Şimdi Ara

5000 tl ye kadar mimarlık öğrencisi için laptop tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• öncelikle 5000 TL'ye 960m bir cihaz almak intihar etmek olur. ekran kartı en baştan 970m olmalı. ancak ağzım açık kalmış bir şekilde cihazları gördüm. cihazlar ederlerinin neredeyse 2 katına yakın fiyatlanmış. ben daha şubat ayında 4100 TL'ye gtx 970m'li monster almıştım. dehşete düştüm şu anda.

en azından bütçenizi biraz daha zorlayarak MSI GS 40 phantom alın bari. tek çekimde 250 TL falan fark var. cihaz 1.6 kg. her yere taşırsınız. tek sıkıntısı biraz ısınabiliyor. yorumlar şuradan;

http://www.notebookcheck.net/MSI-GS40-6QE-Phantom-Notebook-Review.158147.0.html

http://www.bizdehesapli.com/msi-6qe-075tr-i7-6700-14-16g-128s-1t-3g-gtx970-w10-urun-6QE-075TR?ref=akakce&v=1.28.8 (bu cihazın da ederi 6300 falan normalde ancak ithalatçı garantili olabilir, firmaya sormakta fayda var)

• Halah_Sumul kullanıcısına yanıt
    960M ekran kartı işimi görmez mi yani daha yükseklerine mi bakmalıyım ?
  • kulukota K kullanıcısına yanıt
    arkadaşın demeye çalıştığı, gtx960M içeren bir laptopa 5000tl vermek gereksiz olur, ben de katılıyorum.

GTX970M ile 960M arasında uçurum var, az bir fark yok yani mutlaka 970M alınmalı ileriye yönelik. GTX960M in bir önceki nesil 860M den farkı yok, boş bir kart.

öncelikle ekranboyutuna da karar vermek lazım. msi gs40 alınabilir 5500tl civarına, aynı bütçeye msi ge62de var benzer donanım fakat 15" ekranlı.

GTX 960m li bir laptopa o kdr para verilecekse. dell xps 15 gibi bir şey olmalıdır. cihaz premium sınıf
  • T.C.Eylem T kullanıcısına yanıt
    msi gs40 fiyatı 6bin tl den fazla..
    17.3 inç ekran 970 ekran kartı bütçemi aşıyor malesef.
    GTX965M ekran kartı nasıl? Asus GL752VL alcam galiba ekran kartı 965M fiyatıda 5bin tl değer mi ??
  • kulukota K kullanıcısına yanıt
    o model kasa olarak işçilik olarak çok güzel fakat ekran kartı 960m den pek iyi değil. alınmaz demiyorum ama sırf bilgisayarın kalitesinden dolayı.

5500 tl civarlarında msi gs40 ve msi ge62 satan yerler var. şuan işte oldugum için bakamıyorum akşam dönüş yapmaya çalışırım linkleriyle.

alınabiliyorsa msi ge62 yi tavsiye ederim gs40a göre daha iyi soğutma sağlar mağlum 14" vs 15" kasa farkından dolayı.

ama gs40 da cok portatif güzel bir cihaz.

asus g752 nin kasasını ben cok begendim. keşke gtx970li kasayı bulabilsek 5500 civarlarına falan. en ederi o.

abd de bu model 1300$ a alınabiliyor.
    rica etsem bir de şu modele bakabilir misiniz ekran kartı GTX970M 17.3 inç ekran windows 10 da yüklü çanta ve mouse hediyeli fiyatı 5898 tl bütçeyi biraz zorlayarak bunu alabilirim

http://www.incehesap.com/msi-ge72-6qfapache-pro-017tr-fiyati-29929/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım şimdi bu da güzel bir laptop. gtx 970m falan. kasa da büyük soğutma sıkıntısı minimal olur. sorum şu, 17" kasayı şarjıyla falan taşıyıp gezdircekseniz acayip zor olur.

mesela dell xps 15, 970m gibi olmasa da bunla da oyun oynarsınız. hem bunun şarjı küçük ve batarya omru uzun hafif ve çok şık bir model.
    http://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/dell-xps-15-xps15-9550s70wp82n-i7-6700hq8gb256gb2gb156-fh-P118122124?cid=604001&gclid=CjwKEAjw_LG8BRDb1JTxm8uP_UwSJADu_8pWe9D-ZRC1BOub5Rf4UCE3Yglz8manP3PFld-7LIzkjRoCYJfw_wcB&gclsrc=aw.ds

burada ne aradığınız önemli. büyük ekran ve oyun performansımı.

portatif güçlü ve şık dengeli bir cihaz mı.

MSI GE 72 iyi bir laptoptur, ama 6000 lira da güzel bir para. Bu arada hatırlatmamda fayda var, gtx 970m neredeyse 2 senelik bir kart, nvidiya pascal serisini masaustune cıkardı yakında laptoplara da düşer. yani bir kaç ay içinde aldıgınız bilgisayar eski olacak. ama bekleme süresi vermekte net olmaz, piyasa taktiği bu hep..

ben olsam bekleyebiliyorsam bir kaç ay daha beklerdim. bekleyemiyorsamda oyun ön plandaysa ve portatiflikte onemliyse MSI GS40

biraz daha buyuk tasıyabılırım dersem MSI GE62
    Daha da buyuk olsun ekran boyutu da onemlı dıyorsanız MSI GE72

Portatif, şık dengeli ve oyunda oynatabilen bir laptop istiyorsam DELL XPS 15 9550 ( GTX 960'lı modeli )

hem büyük ekran istiyorum hem oyun performansı istiyorum hemde msi nin aydınlatmalı klavyesi olan modelinden istiyorum
    oyun olarak sadece sims 4 ve oyun paketlerini oynarım. mimarlık programlarını rahat çalıştıracak beni 7 yıl rahat idare edebilcek bi laptop arıyorum.
    ancak eylülün sonuna kadar bekleyebilirim çünkü dersler başladığında elimde beni idare edebilcek bi laptop yok o yüzden almam gerek elimde sağlam bi laptop olsaydı dediğiniz gibi bir kaç ay daha beklerdim...
    bir de bu ürünü buldum fiyatı bugün düşmüş

http://www.ebrarbilgisayar.com/msi-gs72-stealth-pro-6qe-243tr-gtx-970m-notebook-pmu349892

• gs serisi daha portatiftir, ama soğutma sistemi daha zayıftır. işi görür mü fazlasıyla görür güzel bir cihaz. bekleyebiliyorsanız bekleyin derim ama. nvidia upgrade dönemi şu aralar..

6000tl güzel bir fiyat yoksa TR piyasası göze alındı mı.
    eylülün sonuna kadar fiyatların düşme ihtimali yüksek mi ?? öyleyse beklerim
  • fiyat düşmesi değil, yeni nesiller çıkacak. şu 6000TL yatırdığınız teknoloji 2 yıl eski, onu kastetmiştim :)

2 yıl bilgisayar donanımlarında ciddi bir süre.
    beklemeye karar verdim yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederimm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.