Şimdi Ara

52KF801 plakalı araç (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
1
Favori
5.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Alperenkara

burası Ankara Malazgirt bulvarı. sıkıntı şu olmuş bence. Malazgirt bulvarı virajları bir garip olduğundan millet şerit ayarı tutmuyor yani şeritten taşma oluyor. adamın şeridinde kal diye uyarı yaptığını düşünüyorum. sonrası magandalık ama öncesinde bence art niyet yok

saygılarımla.
    Serit ayari konusunda katiliyorum. Genelde duz yolda bile pek dikkat edilmiyor.
  • anlamadınız derken zaten karşı tarafı iğneleme amaçlı söyledim :)

bizde yaşanan olay özetle şöyle oluyor ;

birisi bastırmış 140-150 geliyor ,arkasından hızla gelen bir araç yoksa sorun olmuyor ,geçiyor en sol şeride yoluna devam ediyor
    amaaa arkadan daha hızlı bir araç geliyorsa beyefendinin keyfi bozuluyor ,çünkü en sağ ve orta şeritte araç olduğu için ,en sol şeride geçemiyor ve mecburen hızını düşürüp orta şeritte gidene uymak zorunda kalıyor (ne büyük sıkıntı değil mi)

140-150 ile gidenden , 160-180 ile gidenler rahatsız oluyor ,çünkü genelde en sol şeridi kullanmak isteyenler sınıfında 140-150 ile gidenlerde var

160-180 ile gidenden , 200- ve üstü olanlar rahatsız oluyor ,çünkü sol şerit hastası olanlardan birisi de 160-180 ile gidenler

yani aslında bu tipler hem orta şeridi ,hemde en sol şeridin kendilerine tahsis edilmesini istiyorlar
    ha dersen ki böyle olursa memnun olurlar mı ? ,asla olmazlar çünkü hız canavarları yine kendi aralarında kapışacaktır (sen orta şeridi 140-150 ile kullanamazsın ,160-180 ile kullanamazsın diye)

yani dikkat ederseniz millete sol şerit sollama şerididir ,siz 120-130 ile gidemezsiniz diyenler asıl sürekli en sol şeridi kullanan kişiler (keşke bir kamera sistemi fala olsa ,bunlar medyadan gösterilse ne iyi olurdu)

ha buna benzer durumlar sadece hız canavarlarında mı var dersen ,tabi ki hayır
    birde kamyon ,tır canavarları var
    adam kendi hızından 10 km. düşük birisi olduğunda hiç bakmayıp orta şeride atlıyor
    bazen denk geliyorum en sağ şeritte bir kamyon ,onu sollayan bir başka kamyon ,onu sollayan bir tır
    yani 3 şeridi birden ağır araçların kullandığı dahi oluyor

anlayacağınız bu ülkede araba kullanmak bile insanın cennetlik yada cehennemlik olmasını sağlayabilir :)
    resmen peygamber sabrı gerektiriyor

ha dersen ki sen bütün bunları yazdın ama uygulayabiliyor musun ?
    ne mümkün kardeşim ,bir iki kişi olsa dersini verirsin ama bu ülke trafik canavarı kaynıyor
    baktım arkadan delirmiş şekilde gelen birisi var hemen sağa atlıyorum ,bazen yol dışına çıkıp yer veresim dahi geliyor
    hani ayıp olmasın diye söylemiyoruz ama bunlar sapık kardeşim ,gerçekten sapık :)

ya misal İstanbul-Ankara arasını 120-130 ile gitsen , 200 km. ile gidene göre ne kadar süre kaybedeceksin ?
    yarım gün mü ,bir gün mü ?
    birkaç saat erken gideceğim diye hem kendini ,hemde milleti tehlikeye atmanın ne mantığı var

adam kafasına göre kural bile uyduruyor ,orta şeridi hız limitleri içinde kullanamazsın diyerek :)
    hatta anlattığına göre orta şeridi resmen sollama ve sağlama şeridi yapıyor ,yani canı istediğinde ortayı kullanacak ,canı istediğinde en sol şeridi

yani anlayacağın bu adamlara böyle anlatmakla falan anlamazlar ,bu işi devlet eline alacak sürekli basacak cezayı ,diğer türlü forum sitelerinde atar tutar ,kendisi bilmediği halde karşıdakileri bilmemekle suçlar ve işin kötüsü bu dediklerin yollarda gerçekten yapar ,bir yaptırımda görmez

• quote:

Orijinalden alıntı: Alperenkara

burası Ankara Malazgirt bulvarı. sıkıntı şu olmuş bence. Malazgirt bulvarı virajları bir garip olduğundan millet şerit ayarı tutmuyor yani şeritten taşma oluyor. adamın şeridinde kal diye uyarı yaptığını düşünüyorum. sonrası magandalık ama öncesinde bence art niyet yok

saygılarımla.
    aynen bende öyle gibi gördüm ,adamın bir defa selektör yapmasında bence hiç sıkıntı yok ,bende çoğu kez dikkat et amaçlı selektör yaptığım oluyor
    sonrası ise magandalık ötesi cana kast bile denilebilir

bu bana yapılsa basar giderim (adam arkamdan gelip inatla sataşmadığı sürece)
    ki sataşsa dahi böyle herkesi tehlikeye atacak işler yapmam
  • Zaten aslında benim demek istediğim de sizinki ile aynı şey. Sağınız boş ise ve sırf hız sınırları içerisinde gidiyorsunuz diye sol şeridi kapatamazsınız. Orta şerit veya boşsa en sağ şeride geçersiniz.

Ama sizin dediğiniz durum olduğunda tabii ki kendinizi düşünüp başkasının keyfi için hız sınırını aşmayacaksınız. Kendinizi tehlikeye atmayacaksınız. Arkanızda beklesin. "Beklemek zorunda" zaten.

Aynı şeylerden bahsediyoruz yani anlayacağınız. Umarım anlatabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bay baykuş -- 23 Mayıs 2018; 23:26:10 >
  • Sanırım bana bu mesajınız ?..

Öncelikle siz benim ne derece dikkatli ve güvenli araç kullandığımı bilmeden buradan atıp tutamazsınız. Trafik canavarı diye bir ithamda bulunamazsınız.

Sanırım mesajda art niyet aramadan okuyan bir insan mesajımdaki anlatmak istediğim noktaları rahatlıkla anlar. Ben de arkadan hızla gelip yol isteyenlerden rahatsızım ve ben de cezaların arttırılmasını istiyorum. Ama bu demek değildir ki onu cezalandırmak için 100 km boyunca sol şeritten ayrılmadan araba sürebilirim. Böyle bir davranış YAPAMAZSINIZ !

Kırmızı ışıkta geçen birisi kendi canı dışında bizim de canımıza kast etmektedir. Keşke onun da cezası arttırılsa. fakat bir kişinin vicdanı az ama parası çoksa umursamadan geçer gider. Bunu anlamak zor olmasa gerek...

Kanunlara uyulmasından bahsettiğim ve üstüne cezaların arttırılmasını istediğim bir mesajımdan saçma genellemeler yaparak acayip fikirler ortaya atmayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bay baykuş -- 23 Mayıs 2018; 23:37:59 >

• quote:

Öncelikle şu düşünce yapısından bir sıyrılalım bence ( genel olarak herkese söyklüyorum) : O yolda hız sınır 120. ben 120 ile sol şeritten giderken arkadan gelip yol istiyorlar. Ama oranın hız sınırı 120, vermiyorum yol.

Öyle bir dünya yok. Evet oranın belli bir hız sınırı var, evet arkadan gelenin yaptığı yanlış bir davranış. Hele ki sağınız doluyken inatla selektör yapması hepten yanlış bir davranış. Ama bu ülkede kanun siz değilsiniz, eğer yetkili bir makam da değilseniz kanunları uygulayacak kişi de siz değilsiniz. İsteyen 120 lik yolda 150 gider isteyen 180. Siz 3 şeritli yolda en sol şeridi sırf hız sınırları içerisinde gidiyorsunuz diye kapatamazsınız. Bu sadece 3 şerit için geçerli değil 2 ya da 4-5 şeritli yollar için de geçerli bir durum.

koyulaştırdığım kısım her şeyi anlatıyor ,diğer dedikleriniz vicdan rahatlatmaya çalışmak olabilir

yolu kapatmak nedir ,kim 120 ile yolu kapatıyor ?
    33 yıllık şoförlük hayatımda en sol şeridi sizin dediğiniz gibi kilometrelerde kapatan bir kişi dahi görmedim
    adam hız limitleri içinde en sol şeritte sollama yaparken ,hız limitlerini aşmış birisinin yaptığını kabullenmek ,hele ki siz şu değilsiniz ,bu değilsiniz dedikten sonra ,bana bunları diyemezsiniz demenin hiçbir hükmü kalmıyor

trafik canavarlarının böyle yapmasını engelleyemiyor olabilirsiniz ama sol şeridi kapatamazsınız diyorsanız ,bu cümlede tezatlar var demektir

yapmıyorsan ve savunmuyorsan zaten üstüne alacak bir durum yok

hız limitlerini bilerek anormal aşan ve hız sınırlarında sol şeritte sollama yapan birisini ,selektör ile taciz eden kişi evet trafik canavarıdır ,hatta insan hayatını hiçe sayan insandır ,bunu her zaman söyledim ,bundan sonra söylemeye de devam edeceğim

alıntı yaparken forumda bir sorundan dolayı ,alıntı yapılan kişinin ismi çıkmıyor ,o nedenle niye haber vermedin demeyin

@bay baykuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 24 Mayıs 2018; 3:17:17 >

• ayrıca misal 5 şeritli bir yol var diyelim ,peki sağdan itibaren 2-3-4. şeritte millet kaçla gitsin o zaman ?
    hepsi arkasından gelen canavar için kendini sağa atmaya mı çalışacak ?
  • Hocam sizinle daha fazla polemiğe girmek istemiyorum. Vereceğim cevaplar bittiği için değil bu tutumum sadece bir tartışma çok uzayınca birisinin haklı çıkma ihtimalinin imkansızlaştığını düşünüyorum.
    gerek yok.

güvenli sürüşler dilerim size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bay baykuş -- 24 Mayıs 2018; 8:0:33 >
  • bay baykuş kullanıcısına yanıt
    ben kimseyle polimiğe falan girmem ,sadece doğrular ne ise onu söyler ve savunurum (kendimiz bir şeyleri tam uygulamıyor olsak dahi ,yanlışı savunmamız gerekiyor

benim söylediklerim yasa ve yönetmelikte geçen durumlardır
    adamlar birini görüp sürekli onu gündeme getiriyor (sol şerit sollama şerididir ) ,tamam bu doğrudur ve kimse itiraz edemez
    karayollarında hız limitleri vardır ve herkes buna uymak zorundadır (işte bunu görmek istemeyenler var ,işine gelmeyenler var)

yasalar ,yönetmelikler bir bütündür ,bir tanesini kendi keyfine göre savunup ,diğeri için istediğimi yaparım diyemez (diyenler için söylüyorum)

birinin haklı çıkması diye bir durumda yok ,yasalar ve yönetmelikler ortada
    ben öyle düşünmüyorum ,kabul etmiyorum diyen varsa , o zaman da diyorum ki sen orman kanunları istiyor ve uyguluyorsan ,hiçbir hak isteyemezsin

yani şimdi bu söylediklerimin hangisi kötü yada yanlış ?

size de güvenli sürüşler

• quote:

Orijinalden alıntı: -PoseidoN-

Gelde laf anlat işte.Yukarıda yazdıklarım el sol şeritin yanındaki şerit için geçerli.

Şimdi sana soruyorum, en sol şeritten gidiyorum bölünmüş yol ve 110 km ile gidiyorum.Karayolları genel müdürlüğü sol şerit sağ şerit diye bir ayrım yaptığını, sol şerite ayrı bir hız kuralı koyduğunu görmedim.

Sol şeritte 80-90-100 ile gidiliyorsa ki o zaman tabiki hatalı hız sınırının altında giden sürücüdür.Sen, ben 110 km ile sol şeritte giderken eğer gelip benim aracıma 120 130 ile vurursan ne olacağını biliyormusun ? Hakime orası sol şerit benim hız sınırlarından daha hızlı gitmem gerekiyor mu diyeceksin ? kardeşim en sol şerit bile olsa sen gelip ben hız liminine uyaraktan gidersem bana sellektör atamassın.(Yol isteme ayrıcalıklı arabalar hariç, ambulans,itfaiye vs vs )Geçersin sağdan önüme, istersen 250 km hız ile git.

Alıntıları Göster
    Ya lütfen siz trafiğe çıkmayın rica ediyorum

Yanı 4 şeritli bir yolda sağdaki 3 şerit boş ve siz sırf hız kurallarına uyuyorsunuz diye ben size selektör yapamam öyle mi? sağdan geçerim?

İşte memleketteki trafik sıkışıklığınin %50 sebebi sizsiniz. Ben genelde korna selektör çok kullanmam

Sizin gibi kurallardan bihaber, diğer sürücülere saygısız tipleri görünce arkasında sinyal veriyorum baktım tepki yok selektör atıyorum baktım yine Yok dediğiniz gibi sağından sağlayıp geçip gidiyorum

Ha içimden okkalı Bir küfürü de yapıştırıyorum çünkü sonuna kadar hak ediyorsunuz

Kimlerle aynı ülkede yaşıyoruz ya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: -PoseidoN-

Gelde laf anlat işte.Yukarıda yazdıklarım el sol şeritin yanındaki şerit için geçerli.

Şimdi sana soruyorum, en sol şeritten gidiyorum bölünmüş yol ve 110 km ile gidiyorum.Karayolları genel müdürlüğü sol şerit sağ şerit diye bir ayrım yaptığını, sol şerite ayrı bir hız kuralı koyduğunu görmedim.

Sol şeritte 80-90-100 ile gidiliyorsa ki o zaman tabiki hatalı hız sınırının altında giden sürücüdür.Sen, ben 110 km ile sol şeritte giderken eğer gelip benim aracıma 120 130 ile vurursan ne olacağını biliyormusun ? Hakime orası sol şerit benim hız sınırlarından daha hızlı gitmem gerekiyor mu diyeceksin ? kardeşim en sol şerit bile olsa sen gelip ben hız liminine uyaraktan gidersem bana sellektör atamassın.(Yol isteme ayrıcalıklı arabalar hariç, ambulans,itfaiye vs vs )Geçersin sağdan önüme, istersen 250 km hız ile git.

Alıntıları Göster
    Verdiginiz ornekte eger sollama yapiyorsaniz haklisiniz. Kimse size hiz limitleri dahilinde sollama yaparken selektor yapamaz.
    Ancak, eger saginiz bos ise trafik yonetmeliginin asagidaki maddelerini ihlal ediyorsunuz.

Karayollarında Trafiğin Akışı ve Karayolunun Kullanılması

Madde 94- Karayollarında trafik sağdan akar.

Aksine bir hüküm veya işaret bulunmadıkça karayollarında;

A) Araç sürücüleri;

a) Araçlarını durumun elverdiği oranda gidiş yönüne göre yolun en sağından, yol çok şeritli ise trafik durumuna göre hızının gerektirdiği şeritten sürmek,

b) Şerit değiştirmeden önce, gireceği şeritte sürülen araçların güvenle geçişlerini beklemek,

c) Trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirmemek,

d) Gidişe ayrılan yol bölümünün en sol şeridini sürekli işgal etmemek,

Lutfen hiz limiti var, hiz limitine uysunlar gibi kanun uygulayici gorevlerini edinmeden once siz, bizzat, bilincli vatandas olarak trafik kurallarina riayet edin ve hizinizin el verdigi en sag seritten gitmeye ozen gosterin.

• carretera C kullanıcısına yanıt
    bakın okurken dahi tam okumuyorsunuz ,ne diyor ?

en sol şeridi sürekli olarak işgal etmek

sollama yapmak o şeridi sürekli işgal etmek demek midir ?

http://www.trafik.gov.tr/Sayfalar/SSS/37.aspx

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’na bağlı Karayolları Trafik Yönetmeliğinin “Tanımlar” kısmında yer alan :

Kamyonet: (Değişik:RG-21/3/2012-28240) Azami yüklü ağırlığı 3.500 kilogramı geçmeyen ve yük taşımak için imal
    edilmiş motorlu taşıttır. Sürücü ve yanındaki oturma yerleri dışında başka oturma yeri de bulunabilen, sürücü bölümü
    gövde ile birleşik kamyonetlere panelvan denir.

Aynı Yönetmeliğin Hız sınırları Başlıklı 100’üncü maddesinde:
    MADDE 100 – (Değişik:RG-1/9/2010-27689)
    Karayolları Trafik Kanununda ve bu Yönetmelikte yazılı kayıt ve şartlar dışında ve aksine bir işaret bulunmadıkça yol
    durumlarına göre römorksuz araç cinsleri için saatteki asgari ve azami hız sınırları aşağıda gösterilmiştir.
    2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’na bağlı Karayolları Trafik Yönetmeliğinin “Tanımlar” kısmında yer alan :

Kamyonet: (Değişik:RG-21/3/2012-28240) Azami yüklü ağırlığı 3.500 kilogramı geçmeyen ve yük taşımak için imal
    edilmiş motorlu taşıttır. Sürücü ve yanındaki oturma yerleri dışında başka oturma yeri de bulunabilen, sürücü bölümü
    gövde ile birleşik kamyonetlere panelvan denir.

Aynı Yönetmeliğin Hız sınırları Başlıklı 100’üncü maddesinde:
    MADDE 100 – (Değişik:RG-1/9/2010-27689)
    Karayolları Trafik Kanununda ve bu Yönetmelikte yazılı kayıt ve şartlar dışında ve aksine bir işaret bulunmadıkça yol
    durumlarına göre römorksuz araç cinsleri için saatteki asgari ve azami hız sınırları aşağıda gösterilmiştir.

yani kırmızı ışıkta geçmek nasıl suç ise ,hız sınırları ihlali de suçtur
    ve ya siz yine de sol şeridi istediğiniz hızda kullana bilirsiniz diyen bir yasa var mı o zaman ?

bazı kanunlar için ayrıca açıklamaya bile gerek duyulmaz ,yasal hız limitleri diyorsa ,onun aşılması suç demektir

http://www.kgm.gov.tr/sayfalar/kgm/sitetr/trafik/hizsinirlari.aspx

• C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    1. Cevabi size vermedim.

2. Siz cok iyi okuyorsunuz. Okuyusunuz cok basarili. Alin bir daha okuyun. Bakin bakalim sollama surekli isgal etmektir anlami nasil cikiyor. Iyice bir irdeleyin. Ogelerine falan ayirin.

""""Verdiginiz ornekte eger sollama yapiyorsaniz haklisiniz. Kimse size hiz limitleri dahilinde sollama yaparken selektor yapamaz.

Ancak, eger saginiz bos ise trafik yonetmeliginin asagidaki maddelerini ihlal ediyorsunuz. """"

3. Ben sol seridi istediginiz hizda kullanabilirsiniz mi demisim? Cok ayip etmisim. Nerde demisim? Bir daha okuyup kendimi kinamak istiyorum.

4. Siz kirmizi isikta gecenin onunde de durun. Herkese polislik yapin. Hayatiniz cok renkli ve neseli olur. Kendiniz uymayin ama kurallara, olur mu? Sola yaslayin gitsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    1. burası bir forumdur ,isteyen istediğine cevap verme özgürlüğüne sahiptir

2. evet siz sollama ile sürekli işgal olayını aynı görüp savunmuşsunuz

hız sınırlarında kullanırken selektör yapıldığı için sorun çıkıyor zaten (konu bunun üzerine ama onu dahi okumamışsınız)

hayır, sağınız boş iken mutlaka en sağ şeridi kullanın diye bir kanun yoktur (3 ve daha fazla şeritli olan yollarda) ,öyle bir şey olsa 120 ve üzeri araç kullananlar sürekli en sağ ve en sol şerit arasında mekik dokumak zorunda kalır ve zaten yasada ağır araçlar hariç diye belirtilmiş (en sağ şeridi sürekli kullanma zorunluluğu için) ,2 şeritli yolda ise evet sollama bittikten sonra en kısa sürede sağ şeride geçme zorunluluğu vardır

3.Lutfen hiz limiti var, hiz limitine uysunlar gibi kanun uygulayici gorevlerini edinmeden once

bu sözün anlamı en sol şeridi istediği hızda kullanabilirler demektir (bir sözün altında ne yattığını anlayabilecek zekaya sahibim)

4.kuralları ben uygulayacağım demediğimi iyi anlıyorsunuz ama işinize gelmiyor olabilir ,orada bir örnek verdim ,yasalara göre yasak olan her şey suçtur dedim ,sizin söylediğinizle ne alakası var ?

ayrıca ben hiçbir zaman sol şerit meraklısı olmadım ,aksine olanlar için söylüyorum
    gerçi artık trafik canavarları sadece en sol şeride çökmeyle de yetinmiyorlar ,artık orta şeride de sahip çıkmaya çalışıyorlar

senin yazmadığın bir maddeyi de ben yazayım ;

5. blok

1. O zaman cevabinizi alinca hemen cocuk gibi kacmayacaksiniz.

2. Siz okudugunuzu anlamaktan aciz birisiniz. Sagi bos olan birisi teknik olarak sollama yapiyor olamaz. Sollama icin en az bir yavas giden bir de hizli giden araca ihtiyac vardir. Sollama yapmayan birisi de sol seridi isgal ediyordur. Anlayamazsaniz daha da izah ederim. Trafik yonetmeligi madde 94'e gore hizinizin el verdigi en sag seridi kullanmak zorundasiniz. Sirf kanuna degil oncelikle yonetmelige de bakacaksiniz. Hukuk boyle bir sey, ogrenin.

3. Ciddi zeka sikintiniz var. Hiz limitine uymayana ceza kesmeyi gorev edinmeden once kendiniz kurallara uyun demek hiz limitine uymayin demek mi oluyor? Allah akil fikir versin. Herkes her hata yapana ceza kessin trafikte. Sinyal yakmadi onune kir ogrensin, hizli geliyor onunde yavas git, kirmizida gecti onunu kes. Cok mantikli(!)

4. Hiz limitine uymamak suc ise, hizina uygun seritten gitmemek de suctur. Kafasi alan icin tabi! Olgun insan bulundugu yerdeki hatalardan rahatsizlik duyuyorsa once kendisi elini tasin altina koyar ve ornek olmaya calisir. Yok ben 4 serit yolda, yonetmelik falan takmam sag iki serit bosken soldan ikinci seritte 120'ye yaslar giderim derseniz o zaman milletin hiz yapmasina hicbir laf edemezsiniz.

5. Coluk cocukla ugrasiyoruz yemin ederim. Nolur bloklamayin cok uzulurum.

• Bu selektör mantığını kim piyasaya soktu anlamıyorum.Adam size yapıyor sizde ona yapıyorsunuz.Bazı arkadaşlar uyarı amaçlı yapıyorum falan demiş.Dünyanın hiçbir yerinde selektör diye birşey yok.O adamların uyarıya ihtiyacı yokta bizim niye var?Herkes insan gibi şeridinden gitsin.Avrupada yaşıyorum birine selektör yap yada sol şeritteyken dibine gir ehliyetini anında verirler eline.O şeridi boşaltana kadar rahatsız etmeden beklemek zorundasın.Tuhaf tuhaf işler peşindesiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apocalypto33 -- 28 Mayıs 2018; 16:5:39 >
    sana son defa cevap veriyorum (çoluk çocukla uğraşıyoruz dediğin için)

1985 yılından beri araba kullanırım ve sadece 1 sene arabam yoktu
    buradan belki yaşımı anlarsın (pek zannetmiyorum ya neyse)

zaten asıl sorun yeni neslin her şeyi bildiğini ,hatta en iyisini bildiğini zannettiği yada çok menfaatçi olması nedeniyle ,hep bana Rab bana dedikleri için trafik allak bullak oluyor

hala gelmiş sağ şeride geçeceksin deyip duruyorsun ,yahu kaçıncı defadır soruyorum ,misal 4-5 şeritli yolda ;
    2. şeritte kaç km. hızla gideceğiz
    3. şeritte kaç km. hızda gideceğiz
    4. şeritte kaç km. hızda gideceğiz
    5. şeritte kaç km. hızda gideceğiz

öyle hızının el verdiği en sağ şeridi kullanmak zorundasın diyerek geçiştiremezsin ,onu bizde biliyoruz ama kaçla gitmeliyiz sizin gibi süper bilgili ,süper şoförlerin bu hızları belirlemesi önemli ,diğer türlü mutlu olmuyorsunuz

hızının el verdiği en sağ şerit bırakmıyorsunuz ki ,ben 130 la geliyorsam kaçacaksın deyip duruyorsunuz (bu ülkede azami yasal hız limiti sadece otobanlarda 120 km. olduğu halde)

adam arkamdan deli gibi geliyorsa ben kaçacak yer arayacağım (sizin mantığınız bu)
    tabi bunu söyleyenlerde genelde yüksek performanslı arabaya bir yığın para verdikten sonra ,hız limitlerinde gitmeyi yediremeyenler oluyor

neyse boşuna anlatmaya çalışıyorum ya neyse
    bunun tek çözümü vardır ,bu kuralları 3 defa ihlal edenin elinden ehliyeti alacaksın ve bakalım o zaman kim doğru söylüyor göreceğiz
    başka türlü bu ülke insanı anlamaz

• bu arada o bahsettiğimiz azami 120 km. sınırı da otobanın her yeri için geçerli değil ,bazı yerlerde 90 km. hız limiti var
    ama bazılarına göre bunlara gerek yok ,burası muz cumhuriyeti ya ,istediği hızla gider değil mi ?
    Demek bloklamadiniz; ben de sozunuzu tutarsiniz sanmistim.

130 ile solluyorsaniz veya 100 veya 50 fark etmez kisaca saginizdakiler surekli olarak sizden yavas gidiyorsa kimse sizi taciz edemez, etmemeli. Kacmaniza gerek yok. İsterse 17 serit yol olsun, normal sartlar altinda, hani iyi sofor olacaksak, ideal olani en sag seritten gitmektir. Seritlerin tek tek bir hiz limiti yok. Hepsi ayni limite tabidir. Siz en sagdan 120 ile gidersiniz, onunuze yavas cikar biri cikar veya serit komple yavaslarsa bir sola gecerseniz, o da mi yavas geldi bir daha sola gecersiniz. Ne zaman ki saginiz sizle ayni hizda veya daha hizli gitmeye baslar veya sag seridiniz bosalir o zaman yanlis serittesinizdir demektir. Hizin el verdigi en sag seridi kullanmak bu kadar basit. Sag serit 30 onun bir solu 45 gibi bir durum tabi ki yok.

110 ile giden araci 115 ile sollamaya ciktiginizda arkadan gelen bekler (insansa). Az bir fark ile sollamak aslinda dogru degildir ama ona ragmen beklemek zorundadir arkadan gelen. Ama 110 ile giden aracin solunda 110 ile veya daha yavas gidiyorsaniz hata yapiyorsunuz demektir.

Buradaki deginmek istedigim diger bir hata da ceza kesme psikolojisi. Kendinizi germekten ve kaza riskini artirmaktan baska ise yaramayan aksiyonlara girmeyin bence. Diyelim ki siz haklisiniz; sizce karsinizdaki kendi yaptiginin hata oldugunu anlayacak mi?

Forumda cok okudugum hiz limiti 120 o zaman sola 120 ile yaslarim basli basina hatadir. Yolda sizden baska tek bir kisi olmasa bile hatadir.

• mesajımı silen sayın yönetici ,nedenini de söylerseniz memnun olurum

tekrar yazıyorum ;

blokladığım kişiler lütfen benden alıntı yapmasın ,çünkü muhatap olmak istesem bloklamazdım değil mi ?

diğer türlü bana bildirim geldiği için rahatsız oluyorum ve tekrar tekrar saçma konularla uğraşmak zorunda kalıyorum
    zaten bu konuda söyleyeceğimi söyledim ,anlayan (gerçek trafik bilgisi olan) anlamıştır ,anlamayan için ise bir şey yapamam
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.