Şimdi Ara

500 Yıl Sonra Geçmişe Gidilir Mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
2.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uyanmak istiyorsan yapman gerekini biliyorsun (;

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanda geriye gidenler belki paralel evrenlere gidiyor. Onun için biz de görmüyoruz onlar da bizim evrenimizdeki akışı değiştiremiyor. Sonsuz paralel veren.

• Böyle birşey mümkün olsa, şuan 500 sene ileriden gelen adamlarla muhabbet ediyor olurduk
  • 12 monkeys çok izleme
  • Teoriler üzerinden konuşmak şu an için doğru-yanlış diye ayırt edilemiyor ne yazık ki. O yüzden bilinmezlikten öteye gidemez, çünkü teoriyi başka bir teoriyle kanıtlamak mantıklı bir şey değildir. Daha negatif madde midir, yoksa başka bişey midir adı tam hatırlayamadığım bir madde ile evren işleyişi birbirini nötrleyerek ilerliyor. Bunu bile tam olarak kanıtlayamazlarken, zaman konusunu kanıtlamak da en az bunun kadar zor olsa gerek. Bazen insan beyni çoğu şeyi algılayamaz, zaman gibi şeylerin nasıl işlediğini mesela. Teori olarak ortaya atılırlar, şimdilik öyle duradursunlar bakalım. Şu an için evet-hayır demek pek mantıklı değil.
  • Zamanda geriye gelen varsa bile belli olacağını, kendisini belli edeceğini sanmıyorum.

Şu Hadron Çarpıştırıcısı'nın bir hatasından sonra zaman yolcusunun sabote ettiği yönünde iddaalar vardı;

http://www.cnet.com/news/man-arrested-at-large-hadron-collider-claims-hes-from-the-future/
  • Imkansiz.

Eger oyle bir sey olsaydi su anda bizden 1000 yil sonra yasayan insanlar bizim cagimiza gelmis olurdu.

• Geçmişe gidilmesinin olanağı yok. Ancak ışık hızından kat kat hızlı gidebilen bir araç geliştirilebilirse geleceğe çok hızlıca gidilebilir.
  • John Titor cular gelir diyecektim ki gelmişler bile.
  • Test

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reverse Flash benim..2458 yilindan geldim..barry allen'in annesini öldürdüm.şuan barry alleni flash yaptim..o hizlaninca ben daha hizlaniyorum..boylelikle gelecegime donmeme az kaldi..siz bu yaziyi okudaniz bile 2458 yilinda hepiniz toprak olacaksiniz , yani benim icin coktan ölüsünüz..bunu soylememin nedeni artik icimdekileri dokmeye karar vermemdi..insanlari ölü olarak görüyordum..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 500 sene sonra adamlar geri gelecek olsa şimdiye onları görürdük be asım

• Bilim adamları olaylara teorik olarak bakarlar,pratik olarak bakmazlar

Örneğin,hiç derslerine çalışmayan bir öğrencinin,son zamanlarda tam gaz olarak çalışarak Harvard üniversitesine girmesi teorik olarak-bilimsel olarak mümkün,ancak pratikte öyle değildir.
    Dediğim gibi,bilim adamları bazen saçmalayabiliyor
    Şu anda bulunduğumuz dünyadaki materyaller ile ses hızını anca geçiyoruz dünyada,uzay araçlarının hızını belli ölçüde arttırabiliyoruz,gezegenlerin yörüngesi sayesinde,ancak daha fazlası için bizim dünyamızda olmayan güçlere ihtiyaç var.
    Pratikte mümkün değildir,bilim adamlarınca teorik olarak bir çok şey mümkün
    Işık hızına ulaşacak materyallerimiz yok,ayrıca öyle bir şey üretecek kadar zekamız evrimleşmiş değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 6 Nisan 2015; 3:57:55 >
  • who knows who cares c'est la vie

• Bilimsel veriler bir yana BENCE Allah zamandan münezzeh olan varlıktır. insan zamanda yolculuk yapsa zamana tabii olmaz neredeyse, kader kavramı değişir. Bu da fıtrata aykırı olur. Bu yüzden pek ihtimal vermiyorum.

Bilimsel açıdan da pek ihtimal verilmiyor. Muhtemelen böyle bir şey olmayacak

• Geçmişe gitmek tamamen imkansız. İleri gitmek de tam olarak ileri gitmek sayılmaz. Zaman yine kendi halinde ilerler ama zamanın yavaş olduğu ya da daha geç yaşlanıldığı düşünülen yerde bulunmak sizi sanki zamanda ileri gitmiş gibi gösterir. Aslında siz de zamanı harcamış olursunuz. Zamanda ileri gitmek için zaten zamanı harcarsınız. Zamanı negatif ve pozitif şeklinde ayıramazsınız. Zaman her zaman ilerler ve an'lardan ibarettir. Bulunduğunuz an 0 noktasıdır. Eğer 4 anına gitmek isterseniz aslında o 4 anı zaten geçmiş olur. Sizin olduğunuz yerde ise zaman sizi yaşlandırmamış ve sanki zamanda ileri gitmiş gibi hissedersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A2ad

quote:

Orijinalden alıntı: SonictheHedgehog-MZ

quote:

gidemezsin çünkü zaman diye birşey reel dünyada yok sadece insan zamanı hayatını kolaylaştırmak için bir ölçü birimi olarak yarattı. yani dünyada dün yarın geçen hafta akşam 1 saat sonra 10 dakika sonra diye şeyler yok, sadece şu an ekrana bakarken yaşadığın "şu an" var, 3 dakika sonra cevap yazdığın an yok 3 dakika sonra da "şu an" var. olmayan şeyin içinde ileri geri gidemezsin, gidemeyeceksin, teknolojiyle alakası yok.

Bu dusunceye katilmiyorum. Zaman bir nehir gibi akip gidiyor. Bahsettigin sey dogru olsaydi ne dunya donerdi ne de evren genislerdi.

Bahsettigin sey zamanin belirli araliklara bolunerek insan hayatinda kullanilmasi olmali. Yani yil, ay, hafta, gun, saat, dakika, saniye zamanin belli araliklara bolunmesi sonucu olusmustur. Bir dakika 300 saniye olarak hesaplansaydi su anki takvimden daha farkli bir takvim kullaniyor olacaktik.

hayır bahsettiğim şey zamanın belirli araliklara bolunerek insan hayatinda kullanilmasi değil zamanın olmaması. insan zihninden bağımsız düşünüldüğünde zaman diye birşey yok. modern insanın zihni dışında hiçbir yerde zaman diye birşey yok, ne dünyadaki diğer canlılar, ne de zaman kavramı öğretilmemiş ilkel bir insan için "zaman" yok. metre, kilo, santimetre, amper gibi insanın hayatını kolaylaştırmak için yarattığı ölçü birimlerinden biri. içi, dışı, ilersi, gerisi, önü, arkası olan bir kavram değil yalnızca bir idea, maddi dünyada hiçbir karşılığı yok.

Kedilerin her yıl mart ayında abazaya bağlaması, kuşların ve deniz canlılarının mevsimlere göre göçmeleri vs. bizim anladığımız manada zamanı öğrendiğine mi inanmamız gerekir. Zamanın ışık gibi gerçek ve doyurucu bir tanımının yapılamadığını söyle inanırım ama zamanı en küçük parçası "an" a bölüp "an" var zaman yok demekle bu alanda çığır açtığını düşünme.

• quote:

Orijinalden alıntı: - Black Widow -

quote:

gidemezsin çünkü zaman diye birşey reel dünyada yok sadece insan zamanı hayatını kolaylaştırmak için bir ölçü birimi olarak yarattı. yani dünyada dün yarın geçen hafta akşam 1 saat sonra 10 dakika sonra diye şeyler yok, sadece şu an ekrana bakarken yaşadığın "şu an" var, 3 dakika sonra cevap yazdığın an yok 3 dakika sonra da "şu an" var. olmayan şeyin içinde ileri geri gidemezsin, gidemeyeceksin, teknolojiyle alakası yok.

Zaman 3 boyutun dinamizmidir. Olayların oluşturduğu bir zincirdir. Zaman vardır. Bir kablonun bir uçtan bir uca uzanması gibi zamanda 3 boyutlu mekanın uzaması ve genişlemesidir. Zaman geçmiş, şu an, gelecek olarak belirli-belirsiz olasılıklar ile çok yönlü olabilecek bir şekilde uzanır.

Kütle artışı 3 boyutlu materyalin dinamizmini azaltır ve kütle çekim etkisi arttıkça zaman- yani olayların ilerleyişi yavaşlar. Uçaklarda ve yerde kullanılan çok hassas saatler ve mekanizmalar kullanılarak yapılan deneylerle bu kanıtlanmıştır. Bu yüzden dağın tepesinde yaşayan bir insan yerçekimi etkisinden daha uzakta olduğu için denize 0 yaşayan bir insandan daha hızlı yaşlanır. Kütleden uzaklaşmak olaylar zincirini hızlandırır. Hız arttıkça ağırlık artar ve zaman yavaşlar. Işık hızına yakın bir hız ile dünyadan birkaç dakikalığına uzaklaşıp geri geldiğinizde dünyada 100 yıl gibi absürd zamanların geçtiğini görmüş oluruz. Zamanda geriye gitmek mümkün mü bilemiyorum ama ileriye gitmek mümkündür. Olaylar zinciri- yani zaman değişkendir.

Zaman yoktur diyene gülerler.

Yüksek yerlerde yaşayıp hızlı yaşlanmak insan vücudunun fizyolojisi ile alakalı bir şey ben de size gülüyorum

• 500 yıl sonra gecmise gidilseydi suan neden 500 yil gelecekten gelen biri yok?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mushi-Shi

Işık hızını geçebilirsek geçmişe değil geleceğe gidebiliriz.Ekvator çizgisi üzerinde ışık hızında hareket eden bir tren düşün,eğer içinde 10 dakika seyehat edebilirsek bu dünyadaki 10 yıla denk gelebilir.

100dk kalsak dünya çok farklı olacak.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.