iyi günler ben 500 tl ye kadar bilgisayara bağlamak için bir mini hi fi sistem almayı düşünüyorum. http://www.sony-asia.com/productcategory/ha-hifi-mini ama hala karar veremedim hangisini alacağıma. pek tecrübeli değilim bu konuda ama uzun araştırmalarımdan sonra bu fiyata bulabilceğim en kaliteli sistem rg595 sanırım. ama lt111 arasında da kalıyorum çünkü daha fazla ses teknolojileri destekliyor sanırım. bir de rg595 de aux yokmuş diye duydum bir bilgisi olan varmı? ipod filan aux dan bağlanabiliyormuş sanırım. aux nedir ne işe yarar? siz bilgili donanımhaber kullanıcıları tecrübeleriniz doğrultusunda bana yol gösterirseniz çok sevineceğim.
bahsettiğin modeli biliyorum dinledim fakat auxun olmaması gibi bir lüksü olamaz herhalde bir müzik setinin.Aux dışardan (cd çalar,ipod,tv,dvd oynatıcı) cihazları bağlamanı sağlayan sağ ve sol rca girişlerdir.Eğer bir müzik seti almak istiyorsan bu cihaz bu saatten sonra sony olmasın çünkü eski modelleri daha başarılı.İkinci elle ilgili bir takıntın yoksa forumdan sağlam arkadaşlar var onlara danışabilirsin
Sony alma Logitech al.....
logitech'in hangi hi-fi sistemini alsın neden sony almasın onları da yazsaydınız keşke sanki aceleniz varmış gibi bir cümle yazıp kaçtınız
quote:
Orjinalden alıntı: cemal1982
şu anda sony alsa üzerinde kullanmayacağı kaset çalar,ve üzerinde digital giriş/çıkışı olmayan bir müzik seti almış olacak.O kaset mekanizmasına ve olmayan dijital girişe para vereceğine logitech alsa daha doğru olur.Zaten artık müzik setleri satılmıyor ve hiçbiryerde bulunumuyor talep olmadığı için.500ytl eğer üst sınırınsa eksi sistemlere bakmalısın ama hifi almayı unut yani ikinci el bile hifi bulamazsın.Bulursanda alırken septik ol Benim tavsiyem acelen yoksa yakın zamanda dolar düşünce z5500 al.Seni uzunca bir süre idare eder
ne alırsan al, benim görüşüm Logitechin 5+1 sistemleri daha iyi 600-700 tl civarı
arkadaşlar sordunuz mu ne amaçla kullanacak diye film seyredip oyun oynayacaksa tamam dedikleriniz doğru ya müzik dinlemek için alıyorsa burada sizin görüşlerinizden ziyade soruyu soranın fikirleri önemlidir sizin iyi dediğiniz 5.1 sistemlerde müzik dinlenmez
arkadaşlar sordunuz mu ne amaçla kullanacak diye film seyredip oyun oynayacaksa tamam dedikleriniz doğru ya müzik dinlemek için alıyorsa burada sizin görüşlerinizden ziyade soruyu soranın fikirleri önemlidir sizin iyi dediğiniz 5.1 sistemlerde müzik dinlenmez
kesinlikle katılıyorum müzik gerçektende stereo olarak dinlenmeli kalitesi,markası ne olursa olsun stereo derim... evet piyasada malesef compakt sistemlere çok daha talep var alırken sinema,oyun,müzik için alınıyor ama işin içine müzik girince orda olmuyor işde ama müziğide fazla önem vermiyenler içinde bu önemli bir unsur deyil tabii
şunuda belirtmeden geçemiyecem z5500 hemen hemen artık alakalı alakasız herşeye önerilmeye başlandı ben genelde sesisini beğenirim gerçekten güzel bir cihaz 2 arkadaşımdada var çok sık dinleme fırsatı buluyorum ama fazlada abartmaya gerek yok bence herşeye z5500 olmaz...
sayın yuxeses, Sonynin içine etmeselerdi,kalitesi düşmeseydi ve eski bildiğimiz sony kalitesi halen daha olsaydı biz burda bağıra bağıra sonyi tavsiye ederdik.Fakat adamlar artık piyasada kaybolmamak için Çin,İspanya malı sonyleri yurda sokmaya başladılar.Gerçekten Sony eski sony değil.Dolayısıyla bazı cihazların ikameleri ön plana çıkıyor haliyle.Bizde arkadaşa en yakın onu tatmin edecek sistemleri öneriyoruz.Biz Z5500ü müzikde pek beğenmiyoruz ama sonuçta bu iki marka arasında pekde kalite yüksek olmadığı için arada müzik konusunda bariz farklar yok maalesef.Bu arkadaşta tecrübeli değilim demiş.Zaten aradaki farkı anlayacağını ve bundan rahatsız olacağını pek sanmıyorum.Bilmem anlatabildim mi.Saygılar
evet dedikleriniz bana göre kısmen doğru yada bazı kısımlarında hem fikiriz...
ancak arkadaşın istediği hi-fi sistem yani stero 2.0 olarak müzik dinlemek istiyor şimdi ona kalkıpta 5.1 bir sistem önermek yada tecrubesizlik doğrultusunda pek fark anlamaz düşüncesi orda sizinle aynı fikirde değilim sonuç olarak kalite ve marka ne olursa olsun 2.0 müzik dinlemek ayrı şey yada 5.1 vb aklınıza hengi durum yada codec ler geliyosa...ayrı şey bunlardan alınacak zevk ayrıdır...örn şu anda bende 5.1 sistem kullanıyorum ancak müzik olmuyor tabi olmazda beklemekte yanlış olur haa hiç mi dinlenmez? hayır tabiki güzel ses veriyor ancak müziği böylemi dinlemek uygundur? tabii ki deyil...ne yapılırsa yapılsın 5.1 yada 7.1 lerde stereo çeşitleri olsabile "2ch stereo yada multi ch stereo" gerçek stereo gibi olmuyor...yada ben müzik setlerinden aldığım sesi bunlarda alamıyorum beğenmiyorum...bende şimdi elimdeki sisteme uygun olarak dts albüm lere yöneldim 5.1 de çok uygun olacağını ve ancak böle müzik dinlenir düşüncesindeyim dinleyen arkadaşlarında genel düşüncesi o yönde
saygılar
hemen hemen aynı fikirdeyiz
bence pc ses sitemlerine 5+1 isteyenler z5500 alsın diye kocaman yazalım daha kolay olur alcaklara bir sürü topic açılmamış olur dimi arkadaşlar
12 senedir kullanmış oldugum philips isimli hifi cihazım var ve cok memnunum.Bunu aux ilişkisiyle pc ye baglayarak mukemmel ses alıyorum hem hifi hem home theater.mukemmel diyebilirim.
quote:
Orjinalden alıntı: cemal1982
logitech alma garanti belgesi yok diye bozulan ürünü parala bile yapmıyolar vatan pc den de ürün almayın kaçak ürün satıyolar sonra servişle problem yasıyoruz
Beyler muzik stereo dinlenir, film ve oyunlar 5+1 yada 7+1 de daha performanslı olur. Benim tavsiyem Sony CMT BTR x50 dir.
slmlar
Kardeşim sana önerim sony mhc-gt111 kesinlikle çok kaliteli ve yüksek bir sesi var. Genezzi serisi.
SONY "MHC GZR5D"
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme