Şimdi Ara

5400 Ve 7200 rpm farkı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
52.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu açma sebebim yakın zamanda çıkan notebookların çoğunun 750gb 7200rpm olması beklenirken 1t 5400rpm çıkmasından dolayı oluşan düşünce değişikliğine açıklık getirmektir.Öncelikle ssd alın düzelir gibi yorumlar yapmayın ssd alma ihtimali veya durumu olmayanlar için konuşalım.Tek bir sorum var:
    5400 ve 7200 rpm arasında tam olarak ne kadar fark olur ?

• quote:

Orijinalden alıntı: bLind

Hdd lerdeki tek faktor donus hizi yani rpm degildir.Erisim sureleri 4k okuma yazma hizlarida onemli.Mesela asus k55vm de kullanilan 7200rpm hdd de 15ms erisim suresi var bendeki 7200rpm wd scorpion black de 6.9ms bu degerler ssd lerde 0.1ms. Kisacasi bir disk 7200rpm diye kesinlikle 5400rpm diskden daha hizli olucak diye bir kaide yok bana gore.
    aralarında ciddi manada fark yok bazıları devire vuruyor işi çamaşır makinesi gibi ama ben 7200 rpm leptop ta kullanıyorum halen 5400 kullandım arkadaşlarda var test etme imkanım oluyor.en basitinden açılış kapanış süresi olarak yaptığım ayrlar neticesinde 5400rpm harddiske sahip leptop ortalama 40-45 saniyede açılırken 7200 rpm olan leptop 35-40 saniye aralığında açılıyor aradaki fark bu kadar cüzi veri aktarımı konusunda ise hdd'de iş bitmez ram,işlemci veriyoru hızları usb2 veya 3 olması vb bu ana elemanlar birbirini etkiler en basitinden 7200rpm hdd olan bir leptopta 1333mhz ram var 5400 rpm olanda ise 1600mhz var hangisi daha hızlı veri aktarır?sadece iş hdd'de bitmiyor hız isteyeni 7200rpm bile doyurmaz ssd bu tip kişiler için ihtiyaç.
  • Hdd lerdeki tek faktor donus hizi yani rpm degildir.Erisim sureleri 4k okuma yazma hizlarida onemli.Mesela asus k55vm de kullanilan 7200rpm hdd de 15ms erisim suresi var bendeki 7200rpm wd scorpion black de 6.9ms bu degerler ssd lerde 0.1ms. Kisacasi bir disk 7200rpm diye kesinlikle 5400rpm diskden daha hizli olucak diye bir kaide yok bana gore.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aralarında ciddi manada fark yok bazıları devire vuruyor işi çamaşır makinesi gibi ama ben 7200 rpm leptop ta kullanıyorum halen 5400 kullandım arkadaşlarda var test etme imkanım oluyor.en basitinden açılış kapanış süresi olarak yaptığım ayrlar neticesinde 5400rpm harddiske sahip leptop ortalama 40-45 saniyede açılırken 7200 rpm olan leptop 35-40 saniye aralığında açılıyor aradaki fark bu kadar cüzi veri aktarımı konusunda ise hdd'de iş bitmez ram,işlemci veriyoru hızları usb2 veya 3 olması vb bu ana elemanlar birbirini etkiler en basitinden 7200rpm hdd olan bir leptopta 1333mhz ram var 5400 rpm olanda ise 1600mhz var hangisi daha hızlı veri aktarır?sadece iş hdd'de bitmiyor hız isteyeni 7200rpm bile doyurmaz ssd bu tip kişiler için ihtiyaç.
  • laptop almaya karar verdigim ilk gunlerde bunu arastirmistim, normal kullanimda pek hissedilir fark olmaz gibi bir izlenim edindim. zaten benim sozkonusu o modelden vazgecme sebebim kesinlikle bu degildi.
  • Hiçbirfark yok çok az fark var yani oyun 10sn de yükleniyorsa 5400 de 7200 de 8 saniyede yüklenir.
  • eğer böyle cuzi bir miktarsa asusu düşünüyorum tekrar :D yani varsın 5-10 sn geç açılsın asus olsun :)
  • beyler bu videoda adam iyi bir karşılaştırma yapmış bence açılma hızı dışında 7200 rpm in farkı bariz bir şekilde hissediliyor...

http://www.youtube.com/watch?v=o9f8fKn40kk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spacemonster -- 24 Temmuz 2013; 1:45:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • spacemonster kullanıcısına yanıt
    O işlemde bazı işlevleri yerine getirmek lazım ben 7200rpm'lik makine kullnıyorum arkadaşımın 5400rpmlik makinesinde ayar çektim sadece 10sn'lik bir fark oluyordu fazla değil böyle basit farkları açmak istiyorsanız ssd alacaksınız 10-15sn aralığında hazır olacak.
  • İntel Core i7-4700HQ 2.4 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 3.4 GHz.) 6 MB Cache Bellek İşlemci
    16 GB Ram
    1 TB SATA (5400 Rpm) HDD

1Pcde 1TB +8Gb SSD
    Arasında Ne Kadar Fark Olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

aralarında ciddi manada fark yok bazıları devire vuruyor işi çamaşır makinesi gibi ama ben 7200 rpm leptop ta kullanıyorum halen 5400 kullandım arkadaşlarda var test etme imkanım oluyor.en basitinden açılış kapanış süresi olarak yaptığım ayrlar neticesinde 5400rpm harddiske sahip leptop ortalama 40-45 saniyede açılırken 7200 rpm olan leptop 35-40 saniye aralığında açılıyor aradaki fark bu kadar cüzi veri aktarımı konusunda ise hdd'de iş bitmez ram,işlemci veriyoru hızları usb2 veya 3 olması vb bu ana elemanlar birbirini etkiler en basitinden 7200rpm hdd olan bir leptopta 1333mhz ram var 5400 rpm olanda ise 1600mhz var hangisi daha hızlı veri aktarır?sadece iş hdd'de bitmiyor hız isteyeni 7200rpm bile doyurmaz ssd bu tip kişiler için ihtiyaç.

PEKİ ÖNCEDEN 5400 RPM bir disk olan pc ye 7200 rpm takılırmı ?

• Tabiki takılır hatta ssd bile takabilirsiniz 5 kat daha seri olur
  • Merhaba

Bu konuda çok net gözlemleme imkanım oldu 5200rpm harddisc i olan laptopuma diskin bozulması sonucu yeni bir harddisc aldım 7200 rpm.
    Zaman tutup denemedim belki abartıyorum ama yarı yarıya zaman farkı oldu pc açılışında.Core 2 duo laptop şuan i5 işlemciden daha hızlı açılıyor.
  • bu olayi kimse pek onemsemiyor.hala son sistem laptoplarda 5400 rpm hdd ler takılı.10 yıl oncesinin teklonojisi nerdeyse.kimsede takmıyor bu olayi.ha 10 saniye sonra acılsın pc diyor.2 dk sonra veri transferi yapsın onemli degil diyor.kimse takmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arslan1990

Merhaba

Bu konuda çok net gözlemleme imkanım oldu 5200rpm harddisc i olan laptopuma diskin bozulması sonucu yeni bir harddisc aldım 7200 rpm.
    Zaman tutup denemedim belki abartıyorum ama yarı yarıya zaman farkı oldu pc açılışında.Core 2 duo laptop şuan i5 işlemciden daha hızlı açılıyor.

Davut bey Forumumuza hoş geldiniz
  • Teşekkür ederim

Hoşbulduk
  • Herkes önemsiyor ve çoğu ssd alıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

O işlemde bazı işlevleri yerine getirmek lazım ben 7200rpm'lik makine kullnıyorum arkadaşımın 5400rpmlik makinesinde ayar çektim sadece 10sn'lik bir fark oluyordu fazla değil böyle basit farkları açmak istiyorsanız ssd alacaksınız 10-15sn aralığında hazır olacak.
    Ayar çektiğiniz 5400 rpm mi 10 sn daha gecikiyordu?
    Ne ayar çektiğinizi öğrenebilir miyim benim de arkadaşın 5400 RPM HDD'ye ayar çekeyim.
  • hala merak eden olursa diye söyleyeyim :
    5400 rpm ile 7200 rpm arasında çok fark vardır, fakat hdd'nizin kendisi kaliteli olursa. dandik hdd'lerde 7200 ile 5400 çok fark yaratmaz, kalitelilerde dağlar kadar fark yaratır (seagate barracuda 7200rpm 2 tb kullanan biri olarak diyorum bunu.)
  • Bende 5400 rpm hdd var bu takılı iken üzerine 7200 rpm ssd 120 gb takarsam laptopum çok mu hızlı olur (biraz mantıksız sordum ama böyle birşey mümkün mü?)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.