Şimdi Ara

50vt50 mi ? philips 8007 mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
5.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EfsaneFocus

quote:

Orijinalden alıntı: Sec35

aslında 666azazel arkadaşın dediği sıralama bencede gayet doğru. fakat senin VT50 alma şansın zaten maddi olarak ayırdığın bütçe ile pek mümkün değil gibi. zira 4000-4500 TL gibi rakamlara satılıyor. aynı şekilde sony 46HX850 de 3500-4000 TL arası. bu durumda philips 46PFL7007 senin için fiyat/performans açısından en ideal TV oluyor. az önce baktım vatanın sitesinde fiyatı 2599 TL. 55" olabilir demişsin fakat philips 55PFL7007 almak istersen fiyat yine 3500-4000 TL arasına çıkıyor.

bu durumda 46 PFL 7007 senin için ideal gibi duruyor. şartların el verdiğince sony yada pana yı da tercih etmek artık sana kalmış...

şimdiden hayırlısı olsun...

O para verilirmi bi kara kutuya ya :)
    2-2,5 arası 46-47 inc tv tavsiye edecek kimse yokmu?

dostum sen zaten olaya kara kutu şeklinde bakıyosan sana diyecek bişey yok :))
    philipS 7007 nin fiyatı da 2599 TL işte.. Senin bahsettiğin rakam aralığında sayılır... öneri istiyosan al sana öneri.. PHILIPS 7007 ...

• Eyv hocam.
    Peki 7008 mi 7007 mi ?
    Malasef ömrümüzün yarısı TV önünde geçiyor, o yüzden kara kutu dedim :)
  • ben 7007 kullanıyorum tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: AHMETSELCUK

quote:

Orijinalden alıntı: treabacks

quote:

Orijinalden alıntı: erkangl

Bütün bunlara ek olarak hala inanılmaz derecede bir farkla çok enerji harcaması en büyük olumsuz özellik herrhalde. Neredeyse tüm gün televizyon izlenilen bir evde, faturayı oldukça kabartacaktır. Hem fatura yönünü , hem de çevresel etkisini uzun vadede düşünmek lazım. Duyarlılık önemli.

Evet en büyük handikapı fazla elektrik harcaması ancak insanlar bunu oldukça abartıyor. Benim kullandığım TV'nin yıllık güç tüketimi 190 kWh olarak belirtilmiş. Aynı boyutlardaki bir LED TV'nin yıllık tüketimi 80-100 kWh arasında. Teknik verilere göre arada tam 2 katı fark var ancak bildiğiniz gibi plazmalarda görüntülenen resim, tüketilen enerji ile orantılı. Koyu tonlar ve açık tonlar farkediyor. Yani teorik olarak aynı ebatlarda bir LED ve Plasma panel arasındaki tüketimin, iki katından daha az olduğunu söyleyebiliriz heralde. Ben ilk ay itibarı ile elektrik faturamda bir farklılık hissetmedim. Daha önce kullandığım 70 ekran tüplü TV'nin ne kadar tükettiğini bilmediğim için de ikisini kıyaslayamadım.

yalnız ne ilginctir ki ; hangi mağazaya gittiysem hic biri panasonic in yanına yaklastırmadı neden acaba :D onları oraya süs diyemi koymuslar diyemedim

panasonic plazmanınm müşterisi ayrı zaten bunu magzacı bilmez etmez. plazma eski tekn. cok elekrik harcar bunları hala bu magza neden alıyorki der kendi kendine :) ama yıl sonunda stoklar biter hiç biri geri gitmez. oda bu DH deki ve benzeri forumlardaki kullanıcıların birbirleri ile paylaşımları sayesinde olur.. kaldıki magzacı herifler sana ilk olarak samsung kakalamaya calısır olmadı sırada gel abi LG var der olmadı philips olmadi pana vs bunun tek nedeni sams.un büyük magzalarda satılan tv basına satıcıya prim uygulaması üstelik iyi bir para bir panale 10 lira ise LGde 8 philipste bu 3yada 0tldir. o yuzden pana orda masum masum durur ama hiç kalmaz hepsi gider. forumlarda sizler rastladınızmı bilmiyorum 2 elinin parmagını geçmez plazmadan şikayet edenler.. almayanlar daha önce hiç plazma izleyemenler alan kullananlardan daha çok şikayetci ezbere duydukları birkaç seyden ötürü.. ses yapar çok yakar logo kalır.. hayır efendm kalmaz yakmaz ses yapmaz.. 2 yıldır 2 tane plazmam var hiç bir şikayetim yok saat gibi budur! led paneller çok masum gösterilir ışık sızması ve bulutlanmalar ölü pixeller bir plazmanın kronik sorunlarından cok daha fazladır ve sizi er yada geç yakalayacaktır bunun ektisi az yada çok mu olur azdan coka dogru giderek artarmı bilizmez ama led kullanan her tüketici ister 1000 liralik ister 6000-7000 liralik panel alsin ışık sızması ve bulutla tanışma ihtimali 3 ay yada 3 yıl sonra %80in üstündedir..
    plazma 9-10 yıl ömür çıkarır
    ledte 5 yılı geçersen %20 in içindesi demektir!
    hanım evde sabahtan askama kadar izleyecekse ev oda da müsaitse bitane 1000 1200 liralık led işini görür :)
    plazmayı al misafir odana kendine sakla aksamdan aksama eşle dostla film spor keyfini üst düzey yaşa
    gündüz için plazma keyif işi değildir!
    bu arada hiçbir zaman magzalardakı görüntülere bakarak panel için kesin budur diye karar kılmayın
    oradaki videoları evinizin digiturkunde dsmartinda turksatında teledunyasında hiç bir zaman yakalayamazsınız!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbasaran82 -- 3 Mayıs 2013; 15:38:19 >

• quote:

Eyv hocam.
    Peki 7008 mi 7007 mi ?
    Malasef ömrümüzün yarısı TV önünde geçiyor, o yüzden kara kutu dedim :)

işte ömrümüzün yarısı karşısında geçtiği için kara kutu dememek lazım zaten :))) çünkü evde hanımdan çok TV ye bakıyoruz... :)))

ama senin kafa yine karışmış.... diyelim ki 7008... ki öyle deriz.. ama sen yine 3500 TL lere çıktın... nolcak şimdi... ????
  • Alımı erteleriz o zaman :)

Yaza kampanyalarda 2.500 TL civarını yakayabiliriz gibime geliyor :)

Eğer 7008, 7007 den çok üstünse beklerim fiyatların düşmesini yok eğer pek bi farkı yok, o zaman beklemeninde manası yok.
  • o zaman sana bol şansss :))))
  • Parayı denkleyip vt50 alana kadar vt65 serisi gelecek. USA-UK ilk izlenimleri beklenin üstünde iyi olduğu yönünde. Fiyatlar 4000+ pound civarı elbette. 10k dan girer TR ye artık kuro serisi gibi
  • Panasonic plazmalarda burn-in olayı ile ilgili bir sorum olacak bu konuda bilgim çok az.
    Burn in olursa atıyorum logo izi kaldı bu izi sadece kanal geçişlerindeki gri boşlukta mı görüyoruz? Yani Show tv'yi izlerken burn olan star tv logosu görülebiliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dae-su Oh

Panasonic plazmalarda burn-in olayı ile ilgili bir sorum olacak bu konuda bilgim çok az.
    Burn in olursa atıyorum logo izi kaldı bu izi sadece kanal geçişlerindeki gri boşlukta mı görüyoruz? Yani Show tv'yi izlerken burn olan star tv logosu görülebiliyor mu?

burnın kanal logosunun çok hafıf gölgesinin ekranda kalması demek
    bu burn in olayı panelin ilk 1/2 ay kullanımına dikkat edilirse kolay kolay yaşanmaz yada geçici izler kalır
    orgenin 3 saat boyunca atv kurtlar vadisi izledin dizi bitti tv kapattın ekranda atv izi kalır gölge gibi ekrana yaklaşırsan gorursun bunu atvden sonra show açarsan logo pek belli olmaz daha dogrusu ben 2 yıldır plazma kullanıyorum hiç yaşamadıgım için bilmiyorum
    sonradan genelde bir çoğu kendiliğinden kaybolur cok dert edilecek bir olay deil özellikle yeni 2011 2012 2013 serilerinde eski serilere oranla az rastlanan bir vaka..
    dediğim gibi plazma alanlar ilk 1ay panellerine özen göstermeleri gerekmekte.. ilk günlerde ne kadar çok açık kalırsa nekadar çok çalısırsa daha iyi olur
    pixeller tam anlamı ile oturunca tvde kolay kolay logo izi kalması olmaz
    resmii sitelerinde veya kullanma kitapçıklarında ilk 250 saat düşük ayarlarda kullanılması tavsiye edilir bu 250 saati ne kadar kısa sürede doldurursan okadar az olan sorun yaşama riskiniz daha az olur
    bence ledlerin bulutlanmaları ışık sızmaları ile ugrasmak daha kötü.. plazma=logo yapışması %40 dersek, led=ışık sızması-bulutlanma %85 diyebiliriz
    hangisi daha az sorunsuz ortada..

• quote:

Orijinalden alıntı: hbasaran82

quote:

Panasonic plazmalarda burn-in olayı ile ilgili bir sorum olacak bu konuda bilgim çok az.

burnın kanal logosunun çok hafıf gölgesinin ekranda kalması demek
    bu burn in olayı panelin ilk 1/2 ay kullanımına dikkat edilirse kolay kolay yaşanmaz yada geçici izler kalır
    orgenin 3 saat boyunca atv kurtlar vadisi izledin dizi bitti tv kapattın ekranda atv izi kalır gölge gibi ekrana yaklaşırsan gorursun bunu atvden sonra show açarsan logo pek belli olmaz daha dogrusu ben 2 yıldır plazma kullanıyorum hiç yaşamadıgım için bilmiyorum
    sonradan genelde bir çoğu kendiliğinden kaybolur cok dert edilecek bir olay deil özellikle yeni 2011 2012 2013 serilerinde eski serilere oranla az rastlanan bir vaka..
    dediğim gibi plazma alanlar ilk 1ay panellerine özen göstermeleri gerekmekte.. ilk günlerde ne kadar çok açık kalırsa nekadar çok çalısırsa daha iyi olur
    pixeller tam anlamı ile oturunca tvde kolay kolay logo izi kalması olmaz
    resmii sitelerinde veya kullanma kitapçıklarında ilk 250 saat düşük ayarlarda kullanılması tavsiye edilir bu 250 saati ne kadar kısa sürede doldurursan okadar az olan sorun yaşama riskiniz daha az olur
    bence ledlerin bulutlanmaları ışık sızmaları ile ugrasmak daha kötü.. plazma=logo yapışması %40 dersek, led=ışık sızması-bulutlanma %85 diyebiliriz
    hangisi daha az sorunsuz ortada..

Teşekkür ederim kafamı kurcalayan bir konuydu şimdi biraz daha içime su serpildi :)

• BENDE SENİN GİBİ KARARSIZIM

ŞU AN SENİN İÇİN DOĞRU OLAN 16.HAZİRAN BABALAR GÜNÜNÜ BEKLEMEK
    HEN 2013 MODELLER BİRAZ OTURUR + - KULLANICI YORUMLARI FİLAN NETLEŞİR.
    HENDE İNŞALLAH İYİ BİR BABALAR GÜNÜ KAMPANYASINDAN YARARLANIR 1500-2500
    ARALIĞINDA ÇOK GÜZEL BİR ÜRÜN YAKALARSIN

BENİM SÖYLEYECEĞİM ŞUNA DİKKAT ET BAZI ARKADAŞLAR YENİ ÇIKAN ÜRÜNLER RİSKLİ ESKİLER BARİ KENDİNİ KANITLAMIŞ DEMİŞLER AMA BİRDE ŞÖYLE DÜŞÜNMEK LAZIM TV ÜRETİCİLERİ HER GEÇEN GÜN HER YENİ MODELDE DAHA ÖNCEKİ HATALARI BİRAZ DAHA İYİLEŞTİREREK VEYA ÇÖZEREK GELİYORLAR, YENİ ÖZELLİKLE TV SEKTÖRÜNDE YENİ MODEL ALMAK ÇOK DAHA MANTIKLI DERİM

SANA KOLAY GELSİN BEN DE SENİN GİBİ BEKLEMEKTEYİM

BEN 7008 İ ÇOK BEĞENDİM İNŞALLAH O ZAMAN KADAR FİYATLAR BİRAZ DAHA İNER

BENİM AÇTIĞIM KONUDA BURADA BEN HALA KARARSIZIM BEKLİYORUM..
    http://forum.donanimhaber.com/m_74571877/f_//tm.htm#74874212

• plazmalarda ledlerde teknolojinin sonuna geldi sıra oled amoled gibi yeni teknolojilerde 2014 te artık yeni ledler yeni plazmalar çıkmaz ne varsa onlara devam edilir zaten
    panasonic yaptigi duyuruda 2013 te cıkacak olan serilerden sonra plazma üretimine son vermiştir OLED ekranlı tvler için çalışmalara devam ediyorlar
    içine daha hızlı bir işlemci koyup smart özelliklerini hariç görüntü anlamında çok buyuk gelişmeler yok
    özellikle ledlerdeki ısık sızması ve bulutlanmaya yönelik elle tutulur iyileştirme markalarda maglesefki yok
    plazmalarda (özellikle pana)dükkanı 2009 da kapatan efsane pioneer kuro serilerine nihayet yetişebildiler denilebilir ve noktayı koydular
    bu teknolojilerde daha fazla iyileştirme bekleyemeyiz
    iyileştiremedikleri veya aza indirdikleri kronik sorunlarla şatışlarıda devam edecekler bizlerde almaya devam edecegz..
  • quote:

plazmalarda ledlerde teknolojinin sonuna geldi sıra oled amoled gibi yeni teknolojilerde 2014 te artık yeni ledler yeni plazmalar çıkmaz ne varsa onlara devam edilir zaten
    panasonic yaptigi duyuruda 2013 te cıkacak olan serilerden sonra plazma üretimine son vermiştir OLED ekranlı tvler için çalışmalara devam ediyorlar
    içine daha hızlı bir işlemci koyup smart özelliklerini hariç görüntü anlamında çok buyuk gelişmeler yok
    özellikle ledlerdeki ısık sızması ve bulutlanmaya yönelik elle tutulur iyileştirme markalarda maglesefki yok
    plazmalarda (özellikle pana)dükkanı 2009 da kapatan efsane pioneer kuro serilerine nihayet yetişebildiler denilebilir ve noktayı koydular
    iyileştiremedikleri veya aza indirdikleri kronik sorunlarla şatışlarıda devam edecekler bizlerde almaya devam edecegz..

Son 1-2 sorum daha olacak :)

50VT50 ile 50ST50 modelleri arasında 1500 lira fiyat farkı var. Aradaki farka değer mi acaba performans açısından çok fark mı var mı bu modeller arasında?
    Ha bir de 50ST50 ile Philips 55 7007 arasında performans farkı ne kadardır?

@hbasaran82

• quote:

quote:

plazmalarda ledlerde teknolojinin sonuna geldi sıra oled amoled gibi yeni teknolojilerde 2014 te artık yeni ledler yeni plazmalar çıkmaz ne varsa onlara devam edilir zaten

Son 1-2 sorum daha olacak :)

50VT50 ile 50ST50 modelleri arasında 1500 lira fiyat farkı var. Aradaki farka değer mi acaba performans açısından çok fark mı var mı bu modeller arasında?
    Ha bir de 50ST50 ile Philips 55 7007 arasında performans farkı ne kadardır?

@hbasaran82

VT bikere bikere donanımsal olarak tartışılmaz yarışılmaz bir panel 1500 liralik fiyat varkı düne kadar 2500-3000 liraydi :)
    şimdi ara kapanmıs bu iyi yalnız bütçen 3000 lira civari ise bügün yarın cıkacak olan st60 serilerini görmeden panel alma derim st60=vt50 den daha iyi yorumları yabancı forumlada çok fazla 8000 serileri plazmanın en üst segmentleri ile karşılaştrımak dogru deil led=plazma dogru deil

• 50ST60 modeli 50VT50 modeline yakın fiyattan çıkabilir diyorsunuz yani.
    O zaman biraz daha beklemek lazım bir çıksın sonra karar verelim teşekkürler.
  • quote:

50ST60 modeli 50VT50 modeline yakın fiyattan çıkabilir diyorsunuz yani.
    O zaman biraz daha beklemek lazım bir çıksın sonra karar verelim teşekkürler.

fiyatlar büyük ihtimalle böyle olacak gibi..
    42st60 - 2 250 tl
    50st60 - 3 000 tl
    55st60 - 4 000 tl

kalite olarakta st60 vt50 yi yakalamış deniliyor..
  • Teşekkürler o zaman benim için beklemek en mantıklısı haline geliyor. Çünkü Kasım ayında kullanmaya başlayacağım vaktim var henüz.
    ST60 VT50 serisine yakın performansta gibi ise acele etmeme gerek kalmıyor :) Ben alana kadar fiyatı da biraz düşer.
  • quote:

Alımı erteleriz o zaman :)

Yaza kampanyalarda 2.500 TL civarını yakayabiliriz gibime geliyor :)

Eğer 7008, 7007 den çok üstünse beklerim fiyatların düşmesini yok eğer pek bi farkı yok, o zaman beklemeninde manası yok.

Arada görüntü kalitesi farkı ve bundan öte 3 taraflı ambilight farkı var.Çerçevesi daha şık ve kaliteli. Bütün bunların yanında kumandanın pointerlı olması da cazip bir avantaj ama şu an için aradaki farka değmez bence de, beklersen 3-4 ay o zaman 7008 fiyatı iner ve sen de gönül rahatlığıyla alabilirsin.
  • ben de yakında düğün yapacağım ve şu an evimi hazırladım eşyalarımı aldım en son aldığım eşyam ise Panasonic P42GT50 plazma tv oldu.aile evimde yıllardan beri panasonic plazma kullanan ve son derece de memnun olan biri olarak kendi evime de plazmadan başka bir seçenek hiç düşünmedim!sadece hangi seri alacağım konusunda biraz detaylı araştırma yaptım.mevcut bütçem ve kullanım amaçlarımı göz önüne alarak ve andy1 hocamın da tavsiyesiyle 42gt50 aldım.15 gündür kullanıyorum.
    ne kadar isabetli ve doğru bir seçim yaptığımı kullandıkça görüyorum ve bunun mutluluğunu yaşıyorum.
    plazmalar hakkındaki bilinen tüm kötü özellikler artık çok eskilerde kaldı.günümüzde tek olumsuz özellik olarak ledlere göre nispeten daha fazla elektrik yakması gösterilebilir.
    sürekli bahsedilan en öenmli konu ekran izi olayı.ben 2010 model g15 plazmamda bile ekran izi olayı yaşamadım.ara sıra yaşadım evet ve bunu gördüm de ancak panel bunu belli bir süre sonra telafi etti ve izden eser kalmadı.gt50'de ise ekran izinden hiç eser yok!
    bir diğer olay ekran yansıması olayı.ben bu olayı inanın bir türlü anlayamıyorum bende sorun var galiba.bu olayı en az 3 defa farklı mağazalarda defalarca test ettim kendi gözümle şahit oldum.mağazalardaki tvlere 10-15 metre mesafeden yaklaşık 130 derecelik bir açı yapacak şekilde yandan baktığımda ekrandaki görüntüyü o açıdan ve mesafeden en net olarak sadece plazmalarda gördüm led ekranlarda o açıdan görüntü nerdeyse sıfırdı.ne 2010 model plazmamda ne de yeni aldığım modelde şu ana kadar çok rahatsız edecek şekilde yansıma olayıyla karşılaşmadım ama ne hikmetse herkesin ağzında plazma yansıma yapar lafı almış başını gidiyor.hele ki kuzenimin 2011de 2500 tl para vererek aldığı sony led tvde gördüğüm yansıma olayından sonra evdeki plazmamın nasıl bir nimet olduğunu daha iyi anlamıştım.
    ben tv alacak olan herkesin kesinlikle ama kesinlikle plazma almasını ve evinde gerçek tv keyfini doyasıya yaşamasını isterim.hele ki almayı düşündüğünüz model efsane olmuş referans seri VT50 ise bunu düşünmek bile hatadır.alın bir 50VT50 keyfinize bakın

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.