Şimdi Ara

5500 TL - Monitör Dahil Sisteme Ekran Kartı - Monitör İkilisi Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle bütçem budur, taş çatlasa 500 TL daha koyabilirim üstüne fakat koymasam daha iyi. Kafam bir çok konuda çok karışık ve karar vermekte zorlanıyorum, yardımlarınızı bekliyorum.

Bilgisayarı genel olarak oyun amaçlı fakat sık sık film ve kodlama yapmak için de kullanacağım. Oynadığım oyunlar çok fazla isterleri olan oyunlar değiller. FIFA, World of Warcraft, GTA V, Dragon Age, Simcity şimdilik aklıma gelen en önemli oyunlarım. Bunların yanında Hearthstone, Hitman, Batman gibi oyunları da oynayabilirim. FPS'ten ziyade RPG ve Fifa olarak düşünün, anladınız :)

Sistemimin sabit parçaları R5 1600, Samsung 850 Evo 120 GB M.2, corsair spec-03, FSP Hydro 600W olacak.

Öneriye açık olduğum parçalardan tercih ettiklerimse şunlar : Gigabyte B350 Gaming 3, Corsair Vengeance LPX 2400 CL148 GB.

Ayrıca 1 TB SSHD var elimde. 120 GB SSD yeterli olacak.

Karar veremediğim ikili ise ekran kartı - monitör ikilisi. Sistem bu ikili hariç şimdilik 2550 tl civarı tutuyor. Aşağıya fotoğraf ekleyeceğim. Kaldı geriye 3000 tl. Asıl sorularımsa şunlar:

1 - Rx 580 vs GTX 1070

Son bilgisayarımı 7 sene önce aldığımı düşünürsek, gelecek odaklı, bir kere al 5 sene bi daha uğraşma tarzı düşünüyorum. İlk başlarda 'ikinci RX 580 i ileride alırım' diyordum fakat herkes tek kart almanın her zaman daha iyi olduğundan bahsediyor. PSU faktörü de işin içine girince, vazgeçtim.

Gerek QHD monitör fiyatlarının fazlalığı, gerekse 1070'in de yeni gelecek oyunlarda gittikçe QHD'de yaşayacağı performans kaybından ötürü olsun, 1080p bir monitör almamın daha uygun olacağını düşünüyorum.

Bir yandan da bu kadar para veriyorsam, RX 580'in gereğinden fazla olduğu (1300 TL civarı) yerde, üstüne koyup 1900-2000'e GTX 1070 almak daha mantıklı olur diye düşünüyorum. 1070 alırsam monitöre 1000 TL civarı para kalıyor bu sefer de istediğim kalite monitör alamıyorum.

2 - TN vs IPS

Bol bol film izleyen biriyim, renk kalitesi benim için bir hayli önemli. İnternette istisnalar dışında insanlar TN panelin IPS'e göre çamur olduğunu, insanın IPS kullandıktan sonra TN'e geçmesinin mümkün olmadığını söylüyorlar. Benim oynayacağım oyunların da tepki süresine çok da duyarlı olmaması (Belki Fifa duyarlı olabilir.) IPS panel seçmeye yöneltiyor.

Renkleri berbat olmayan, güzel bir TN veya tepki süresi küçük olan bir IPS monitör var mıdır?

3- 60hz vs 144hz

Araştırdığım kadarıyla 144 hz monitördeki o akıcılığı görenler de 60hz 'in çok kötü olduğunu ve geri dönmeyeceklerini söylüyor.

Eğer Rx580 alırsam 1080p'de yeni nesil oyunlarda ultra ayarlarda ortalama 70 FPS alabileceğim. 144hz monitör'ün bir manası kalmayacak, buna karşın GTX 1070'in bu çözünürlük ve yine ultra ayarlarda performansı 100-110 fps civarında. Fakat benim için oyunlarda ultra ayarlar pek de önemli değil, renk kalitesi önemli fakat 'high' ayarlar da gözüme gayet yeterli derecede hoş geliyor. Film konusunda böyle değil, en güzel renklerle izlemek hoşuma gidiyor.

Yani en iyi koşullarda 144 Hz + GTX 1070.

4- Ultrawide ve Freesync

Şu monitör RX 580 için biçilmiş kaftan: Lg 29um68-p 29" 5ms 2560x1080 Full Hd Ultra Wide Ips Monitör - n11.com

Freesync var, kullananlar çok etkili olduğunu belirtiyorlar. 1100 TL fiyatı var monitörün. GTX 1070 alırsam freesync almama gerek yok, Gsync'e zaten bütçe yok.

Bu kadar çok parametre varken seçim yapamıyorum. Bana bu kalan 3000 TL ile ne yapmamı önerirsiniz? Hangi kartı hangi monitörü alayım?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.