir bisiklet almaya karar verdim. Antalya Kemer'de oturuyorum. Bisikletimle kısa yolculuklar yapmak istiyorum. Fakat en son 15 sene önce kullandığımdan dolayı bu ulaşım aracına oldukça yabancı kaldım. Bütçem 500 tl civarı. Sizlerden bisiklet tavsiyeleri bekliyorum.

Şimdiden teşekkürlerimi iletirim =).

• balrod kullanıcısına yanıt
    Bisiklete yeniden başlama kararınızı tebrik ederek başlayalım. Kuşkusuz hem maddi, hem de manevi açıdan çok faydasını göreceksiniz.

Öneri yapabilmek için öncelikle kullanım amacınızı, sürüş güzergahınızı, rampa ve eğim durumunu, yol şartlarını, boyunuzu, kilonuzu ve yaşınızı bilmek gerekiyor. Ağırlıklı olarak asfalt zeminde, hafif bozuk toprak yolda sürüş için bir şehir bisikleti ve arazi kullanımı için dağ bisikleti önerilebilir. Bunlar dışında da bisiklet türleri (örn. yol bisikleti) olmakla beraber belirlediğiniz bütçe dahilinde malesef önerilebilecek bir model bulunmuyor.
    Eğer asfalt ağırlıklı kullanacaksanız başlangıç seviyesinde Salcano City Fun 60 ve 70 modelleri önerilebilir. İlgimi çekmediği için mtb (dağ bisikleti) tavsiyesini ise bir başka arkadaşa bırakayım.
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Bisiklet bende bir sevda. Gerek yürüyerek gerekse otobüs ile gideceğim tüm mesafeleri bisiklet ile katettmek istiyorum. Daha çok yolda giderim. Ama gideceğim yol, Kemer, Tekirova , Çamyuva tarafları olacağından dolayı yolda çakıl taşı gibi engeller olabilir. Bu arada yaşım 26, boyum 1.73 kilom 75.

Edit : 3 adet bisiklet buldum. Aşağıda linkleri bulunmakta. Bu bisikletler hakkındaki fikirlerinizi almak isterim.

http://www.bisikletcim.com/salcano-city-sport-40-bisiklet
    http://www.decathlon.com.tr/original-5-nigth-day-ehir-bisikleti-id_8165506.html
    http://www.hepsiburada.com/liste/kawasaki-patrol-28-jant-erkek-21v-ctb/productDetails.aspx?productId=sporkw49&categoryId=27058700#Yorumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balrod -- 6 Nisan 2015; 20:11:37 >

• balrod kullanıcısına yanıt
    Baktığınız modeller arasında en donanımlı olan Salcano City Sport 40, ancak fiyatı belirttiğiniz limitin bir hayli üstünde. Eğer sadece yolda kullanım amaçlı bir bisiklet almak istiyorsanız ve bütçenizi biraz artırma imkanı varsa yol bisikletlerine bakın derim. Hem sürüş karakteristiği, hem hafifliği hemde sportif görünümü ile yol bisikletleri şehir / tur hibritlerine göre çok daha çekicidir. Decathlon tarafından satılan B'Twin Triban 3 modelini öneririm.
  • Satın alıp devamlı olarak kullandığım ve hayatımın değişilmezi olan eşyalar ile ister istemez aramda duygusal bir bağ oluşuyor. Bu sebepten dolayı bütçemi biraz arttırabilirim, almışken güzel bir bisiklet olması hiç de fena olmaz. Yalnız ben teknik özelliklerden pek anlamadığımdan dolayı dış görünüşe bakara seçim yapmaya çalışıyorum. Önerdiğiniz modeli inceledim ama pek içim ısınamadı nedense =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: balrod

Satın alıp devamlı olarak kullandığım ve hayatımın değişilmezi olan eşyalar ile ister istemez aramda duygusal bir bağ oluşuyor. Bu sebepten dolayı bütçemi biraz arttırabilirim, almışken güzel bir bisiklet olması hiç de fena olmaz. Yalnız ben teknik özelliklerden pek anlamadığımdan dolayı dış görünüşe bakara seçim yapmaya çalışıyorum. Önerdiğiniz modeli inceledim ama pek içim ısınamadı nedense =)

Triban 3deki dropbar gidonu beğenmediyseniz düz gidonlu modeli olan Fit 3'e bakabilirsiniz.
  • Antalya'da sizin kullanacağınız yol şartlarına benzer bir bölgede Side-Manavgat tarafında bisiklet kullanma imkanı buldum..
    Büyük taşlı stabilize yollar, çakıllı asfalt yollar gibi değişken şartlar mevcut.
    City sport 40' ın özellikle continental lastik ve kilitleme özellikli hidrolik ön maşa donanımlarının bu şartlarda önemli faydaları olur diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.