Şimdi Ara

50MT Wi-Fi Mesafesi kapalı alan. Ne kullanmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İki bina arasında kablosuz iletişim kurmak istiyorum. Söyle anlatayım. Arada iki bina var yani 1. ve 4. bina arasında wifi iletişimi kurmamız mümkünmüdür? Ne tür cihaz almam gerekiyor? Bana maliyeti ne olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: Max Payne

Merhaba arkadaşlar,

İki bina arasında kablosuz iletişim kurmak istiyorum. Söyle anlatayım. Arada iki bina var yani 1. ve 4. bina arasında wifi iletişimi kurmamız mümkünmüdür? Ne tür cihaz almam gerekiyor? Bana maliyeti ne olur?

Neyin kafasını yasıyorsun bilader yok öyle dünya. Mümkün olsaydı tüm mahalle sadece bir kutudan götürürdü interneti yok öyle şey. Çekmiyorsa ödeyip alacaksın biz affedersin eşek miyiz ödüyoruz Allah bilir izinsiz kullanacaksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Merhaba arkadaşlar,

Mümkündür. Teknoloji dünyasında aklınıza gelen her şey mümkündür.
    Yalnız biraz pahalı olabilir. Astarı yüzünden pahalı deyimini hatırlatırım.

iki binayı geçecek sinyal oldukça kuvvetli olmalı. Bu da maliyeti yüksek kablosuz yonlendiriciler demektir.

Şayet bir birini gören nokta olsaydı sorun olmadan, normal cihazlar ile halledebilirdin.
    Yinede böyle http://www.amazon.com/Wireless-Broadband-Router-Booster-Amplifier/dp/B00CUX2FQC ucuz cihazlar bulabilirsen ikitane alıp, çanak wifi antenleriyle deneyebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hatira

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Neyin kafasını yasıyorsun bilader yok öyle dünya. Mümkün olsaydı tüm mahalle sadece bir kutudan götürürdü interneti yok öyle şey. Çekmiyorsa ödeyip alacaksın biz affedersin eşek miyiz ödüyoruz Allah bilir izinsiz kullanacaksın.

Asil sen neyin kafasini yasiyorsun. Yardim etmeyeceksen kes sesini. Allaha sukur halim vaktim yerinde. Yeni ev aldim oraya tasindim hatti tasimak istemiyorum olay bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: remziakyuz

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Mümkündür. Teknoloji dünyasında aklınıza gelen her şey mümkündür.
    Yalnız biraz pahalı olabilir. Astarı yüzünden pahalı deyimini hatırlatırım.

iki binayı geçecek sinyal oldukça kuvvetli olmalı. Bu da maliyeti yüksek kablosuz yonlendiriciler demektir.

Şayet bir birini gören nokta olsaydı sorun olmadan, normal cihazlar ile halledebilirdin.
    Yinede böyle http://www.amazon.com/Wireless-Broadband-Router-Booster-Amplifier/dp/B00CUX2FQC ucuz cihazlar bulabilirsen ikitane alıp, çanak wifi antenleriyle deneyebilirsin.

Hocam cevap icin tesekkur ederim. Iki bina dedigim aslinda ufak tek dairelik apartman. Para sorunun yok. Butce olarak 500 tl ayirdim. Iki tane evimiz var kardeslerim ve ben ortak kullanmak istiyoruz olay bu. Cihaz yada guclu anten ne gibi ekipmanlar gerekiyor.

• Bir iki sorum olacak;
    kat olarak ayni hizadalar mı?
    kullandığınız mevcut kablosuz yönlendirici mevcut mu?
    mevcut ise anteni değiştirilebiliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remziakyuz -- 8 Ekim 2013; 12:27:17 >
  • galba düşünemediniz ya da unuttunuz... kapalı alan kullanımı için bu kadar kuvvetli sinyal sağlığa zararlıdır, tamam önüne siz geçmiyceksiniz ama içinde yaşayan insanlara ciddi zararlar verebilir bu yükseklikte bir sinyal :) çatıdan çatıya bir çözüm düşünün... yurt dışında sırf bu yüzden wifi siyanllerini öldüren ve absorve eden duvar kağıdı ve boyalar mevcut :) googleda anti wifi olarak aratabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a1ps -- 8 Ekim 2013; 12:43:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu an hiç bir yönlendiricim bulunmuyor. Eski evde WIFI kullanmıyorduk. Kalitebi bir yönlendirici ile sorunu aşabilirmiyim? Aldıktan sonra boşa hayal kırıklığı yaşamak istemem.

a1ps
    Açıkçası düşündüm düşünmedim değil. Konuyu biraz arştırıcam. Okullarda, Stadyumlarda yada büyük açık alanlarda çok daha güçlü sinyaller kullanılıyor bunlar zararlı değilmidir? 24 saat açık tutma gibi bir düşüncemde yok sadece kullanacağım zamanlarda telefon ile açmalarını isticem brotherslardan :)

Bir fotoğraf ekliyorum. Şema olarak bir değerlendirirseniz sevinirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max Payne -- 8 Ekim 2013; 13:13:13 >

• quote:

Şu an hiç bir yönlendiricim bulunmuyor. Eski evde WIFI kullanmıyorduk. Kalitebi bir yönlendirici ile sorunu aşabilirmiyim? Aldıktan sonra boşa hayal kırıklığı yaşamak istemem.

a1ps
    Açıkçası düşündüm düşünmedim değil. Konuyu biraz arştırıcam. Okullarda, Stadyumlarda yada büyük açık alanlarda çok daha güçlü sinyaller kullanılıyor bunlar zararlı değilmidir? 24 saat açık tutma gibi bir düşüncemde yok sadece kullanacağım zamanlarda telefon ile açmalarını isticem brotherslardan :)

Merhabalar,

Kablosuz sinyal yayılımı olmaksızın internet ağı kurmak istiyorsanız powerline teknolojisini değerlendirebilirsiniz. Bu teknoloji ile aynı elektrik fazı üzerinde 300 metreye kadar veri kaybı yaşamaksızın iletişim kurabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi içinwww.powerlinenedir.com

Saygılarımızla,
    NetMASTER Destek Merkezi

• quote:

Orijinalden alıntı: NetMASTER_

quote:

Şu an hiç bir yönlendiricim bulunmuyor. Eski evde WIFI kullanmıyorduk. Kalitebi bir yönlendirici ile sorunu aşabilirmiyim? Aldıktan sonra boşa hayal kırıklığı yaşamak istemem.

a1ps

Merhabalar,

Kablosuz sinyal yayılımı olmaksızın internet ağı kurmak istiyorsanız powerline teknolojisini değerlendirebilirsiniz. Bu teknoloji ile aynı elektrik fazı üzerinde 300 metreye kadar veri kaybı yaşamaksızın iletişim kurabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi içinwww.powerlinenedir.com

Saygılarımızla,
    NetMASTER Destek Merkezi

Ayrı apartman içerisinde bilgisayarlar. O denli büyük bir kapsama alanına sahipmi bu cihazlar??? Eğer öyle bir şey mümkünse harika.

Edit: Cihazlar elektrik saatinden geçemiyormuş sanırım? O zaman bu iş sıkıntıya girer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max Payne -- 8 Ekim 2013; 17:20:06 >

• quote:

Deneme amaçlı Netmasterın eski bir kablo net modemini denedim. 300mbits sanırım n standartlarında. Çok zor 1 diş çekiyor. Kaliteli bir router ile sanırım bu iş çözülebilir ne dersiniz?

Varmı önerileriniz?

http://www.hepsiburada.com/liste/tp-link-tl-wdr3500-600mbps-kablosuz-dualband-24ghz5ghz-2x5dbi-antenli-router/productDetails.aspx?productId=bd302063&categoryId=60001272&navq=categoryid%3d60001272%26fh_view_size%3d12%26fh_start_index%3d12%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_maxdisplaynrvalues_brand%3d-1%26fh_secondid%3dbd302063%26fh_lister_pos%3d14%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fbrand%253d%257btp2dlink%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646_3013122%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646_3013122_60001272%257d%26fh_refview%3dlister

Bu cihaz sizce iş görür mü? Ayrıca notebook içinde sinyal güçlendirici bir cihaz almam gerekiyor mu ?

Yalnış hatırlamıyorsam dediğiniz cihazın çıkış gücü çok fazla değil.

Her zaman kullanmayacaksanız, böyle bir cihaz yerine usb adaptör daha faydalı olur.
    Örnek olarak;

Tp-Link TL-WN8200ND 300Mbps Yüksek Güçlü Kablosuz USB Adaptör
    http://www.hepsiburada.com/liste/tp-link-tl-wn8200nd-300mbps-yuksek-guclu-kablosuz-usb-adaptor/productDetails.aspx?productId=bd302733&categoryId=103939&SKU=BD302733&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dbd302733%26fh_lister_pos%3d4%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dalfa%255cu0020wireless%26fh_refview%3dsearch

http://www.wirelesssistem.net/ALFA-AWUS036NHA-Adaptor-HOLDER-10Metre-Uzatma-Kablosu,PR-131.html
    usb adabtörü evin içinde denersiniz, en iyi çektiği yere koyarsınız, 10mt usb kablosu varmış. :)

Sık kullanma ihtimalin, internet üzerinden oyun vs. oynama film izleme gibi söz konusu olursa, aşağıdaki çözüm daha iyi olur.

http://routerboard.com/RBMetal2SHPn
    http://www.webdenal.com/mikrotik-mikrotik-routerboard-metal-2shpn-routeros_518398.html
    http://www.wirelesssistem.net/Mikrotik-Routerboard-Metal-2SHPn-L4-License,PR-127.html

Bu cihazı balkona koyabilirsiniz.
    Bu cihazın çevreye yaydığı zararlı enerji, çep telefonunuz ile konuşurken yaydığı zararlı enejiden çok daha fazla olacağını zannetmiyorum. Yinede bir araştırınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remziakyuz -- 9 Ekim 2013; 0:47:57 >

• Google maps ile binalari çizer misin.?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: r_samur

Google maps ile binalari çizer misin.?

Fotoğraf biraz eski sanırım. 3. yerleşim alanı işaat olarak görünüyor orayada tam önüme bir bina yapıldı.
  • Bu gün dark range max aldım. Çekim gücü inanılmaz iki ev arasında bağlantı kuruluyor fakat veri aktarımı çok sağlıksız. Sanırım modemin sinyal gücü yetersiz kalıyor? Siz ne düşünüyorsunuz.
  • TP Link 5210g Modeline baktın mı hiç ?
    Ben 300m. mesafede arada bir bina olmasına rağmen sorunsuz kullanıyorum.
  • bu kadar mesafede kesinlikle hangi cihazı kullanırsanız kullanın mutlaka directional anten kullanmanız gerekli. Onmi (cubuk) antenler ile dairesel bi çekim alanı elde edersiniz.

30-35 tl ye tp-link in direcional antenlerinden alıp, uygun kanalda kullanırsanız sorunsuz bağlanırsınız

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/s-link-sl-2409-9dbi-2-4ghz-yagi-panel-anten-91628207

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senol9000 -- 12 Ekim 2013; 21:15:12 >
  • hiç uğraşma kesinlikle randıman alacağınızı düşünmüyorum. Onun yerine size POE önerebilirim (Şayet aynı trafodan besleniyorsa tesisatınız. Ayrıca aynı fazdan beslenme zorunluluğu da var)
    Wireless hayal çiziminize göre ama siz alıcı verici takımınızı birbirine direkt gösterebilirseniz tam olmasada ara ara kopup gelen bir wifi bağlantınız olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Failed_disk

hiç uğraşma kesinlikle randıman alacağınızı düşünmüyorum. Onun yerine size POE önerebilirim (Şayet aynı trafodan besleniyorsa tesisatınız. Ayrıca aynı fazdan beslenme zorunluluğu da var)
    Wireless hayal çiziminize göre ama siz alıcı verici takımınızı birbirine direkt gösterebilirseniz tam olmasada ara ara kopup gelen bir wifi bağlantınız olur.

POE maalesefki olmuyor. Ayrı fazlar üzerinde daireler. Directional anten ile bir deneme yapıcam umarım çözüm olur. Kablosuz modem ve router ile denedim çok çok kötü bir bağlantı kuruluyor. Directional anteni oturduğum apartmanda en köşeye takarak olabilecek maximum sinyal kalitesini yakalamaya çalışıcam sonuçları buradan yazarım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.