başlıkta da belrttiğim gibi 5400 rpm ıde ile 7200 rpm ıde notebook hdd arasında çok fark var mı arkadaşlar??? mutlaka fark vardır ama şuan 60 gb olan 5400 rpm lik hdd yeterince performans farkı yoksa 150 ytl verip 80 gb 7200 rpm ile değiştimek ne kadar mantıklı??? laptobumu genelde adaptörüyle kullanıyorum yani pil süresi benim için çok önemli değil ama hdd çok yavaş ortalama okuma ve yazma süresi 27 mb/s deskop a göre oldukça yavaş. bu yüzden 7200 rpm e geçmek istiyorum ama performans farkı buna değer mi?? 7200 rpm ıde hdd lerde okuma ve yazma hızı nedir??
VERİ YAZMA VE OKUMA HIZI FARKLI... BUDA HERSEYE BEDEL BENCE...
hocam ilgin için teşekkürler galiba tam anlatamadım sadece okuma yazma hızı farkı var gerisi markaya ve modele bağlı bunu biliyorum ama bu fark ne kadar olur internette araştırdım ama net rakamlar yok. yada ben bulamadım benim hdd im 27-28 mb ortalama okuma ve yazma süresi var geçikme sürei 16-17 ms arasında 7200 rpmlerde ortalama bu değerler ne kadar asıl öğrenmek istediğim şey bu
şimdi kardeş sadece 7200 ve 5400 rpm diye bakmak bence yanlış tabiki rpm olayında veri yazma ve okuma hızı etkilidir ancak bunlara cash bellekleride pay biçmelisin örneğin 16 mb cash bellekli bir 7200 hdd ile 2 mb cash bellekli bir 5400 hdd yi karşılaştırırsan farkı anında anlarsın.
hocam ilgin için teşekkürler benim IDE 5400 rpm de 8mb cash bellek var bulduğum 7200 rpmde de 8mb cash bellek var. ikiside ultra ata 100 bu yüzden aradaki performan farkı ne kadar olur merak ediyorum. internette bazı sonuçlar var ama ya 16 mb cash var yada ultra ata 133 bu tüzden kesin bir sonuç bulamadım birde şuan piyasada f/p olarak 7200 rpm hdd önerisi yapabilicek olan var mı?? ben buldum ama f/p olarak uygun değiller bazı modellerde türkiyede yok alternatif çok az gibi.
Özellikle seagate ler çok ses yapıyor deniyordu araştırdım 7200.10 serisinin hem performans hem de sessizlik açısından daha iyi olduğunu öğrendim ve satın aldım..Yaklaşık 1 aydır kullanmaktayım ve gayet memnunum..size linkini verdiğim ürün de 7200.10 serisindendir..
ilginiz için teşekkürler ama ben notebook hdd i arıyorum.