Şimdi Ara

500tl Fotograf Makinesi Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, max 500tl fiyata sıfır fotograf makinesi tavsiyesi verebilir misiniz? alinabilecek en iyisi.en iyi goruntu kalitesi veren.Fotograf makinesi ozelliklerinden hic anlamam da

• 2.el düşünürseniz Eos-m alınabilir. Sirkecide 500 lira civarına bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arranger. -- 11 Ağustos 2015; 1:07:21 >
  • Tesekkurler ama sıfır bakıyorum.Hediye için.
  • Nx Mini. Yalnız 600tl yapıp 9-27mm lensli olanını alabilirseniz daha uygun olur bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Nx Mini. Yalnız 600tl yapıp 9-27mm lensli olanını alabilirseniz daha uygun olur bence.

Çok sağolun cevabınız için.1.5-2 saattir araştırıyorum.Sizin yorumlarınızıda gordum baska konularda.Su 3u cok gozume carpti;
    Samsung nx mini, Sony nex 3n, canon eos-m.
    Acaba bilginiz varsa Samsung nx mini ile canon eos-m i biraz karsılastirip bilgi verebilir misiniz?
  • IiIeragonIiI kullanıcısına yanıt
    Eos M kullanmışlığım yok ama bilinen bir model olduğu için yazayım bir şeyler.

Görüntü kalitesi olarak Eos M daha büyük sensörü ile bir avantaja sahip. Fark çok büyük değil yine de çünkü Nx Mini'nin sensöründen maksimum performans alınmış durumda ve yeni nesil bir sensör. Aşağıdaki siteden fotoğrafın istediğin kısmına dokunarak karşılaştırma yapabilirsin. G7X yerine Canon 700D, 100D falan seçerek karşılaştırabilirsin. 700D ile Eos M aynı görüntü kalitesine sahiptir. Farklı iso değerlerinde de bakmak lazım çünkü onlar da önemli. Nx Mini'nin iso değerini değiştirirsen diğer 3 modeli iso değerleri de ona eşitlenir ve böylece aynı şartlarda karşılaştırabilirsin.

http://www.dpreview.com/reviews/samsung-nx-mini/7

Üstünlüklerine bakarsak:

Eos M;

Daha büyük sensör, 60p video, daha yüksek çözünürlüklü ekran ve harici mikrofon imkanı.

NX Mini;

Küçük, hafif, 180 derece dönebilen ekran (ikisi de dokunmatik), wifi, nfc, çok daha uzun şarj, dahili flaş ve 9-27mm lens ile daha güçlü, harici bir flaş daha geliyor (Eos M de genelde harici flaşla satılıyor), kit lensi daha geniş açı imkanı veriyor ve çok kullanılmayabilir ama elektronik deklanşör sayesinde en hızlı pozlama süresi 1/16000 saniye ( Eos M'de 1/4000), elektronik deklanşör sayesinde shutter ömrü diye bir olay da yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 11 Ağustos 2015; 2:55:32 >

• VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Cok teşekkurler bilgi için."Asağıdaki siteden" demissiniz.Goremedim de siteyi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • IiIeragonIiI kullanıcısına yanıt
    Hep yaptığım hata

Nx mini 600 tl nerde satılıyor link verebilirmisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Qklavye Q kullanıcısına yanıt
    Vatanda vardı en son.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Teşekkürler
    Bu makinanın hareketli objeler ve gece çekimi nasıl. Eski bir ixus 80 var ve dediğim unsurlardan memnun değilim. Bu cihaz ile bariz fark olurmu.

Hareketli objeden kastınız nedir? Kuş falan mı? Yoksa hareketli bir çocuk mu? İki durumda da net çıkması için deklanşör hızınızın doğru olması lazım. Yani en azından 1/200sn gibi sürelere ihtiyacınız var. Tabi hızı artırdıkça sensöre daha az ışık geleceği için isoyu artırmanız gerekecektir. Mesela 1/200sn ve iso100 ile çektiğiniz fotoğrafı 1/400sn ile çekseydiniz makine yarı süre kadar ışık toplayacağı için isoyu 2 katına çıkarmanız gerekir ki durumlar eşitlensin. Veya 1/800 ile çekerseniz bir daha 2 katına çıkarmanız ve iso400 yapmanız gerekir. 1/1600sn için iso 800, 1/3200 saniye için iso 1600 diye gider bu. Yani iso performansı önemli bir konu. Sizin bahsettiğiniz model 2008'de çıkmış ve 1/2.5" boyutunda CCD sensör kullanıyor. Nx Mini ise 2014 çıkışlı 1" CMOS sensöre sahip. Sensörler arası boyut farkı yaklaşık 3 kat. Teknoloji de çok daha yeni olduğu için yüksek isolardaki performanslar arasındaki fark uçurum olacaktır. Aşağıdaki siteden girerek karşılaştırma yapabilirsiniz. 4 tane model seçili durumda ve sol üstteki NX Mini. Sizin makine biraz eski olduğu için listede yok ama diğer modellerden birini Canon SX280 HS ile değiştirip Nx Mini ile karşılaştırmasını görebilirsiniz. SX280 HS 2103'te çıkmış, şu anda yaklaşık 700 liraya satılan ve sizin ixus 80'e göre birkaç jenerasyon daha yeni bir ürün. O yüzden görüntü kalitesi ixus 80'e göre daha iyidir. Onunla Nx Mini arasındaki farkı görüp sizinkiyle arasındaki farkı tahmin edebilirsiniz. Sitede Nx Mini'nin isosunu artırırsanız diğer modellerin iso değerleri de ona eşitlenir ve fotoğrafın istediğiniz yerine dokunarak 4 farklı modeli karşılaştırabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 11 Ağustos 2015; 16:52:01 >

Zaman ayırıp detaylı cevap verdiğiniz için teşekkürler.
    Bakayım bir.

Rica ederim. SX280 diyecektim aslında. Düzelttim şimdi mesajı. SX60 zoom özelliğinden ötürü 1500TL değere sahip. Onunla da karşılaştırabilirsiniz tabi. Sx280 ile Sx60 neredeyse aynı kaliteye sahiptir zaten.
    Konu sahibi arkadaştan özür dilerim bu arada mevzuyu dağıttım biraz...
    Aslında nx mini ye bakarken nx3000 I gördüm hb da 1000 tl ye düşmüş aps sensörlü biraz daha düşse düşünebilir.

• nx mini 600TL , eos m 700TL , nex-3n 900TL

eğer yanlış veya eksik bakmadıysam fiyatları en ucuz bu kadar. Üçünün de özelliği birbirine yakınken en ucuzu almak mantıklı değil mi ?
  • Merhaba arkadaşlar, Samsung nx mini almistim yaklasik 2.5 ay once.sandisk 32gb class 10 hafiza karti almistim.ama nedense onu takinca kamera donuyor.takiliyor.deklansore ilk basista algilamiyor.1 kac defa basmam gerekyior.yine ayni modelin 16gb ligini denedim onda sorun yok.Size sorum siz hangi marka model hafiza karti kullaniyorsunuz? Özellikle nx mini kullananlar? Şimdiden yorumlar için sağolun..Link koyarsaniz sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.