Şimdi Ara

5000 tl sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir sistem toplayacağım araştırma yapıyorum. Render, oyun, arşiv, teknik çizim ve gerektiğinde başka işlerimde de kullanacağım. OC yapıp tam potansiyel ile kullanmak istiyorum. Kasa, ekran ve güç kaynağına henüz karar vermedim. Önerilere açığım.

• Intel Skylake Core i5 6600K 3.5 GHz 6 MB LGA 1151 İşlemci

• MSI Z170A GAMING PRO Intel Z170 1151 Soket DDR4 3600MHz

• Corsair DDR4 16GB(4x4) Vengeance 2400MHz Bellek

• MSI GTX 970 GAMING 4G GTX970 4GB 256B GDDR5

• Kingston HyperX FURY Serisi 120GB 2.5" 7mm SATA3 SSD

• Seagate Barracuda 2 TB 7200 RPM 64 MB

• SilverStone Tundra Serisi TD02-E Sıvı Soğutma Sistemi

Işlemciyi i7 6700K yapmayı düşünüyorum. Her şey dahil 5000 liralık bütçem var. Her önerinize açığım. Özellikle kasa ve güç kaynağına karar veremedim. Ayrı olarak önerirseniz daha iyi olur. Kasaların içinde gelen güç kaynaklarına güvenim yok. Sıvı soğutmayı alacak fakat full tower olmayan kasa olmasını tercih ederim. Şimdiden müteşekkirim cevaplarınız için.

• öncelikle ramler olmamış, Skylake işlemci platformu sadece dual ram desteğine sahip sen Quad ram seçmişsin. Yani 2x8 gb olan modellerden 1.2V destekli olanlardan seçmen lazım.
    SilverStone Tundra Serisi TD02-E kesinlikle parasını haketmeyen dandik bir sıvı soğutma. Onun yerine Zalman CNPS20LQ almanı öneriirm.

SSD bileşeninde de şuanda en iyi en kalitelisi Samsung 850 serisi

Render işi olacaksa mutlaka i7 almanı da öneririm.

Alttaki sistem sanırım istediğin gibi olmuştur, Önerdiğim kasada 650W 80+ Bronze özellikli bir PSU var yani oldukça kaliteli. Kasa da hem meteryal olarak hem de soğutma olarak oldukça başarılıdır.

5000 tl sistem

http://novabilgisayar.com/pc.asp

• Hocam kasanın içindeki cpu 80+ yazdığı için güvenilir kabul ediyorum. 2x120mm fanlı sıvı soğutma sistemi daha iyi olmaz mı peki? Zalman modelinde 1 fan var. Ayrıca hdd iyi mi dersiniz? Şu ana kadar hep wd kullandım sorun çıkarmadı. Alternatif olarak wd 2 tb black düşünüyorum. Monitor için hangi markayı önerirsiniz? Bir de gtx970 yerine 980 alsam değer mi?

03.03.16 14:48 ekleme: 1.2V olmak zorunda mı ram?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mornings -- 3 Mart 2016; 14:48:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mornings

Hocam kasanın içindeki cpu 80+ yazdığı için güvenilir kabul ediyorum. 2x120mm fanlı sıvı soğutma sistemi daha iyi olmaz mı peki? Zalman modelinde 1 fan var. Ayrıca hdd iyi mi dersiniz? Şu ana kadar hep wd kullandım sorun çıkarmadı. Alternatif olarak wd 2 tb black düşünüyorum. Monitor için hangi markayı önerirsiniz? Bir de gtx970 yerine 980 alsam değer mi?

Hocam bütçenize göre Starforce nickli arkadaşın paylaştığı sistem gerçekten hem kaliteli hem de ihtiyaçlarınıza yönelik olarak çok yüksek performans sunacak bir sistem. Ben de tavsiye ederim. Eğer bütçenizi arttıramıyorsanız diğer bileşenlerden kısarak GTX 980 almanızı tavsiye etmem. Yapmanızı önereceğim tek şey O.C sevdasından vazgeçip 6700 ve H170 anakart tercih etmeniz ve biraz da bütçenize ekleyerek GTX 980 tercih etmeniz yönünde olabilir. Bu durumda sisteminizin performansı uçar. İyi forumlar dilerim.

Özgün Berber
    Phoenix Bilgisayar
    CTO

www.phoenix.com.tr

• quote:

Orijinalden alıntı: Ozgn13

quote:

Hocam kasanın içindeki cpu 80+ yazdığı için güvenilir kabul ediyorum. 2x120mm fanlı sıvı soğutma sistemi daha iyi olmaz mı peki? Zalman modelinde 1 fan var. Ayrıca hdd iyi mi dersiniz? Şu ana kadar hep wd kullandım sorun çıkarmadı. Alternatif olarak wd 2 tb black düşünüyorum. Monitor için hangi markayı önerirsiniz? Bir de gtx970 yerine 980 alsam değer mi?

Hocam bütçenize göre Starforce nickli arkadaşın paylaştığı sistem gerçekten hem kaliteli hem de ihtiyaçlarınıza yönelik olarak çok yüksek performans sunacak bir sistem. Ben de tavsiye ederim. Eğer bütçenizi arttıramıyorsanız diğer bileşenlerden kısarak GTX 980 almanızı tavsiye etmem. Yapmanızı önereceğim tek şey O.C sevdasından vazgeçip 6700 ve H170 anakart tercih etmeniz ve biraz da bütçenize ekleyerek GTX 980 tercih etmeniz yönünde olabilir. Bu durumda sisteminizin performansı uçar. İyi forumlar dilerim.

Özgün Berber
    Phoenix Bilgisayar
    CTO

www.phoenix.com.tr

OC mutlaka yapmak istiyorum. Ekran kartını yurt dışından sipariş etme imkanım var. O yüzden gtx 980 500 dolara denk geliyor. Yazın sonuna toplamayı düşünüyorum. Sadece ekran kartını sipariş etme imkanım var o kötü. Şimdi düşününce 150 dolar daha verip gtx980 ti alınabilir. Ama garanti olayını bilmediğim için sorun olur mu hiç bir fikrim yok.

• mornings kullanıcısına yanıt
    Eğer yurt dışından alma imkanınız var ise EVGA almanıda fayda var. Bildiğim kadarıyla garantisini burada da işletebiliyorsunuz.
  • quote:

03.03.16 14:48 ekleme: 1.2V olmak zorunda mı ram?

Önerdiğim kasanın PSU su Corsair marka 80+ Bronze ve oldukça güvenilir.
    Sıvı soğutmada 2 ya da tek fan olması çok bir şeyi değiştirmiyor önemli olan fanların efektif çalışması ve radyatörün kaliteli olması tabi pombada önemli aynı şekilde.
    Silverstone Tundra benim hayatımda gördüğüm en kötü sıvı soğutucu ve arıza çkarma oranı da yüksek.
    Zalman CNPS20LQ şuanda 120$ civarına satılan H110GT ile yaklaşık aynı soğutmayı sağlıyor ve fiyatı da 40$ daha ucuz daha ne olsun :)
    Yazdığım kasayı alırsan zaten montaj yaptırırken kasanın ekzos kımına taktırısın orda da bir fan var bu şekilde zaten çift fanlı olacaktır.
    SSD alıyorda hdd yi WD almanı öneririm.
    Monitör de Benq veya Asus modellerine bakabilirsin.

• StarForce kullanıcısına yanıt
    Hocam 3000 mhz ram düşünüyorum. Dediğiniz gibi 1.2v olmak zorunda mı?
  • 1- Hyper X Fury SSD'lerin yazma hızları berbat. 2 tane bu modelden Raid 0 yaptığım halde tek Corsair yazma hızının yarısı kadar sonuç veriyordu AS SSD :)

2- 16 GB ram almanız gerekiyorsa 4*4 yerine 2*8 alın. ilerde ram eklemek istediğinizde bir tane daha dual kit alabilirsiniz. 4*4 alırsanız boş slot kalmamış olacak anakartta.

3- Silverstone TD-02 Türkiye'de ilk kullananlardan biriyim. Ön siparişle ilk çıktığı hafta getirtmiştim ancak hiç memnun kalmamıştım. Soğutma yeteneği çok kötü ve Silverstone gibi bir markaya yakışmıyor. H100 daha iyi bir seçim olacaktır.

Diğer seçimleriniz iyi. Güzel günlerde kullanın....
  • Quarysma kullanıcısına yanıt
    Samsung 950 pro 256 ya karar verdim. İşlemci i7 6700k, ekran kartını ASUS Strix GeForce GTX 980TI Overclocked ve anakarta msi z170a m7 olarak değiştirdim hocam.

Ram için bunlar nasıl? g skill

Sağlam OC yapmak istiyorum tüm sisteme
  • mornings kullanıcısına yanıt
    Güzel seçim. Hayırlı olsun...

Sağlam OC istiyorum demissiniz. Ekran kartina da oc yapacaksaniz Evga SC+ veya Galax HOF serilerini tavsiye ederim. Asus ekran kartlari bunlara göre biraz geri kaliyor... Lazim olursa aksam kıyaslamalarını atarım, telefondan yazamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quarysma -- 9 Mart 2016; 7:46:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Bende bir arkadaşım için masaüstü hazırlatmayı düşünüyorum. Yalnız 5.000 TL gözüme çok geldi yoksa hakikaten fiyatlar bu kadar uçmuşmu bilmiyorum.
    Şimdi kendisi mimar ve render alabileceği, 3d studio max vb. uygulamaları rahatlıkla kullanabileceği bir bilgisayar için destek olur musunuz?

Fiyat olarak 5.000 aşağısı olmaz derseniz onada tamam ama bu kişi oyun oynamayacağı sadece çizim yapacağı düşünülürse(prof anlamda çizimler) nasıl bir sistem gerekmektedir. Sizden ricam dvd'sine kadar F/P ürünleri söyler misiniz?
    Bu arada yukarıda nova bilgisayarın linki verilmiş sanırım bu arkadaşlardan konfigurasyonu belirterek toplanmış PC alınabilir. Üzerine biz işletim sistemi kurarız.
    Bu tarz güvenilir (anadolu yakası tercihimizdir) yer varsa tavsiyelerinizi de bekliyorum.

teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gggkkknnn

Merhaba Arkadaşlar,
    Bende bir arkadaşım için masaüstü hazırlatmayı düşünüyorum. Yalnız 5.000 TL gözüme çok geldi yoksa hakikaten fiyatlar bu kadar uçmuşmu bilmiyorum.
    Şimdi kendisi mimar ve render alabileceği, 3d studio max vb. uygulamaları rahatlıkla kullanabileceği bir bilgisayar için destek olur musunuz?

Fiyat olarak 5.000 aşağısı olmaz derseniz onada tamam ama bu kişi oyun oynamayacağı sadece çizim yapacağı düşünülürse(prof anlamda çizimler) nasıl bir sistem gerekmektedir. Sizden ricam dvd'sine kadar F/P ürünleri söyler misiniz?
    Bu arada yukarıda nova bilgisayarın linki verilmiş sanırım bu arkadaşlardan konfigurasyonu belirterek toplanmış PC alınabilir. Üzerine biz işletim sistemi kurarız.
    Bu tarz güvenilir (anadolu yakası tercihimizdir) yer varsa tavsiyelerinizi de bekliyorum.

teşekkürler.

Oyun oynamayıp sadece render vs profesyonel işlemlerde kullanacaksa Quadro 4200 veya Firepro 9100 tarzı ekran kartları ve Xeon / 4960X tarzı işlemciler kullanılan sistemler daha verimli çalışıyormuş. Bu tarz sistem hiç kullanmadım ancak forumda Mimar / Mühendis olup bu tarz sistemler kullanan arkadaşlar var, sağda solda görüyorum. Onlara sorarsanız daha sağlam bilgi alırsınız. Onlara sorarsanız belki sizin işinize yarayacak ikinci el parçalar da tedarik edebilirsiniz. Bu tarz sistemler gerçekten çok pahalıya gelebiliyor...

Her işi yapana sormak lazım :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quarysma -- 9 Mart 2016; 18:38:08 >

• İşte bana öyle biri lazım. Acaba bildiğiniz biri varmıdır? Zira forumda arama yaptım ama bulamadım.
    tşk.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.