Şimdi Ara

500 tl Kendi Oyun Direksiyonumu Yaptım(ülke şartları) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
327
Cevap
93
Favori
33.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
442 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: < iLk@yy >

Yüksek meblağ olmasına pek gerek yok açıkçası. Devlet ufak alacaklar konusunda bekler. Bekler ki faizleri ile alacağı biriksin seni iyice zor duruma sokarak istesin. İstediği zaman ise maalesef elden hiç birşey gelmiyor bence konuyu takip edin yoksa canınız sonrasında fena yanıyor.

Hocam o iş o kadar karışık ki şöyle anlatayım.

Aylık 2,300 TL kazanan bir youtuberi örnek alalım.

Gelir:2300

KDV+Gelir vergisi:%38--874TL

Bağkur---1200TL

Muhasebeci ücreti:300 TL

Stopaj-damga vergisi-ufaktefek birçok kalem--200TL

Gelir2300-Gider -274 tl  

KALAN SIFIR

Yani bir kanalda geliriniz en az 5 10 bin tl olacakki cebinize para girsin öbür türlü hiçbirşey kazanamıyorsunuz.Devlet çöküyor çok saçma bir vergilendirme sistemi var. Şimdi hem KDV+Gelir vergisi alıyor sebebi ise googleden vergi alamadığı için onuda youtuberden alıyor.

Sizce gidip şahıs şirketi açıp devlete bildirmek ne kadar mantıklı  

• Vay be bu konular sayesinde 2005-2009 yılları arasındaki DH'ye seyahat ediyorum.Emeğine sağlık hocam.

• Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    İllaki bildirmenize gerek yokki. Google hareketli işlemlerin hepsi incelenmek üzere sırada bekler yasa gereği. Şimdi şöyle söyleyeyim.

Vergi dairesinde bir bizim gördüğümüz kısım vardır evraklarını düzenlersin bildirip verirsin onlarda işlemlerini yapar ödemeni alır geçer. Birde ayrıca denetçi kısmı vardır ( burada dışarıdan çalışanlarda var özel pay alırlar bulduklarından ) bunları görmezsin. Olan biten herşeyi inceliyorlar geçmişten bile olsa ve sıkıntılı bir durum var isr vergi dairesine bildirip işlem başlattırıyorlar. Yani sen yasadan sonra 1 tl bile almış olsan o dönüp dolaşıp seni bir yerde bulacaktır illaki. Ama ufak mevzularda bilerek bekletiliyorlar meblağnın büyümesi için ve bir yerden sonra karşına okkalı bir şekilde çıkartıyorlar.

Kısaca sizin ufak gördüğünüz şeyi onlar biriktirip faizler bindirip arka planda sizin karşınıza öyle çıkartıyorlar. Zaten bahsettiğiniz meblağları kazananlar açıkçası gelirin tamamına yakınını sponsorluk ilişkilerinden alıyorlar çeşitli yollarla.

• quote:

Orijinalden alıntı: < iLk@yy >

İllaki bildirmenize gerek yokki. Google hareketli işlemlerin hepsi incelenmek üzere sırada bekler yasa gereği. Şimdi şöyle söyleyeyim.

Vergi dairesinde bir bizim gördüğümüz kısım vardır evraklarını düzenlersin bildirip verirsin onlarda işlemlerini yapar ödemeni alır geçer. Birde ayrıca denetçi kısmı vardır ( burada dışarıdan çalışanlarda var özel pay alırlar bulduklarından ) bunları görmezsin. Olan biten herşeyi inceliyorlar geçmişten bile olsa ve sıkıntılı bir durum var isr vergi dairesine bildirip işlem başlattırıyorlar. Yani sen yasadan sonra 1 tl bile almış olsan o dönüp dolaşıp seni bir yerde bulacaktır illaki. Ama ufak mevzularda bilerek bekletiliyorlar meblağnın büyümesi için ve bir yerden sonra karşına okkalı bir şekilde çıkartıyorlar.

Kısaca sizin ufak gördüğünüz şeyi onlar biriktirip faizler bindirip arka planda sizin karşınıza öyle çıkartıyorlar. Zaten bahsettiğiniz meblağları kazananlar açıkçası gelirin tamamına yakınını sponsorluk ilişkilerinden alıyorlar çeşitli yollarla.

Ben görüştümde 1 yılda 25 bin tl altında gelirin varsa incelemeye girmezsin dediler bakalım artık olacağı varsa olsun  

• quote:

Orijinalden alıntı: Nickola Tesla

Vay be bu konular sayesinde 2005-2009 yılları arasındaki DH'ye seyahat ediyorum.Emeğine sağlık hocam.

Nerde o eski günler.Şimdi millet siyasetle kafayı bozmuş 

• Araba varsa az daha koyup lpg takılmazmıydı hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun on numara olmuş. Pedalları da bekliyoruz :d

edit: Sormayı unuttum adaptör olarak ne kullanıyorsunuz? 19v laptop adaptörü olabilir sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazywinner3 -- 10 Ocak 2021; 14:40:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galatas4ray

Türkçe kaynak olmayınca yabancı forum sitelerinden araştırdım rus,alman,endonezya forum sitelerinden.2 yıl boyunca araştırdım.Sonra baktımki türkiyede profesyonel şekilde bunu yapan yok bu şekilde hem bilgilerimi paylaşayım hemde ilk olsun dedim.

Aslında var. Direksiyon arti diğer videosunda da H vites yapımı var.

Haaa senin ki daha ucuz yollu bişey olmuş. Eline koluna sağlık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Efsanelerölmezunutmayın

Aslında var. Direksiyon arti diğer videosunda da H vites yapımı var.

Haaa senin ki daha ucuz yollu bişey olmuş. Eline koluna sağlık.

Alıntıları Göster

Bu videodaki yapılan ile konudakinin alakası yok. Motor ile feedback sistemi zaten yapılması zor olan.

• quote:

Hocam 2009 yılından beri youtube işi yapıyorum şuan çok yüksek meblaların kazanmadığımiçin devlet uğramadı

Bu konuyla ilgili kanun yaklaşık 1 sene önce çıktı. Onun öncesinde problem yoktu. Araştırmanda fayda var.

• Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt

Hocam bu çok amatör bir çalışma o videoda yorumda da belirttim bu yaptığı sistemin snoopy marka direksiyonlardan farkı yok :).Böyle adamlar hiçbir şekilde bilgi sahibi olmadan insanları yanlış yönlendirecek sekilde videolar yapıyorlar.Yaptığı sistemdeki yanlışlar şu şekilde.Bu sistemlerde encoder kullanımı zorunludur potasyometre bu işi görmez.2. olarak bu sistemde ardunio verimli çalışmıyor.Yani izlenme uğruna yapılmış bir video. Hiçbir olumsuzluktan bahsetmiyor.Adamı kötülemek için söylemiyorum bunun yaptığı sisteme yabancılar gülüyor.Çünkü mantığı yanlış.Bir tane daha direksiyon sistemi yapmış sigma profillerden oda yanlış yabancı bir adamdan kopyalamış ama yanlış yapmış.Direksiyon çevirirken diş atlıyor + yine encoder eksiği var.

• quote:

Orijinalden alıntı: crazywinner3

Bu videodaki yapılan ile konudakinin alakası yok. Motor ile feedback sistemi zaten yapılması zor olan.

Alıntıları Göster

Evet alakası yok. Bende zaten bu iyi diğeri kötü gibisinden değil. Arkadaşin emeğini takdir ettim. Belki ileride vitesi ve pedal sistemini bundan daha ucuza mal eder gibisinden örnek bir proje olarak paylaştım. Aynı youtuber da pedal projeside var. Belki kendini daha da geliştirir ve direksiyon vites ve pedal üçlüsünü de yaparsa bende konuyu açan arkadaştan örnek alarak yapmak istiyorum. Ayrıca merak ettiğim yaptığı direksiyon setini piyasadaki marka olan sistemlerden hangisi ile eşdeğer tutuyor. Bizim anlayabilecegimiz dilde daha basit sekilde anlatımı çok hoşuma gitti. Ve cidden bende yapmak istediğim için daha fazla bilgi edinmek istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: _magnetar_

Bu konuyla ilgili kanun yaklaşık 1 sene önce çıktı. Onun öncesinde problem yoktu. Araştırmanda fayda var.

Alıntıları Göster

Biliyorum hocam o konuları detaylı bir şekilde başa gelen çekilecek mecbur vergi affı beklerim :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Dogukan_3002

Araba varsa az daha koyup lpg takılmazmıydı hocam

Sanırım arabayı böyle toplayacaz zaten alamıyoruz  

• quote:

Hocam bu çok amatör bir çalışma o videoda yorumda da belirttim bu yaptığı sistemin snoopy marka direksiyonlardan farkı yok :).Böyle adamlar hiçbir şekilde bilgi sahibi olmadan insanları yanlış yönlendirecek sekilde videolar yapıyorlar.Yaptığı sistemdeki yanlışlar şu şekilde.Bu sistemlerde encoder kullanımı zorunludur potasyometre bu işi görmez.2. olarak bu sistemde ardunio verimli çalışmıyor.Yani izlenme uğruna yapılmış bir video. Hiçbir olumsuzluktan bahsetmiyor.Adamı kötülemek için söylemiyorum bunun yaptığı sisteme yabancılar gülüyor.Çünkü mantığı yanlış.Bir tane daha direksiyon sistemi yapmış sigma profillerden oda yanlış yabancı bir adamdan kopyalamış ama yanlış yapmış.Direksiyon çevirirken diş atlıyor + yine encoder eksiği var.

Hocam beni sakın yanlış anlamayın. Biz bu işin içinde olmadığımız için ve bilmediğim için attım sana videoyu. Yoksa kesinlikle senin emeğini karalamak amacıyla attığım bir video değildi. Senin videolarını izledim ve konunu okudum. Yaptıkların çok mantıklı geldi ve çok hoşuma gitti. Bende yapmak istediğim için senin gibi birinden teknik bilgiler ve donanım olarak bilgi almak istiyorum. Tamamen amacım bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: crazywinner3

Helal olsun on numara olmuş. Pedalları da bekliyoruz :d

edit: Sormayı unuttum adaptör olarak ne kullanıyorsunuz? 19v laptop adaptörü olabilir sanırım

Pedal,vites,f1 direksiyon hepsini yapıyorum ama maalesef bütçe gerekiyor.

Adaptör kullanılmıyor bu sistemde.

Konuda elektronik şemayı paylaştım inceleyebilirsiniz.Motordan giden kablolar motor sürücüsüne.Güç kaynağından gelen kablolar yine motor sürücüsüne gidiyor bu şekilde çalışıyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Efsanelerölmezunutmayın

Hocam beni sakın yanlış anlamayın. Biz bu işin içinde olmadığımız için ve bilmediğim için attım sana videoyu. Yoksa kesinlikle senin emeğini karalamak amacıyla attığım bir video değildi. Senin videolarını izledim ve konunu okudum. Yaptıkların çok mantıklı geldi ve çok hoşuma gitti. Bende yapmak istediğim için senin gibi birinden teknik bilgiler ve donanım olarak bilgi almak istiyorum. Tamamen amacım bu.

Alıntıları Göster

Estağfurullah ben sizi yanlış anlamadım eleştirilere açığım zaten bu şekilde kendimi geliştirebilirim.Bizim bir grubumuz var türkiyede bu işe kafa yoran en iyi adamlarla düşünüp araştırıyoruz şuan tahminim türkiyede bizden fazla bilgiye sahip insan sayısı çok azdır veya varsada bizim gruptadır :D Benimde amacım sizin gibi bu işi yapacak arkadaşlara iyi örnek olmak çünkü youtube çöplüğe dönmüş yoğurt kapağından direksiyon yapanlar var :D

Bu konuda tüm detayları verdim eğer kafanızda yine soru işareti oluşursa mutlaka iletişime geçin her türlü bilgiyi verrim yine.

• Eline koluna sağlık çok takdir ettim başarılarının devamı gelir evdeki tüm cihazlardan like bastım sonuna kadar izledim

• Helal kardeşim üretim yapmışsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bosunaokuma21karakter

Eline koluna sağlık çok takdir ettim başarılarının devamı gelir evdeki tüm cihazlardan like bastım sonuna kadar izledim

Çok teşekkürler 

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.