Şimdi Ara

50Metre Mesafe için Kablosuz Önerileriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşyerimizde bağlı olan internetimizi aşağıdaki resimlerde de görebileceğiniz gibi "50 Metre" uzaklıktaki evimde de kullanmak istiyorum.

Her iki bilgisayar da MASAÜSTÜ.
    1 numaralı binanın birinci katında iş yerimiz var.
    2 numaralı binanın ikinci katında evimiz var.
    Aradaki mesafe 50-60 metre arası ve en fazla 100 metrelik bir kablosuz sistem işimi görecek.
    İki bina da sokakların köşelerinde olduğundan 3 araba genişliğindeki sokaktan birbirlerini rahatlıkla görebiliyorlar.

Bu işi için yaklaşık 100 lira harcayabilirim.
    ----------------------------------------------------------------
    Sizden istediğim;

1. İş yerim için Kablosuz modem türü ve markası,
    2. Evdeki masaüstü bilgisayarım için adaptör -veya anten; ne öneriyorsanız artık- türü ve markası
    3. Eğer gerekli olduğunu düşünüyorsanız, güç artırıcı, farklı aparatlar.
    önermeniz.

Almayı düşündüğüm yer de İZMİR - VATAN BİLGİSAYAR
    (Reklam için değil, orada bulabilme ihtimalimi göz önünde bulundurmanız için)
    ---------------------------------------------------------------
    Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dwengsdesign -- 25 Kasım 2010; 21:39:27 >

• Dış cephe çözümü TP-Link TL-WA5210G
    12db anteni ile açık alanda 15km çekim sağladığı yazıyor. Fiyatı 120-150TL arasında ama şuanda piyasada tükendiği için temin konusunda sorun oluyor.

Bu ürünün iç cephe için olan versiyonu TL-WA5110G
    Bu üründe yönlendirilmiş anten ile açık alanda 50km menzil sağlıyor. Eğer bu ürünü alırsanız bir adette anten almanız gerekecektir. Eğer panel anten alırsanız (veya yaparsanız) evinize doğru yönelttiğinizde işinizi rahatlıkla görebileceğini düşünüyorum. 14db lik panel anten ile 600mt den yapılan testin sonucu oldukça başarılı idi.
    Bu ürünün 400mW çıkış gücü var. Şuanda piyasadaki bu fiyattaki routerlerin çıkış gücü 100mW civarında. Yani fiyatı oldukça uygun.

http://www.wifi-sistem.com/urun-incelemeleri-test-sonuclari/3010-bullet2hp-ve-tp-link-tl-wa5110g-karsilastirmasi.html

5110G bende var, kullanıyorum. Bu şekilde testler yapmadım ama oldukça memnunum. Fiyat açısından en uygun yerwww.pcmarketix.com idi ben alırken. Burayada fiyatlar açısından bakmanızı tavsiye ederim. Lakin vatanbilgisayar ve teknosa fiyat açısından müşteriyi pek memnun eden yerler değiller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsz -- 25 Kasım 2010; 14:55:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: samed.yıldırım
    12db anteni ile açık alanda 15km çekim sağladığı yazıyor. Fiyatı 120-150TL arasında...

....

Bu üründe yönlendirilmiş anten ile açık alanda 50km menzil sağlıyor. Eğer bu ü...

Galiba yanlış anladın samed.yıldırım;

15km veya 50 km değil; 50 METRE. Yani laptoplar bile çekiyor o mesafeden (tabii onlarda intel wireless var tabii :] ). Ama ben yine de 50-100 liramı sokağa atmamak için bir bilene danışıyorum.

Ayrıca arada sadece bir camekan olacak. duvar bile değil.

ama cevabın için çok sağol.
    salak saçma konulara yüzlerce cevap yağıyor, bu tür konularda hiç kimse yok.
    boş teneke çok ses çıkarır misali yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dwengsdesign

quote:

Orijinalden alıntı: samed.yıldırım
    12db anteni ile açık alanda 15km çekim sağladığı yazıyor. Fiyatı 120-150TL arasında...

....

Bu üründe yönlendirilmiş anten ile açık alanda 50km menzil sağlıyor. Eğer bu ü...

Galiba yanlış anladın samed.yıldırım;

15km veya 50 km değil; 50 METRE. Yani laptoplar bile çekiyor o mesafeden (tabii onlarda intel wireless var tabii :] ). Ama ben yine de 50-100 liramı sokağa atmamak için bir bilene danışıyorum.

Ayrıca arada sadece bir camekan olacak. duvar bile değil.

ama cevabın için çok sağol.
    salak saçma konulara yüzlerce cevap yağıyor, bu tür konularda hiç kimse yok.
    boş teneke çok ses çıkarır misali yani.

15km ve 50km değerleri hesaplanmış değerler olup ideal şartlar altındaki değerler. Yani pratikte bu değerlere ulaşmak imkansız Rahat bir bağlantı sağlaman açısından ve kendimde kullandığım için bu iki ürünü tavsiye ettim. Eğer test etme şansın var ise sıradan bir wireless modeme panel anten takarak test etmeni tavsiye ederim. Eğer seni tatmin eden bir çekim sağlıyorsa o şekilde kullanabilirsin

• Denmek istenen 50-60 TL ye vasat bir AP alacağınına 75 TL verip 5110G almanız.
    Gerçekten garip bir performansı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacer -- 25 Kasım 2010; 21:19:20 >
  • Teşekkürler cevaplar için.

http://www.hepsiburada.com/Liste/tp-link-tl-wa5110g-54m-access-point/productDetails.aspx?categoryid=410&productid=bd97489#Gorseller

Evet, ürün eğer buysa, doğru; fiyatı 75küsür.

Haftasonu alıcam galiba. Ama bir şey daha sormak istiyorum, sadece modem midir önemli olan? Evimdeki masaüstü bilgisayara takacağım (ucuz gibi) 30 liralık bir USB Wireless Adaptor ile bu modeme ulaşabilir miyim?

Teşekkürler.

• Birkaç ön bilgi vererek gireyim; sadece interneti yaymak için kullanacağınıza göre cihazları yetecek kadar (en fazla 8 Mbps) hızı verecek SNR değerinde tutmanız gerekir. Bu değeri yaklaşık 25dB alabiliriz, bu durumda bile alıcı modunda en azından -70dBm sinyal gücü almanız gerekmekte (zaman zaman -75 ve altına kadar salınım yapacaktır, bu yüzden -70 almakta fayda var). 50-60m bir mesafeden söz etmişsiniz, dış etkiler, yansımalar, aynı hizayı tutturma zorluğu derken pratikte iki cihaz arasındaki etkin mesafe çok daha büyük olur. Bunları hesaba katarak onu da 500m almakta yarar var. 500m uzunluğunda bir çizgi boyunca sinyal zayıflaması 94.4dB'dir. Ulaşan sinyal gücünün -70dBm olmasını istediğimizden aradaki fark 24.4dB'dir. Yani vericinin çıkış gücü ve iki antenlerin kazançları toplamı 24.4dB olmak zorunda. Sitedeki modemin çıkış gücü 26dBm olduğuna göre anteni düz tel olsa bile size ulaşır, onu hesaplamaya gerek yok. Gelelim sizden çıkacak sinyalin modeme ulaşıp ulaşmayacağına. En düşük cihazların çoğu 20dBm güç verir genelde, kaldı geriye 4.4dB. Modem anteninin kazancı 4dB imiş, eh USB cihaz anteni kazancının 1.7dB'den düşük olması teorik olarak imkansız olacağından en kötü adaptörle bile bu bağlantıyı rahatlıkla kurabilirsiniz.

Sonuç olarak; en kötü şartlarda bile bu iki cihazla interneti sorunsuz kullanabilirsiniz. Vereceğim ufak bir tavsiye, modem ile USB cihazın çıkış güçleri arasındaki farkı büyük tutmaya gerek yok. Çünkü düşük olanı darboğaz yapacaktır. Keşke bu modemin piyasada 23dBm'lik bir versiyonu olsa, o zaman USB adaptörü anteni değiştirilebilen bir modelinden alıp 5dBi'lık bir omni anten takmak çok daha sağlam olurdu. Ama şu şartlarda şimdiki kombinasyonunuz en iyisi.

ek: şimdi fiyatlara bir baktım da, anteni değiştirilebilen bir adaptör + 5dBi omni anten toplamda yine 30 liraya geliyor, bu şekilde yapmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdinnand -- 25 Kasım 2010; 23:24:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 5110G ve 5210G nin çıkış güçünü 13db ile 27db arasında ayarlayabiliyorsunuz.

Ürünü pcmarketix.com dan almanızı tavsiye ederim. Neden derseniz hepsiburada.com da ürün 75TL iken burada 60TL civarında yani arada 15TL fark var. Güvenilirlik açısından değerlendirirsek ben 5110G yi kablosuz mouse ile birlikte buradan aldım, hiçbir sorun yaşamadım.

http://www.pcmarketix.com/TP-LINK-TL-WA5110G-54M-Yuksek-Kazanc-Access-Point,PR-42843.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsz -- 26 Kasım 2010; 0:48:39 >
  • @ferdinnand

Detaylı ve teknik açıklaman için sağol. Son olarak yazdığın USB Adaptor+5dbi Omni olayını da yapmayı düşünmüştüm ki; bir başka tanıdığıma attığım mesajda

quote:

Bu USB adaptoru alıp,

http://www.vatanbilgisayar.com/edimax-ew-7711usn-ew-7711usn-150mbps-kablosuz-nlite-usb-adaptor/productdetails.aspx?I_ID=43752#divDigerResimler

onun yerinde bu anteni taksam;
    http://www.hepsiburada.com/Liste/tp-link-tl-ant2408-8-dbi-omni-directional-anten/ProductDetails.aspx?productId=bd950004&categoryId=2699

yazmıştım.

@samed.yıldırım
    İlgin için teşekkürler, değerlendireceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: dwengsdesign

@ferdinnand

Detaylı ve teknik açıklaman için sağol. Son olarak yazdığın USB Adaptor+5dbi Omni olayını da yapmayı düşünmüştüm ki; bir başka tanıdığıma attığım mesajda

quote:

Bu USB adaptoru alıp,

http://www.vatanbilgisayar.com/edimax-ew-7711usn-ew-7711usn-150mbps-kablosuz-nlite-usb-adaptor/productdetails.aspx?I_ID=43752#divDigerResimler

onun yerinde bu anteni taksam;
    http://www.hepsiburada.com/Liste/tp-link-tl-ant2408-8-dbi-omni-directional-anten/ProductDetails.aspx?productId=bd950004&categoryId=2699

yazmıştım.

@samed.yıldırım
    İlgin için teşekkürler, değerlendireceğim.

kazançtan ziyade benim aslında bu kombinasyonu önermemin en büyük sebebi omni anten olması. usb adaptörlerin kendi çip antenlerine bel bağlamayı sevmiyorum. en iyi sinyal gücünü sağlayacak açı, laptopun oraya buraya, yana bükülmesiyle bile ortaya çıkabiliyor. oysa omni antende yatay eksen üzerinde her yönde aynı yüksek kazancın alınacağı garanti olduğundan çok daha sağlıklı geliyor bana.

• Anladım.
    Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda bu hafta sonu USB Adap. + Omni Anten + Access Point ~ 110-120TL alıcam galiba.

Teşekkür Ederim.
  • son durum nedir?bende
    http://www.hepsiburada.com/Liste/edimax-ew7711usn-150mbps-usb-adapter-nlite-hi-gain/ProductDetails.aspx?productId=bd999315&categoryId=103939
    Bu kombinasyonu yapmayı planlıyorum usb adaptör sorunumun çözülmesi için.1 sene kadar önce 36 tl ye dlink dwa-110 modelini almıştım.ilk başlarda iyi gibiydi ama artık miladını doldurdu belli.
    bu 2 sini kullanmamda sıkıntı çıkarmı?bu edimax ın anteni somunlu şekilde çıkarılıp takılabiliyor dimi?2sinin kullanımdan laptop wireless i kadar verim alabilirmiyim?

• Arkadaşlar son durum şu:

Vatana gidip, 160 lira harcadım.

Modem: Inca-IM300NX 4Ethernet Portlu, çift antenli MIME Teknolojili 802.11n standartlı.
    Fiyat: 109TL
    Resim:http://images.gittigidiyor.com/3428/INCA-IM-300NX-4-PORT-300Mbps-KABLOSUZ-MODEM-ROU__34286556_0.jpg

USB Adaptor: Edimax EW-7711USN 150 Mbps 802.11b/g/n High gain adaptor. 3 dbi'lık antenli.
    Fiyat: 35TL
    Resim:http://pc-store.gr/images/super/EW-7711USn.jpg

------------------------------------------
    Aşağıdaki harcamalar, benim yapmak zorunda olduğum harcamalardı. Siz almak zorunda olmayabilirsiniz. Son fiyatı ona göre değerlendirin.

5 Metrelik USB Uzatma kablosu. (adaptorü evin dış kısmına çıkardım.)
    Fiyat: 7,5TL

10 Metrelik Ethernet Kablosu. (Modemi dükkanın köşesine, dış kısma yaklaştırmak için.)
    Fiyat: 15,5TL
    ------------------------------------------
    Sonuç ortada.

• gösterdiğiniz arayüz sayfasında "show dBm" kutusunu da açabilir misiniz değerleri görmek için?
  • tabii ki,
    not: şu an daha ilginç bir şey yaptım ve inanılmaz değerler elde ettim. gidip, bir 5 metre daha usb kablo aldım ve elimdeki 5mt + yeni 5mt ve yanında gelen 1mt ile toplam = 11 metre kablo kullandım. kabloları alırken, kablo çok uzarsa sorun çıkar dediler ama denemekte fayda var deyip aldım. emin olun, gerçekten fayda var.

+5mtre ile daha iyi bir noktaya sabitledim.
    üstteki resimden de anlaşılacağı gibi çekim gücü gözle görülür, hissedilir bir derecede arttı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dwengsdesign -- 2 Şubat 2011; 20:03:01 >

• Çok faydalı bilgiler bunlar. İki cihazın da çıkış güç bilgilerini üretici sayfalarında bulamadım ama genel-geçer standart olan 20dBm olduğunu farz edersek yol kaybı 95dB olarak gözüküyor. Bu da 500 metre mesafeye eşdeğer. Yani yansımalar, girişimler ve diğer kayıpların etkisi ile etkin mesafe 10 kat artıyor gerçek dünyada. Laboratuar sonuçlarıyla ürünün üzerine 150m yazılan modemlerin 15-20 metreden sonra fos çıkması da bundandır.
  • Eğer birkaç kişiye yardımcı olabildiysem ne mutlu. Başka sorularınız varsa sorabilirsiniz, arada girip çıkıyorum bu sayfaya. Uzmanı değilim ama yardımcı olmaya çalışırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.