Şimdi Ara

Adsl sinyal ve mesafe arttırıcı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler amacım adsl imin sinyal seviyesini yükseltmek ve sinyal zayıflamasını azaltmak,telekom hattın kötü olduğu yerlerde takıyormuş bu tip yükselticileri ama 4mbit net almak istiyorum hem hattınız santrale uzak olduğundan desteklemiyor diyorlar hemde bu adslin sinyal seviyesini yükselten aleti takmıyorlar.

Bu tip bi aletin nasıl olduğunu,yapılıp yapılamayacağını hatta mümkünse Türkiye de nerden bulabileceğimi biliyor musunuz?

• Böyle birşey yok galiba, forumda biri yazmıştı bende Telekom teknik elemanlarına sordum yok öyle birşey dediler. Sen bunu 4mbit kullanmak için istiyosun ben 1mbit kullanmak için istiyorum
  • var fakat türkiyede satışı yok diye biliyorum yurt dışında en son araştırmamda 400$ seviyesindeydi türktelekom yetkilileri ile görüşmenizde yarar var.
  • Ben aradım yurtdışında ki sitelerde, bikaç tane de buldum ama satın alınmıyor,üreticilerin tanıtım için kurduğu siteler,öyle bildiğiniz satış işlemi yapan internet sitesi var mı yerli-yabancı farketmez?
  • ben 4 - 5 km uzağım... değil 1 mbit 256kb bile kaldırmıyordu zamanında.. geldiler ve parça taktılar 4mbit kullanıyorum 2 senedir... Allaha şükür hat değerlerim çok süper.
  • quote:

Orjinalden alıntı: red_alert22

ben 4 - 5 km uzağım... değil 1 mbit 256kb bile kaldırmıyordu zamanında.. geldiler ve parça taktılar 4mbit kullanıyorum 2 senedir... Allaha şükür hat değerlerim çok süper.

Evet benim istediğimde zaten o takdıkları parça, santrale uzaklığım 3 km hat değerlerine göre,4mbit kullanamıyorum,2yi zor kaldırıyor,telekomun böyle bi alet takması için ne yapmak lazım,milyarlık bişey değilse kendi cebimden bile ödemeye razıyım,telekomda çalışan ya da bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Birde vdsl için telekom santrallere birtakım eklemeler yapıyor diye duymuştum acaba bunlara sinyal iyileştiren aletler dahil mi yoksa sadece extra vdsl portu gibi birşey mi?
  • quote:

ben 4 - 5 km uzağım... değil 1 mbit 256kb bile kaldırmıyordu zamanında.. geldiler ve parça taktılar 4mbit kullanıyorum 2 senedir... Allaha şükür hat değerlerim çok süper.

Aha işte yakaladım aynı sorun bendede var, Santrale yaklaşık 5-6 km uzaklıktayım ancak 256/64 kullanırsam bağlanabiliyorum. Nerdesin, ne zaman böyle birşey yaptılar, ne taktılar daha detaylı yardımcı olurmusun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • emin değilim ama amfi takmış olabilirler,

burda belirtilen frekansla ilgili amfi bulursan yapabilirsin ama modemi yakma riskin çok büyük.
  • Beyler Antalya telekomda tanıdığı olan var mı,ben bağlı olduğum Antalya/arapsuyu telekomda işten anlayan birini göremedim,adama 4mbit hizmet almak istediğimi belirtiyorum alamazsın diyor(hat değerlerime bakarak),o zaman böyle bi alet varmış yükseltici gibi takın diyorum parasınıda karşılayacağım dememe rağmen takamayız o çok uzak yerlere takılır sizin hattınız iyi zaten diyor.Adamlar en pahalı interneti vermeyi dahi beceremiyor;bu işten anlayan arkadaşlardan yardım bekliyoruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

emin değilim ama amfi takmış olabilirler,

burda belirtilen frekansla ilgili amfi bulursan yapabilirsin ama modemi yakma riskin çok büyük.

Nigthmare öncelikle pm lerime cevap verdiğinden teşekkür ederim.

Bende fazladan 2 tane adsl modem var,yani yakabilirim ama bu amfiyi nerden bulabilirim,elektronikçilerde satar mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: kelli felli

quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

emin değilim ama amfi takmış olabilirler,

Nigthmare öncelikle pm lerime cevap verdiğinden teşekkür ederim.

Bende fazladan 2 tane adsl modem var,yani yakabilirim ama bu amfiyi nerden bulabilirim,elektronikçilerde satar mı?

2 tane belki yetmeyebilir çünkü aşırı düşük değerler de olabilir. Telefonda yanabilir. Emin değilim ben, riske girme bence, çok kötü sonuçlar da doğurabilirsin hatta tt nin dslamini yakabilirsin, tt de yangın bile çıkabilir ve ya senin evinde.

• quote:

Orjinalden alıntı: ByAdmin

quote:

Aha işte yakaladım aynı sorun bendede var, Santrale yaklaşık 5-6 km uzaklıktayım ancak 256/64 kullanırsam bağlanabiliyorum. Nerdesin, ne zaman böyle birşey yaptılar, ne taktılar daha detaylı yardımcı olurmusun.

normal telefon adamları bakmıyor o işe. bulunduğun santralde adsl biriminin yönlendirmesi ile yeraltıcılar diye bir birim var. onlar takıyor o parçayı... yanlız taktıkları saha dolaplarına değil, 2-3 tane saha dolabının toplandığı daha büyük bir dolap var 3-4 sokakta bir tane büyük dolap var fan ile çalışıyor çok büyük.. onlara takıyorlar parçayı...

• NOT:Topicte mantık dışı sadece elektronik bilgiler düzeyinde cevaplar vermeyiniz ADSL teknolojisi farklı bir teknolojidir bir çok madulasyondan geçer sadece frekans yükseltici bir şey değil o yüzden el yapımı gibi bir fikre kapılmayın zaten o kadar dandik bir şey olsaydı Spliter gibi gelip evinize takarlardı santral kutunuza değil.Bildiğinizi Lütfen söyleyin tahminlerinizi biliyormuş gibi yansıtmayın bir çok bilincsiz kullanıcı burdan alacağı bilgiler doğrultusunda hareket edebilir ve kendine olmadı, donanımına zarar vericek hareketlerde bulunabilir.4440375 Arayıp Sorununuz belirtiniz.Mutlaka bir çözüm bulunacaktır 4440375 sonuc alamıyorsanız ilk önce ilçe müdürlüğünüze ondan gelicek cevap ki 30 İş günü içinde verilir.Tatmin etmiyorsa sizi İl telekom müdürlüğüne dilekce vermeniz gerekli işlemler gerçekleştirilecektir.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ByAdmin

quote:

normal telefon adamları bakmıyor o işe. bulunduğun santralde adsl biriminin yönlendirmesi ile yeraltıcılar diye bir birim var. onlar takıyor o parçayı... yanlız taktıkları saha dolaplarına değil, 2-3 tane saha dolabının toplandığı daha büyük bir dolap var 3-4 sokakta bir tane büyük dolap var fan ile çalışıyor çok büyük.. onlara takıyorlar parçayı...

İşte herneyse onu muhtemelen Santrale takıyorlardır. Burada bu konuyla ilgili Telekomda bazı tanıdıklar var ama Şu bölgede takmışlar parçanın ismide şu diyebilmem gerek izah etme açısından. Telekomu arayıp her kim ilgileniyorsa ne olduğuyla ilgili bilgi alabilirmisin bizler için, çok makbule geçer (İstersen Pm at)

• Bu olayın sinyal seviyesi ile değil, sinyal kalitesi ile alakası var. Ben santrale birkaç kilometre uzağım ama 4Mbit hızı kayıpsız kullanabiliyorum. Çünkü bizim buralar yeni yapılanma olduğundan, çekilen hatlar da çok temiz. Sizin yapmanız gereken, hatların yenilenmesini sağlamak. Bu da oldukça zor.

Sinyal seviyesi artırma işi kablo internette oluyor ama ADSL'de olduğunu hiç duymadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .ZeuS.

Bu olayın sinyal seviyesi ile değil, sinyal kalitesi ile alakası var. Ben santrale birkaç kilometre uzağım ama 4Mbit hızı kayıpsız kullanabiliyorum. Çünkü bizim buralar yeni yapılanma olduğundan, çekilen hatlar da çok temiz. Sizin yapmanız gereken, hatların yenilenmesini sağlamak. Bu da oldukça zor.

Sinyal seviyesi artırma işi kablo internette oluyor ama ADSL'de olduğunu hiç duymadım.

Aaah bi derdimi bilseniz, kırsal kesimdeyim ve bulunduğum yerde benden başka net kullanan yok ilerde olsada zaten 3-5i geçmez. Hiç zannetmiyorumki en az 2Km kablo yenileyeceklerini, zaten bu konuda teknik elemanlarlada görüştüm onlarında söylediği bu. Ya bi şekilde çözüm felan bişeyler bulacağız yada tayin olana kadar idare edecez.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.