Yaklaşık 1,5 aydır buradaki konuları takip ederek bir TV arayışındayım. Şu an kullanığım Sony KDL-40X3500 TV boyut olarak ufak gelmeye başlayınca 55" bir TV arayışına girdim. Buradaki tavsiyelerden yola çıkarak ve mevcut Sony TV'mden de kalite olarak memnun olduğum için önce Sony i inceledim. Daha sonra Media Markt'ta her iki modeli de kurcalama imkanı buldum.
Philips'in artıları;
+ Ambilight güzel bir detay + DVB-S ile uydu izleme imkanı (genelde film/dizi seyrediyoruz ancak arada ulusal kanallara bakmak için evdeki digiturk ü iptal ettirip doğrudan uydu kullanabilirim) + 2 gözlük kutudan çıkıyor + Media oynatıcısı Sony'e göre daha iyi gibi
Philips eksileri;
- Arayüz inanılmaz yavaştı. Firmware ile çözülüyor mu bilemiyorum ama başında kurcalarken bile daral geldi. - Internette okuduğum arıza ve şikayet mailleri (Sony'e göre çok daha fazla gibi)
Sony'nin artıları;
+ Görüntü kalitesini Philips'e göre daha çok beğendim gibi. Ama karşılaştırmayı Mediamarkt'ta dönen tanıtım videoları üzerinden yaptım, TV ayarlarını da tam bilemediğim için elma ile armutu kıyaslamış olabilirim + Gorilla Glass hoşuma gitti + Stand (normalde asmayı düşünüyorum ama fırçalanmış aluminyum yüzey çok şık)
Sony'nin eksileri;
- DVB-S yok - Media oynatıcı yaramaz - Gözlükler ekstra
Şimdi media player/smart TV konusunu harici bir oynatıcı ile çözeceğim varsayımı ile, fiyatları arasında da 300-400 TL gibi bir fark var, bütçeme göre göz ardı edebilirim. Siz olsanız hangisini alırdınız? Philips'in ambilight'ında aklım kaldı, Sony'nin de tasarımında..
Yanıtlayan herkese şimdiden teşekkürler..
hocam yakın bi zamanda bende bir tv alacağım , yalnız tr de değilim ben berlinde yaşıyorum, buraya philipsin yeni modelleri nisan sonu gibi gelir. Alacağım tv muhtemelen philips olucak yeni gelecek modellerde daha cok secme imkanı olacak gibi . Ama sony hx850 de dediğiniz gibi tasarımı ve görüntüsü olarak harika bir tv. Ben olsam philips alırdım :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme