Şimdi Ara

500 TL lik pc'yi topladım fakat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda açılan "500 TL ye 4 çekirdekli Oyun PC si"ni ısmarladım. Fakat tüm parçaları değil. Anakartı ve işlemciyi. Anakartı yerleştirdim, işlemci de tamam. Fakat eski kasamda bulunan SEAGATE Barracuda 7200 80 GB'lik hard diskinde Anakart yanında verilen SATA kabloları takılmıyor. Aynı şekilde LG Super Multi DVD RWda da SATA girişi uyumsuz. Yani anlayacağınız anakartta PATA girişi yok. İLK KEZ PC TOPLUYORUM. Yardımlarınızı bekliyorum çok zor durumdayım

http://forum.donanimhaber.com/m_65161755/tm.htm

• Almadan bi konu acsaydin da buradan yardim alsaydin

O 500 tl lik pc olu yatirimdir bana gore intel g620 almak cok daha mantikli

Sorununa gelince sata disk ve optik surucu alacaksin yada

Pci kart kart varmi ide icin ona bakicaksin varsa daha ucuza sorunu cozebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E2BECF3D0 -- 11 Eylül 2012; 17:28:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anakartın üzerinden çıkan kabloda ASAP AWM E321011 STYLE 21149 VW-1 80C 30V Serial Ata 26AWG
    yazıyor. nereye takılacağını bilmiyorum. bu anakarttan olan yok mu kimsede

Asus F1A55-M LX PLUS
  • quote:

Orijinalden alıntı: natural2

Forumda açılan "500 TL ye 4 çekirdekli Oyun PC si"ni ısmarladım. Fakat tüm parçaları değil. Anakartı ve işlemciyi. Anakartı yerleştirdim, işlemci de tamam. Fakat eski kasamda bulunan SEAGATE Barracuda 7200 80 GB'lik hard diskinde Anakart yanında verilen SATA kabloları takılmıyor. Aynı şekilde LG Super Multi DVD RWda da SATA girişi uyumsuz. Yani anlayacağınız anakartta PATA girişi yok. İLK KEZ PC TOPLUYORUM. Yardımlarınızı bekliyorum çok zor durumdayım

http://forum.donanimhaber.com/m_65161755/tm.htm

Elindeki dvd ve hard disk ide iken yeni aldığın anakartın sadece sata destekliyor buda elindeki hard disk ve dvd writer ı kullanmassın demek , piyasada ide sata converter var ama pahalı zaten sata dvd writer ın sıfırı 50 lira , 100 lirayada bi sata hard disk alsan 2. el 150 lira daha masraftasın arkadaşım ....

• ide sata converter var ama bu anakartın satası çok ince ve değişik anlayamadım bi türlü.
  • evet bir diğer sorunu da şuan farkettim. şu psu dan gelen anakarta bağlanan kablo. anakarttaki giriş yeri büyük. bunun zararı olur mu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bunlarda girişler

• evet yanında 1 adet yanında. aynı kablodan 2 tane var ama bir tanesi ATX12V ye takılı. 1 tane yedekte var onu yanına taksam bi sorun olmaz değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: natural2

bunlarda girişler

Allttaki kırmızı yuvarlak 4 pinlik güç girişi değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Infernall

Uyan neyse onu tak mutlaka olmalı uygun güç kablosu.
    @hp2010 4 pin yalnız eski beyaz tip dişi geliyor oraya malesef yeni sistemlere uymuyor.

Ben geçen bir şey farkettim .
    Bu güç kablosunu bağlamadan da harddiskim çalıştı.
    />

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatarım Ağır Çekim -- 11 Eylül 2012; 19:12:59 >
  • @hp2010 bilgisayar tam 8 senelik dostum. çok eski girişler var. yarın elimde yeni sata kablosunu sallaya sallaya ide sata dönüştürücü arıcam
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hp2010

quote:

Uyan neyse onu tak mutlaka olmalı uygun güç kablosu.
    @hp2010 4 pin yalnız eski beyaz tip dişi geliyor oraya malesef yeni sistemlere uymuyor.

Ben geçen bir şey farkettim .
    Bu güç kablosunu bağlamadan da harddiskim çalıştı.

2 hddmi vardı tek hdd çalışma imkanı yok güç vermeden

Yok dvd ile aynı kablodan bağlıydı..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.