Şimdi Ara

52KF801 plakalı araç (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
1
Favori
5.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: danGerfuLL

Bu tip durumlarda ben uzunlari yakip arka tampona yaklasiyorum. Frenine fren gazina gaz hadi bakalim.

Altindaki de Allah bilir 68 HPlik dizel Fiesta.
    68 hp dizel fiesta deyip geçme çogu 80-90 beygirlik dizellere toz yutturur demeyeyeyim ama başa baş gider bela olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dark Territory kullanıcısına yanıt
    75lik tokatlayabilir de(kasasinin hafifligi nedeniyle) 90 ve ustu biraz zor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok takılacak birşey yok nasıl birisi olduğu hakkında youtube yorumlarında gerektiği kadarını yazmışlar zaten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • En sağ şeritte gider iken çok benzerini geçen ay Ankarada yaşadım. Fakat benim eleman makas atarak ilerliyordu. Selektör yapınca aynı şekilde kendince taciz etti falan... ön kameram var, aynı sizin ön kameradaki kayda benzer bir kayıt.

Bem ne yaptım, hiiç kayıtla polisle ifadeyle uğraşmadım. Fahri müfettiş bir yakınım var. Sadece plaka, mevki, saat istedi verdim. Cezayı yapıştırdı konu kapandı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aybasan

Peki ...Sürücü kurslarında bakanlık onaylı müfredat içeren,kanunlara-yönetmeliklere göre hazırlanmış, eğitim-ders kitaplarında yazanlara vs vs ye göre değil sizin dediğinize göre yaparım.

....Sen haklısın deyince kavga olmazmış.

Alıntıları Göster
    ya arkadaşım bu üyeden lütfen alıntı yapmayın ,adamı bloklamışım ama sizin yüzünüzden saçma sözlerini görüp yine sinirleniyorum

bu tip insanları daha tanımadınız mı ?
    tüm yollar onlarındır ve istedikleri gibi kullanırlar

aslında bu tipler için sağlam ekipler kurulup ,trafik kurallarını iyice öğrenene kadar bırakmamak lazım

neymiş efendim en sağdaki ile aynı hızda gidilmezmiş (adam resmen kural uydurmuş)
    en sağdaki adam arada hızlı ,arada yavaş gidiyorsa ona mı uyacağız
    hızlandı arkasına geç ,yavaşladı solla geç

sol şerit sollama şerididir diyenlerle asla tartışmaya girme ,çünkü trafik kuralı olarak sadece onu öğrenmişlerdir ,onu bilirler
    misal hız sınırlarını aşmak yasaktır ama onu hiç bilmezler

gerçi bu konuda devletin çok eksiği var ,her yere dolduracaksın radarı ,bakalım o zaman istediği hızda gidebiliyor mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: lifeblood6

82 hız sınırını aşmanın müeyyidesi para cezasıdır. Nasılsa 82 sınırı var diye en solda veya soldan 2. şeritte gitmeniz gerekmiyor. Arkanızdan gelen araç 182 ile de geçebilir, bu durumda para cezası yer, trafik kazasına sebep olursa ve gerekli şartlar oluşursa hakkında ceza davası açılır.

Ne yazık ki sizlere araç ve şerit kullanmayı öğretemedik. Sağ şerit boşsa sağ şeritte kullanacaksınız bu kadar basit. Hızınız önünüzdeki araçtan fazla ise sollamayı yapıp, boş olan en sağ şeride tekrar döneceksiniz.

Fiestanın yaptığı yanlış ancak sizin araç kullanma tarzınızın da savunulur bir tarafı yok. Al birini vur ötekine, hadisesi olmuş.

---
    @Rindaman

quote:

e) İki yönlü trafiğin kullanıldığı dört veya daha fazla şeritli yollarda aksine bir işaret bulunmadıkça, motosiklet,
    otomobil,kamyonet ve otobüs dışındaki araçları kullananlar, geçme ve dönme dışında en sağ şeridi izlemek,
    Zorundadırlar.

Kuralı yanlış yorumluyorsunuz, üstelik çok basit bir kural ve yapacağınız yorum lafzi yorum; sayılan araçlar dışındaki araçlar en sağ şeritte gitmek zorundadır.

Bu kural diğer araçların kafasına göre gidebileceği anlamına gelmez. Bakın bir başka büyük sorunumuz da bu, toplumda okuma alışkanlığı yok. Okuma alışkanlığı olmayınca da yazdığını, dinlediğini, konuştuğunu veya karşısındakini anlamayan insanlar oluyor. Sizi hedef almıyorum alınmayın ama durum budur.

Alıntıları Göster
    o zaman sol şeridi veya 2. şeridi kullanan da cezaya razı olup istediği hızda gider (eğer orman kanunları olacaksa)
    asıl kuralı sen yanlış anlıyorsun (aslında işine geldiği şekilde anlamak istiyorsun)

senin dediğin gibi olsa orta şeridi hep boş bırakmak gerekir
    ee o zaman ne anladık 3-4 veya çoklu şerit olmasından ?

sol şerit size yetmiyor ,birde orta şeride sahip çıkmaya çalışıyorsunuz ,el insaf

lafa geldi mi akaryakıt fiyatları uçtu ,öldük ,bittik dersiniz ama bu hız merakından asla vazgeçmezsiniz
    herkes hız limitlerine uysa zaten bu tip konuları tartışmaya bile gerek olmaz

80 km. hız sınırı olan yerde istediğim hızda giderim dersen ,işte böyle saçma konular ortaya çıkar

üstelik siz adalet istemez misiniz ?
    peki adalet neyle sağlanır ?

yasalar sana orada 80 km. ile gidebilirsin dedikten sonra ,bana kimse karışamaz dersen ,adalet isteme hakkın olur mu ?

hiç kimse kusura bakmasın ,trafiği allak bullak edenler hep bu sınır falan dinlemeyen ,tipler

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6E09CBB40

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    adam ne diyor anlamadınız galiba :)

siz hangi şeritte olursanız olun arkanızdan ,heeeyyt ben geliyorum diyen varsa çekilmek zorundasınız diyor
    böyle bir kanun varmış :)

bunlar bilmediğinden falan değil ,resmen trafik canavarı denilen kişiler

en komik savunmaları ise ,sana ne ben istediğim hızda giderim ve ceza gelirse öderim komedisidir
    yahu aynı mantıkla o zaman kırmızı ışıkta geçen de parasını öder geçer ,isterse sol şeridi en düşük hızda kapatır ve sana ne kardeşim ben istediğim hızda giderim ,ceza gelirse öderim diyemez mi ?

lakin bakıyorum özellikle otobanlarda gerçekten yeterli denetim yok ve bunlarda istedikleri gibi hız yapıyorlar ,ayndan baktığımda adam çıldırmışcasına geliyor (af edersiniz tabakaneye ...yetiştirmek diye bir söz var ya ,anlayın işte) ,sorsanız hepsinin acil işi vardır ,hepsinin hastası vardır ,nasıl bir ülkeysek normal işi olan insan yok bizde :)

yeterli denetim olsa buraya gelip bir defa konu açar "otobanda 140 ile giderken ceza yedim" şeklinde ,sonra bir daha konu açmaz :)

öyle tuhaf bir ülke olmuşuz ki ,kanunu uygulamak isteyenlere demediğini ,yapmadığını bırakmıyorlar
    inşallah ileri ki yıllarda her yere radar koyarlar da hepimiz rahat ederiz ,göreceğiz o zaman istediği hızda gidip kaç defa ceza ödeyebilecek ,bu f1 pilotları :)

• adamın inip seni tokatlamdığına sükretmelisin . adam sana uyarı amaçlı yakmış uzunları .

sen hangi amaçla yaktın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Bakın Fiestanin yaptığı hareket çok yanlış ama 4 şeritli bir yolda hız sınırı ne olursa olsun sağdaki 2 şerit boş ise soldan 2.seritte gitmek doğru değil kusura bakmayın

Eğer boşsa en sağ şeritten gideceksiniz

Ben ne de olsa en sol şeritte değilim istediğim hızda giderim çok yanlış bir tavır bence yapmayın

Alıntıları Göster
    Merhabalar,

'4 Şeritli yolda hız sınırı ne olursa olsun sağdan gidin' demenize hitaben cevap yazacağım.

Öncelikle karayolları genel müdürlüğü'nün belirlediği hız sınırları vardır.Adam zaten belirlenen hız sınırı içerisinde o şeritten gidiyor ise arkadan gelipte selektör yapılmasının bir manası yok.Hız sınırı atıyorum 90 iken adam 130 ile arkadan gelip selektör yapıyor sonrasında da madem böyle gitceksen sağ şerite geç deniliyor ise bu zaten tam bir asalak'lıktır.Adam kurallar çerçevesinde hız sınırına bağlı giderken senin gibi düşünceli insanlar gelip arkadan sellektör atıp hızlı oldukları için kazaya sebebiyet veren mahluklardır.Kazaların en büyük nedeni aşırı hız'dır.

Ama doğru kim hız sınırını takıyor ki değil mi ? Nede olsa adam en sağ şeritten hız sınırları içerisinde gitse bile gene arkadan gelip sellektör yiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: -PoseidoN-

Merhabalar,

'4 Şeritli yolda hız sınırı ne olursa olsun sağdan gidin' demenize hitaben cevap yazacağım.

Öncelikle karayolları genel müdürlüğü'nün belirlediği hız sınırları vardır.Adam zaten belirlenen hız sınırı içerisinde o şeritten gidiyor ise arkadan gelipte selektör yapılmasının bir manası yok.Hız sınırı atıyorum 90 iken adam 130 ile arkadan gelip selektör yapıyor sonrasında da madem böyle gitceksen sağ şerite geç deniliyor ise bu zaten tam bir asalak'lıktır.Adam kurallar çerçevesinde hız sınırına bağlı giderken senin gibi düşünceli insanlar gelip arkadan sellektör atıp hızlı oldukları için kazaya sebebiyet veren mahluklardır.Kazaların en büyük nedeni aşırı hız'dır.

Ama doğru kim hız sınırını takıyor ki değil mi ? Nede olsa adam en sağ şeritten hız sınırları içerisinde gitse bile gene arkadan gelip sellektör yiyor.

Alıntıları Göster
    Bir kere mesajınız iftiralar ile dolu, bunları size yakıştıramadım.
    Normalde size cevap vermeyeceğim ama iftiralar olunca dayanamıyorum

Ben üstteki mesajımda arkadan gelen fiesta sürücüsünün yaptığı hiçbir hareketin doğru olduğunu savunmadım,tam tersine yanlış olduğunu belirttim bir kere bunu anlamadı iseniz tekrar okumanızı salık veririm.
    Yukarıdaki mesajları okudunuz mu?Şu trafiğin sağdan aktığı hususunda adamlar kural koymuşlar ona hiç baktınız mı? Bir kere
    Adam zaten belirlenen hız sınırı içerisinde o şeritten gidiyor ise arkadan gelipte selektör yapılmasının bir manası yok cümleniz trafik kurallarına ne kadar uzak olduğunuzu kabak gibi ortaya koyuyor. Sol şerit sollama şerididir,sollamanı yapar,boş olan sağ şeride geçersin. Yasal hız sınırları içindesin diye asla sol şeridi gereksiz yere işgal edemezsin, kanunen yasaktır ve ceza sebebidir.
    Ha ama yanlış yazdıysan, en sol şerit değil de ondan sonraki şeritlerde yapılanın yanlış olduğunu söylüyorsan aynısını ben de yukarıda söyledim
    Bak bu benim mesajım

Bakın Fiestanin yaptığı hareket çok yanlış ama 4 şeritli bir yolda hız sınırı ne olursa olsun sağdaki 2 şerit boş ise soldan 2.seritte gitmek doğru değil kusura bakmayın
    Bakın Fiestanin yaptığı hareket çok yanlış

Okuyabiliyor musun?Ben sağ şeritte giderken arkadan gelen birisinin önündekine selektör atmasının, bir sağ şeride daha geç demesinin doğru olduğunu mu söylemişim? Neden iftira atıyorsun?

Ama şunu söylüyorum ve lafımın da arkasındayım..4 - 5 şeritli bir yolda sağdaki 3 şerit bomboşken, soldan 2.şeritte gitmek doğru değil. Bu kanunen yasak olmayabilir ama benim trafiğe bakış açıma göre yanlış, zaten ben kanunen yasak falan da demedim.Çünkü adam 120lik yolda mesela 2.şeritten 115 ile gidiyor diyelim.E yasal sınır 120, ben 120 ile gitmek istiyorum ve onu sollamam lazım?
    Ama bu arkadaş 3.şeridi işgal ettiği için mecbur en sol şeride çıkıyorum, hızım 120yi de geçiyor mesela.
    İşte o zaman hız sınırını sizin gibi en sağ 3 şerit boşken soldan 2.şeritte giden "mahluklar" yüzünden işgal etmiş oluyorum.

Lütfen benimle bu konu hakkında daha fazla muhattap olmayın. Hız sınırının 120 olduğu 5 şeritli yolda 80le 2.şeritte araç süren sürücü tipi olduğunuz belli, bana gelip burada kendinizi savunmayın. Esas sizin gibiler yüzünden insanlar çileden çıkıp gereksiz hız yapıp kazaya karışıyorlar.

• nacker kullanıcısına yanıt
    bikere hız limiti 80 ise 70-80 arası en sol şeritten gitmek bile kanunen kimseyi ilgilendirmez,kaldıki hele hele orta şeritte sol boşsa istediği gibi gider sollar geçersin,hatalı yorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Bir kere mesajınız iftiralar ile dolu, bunları size yakıştıramadım.
    Normalde size cevap vermeyeceğim ama iftiralar olunca dayanamıyorum

Ben üstteki mesajımda arkadan gelen fiesta sürücüsünün yaptığı hiçbir hareketin doğru olduğunu savunmadım,tam tersine yanlış olduğunu belirttim bir kere bunu anlamadı iseniz tekrar okumanızı salık veririm.
    Yukarıdaki mesajları okudunuz mu?Şu trafiğin sağdan aktığı hususunda adamlar kural koymuşlar ona hiç baktınız mı? Bir kere
    Adam zaten belirlenen hız sınırı içerisinde o şeritten gidiyor ise arkadan gelipte selektör yapılmasının bir manası yok cümleniz trafik kurallarına ne kadar uzak olduğunuzu kabak gibi ortaya koyuyor. Sol şerit sollama şerididir,sollamanı yapar,boş olan sağ şeride geçersin. Yasal hız sınırları içindesin diye asla sol şeridi gereksiz yere işgal edemezsin, kanunen yasaktır ve ceza sebebidir.
    Ha ama yanlış yazdıysan, en sol şerit değil de ondan sonraki şeritlerde yapılanın yanlış olduğunu söylüyorsan aynısını ben de yukarıda söyledim
    Bak bu benim mesajım

Okuyabiliyor musun?Ben sağ şeritte giderken arkadan gelen birisinin önündekine selektör atmasının, bir sağ şeride daha geç demesinin doğru olduğunu mu söylemişim? Neden iftira atıyorsun?

Ama şunu söylüyorum ve lafımın da arkasındayım..4 - 5 şeritli bir yolda sağdaki 3 şerit bomboşken, soldan 2.şeritte gitmek doğru değil. Bu kanunen yasak olmayabilir ama benim trafiğe bakış açıma göre yanlış, zaten ben kanunen yasak falan da demedim.Çünkü adam 120lik yolda mesela 2.şeritten 115 ile gidiyor diyelim.E yasal sınır 120, ben 120 ile gitmek istiyorum ve onu sollamam lazım?
    Ama bu arkadaş 3.şeridi işgal ettiği için mecbur en sol şeride çıkıyorum, hızım 120yi de geçiyor mesela.
    İşte o zaman hız sınırını sizin gibi en sağ 3 şerit boşken soldan 2.şeritte giden "mahluklar" yüzünden işgal etmiş oluyorum.

Lütfen benimle bu konu hakkında daha fazla muhattap olmayın. Hız sınırının 120 olduğu 5 şeritli yolda 80le 2.şeritte araç süren sürücü tipi olduğunuz belli, bana gelip burada kendinizi savunmayın. Esas sizin gibiler yüzünden insanlar çileden çıkıp gereksiz hız yapıp kazaya karışıyorlar.

Alıntıları Göster
    Gelde laf anlat işte.Yukarıda yazdıklarım el sol şeritin yanındaki şerit için geçerli.

Şimdi sana soruyorum, en sol şeritten gidiyorum bölünmüş yol ve 110 km ile gidiyorum.Karayolları genel müdürlüğü sol şerit sağ şerit diye bir ayrım yaptığını, sol şerite ayrı bir hız kuralı koyduğunu görmedim.

Sol şeritte 80-90-100 ile gidiliyorsa ki o zaman tabiki hatalı hız sınırının altında giden sürücüdür.Sen, ben 110 km ile sol şeritte giderken eğer gelip benim aracıma 120 130 ile vurursan ne olacağını biliyormusun ? Hakime orası sol şerit benim hız sınırlarından daha hızlı gitmem gerekiyor mu diyeceksin ? kardeşim en sol şerit bile olsa sen gelip ben hız liminine uyaraktan gidersem bana sellektör atamassın.(Yol isteme ayrıcalıklı arabalar hariç, ambulans,itfaiye vs vs )Geçersin sağdan önüme, istersen 250 km hız ile git.

• Viofo a118c

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Dediğiniz doğru. Ama ikinizde de kusur var. Fakat o, çizgiyi aşıp kendi kendine ceza kesmeye kalkmış.
    Bu dediğim kural hız sınırından bağımsızdır. Trafiğin sağdan aktığı yollarda, hızınızın müsait olduğu en sağ şeritten gidersiniz.
    Hız kuralına gelince, kuralın uygulayıcısı siz değilsiniz. Siz uymakla yükümlüsünüz. Hız sınırını aşıyor diye birisine yol vermemek de yanlış bir şey.
    Kafadan sallamayın arkadaşım dünyadan haberiniz yok gelmiş birde yorum yapıyorsunuz !!! Sol şeriti kapatmadığı sürece istediği şeritten gidebilirsiniz bana öyle biri selektör yapacak frene basar iyice yavaşlarım ne halt ederse etsin !
  • helsloot kullanıcısına yanıt
    Dünyadan haberimiz yokmuş

Açın bakın dünyada trafiğin sağdan aktığı ülkelerde şeritler nasıl kullanılıyor. Sağ şeritteki kamyonun 90 ile gittiği yolda, orta şeritte 80 ile takılan birisini görebilecek misiniz? Ben Türkiye'de her gün istisnasız görüyorum çünkü.

Evet, hız sınırları içinde sol hariç istediğiniz şeridi kullanabilirsiniz. Ama doğru olanı, hızınızın uyduğu en sağ şeritten gitmektir. Bu şekilde yapmamak yanlıştır. Arkanızda trafik oluşturur, diğer sürücüleri tehlikeye atar, arkanızdaki insanların gereksiz yere fazla yakıt tüketmesine sebep olursunuz.
    Sağ şeritteki tır 90 ile giderken orta şeritte 70'le takılanlara hiç çekinmeden selektör atarım. Ama taciz etmem orası ayrı.
  • quote:

Dünyadan haberimiz yokmuş

Açın bakın dünyada trafiğin sağdan aktığı ülkelerde şeritler nasıl kullanılıyor. Sağ şeritteki kamyonun 90 ile gittiği yolda, orta şeritte 80 ile takılan birisini görebilecek misiniz? Ben Türkiye'de her gün istisnasız görüyorum çünkü.

Evet, hız sınırları içinde sol hariç istediğiniz şeridi kullanabilirsiniz. Ama doğru olanı, hızınızın uyduğu en sağ şeritten gitmektir. Bu şekilde yapmamak yanlıştır. Arkanızda trafik oluşturur, diğer sürücüleri tehlikeye atar, arkanızdaki insanların gereksiz yere fazla yakıt tüketmesine sebep olursunuz.
    Sağ şeritteki tır 90 ile giderken orta şeritte 70'le takılanlara hiç çekinmeden selektör atarım. Ama taciz etmem orası ayrı.
    Hızımın uyduğu şerit hangisi bu video'da o zaman ? her şerit için hız uygulaması mı var

• helsloot kullanıcısına yanıt
    Video gözükmüyor.
    Hızınızı, bulunduğunuz ve yanınızdaki diğer şeritlerle kıyaslayamıyorsanız araç kullanmanız hata zaten.
  • quote:

Video gözükmüyor.
    Hızınızı, bulunduğunuz ve yanınızdaki diğer şeritlerle kıyaslayamıyorsanız araç kullanmanız hata zaten.
    Sen öyle kullan arkadaşım kafadan kural uydurup yorum yapıyorsun , hız sınırı 82 diyorsa arkadaşta 70-80 arası bir hızla gidiyordur zaten ...aynı şeyi bana yapacak frene basar yavaşlarım inadına ... geçsin defolsun gitsin en sol şeritten ...
  • Hiç yoğun şehirlerin otoban-çevreyolu trafiğine giriyor musunuz? Ben her gün giriyorum ve bahsettiğim durumu her gün istisnasız yaşıyorum. Bu yollarda herhangi bir sebep olmadan (kaza, çalışma vs.) trafiğin durup dururken yavaşlaması hatta durmasının sebebi %80 bu tipler. Kilometrelerce sol şeritte gidip sonunda trafiğin başına ulaşıyorum. O da ne? Orta şeritteki beyefendimiz sigarasını yakmış bir kol camdan aşağı sarkık 70 ile tin tin gidiyor. Sağındaki tır bile 80-90'dan aşağı düşmezken, bu yavaş hızda orta şeritte bu kadar diretmenin mantıklı hiç bir açıklaması olamaz.
  • burası Ankara Malazgirt bulvarı. sıkıntı şu olmuş bence. Malazgirt bulvarı virajları bir garip olduğundan millet şerit ayarı tutmuyor yani şeritten taşma oluyor. adamın şeridinde kal diye uyarı yaptığını düşünüyorum. sonrası magandalık ama öncesinde bence art niyet yok

saygılarımla.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.