Şimdi Ara

54 Mbit'lik Wirelessım 20 Mbit Bağlanamıyor Ne Yapabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben dün fiber internetimin hızını 10Mbit'den 20Mbit'e yükselttirdim. Ancak hız testleri yaptığımda upload normal olan 5Mbit olarak gözüküyor ama download 12-13 Mbit bandında seyrediyordu. Servis sağlayıcımı arayarak bu durumu belirttim. Wireless kullandığım için 20Mbit'e çıkamadığımı söyledi. Kabloyla denediğimde 19Mbit'i gördüm. Yani söylediği doğruydu. Wireless yetersiz kaldığı için o hızlara ulaşamıyordum.

Benim wireless cihazımla aramda 2-3 metra ya var ya yok. Zira RSSI değeri "-35" civarında. Ve hem verici modem hem laptop modemim 802.11g bağlantısı yapabiliyor. Yani teoride 54Mbit bağlantı kurabiliyor. Ama arada bu kadar az mesafe olduğu halde ben 15Mbit bile kuramıyorum. Bunu arttırmamın bir yolu var mı? Wireless modemim "Intel Pro/Wireless 3945ABG"dir ve yayın yapan modem wireless bağlantı için 7. kanalı kullanıyor. Kanalı değiştirmemin faydası olur mu? Wireless ile daha verimli bağlantı kurmanın bir yolu var mı? cFosSpeed gibi programlar yarama merhem olur mu?

Modemim Tilgin, modeli de HG1311C. Web sayfası: TILGIN HG1311

Bağdaştırıcımın yapılabilen bazı ayarları ise şunlar(Bold olanlar şuan seçtiklerim):

Ad Hoc Varsayılan Bağlantı Modu: 802.11/b.g | 802.11a seçenekleri var
    Aygıttan Aygıta Kanal 802.11a: 36 | 40 | 44 | 48 seçenekleri var
    Aygıttan Aygıta Kanal 802.11b/g: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 seçenekleri var
    Aygıttan Aygıta QoS Modu: WMM etkin | WMM devre dışı seçenekleri var
    Gezinme Zorlaması: En düşük | düşük | orta | yüksek | en yüksek seçenekleri var
    Kablosuz Mod: 802.11a | 802.11b | 802.11g | 802.11b/g | 802.11a/g | 802.11a/b/g seçenekleri var
    Karşık mod koruması: CTS-toself etkin | RTS/CTS etkin seçenekleri var
    Yayın gücü: En düşük | düşük | orta | yüksek | en yüksek seçenekleri var

• İlgin için teşekkürler. CTS ve WMM için bir öneride bulunmamışsın. Onlar nedir acaba? Veri kalitesini etkiler mi?

Modemin anteniyle laoptup aynı odada ve arasında sadece 2-3 metre hava boşluğu var. Yani duvar falan yok. Ama sadece arka tarafı duvara yakın. Bu yayın kalitesini etkiler mi yeni yansıma olaylarından falan?

Bir de modemin kanalını 1 yap demişsiniz. Benim bildiğim kadarıyla 11. kanal hertzi en yüksek kanal. Yani bağlantının en iyi olduğu kanal anlamına gelmez mi?
    Modemde de 54 Mbit ayarla demişsiniz. Şuan zaten o da 802.11b/g modunda. Acaba sadece 802.11g moduna mı ayarlasam?
  • tavsiyeleriniz için teşşekkürler. deneyeceğim ancak kanal konusunda biraz kararsızım. bana karar vermede yardımcı olursanız sevinirim. Şimdi inSSIDer programı ile baktım etraftaki birkaç wireless cihazı 11. kanalı kullanıyor. Ve 9. kanala kadar crosstalk yapabiliyor görünüyor. Yani ben 1-7 arası bir kanal tercih etmek istiyorum haliyle. Bir de evde Siemens'in Gigaset 4010 modeli telsiz telefon var. Zannedersem o da 2.4GHZ bağlantı kullanıyormuş. Bundan da etkilenmesi için 1. kanal mı daha iyi olur yoksa 6.-7. kanal mı?

Bir de modemi 54Mbite ayarla diyorsunuz ya 802.11b/g mi yapayım yoksa sadece 802.11g mi olsun???
  • Şimdi rooterın kanalını 1 yaptım. Yalnız 802.11.g ayarıyla 54Mbit'e de ayarladım ama download 13Mbiti geçemedi bir türlü. İşin ilginç tarafıysa uploadda 19.59Mbit'i gördüm Yani şuan için görülüyorki rooter bana 54 Mbitle veri gönderemiyor ama ben ona gönderebiliyorum. Yani demekki modem problemli değil mi? 2 kere denedim ikisinde de upload 19 civarıydı.

1) http://www.speedtest.net/result/1296891934.png
    2) http://www.speedtest.net/result/1296896213.png

• İlkbaşta yazmıştım zaten wireless sinyalime -30 diyor inSSIDer. Yani %70-80 civarı bir şey oluyor.

pingim de gayet iyi bence. normalde 5 ile 20 arası olması lazım zaten. Ne kadar düşükse o kadar iyidir. Sistemden yanıt çok hızlı geri geliyor demektir. Bu arada superonline'ı aradım adamlar diyorki modemimiz bizde yapılan testler neticesinde wireless olarak en fazla 15Mbite çıkabilmiştir dedi. Şeref..ler 20Mbit bağlantıyı saterken hiç bunlardan bahsederler mi?...

Benim laptopun wirelessı 54Mbit desteklediği için uploadda 20'yi gösteriyor ama rooter da 54 Mbit olduğu halde 15'i geçemiyor.
  • Arkadaşlar olay dolaylı da olsa çözülmüştür. Araştırmalarım ve temaslarım doğrultusunda superonline'ın fiber internet kullanıcılarına dağıttığı 802.11g kablosuz erişime sahip Tilgin marka modemlerin kablosuz bağlantı üzerinden en fazla 15Mbit'lik hıza çıkabildiğini öğrenmiş oldum. Bu durumu şikayetvar.com'a da şikayet olarak ekleyeceğim. Zira hem 54Mbit'lik diye verdiği modemler 15Mbit'i geçemiyor hem de 20Mbit'lik fiber internet paketiyle verdikleri modemin bu hızı desteklemediğini söylemeden işleme tabi tutuyorlar...

Her neyse olayı çözme noktama gelirsem: TTnet çağından kalma ADSL modemi kullanarak bu durumu çözdüm. Modemimin profilnden gerekli düzenlemeleri yaparak bridge olarak işlev göstermesini sağlayıp, modemi ethernet kablosuyla tilgin modemime bağladım. Böylece kablosuz olarak tilgina bağlanmadan 54Mbit'lik wireless özelliğine sahip ADSL modemime bağlanarak downloadda 20 Mbitlik değerlere ulaşabildim. Yani kısacası problem wireless ağında veya veri kalitesinde değilmiş Tilgin modemdeymiş. Bridge kullanarak bu problemi aştım.

Bu aradada bu kurcalamalar sayesinde yeni bir şey ortaya çıktı. Bu konuda bilgili arkadaşlar bana bilgi verirse bu işin nasıl meydana geldiğini söylerse sevinirim. Şimdi son verdiğim speedtestlerde upload hızımın 20Mbit'e ulaştığından bahsetmiştim. Normalde izin verilen max upload 5Mbit'tir. 2-3 gün önce böyle bir limit aşımı yoktu. Bu olay laptopumda bu kurcalamalar sonrasında meydana geldi. Evdeki başka laptoplardan speedtest denediğimde onların uploadda 2-3Mbit'i geçemediğini gödrüm ve benim laptopta yaptığım bir değişiklik bu limit aşımını sağladığı kanaatini geliştirdim. Sizce buna sebep ne olabilir? ilk mesajımdaki bağdaştırıcı ayarlarından biri buna sebep olduğunu düşünmekteyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mogok87 -- 16 Mayıs 2011; 15:15:55 >

• Koskoca forumda bu konuda yetkili yetenekli 1 kişi var herhalde ki pek ilgilenilmedi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O durum bridgele çözüldü ama ben wirelessımın 5Mbitlik upload limitini aşarak nasıl 20Mbit'e ulaşmayı öğrendiğinin sebebini aramaktayım şimdi de...
  • Evet elbette onu ben de biliyorum. Zaten bildiğim için işin içinden çıkamıyorum. Normalde zaten 5Mbit upload limitim. Evdeki başka laptoplar bu hızı geçemiyor ama benimki bir şekilde aşıyor. Wireless ayarlarındaki yaptığım değişiklikler sonucu... Bunu araştırmaktayı şuanda ama forumda başka kimse konuya girip bakmıyor nedense.
    İsterseniz 20 Mbit downloadkapasitesine sahipseniz size 20Mbitle bir dosya upload edebilirim... Bu hız Tükriye'de yok. Adamlar 100Mbit fiber bağlantı için bile 5Mbit upload hızı sunuyorlar. Bakın bu da son aldığım hız testi:
    [simage]http://www.speedtest.net/result/1300695995.png[/[/simage]
  • Servis sağlayıcının test sitesinde sonuç nasıl çıkıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

Servis sağlayıcının test sitesinde sonuç nasıl çıkıyor?

Evet servis sağlayıcım hizinitestet.com u öneriyor orada da yaptım aynı. hatta adamlarla canlı canlı konuşurken bile bu seviyeye ulaştım. Bende işkillendim acaba hiz testi sitelerinde mi problem var diye sonra yöneticisi olduğum bir siteye filezilla ile bağlandım ve ona bir videyo dosyası göndedim. SONUÇ: Saniyede 2 ile 2,5 MB olarak gönderdim dosyayı yani 20Mbit civarı oluyor bu da... Bu işi bulursak acayip birşey olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mogok87
    superonline'ın fiber internet kullanıcılarına dağıttığı 802.11g kablosuz erişime sahip Tilgin marka modemlerin kablosuz bağlantı üzerinden en fazla 15Mbit'lik hıza çıkabildiğini öğrenmiş oldum. Bu durumu şikayetvar.com'a da şikayet olarak ekleyeceğim. Zira hem 54Mbit'lik diye verdiği modemler 15Mbit'i geçemiyor

Konu eski lakin halen güncelliğini koruyor onedenle cevap yazıyorum , Öncelikle Superonline çalışanlarınında yarısından fazlasının Kablosuz ağ standartlarının teorik (Uyduruk ve reklam amaçlı diyelim) değer ile pratik değer arasındaki farkı bildiğini sanmam , çünkü biliyor olsalar kendilerine masraf olarak geri döneceğini de bilirlerdi ve asla teorik değeri üzerinden modem alımı yapmazlardı , gelelim teorik (OLmayan ) ve pratik (gerçekteki) Değerlere

http://www.sordum.net/13151/kablosuz-ag-standartlarinin-teorik-ve-gercek-hizlari/

Tabloda da görüldüğü üzere 802.11g standardının 20 Mbps nin üzerine çıkması olanaksızdır sinyalin birşekilde kaybını da hesaba katarsak Modeme 3 Mt mesafeden 802.11g standardındaki bir modemden maksimum 16-17 Mbps lik bir verim alırsınız , mesela 54 Mbps lik bir hız istiyorsanız Modeminizin mutlak suretle N desteklil olması gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wtarkan -- 22 Şubat 2015; 21:30:19 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.