Şimdi Ara

55es6140 siparis verdim sizce iyimi yaptim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
8.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1 saat kadar önce bu televizyondan aldım. 3499 fiyatı şu anda teknosa'da. ayrıca 200 tl farkla 55 ekran samsung led veriyorlar. Ben hediyeli paketi aldım. Ayrıca 2 gözlük ( şarjlı ) hediyesi var. Bonus karta ise 12 taksit ve 3 ay öteleme. Kablosuz klavye ile kullanım olayı çok iyi bence. Digiturkten yan oda aboneliği ile digiturkude bağlatacağım. Sanırım büyük bir zamanım tv karşısında geçecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hkapan

Merhaba,

1 saat kadar önce bu televizyondan aldım. 3499 fiyatı şu anda teknosa'da. ayrıca 200 tl farkla 55 ekran samsung led veriyorlar. Ben hediyeli paketi aldım. Ayrıca 2 gözlük ( şarjlı ) hediyesi var. Bonus karta ise 12 taksit ve 3 ay öteleme. Kablosuz klavye ile kullanım olayı çok iyi bence. Digiturkten yan oda aboneliği ile digiturkude bağlatacağım. Sanırım büyük bir zamanım tv karşısında geçecek.

Hayırlı olsun.Bugün ben 3 saat dolaştım.Max. izleme mesafem 3,5 m olduğunu söylediğimde bütün satış danışmanları 55 inç in çok büyük olacağını en fazla 46-47 inç bakmam gerektiğini söylediler.Art niyet olsa adam daha çok prim alıcak 55 e yönlendirmesi lazım diye düşündüm.Ama hala karar verebilmiş değilim.Sizin mesafe ne kadar acaba.Bir de sd yayınlarda ki görüntü kalitesi tatmin ediyormu.Zira 55 inç i yakın mesafe de seyrettiğin de pixellenmelerin çok ent olacağı dolayısıyla kötü bir görüntüye sahip olacağımı söylediler.

• Herkese merhaba. Uzun yıllardır takip eden biri olarak kayıt olalım dedik DH' ye. :)

Bende 3, 4 gündür sıkı araştırıyorum. 3500 TL' lik bütçem var.

Önceliğim 55ES6140(200hz). Fakat bu Hz olayını kafama takmış durumdayım. Bundan bir adım diye düşündüğüm 55ES6570(400hz)' i buldum. Bunun hz dışında lokal karartma özelliği mevcut. Bunun da fiyatı 3900 TL civarı.

Hz olayı bu kadar farkeder mi ve lokal karartma denilen mevzu aradaki 400 TL' ye değer mi? Yarın teknosa' ya gidip alışveriş yapmayı düşünüyorum?

İlginiz için şimdiden teşekkürler...
  • Lokal karartma dediğiniz şey, siyah görüntülerin daha net bir biçimde siyah olmasını sağlıyor diye biliyorum. Yine detaylı araştırma için google hazretlerine sorsanız fena olmaz. Ancak ben lokal karartma yok denilen 55es6140 televizyonumla izlediğim filmlerde bir sıkıntı yaşamadım. Bana SONY 55NX720 için görüştüğüm satıcı, 200hz bir televizyonun televizyon yayınları için yeterli olacağını, çünkü zaten 200hz yayının bile henüz olmadığını dolayısıyla çok da önemli olmadığını söylemişti. Bence bu iki özellik çok da önemli değil, 200hz benim için yeterli. Lokal karartma benim için olsa da olmasa da olur.

Ancak tabi ki karar sizin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12nomurat

quote:

Orijinalden alıntı: BugattiV

quote:

bende yakın zamanda 3d almayı düşünüyorum.İzleme mesafem max 3,8 m .Büyük gelirmi diye düşünüyodum.Ama sizin 2,8 m den seyrettiğinizi okuyunca 47 inç den tekrar 55 inç e doğru kaymaya başladım.

55" candır : ) Dün ailecek geçtik karşısına ve 3D deneme videolarını seyrettik. Herkes iyi ki 55" almışsın dedi. Bütçeniz el veriyorsa 55" tavsiye ederim.

Bu arada yukarıda bahsettiğim internet takılma problemi TTnettenmiş dün aradım ve hızımı birden yükselttiler. Artık videolar çok rahat izleniyor. Samsung Apps olayı da çok güzelmiş. Bir sürü eklentiyi çok rahat indirip kullanabiliyorsunuz. Hazır kampanyalı fiyatları bulmuşken bu televizyonu almanızı tavsiye ederim.

Samsungun en uygun fiyatlı modeli ES6140 serisi .Hocam tavsiye edermisiniz.Bulutlanma şu bu kafa karışıyor valla okudukça :)

Yukarıda da uzun uzun belirttiğim üzere, tavsiye ederim. Benzer fiyatlı televizyonlara göre fiyat/performans oranı oldukça iyi. Yukarıdaki yorumlarımı da okuyabilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

bende yakın zamanda 3d almayı düşünüyorum.İzleme mesafem max 3,8 m .Büyük gelirmi diye düşünüyodum.Ama sizin 2,8 m den seyrettiğinizi okuyunca 47 inç den tekrar 55 inç e doğru kaymaya başladım.

55" candır : ) Dün ailecek geçtik karşısına ve 3D deneme videolarını seyrettik. Herkes iyi ki 55" almışsın dedi. Bütçeniz el veriyorsa 55" tavsiye ederim.

Bu arada yukarıda bahsettiğim internet takılma problemi TTnettenmiş dün aradım ve hızımı birden yükselttiler. Artık videolar çok rahat izleniyor. Samsung Apps olayı da çok güzelmiş. Bir sürü eklentiyi çok rahat indirip kullanabiliyorsunuz. Hazır kampanyalı fiyatları bulmuşken bu televizyonu almanızı tavsiye ederim.

Samsungun en uygun fiyatlı modeli ES6140 serisi .Hocam tavsiye edermisiniz.Bulutlanma şu bu kafa karışıyor valla okudukça :)

Yukarıda da uzun uzun belirttiğim üzere, tavsiye ederim. Benzer fiyatlı televizyonlara göre fiyat/performans oranı oldukça iyi. Yukarıdaki yorumlarımı da okuyabilirsiniz.

hocam kaç metreden izliyorsunuz , bir de sd yayınlarda çok bozuluyormu görüntü ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ZeCyBjK

Hz olayı bu kadar farkeder mi ve lokal karartma denilen mevzu aradaki 400 TL' ye değer mi? Yarın teknosa' ya gidip alışveriş yapmayı düşünüyorum?

6140 Teknosa'da hafta sonları 3199 tl, hafta içi 3399 tl.
  • quote:

Bugün ben 3 saat dolaştım.Max. izleme mesafem 3,5 m olduğunu söylediğimde bütün satış danışmanları 55 inç in çok büyük olacağını en fazla 46-47 inç bakmam gerektiğini söylediler.

Elektronik marketlerde 1-2 metreden seyrediyoruz görüntüyü ekran büyüklüğünden dolayı olan farkı algılayamıyoruz.
    Benim sezdiğim, 55'' tv alternatifi piyasada çok fazla yok o nedenle 47'' ekrana doğru bir yönlendirme gayreti var.
    55'' alıp ta sakın almayın diyen bir tüketiciye rastlamadım. Hatta şimdi 60 inçler çıkmaya başladı yavaş yavaş, 60''in görüntüsünde ile bile bir anormallik yok. 55'' diye baktığım televizyonun 60'' olduğunu etiketine bakınca fark ettim..

• Benim izleme mesafem 2.8 metre. Ben özellikle PS3'te move oyunlarını daha rahat oynamak için 55" tercih ettim. Bu mesafe için 46" de tercih edilebilir. Önemli olan sizin tercihiniz ve bütçeniz.
    SD yayınlar bence kaliteli (ben digiturk kullanıyorum) HD yayınlar zaten tartışılmaz... İzlediğim mesafeden görüntüler net.
  • quote:

Benim izleme mesafem 2.8 metre. Ben özellikle PS3'te move oyunlarını daha rahat oynamak için 55" tercih ettim. Bu mesafe için 46" de tercih edilebilir. Önemli olan sizin tercihiniz ve bütçeniz.
    SD yayınlar bence kaliteli (ben digiturk kullanıyorum) HD yayınlar zaten tartışılmaz... İzlediğim mesafeden görüntüler net.

Baş ağrısı , gözlerde kuruluk falan yapar diyorlar.3 saat aralıksız oturup rahatsızlık duymadan izleyebiliyormusunuz 55 inç tv yi.
  • quote:

Herkese merhaba. Uzun yıllardır takip eden biri olarak kayıt olalım dedik DH' ye. :)

Önceliğim 55ES6140(200hz). Fakat bu Hz olayını kafama takmış durumdayım. Bundan bir adım diye düşündüğüm 55ES6570(400hz)' i buldum. Bunun hz dışında lokal karartma özelliği mevcut. Bunun da fiyatı 3900 TL civarı.

Arkadaşlar hz olayına takılmayın. Zaten Türkiye'de hd yayınlar maximum 70 hz oluyor. 2d den 3d ye çevirme kalitesi hd kanallarda yeterli diyebilirim. Dün nat.geo izlerken gerçekten çok büyük keyif aldım. Smart özellikleri konusunda baya iyi, Sony'de kullanmıştım ama smart olarak çok daha. Yakınlık/uzaklık konusunda ise hd ve 3d'de hiç önemli değil. Ama normal kanallarda yakın olması dezavantaj. Ben 4 mt'den izliyorum normal kanallar biraz sıkıntılı. Salonu boyuna kullanarak bu sorunu çözeceğim. İmkan ve yer sorunu yoksa 55 kesin alın derim ama 4 metreden aşağısı için bir alt ölçü uygundur.

• 46es6140 alınır mı arkadaşlar bilgisi olanlar paylaşırsa çok sevinirim.(2600 TL ye)
  • quote:

quote:

Herkese merhaba. Uzun yıllardır takip eden biri olarak kayıt olalım dedik DH' ye. :)

Arkadaşlar hz olayına takılmayın. Zaten Türkiye'de hd yayınlar maximum 70 hz oluyor. 2d den 3d ye çevirme kalitesi hd kanallarda yeterli diyebilirim. Dün nat.geo izlerken gerçekten çok büyük keyif aldım. Smart özellikleri konusunda baya iyi, Sony'de kullanmıştım ama smart olarak çok daha. Yakınlık/uzaklık konusunda ise hd ve 3d'de hiç önemli değil. Ama normal kanallarda yakın olması dezavantaj. Ben 4 mt'den izliyorum normal kanallar biraz sıkıntılı. Salonu boyuna kullanarak bu sorunu çözeceğim. İmkan ve yer sorunu yoksa 55 kesin alın derim ama 4 metreden aşağısı için bir alt ölçü uygundur.

Dostum bende mesafe max. 3,50 m gibi , diğer koltuklarda 2 - 2,50 m ye düşüyor.47 inç alıp da 55 aklımda soru işareti olarak kalmasın istiyorum.Benim ölçülerimde 55 uygun değilmidir sizce de ?

• arkadaşlar benim bir sorunum var 46'' es 6140 aldım memnunum herkonuda ama sadece ps3 de sorun oluyor örnek verirsem mw3 de oynarken hareket halinde bulanıklasma oluyor her türlü ayarları yaptım hatta hdmı kablosunuda yeni bir altın uçlu aldım genede hareket halinde bulanıklaşma oluyor ve lagta oluyor böyle bir sorunlan karşılasan oldumu aranızda sorunu nasıl çözdünüz banada bir yardım edin.aldıgıma pişman olucam gibi.
    NOT:(6140 Kullanan arkadaş varsa ps3 de bana settingini nasıl yaptığını yazabilir mi? )
  • quote:

quote:

quote:

Dostum bende mesafe max. 3,50 m gibi , diğer koltuklarda 2 - 2,50 m ye düşüyor.47 inç alıp da 55 aklımda soru işareti olarak kalmasın istiyorum.Benim ölçülerimde 55 uygun değilmidir sizce de ?

dediğim gibi hd de sorun yok. Ama göz yorulması yapar diye düşünüyorum. Ben tam sınırda 4 mt'de zorlandığımı hissettim. Karar tabi senin ama bence 47 inç al.

• quote:

quote:

quote:

quote:

dediğim gibi hd de sorun yok. Ama göz yorulması yapar diye düşünüyorum. Ben tam sınırda 4 mt'de zorlandığımı hissettim. Karar tabi senin ama bence 47 inç al.

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim, sanırım 47 alacağım.

• Hayırlı olsun cihazınız, ilk sorum televizyonda uydu alıcı bulunmaktamı ve varsa HD midir, ikinci sorum dahi WİFİ bulunmaktamı..
  • selamlar.. umarım hala birileri vardır :)

TV'den USB'den film izlendiğinde altyazı durumu nasıl? TR altyazı destekliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nekbey

selamlar.. umarım hala birileri vardır :)

TV'den USB'den film izlendiğinde altyazı durumu nasıl? TR altyazı destekliyor mu?

bir akrabamda vardı mkv filmlerde altyazıyı seçmiştim gösteriyordu.

fakat türkçe karakterde sorun vardı.

vaktim olmadığından düzeltmeye çalışmadım.

ama muhakkak türkçe karakteri destekliyordur diye düşünüyorum
  • Bende ps3 oynayan biriyim.55es6140 fiyatıyla kendine çekiyor.Ama gel görki gönlüm 55es7000 den yana.Arada 1300 lira fiyat farkına değer mi sizce?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.