Şimdi Ara

55 İNÇ SAMSUNG Q60RT Mİ LG SM8600 PLA MI?? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
15.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    49sm8200PLA modeli kullanıcısıyım.

Webos'a dışarından uygulama ekleyemezsiniz ancak mağazada tüm ihtiyaçları karşılayacak sayıda uygulama mevcut. Filmler konusunda altyazı için ayarlar mevcut. Font değişmiyor ancak ekrandaki yeri, harf büyüklüğü, gecikme süresi gibi detaylı ayarlar yeterli.

Maçı muhtemelen iptv yada uygulama üzerinden izliyorsunuz. Oyun moduna alın yada kullandığını profilde True motion kapalı hale getirin.

Uydudan yada iptv'de 50fps ve üzeri yayın olduğu zaman bu ayarlar olmadan top ve görüntü akıcı oluyor. Yani temel sorun izlediğiniz kaynakta, televizyonda değil.
  • LG sadece OLED TV alınır IPS panel TV düşük kontrast iyi olmayan siyah seviyesi mat bir görüntü kalitesi tek artısı geniş izlenme açisi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 55 sm 8600 merak edenler için 1080p film...karar vermekte zorlananlar için...1 hafta önce satın aldım...55 İNÇ SAMSUNG Q60RT Mİ LG SM8600 PLA MI??55 İNÇ SAMSUNG Q60RT Mİ LG SM8600 PLA MI??55 İNÇ SAMSUNG Q60RT Mİ LG SM8600 PLA MI??55 İNÇ SAMSUNG Q60RT Mİ LG SM8600 PLA MI??55 İNÇ SAMSUNG Q60RT Mİ LG SM8600 PLA MI??55 İNÇ SAMSUNG Q60RT Mİ LG SM8600 PLA MI??55 İNÇ SAMSUNG Q60RT Mİ LG SM8600 PLA MI??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi difozi06 -- 4 Aralık 2019; 18:1:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sky__walker

Rtings i inceleyin, bu konudaki en iyisidir.

Sony XF9005 -- 2018
    https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900f

Sony XG9505 -- 2019
    https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x950g

Samsung Q70 -- 2019
    https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q70-q70r-qled

LG SM8600
    https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/sm8600

Alıntıları Göster
    Hocam merhaba, rtings'de q60r modelinin film puanları 100 hz va panel olmasına rağmen gayet düşük. q70r ile aralarında bu kadar büyük farklar var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: ''Battery

Hocam merhaba, rtings'de q60r modelinin film puanları 100 hz va panel olmasına rağmen gayet düşük. q70r ile aralarında bu kadar büyük farklar var mıdır?

Alıntıları Göster
    Evet var. Q60 alacağınıza xf9005 alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sky__walker kullanıcısına yanıt
    Her başlıkta farklı farklı yorumlar mevcut. Ben de forumun genelinin tavsiyesi üzerine xf9005 aldım, evde kurulumu bekliyor. Ancak bugün yine forumdaki başlığı altında yazılanları okuyunca eyvah ben ne yapmışım dedim. Öyle ki tv sanki sürekli sorun çıkarıyor yorumları okuyunca..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sciende

Her başlıkta farklı farklı yorumlar mevcut. Ben de forumun genelinin tavsiyesi üzerine xf9005 aldım, evde kurulumu bekliyor. Ancak bugün yine forumdaki başlığı altında yazılanları okuyunca eyvah ben ne yapmışım dedim. Öyle ki tv sanki sürekli sorun çıkarıyor yorumları okuyunca..
    Hocam siz doğru bir tercih yapmışsınız, rahat olun. Q60 ile falan kıyaslanacak bir ürün değil. XF9005 çok daha üst donanım özelliklerine sahip. Ne sorunu çıkardığını okudunuz, detaylı bilgi verir misiniz?
    Işık sızmasından ölü piksele, netflix dolby vision probleminden (netflix çok izlerim) altyazı renk patlamasına, oyun performansının düşüklüğünden işletim sisteminin sorunlu olmasına kadar bir çok problem. İnanın tv kapalı kutu duruyor, acaba iade mi etsem 14 gün içerisinde diye düşünür oldum yorumlardan dolayı.
  • quote:

Işık sızmasından ölü piksele, netflix dolby vision probleminden (netflix çok izlerim) altyazı renk patlamasına, oyun performansının düşüklüğünden işletim sisteminin sorunlu olmasına kadar bir çok problem. İnanın tv kapalı kutu duruyor, acaba iade mi etsem 14 gün içerisinde diye düşünür oldum yorumlardan dolayı.
    Bakın sevgili dostum, bir cihazın en önemli özelliği panel kalitesidir. Smart özelliklerine göre tv alınmaz. Lg Web OS en iyi smart sistemdir ama Led performansı IPS ten dolayı leş ötesidir siyahta -bknz üst mesajlardaki resimler-. Android cihazlarda smart performansı iş görür ama böyle yağ gibi diyebileceğim akıcılıkta olmaz. Keza tv kanalları değiştirme de aynı durumdadır. İş görür ama çok seri tepkiler istiyorsanız olmaz. Netflix de Dolby Vision konusunda Netflix'in yeterli bant genişliği sağlayamaması söz konusu yani burda konunun cihazla bir alakası yok. Cihaz son derece iyi bir Netflix performansı sunuyor. Tv nin ayarlarını yapamayan, hangi ayarın ne işe yaradığını bilmeyen, okumayan, araştırmayan insanlar tv hakkında yorum yazarsa böyle oluyor işte maalesef. Altyazı parlaması en çok Edge Led panellerde ortaya çıkan bir durum, XF9005 ise direct led bir panel. Bu tv de altyazı parlamasından şikayet edenlere bende Samsung NU8000 de var, Edge Led bir panel, Premium sınıf bir tv, onu tavsiye ederim. Gelip görsünler altyazıda parlama nasıl oluyormuş.. Tv komple aydınlanıyor resmen altyazıda.

Ölü piksel için yapılabilecek birşey yok, Her tv de ölü piksel çıkabilir, o konu şans ama tv de kronik bir ölü piksel sorunu yok onu söyleyebilirim.

PS4 pro ile kullanıyorum ben bu cihazı, input lag değeri kötü değil, çok iyi de değil, input lag de bu seneki iyi cihazlar Q70 ve üzeri, genel olarak oyun için daha başarılı cihazlar ama fiyatları da epey yüksek. Peki XF9005 in input lag değerinin daha yüksek olması ne sorun yaratıyor? Ben farkedemedim açıkçası birçok oyun bitirmeme rağmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 21 Ocak 2020; 15:38:2 >

Umarım şansım yaver gider bu modelde. Dediklerinizde haklısınız.
  • Ben de 6 aydır kararsızım farklı yorumlar yüzünden. Sony XF9005 modeline daha yakın gibiyim. Umarım pişman olmam

Kesinlikle Q60 alın. xf9005 abartılmış bir tv. 5 gündür kullanıyorum, 2. gün ölü piksel ile karşılaştım.
  • quote:

Kesinlikle Q60 alın. xf9005 abartılmış bir tv. 5 gündür kullanıyorum, 2. gün ölü piksel ile karşılaştım.
    Bu mu yani kriter? Bir kere ölü piksel TV nin tepe modeli nedir Q90 mi? Onda da çıkabilir. Q60 alınca sanki ölü piksel ihtimalini ortadan kaldırıyorsunuz.. Biraz okuyun, araştırın be hocam. Xf9005, Q60 tan çok daha üst bir TV dir.

Rtings puanları da üstün olduğunu gösteriyor zaten. Sony renkleri falan daha gerçekçi geldi bana

• Dolby vision da netflix resmen sinemaya dönüyor.hdr teknolojisinin son noktasıdır.dolby atmos da farklı bir dünya.internetten bi arastırın anlarsınız,burada 1 2 kişinin o ozellik yok ama yine de iyi demesine benzemez.

• popturceyn P kullanıcısına yanıt
    Siz hangi TV yi kullanıyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: acemiteknolojist

Siz hangi TV yi kullanıyorsunuz
    55sm8600 var,ben memnunum valla ama su anki aklım olsa lgb9 alırdım.kusursuz tv yok ama oledler muhtesem goruntu olarak.

LG nin o modelleri siyahi renkler konusunda başarısız geldi sanki. Oled çok pahalı

• quote:

Orijinalden alıntı: acemiteknolojist

LG nin o modelleri siyahi renkler konusunda başarısız geldi sanki. Oled çok pahalı
    Ben memnunum siyahlarından,keyifli bir tv.gidin magazalarda görün yanınızda usb bellek götürün kendiniz karar verin.Forumlarda olanda olmayanda yorum yapıyor.

Rtings sitesinden bakmıştım karşılaştırmalara

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.