Bildirim
SONY W805 - W905
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
O zaman şöyle sorayım.
Ayrıca W805'te pasif gözlük kullanıyor iken, W905'te niye aktif gözlük kullanılmış? Aktif gözlükler için yapılan yorumlarda baş ağırttığı, 1-2 saatten fazla seyredilemediği söyleniyordu. Aktif gözlüklerin bu özelliğinden dolayı soğuk bakmama rağmen Trilimonous için bunu göz ardı etmeli mi?
Şu methedilen W905'teki Trilimonous panel için aradaki 1000 TL farka değer mi? -
Trilimonous reklam fazla takılma
aktif-pasif ise panel ile alakalı va panel ips panelden daha iyidir ....bütçe odaklı genelde üst serilerde va panel var.
gözde sorun varsa pasif alırsın ama baş ağrısı herkes de yapmaz ....
bütçe nedir ?
46 inç üst seri tvler
46PFL8008 3500 tl
46F8500 4050 tl
46F8000 3650 tl
46F7000 3300 tl
46W905 4500 tl
bana göre en iyisi w905 -
Triliminous'a fazla takılmasam bile forumda W905 W805'ten kat kat iyi diye bahsediliyor, W805 orta seviye bir cihaz diye bahsediliyor. W905 için ise geçen seneki HX850 e eşdeğer deniliyor. Bu bile W905 için referans olmaya yeter.
Aktif gözlük konusunda ise baş ağrısı yapıp yapamayacağı konusunda deneyimim olmadı, alıp deneyeceğiz. Zaten 3D hangi sıklıkta kullanabilirim ki, az kullanırım. -
HOCAM SEN BENCE KİMSEYE BAKMA BEN YORUMLARDA TRİLUMİNOS REKLAM FAZLA TAKMA DENİLDİKTEN SONRA GERÇEKTEN CAHİL İNSANLARIN BOŞ MUHABBET YAPTIKLARINA KARAR VERDİM
SENİN SORULARINA GELİNCE DİĞER MARKALARI ÇOK BİLMEM AMA W805 VE W905 ARASINDAKİ NET FARKLARI SÖYLEYEYİM ..
805 400 HZ 905 800 HZ ÇOK BÜYÜK FARK YOK AMA AZDA OLSA ARADA KALİTE FARKI TABİKİ VAR
TRİLUMİNOS 905 DE VAR VE GERÇEKTEN GÖZLE GÖRÜLÜR BİR FARK NE GİBİ DERSEN DE ÖZELLİKLE AKŞAM ÇEKİLMİŞ BİR YAYIN İZLERKEN 805 SİYAH BEYAZ GİBİ GÖSTERİYOR 905 GERÇEK DOĞAL RENGİNİ GÖSTERİYOR..
PASİF GÖZLÜK AKTİF GÖZLÜĞÜN AÇILIMIDA ŞU KİMSE BİLMİYOR AMA HİÇ BİRİ BAŞ AĞRITMIYOR ARASINDAKİ FARK ŞU AKTİF GÖZLÜĞÜ HER AÇIDAN İZLEYEBİLİYORSUN AMA PASİFİ SADECE DÜZ TAM PARALEL BAKMAN LAZIM AÇIYA VURUDĞUN ZAMAN
3D ÖZELLİĞİNİ KAYIP EDİYOR.. DİĞER MARKALARA BENCE BAKMA DERİM ÇÜNKÜ SONY DE X-REALTY PRO GİBİ Bİ İŞLEMCİ VAR VE BU ÇOK İYİ BİR İŞLEMCİ.. BU BİLGİLERE BENCE GÜVEN NEDEN DERSEN BEN 4 SENEDİR SONY DE ÇALIŞIYORM GERÇEKTEN DOĞRU BİLGİLERDİR..
-
quote:
Orijinalden alıntı: by_sunny
HOCAM SEN BENCE KİMSEYE BAKMA BEN YORUMLARDA TRİLUMİNOS REKLAM FAZLA TAKMA DENİLDİKTEN SONRA GERÇEKTEN CAHİL İNSANLARIN BOŞ MUHABBET YAPTIKLARINA KARAR VERDİM
SENİN SORULARINA GELİNCE DİĞER MARKALARI ÇOK BİLMEM AMA W805 VE W905 ARASINDAKİ NET FARKLARI SÖYLEYEYİM ..
805 400 HZ 905 800 HZ ÇOK BÜYÜK FARK YOK AMA AZDA OLSA ARADA KALİTE FARKI TABİKİ VAR
TRİLUMİNOS 905 DE VAR VE GERÇEKTEN GÖZLE GÖRÜLÜR BİR FARK NE GİBİ DERSEN DE ÖZELLİKLE AKŞAM ÇEKİLMİŞ BİR YAYIN İZLERKEN 805 SİYAH BEYAZ GİBİ GÖSTERİYOR 905 GERÇEK DOĞAL RENGİNİ GÖSTERİYOR..
PASİF GÖZLÜK AKTİF GÖZLÜĞÜN AÇILIMIDA ŞU KİMSE BİLMİYOR AMA HİÇ BİRİ BAŞ AĞRITMIYOR ARASINDAKİ FARK ŞU AKTİF GÖZLÜĞÜ HER AÇIDAN İZLEYEBİLİYORSUN AMA PASİFİ SADECE DÜZ TAM PARALEL BAKMAN LAZIM AÇIYA VURUDĞUN ZAMAN
3D ÖZELLİĞİNİ KAYIP EDİYOR.. DİĞER MARKALARA BENCE BAKMA DERİM ÇÜNKÜ SONY DE X-REALTY PRO GİBİ Bİ İŞLEMCİ VAR VE BU ÇOK İYİ BİR İŞLEMCİ.. BU BİLGİLERE BENCE GÜVEN NEDEN DERSEN BEN 4 SENEDİR SONY DE ÇALIŞIYORM GERÇEKTEN DOĞRU BİLGİLERDİR..
40" Sony W905 2500 TL ye nakit ankarada alabileceğim yer var mı
sony 805 asla para vermem paneli çok kötü w655 in paneli bundan daha iyi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 25 Ocak 2014; 20:28:47 >
-
3d pasif gozlukte acili izleme yorumunuza kesinlikle katilmiyorum. hatta deneyimlerim sonucu tam tersini soyleyebilirim, pasif sustem candir :). demek ki cok goreceli bir olaymis bu 3d izleme isi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@Boleros
Forum başlık kirliliğinden geçilmiyor maalesef,herkes ayrı/özel başlık açıyor!
Sana tavsiyem sorduğun Sony W8/9 için ilgili tek bir başlığı vardır,gel oradan sor,her ne ne soracaksan,bilenler değil de "bilmeyenler" sallıyor forumda!
Koskoca başlığı var,biraz zaman ver ve oku başlığı sondan başa doğru,her bir şeyi Ansiklopedi gibi okur gibi tararsın ve de öğrenirsin,takılırsan yine ilgili
başlığından sorarsın+
Ve son olarak bütçeni de belirt!
++ -
Sayın @albani üstadım.
Dediğiniz gibi başlık kirliliği yapmış olabilirim ama herkes yapıyor gibi. Ayrıca dediğiniz ana başlıktaki konularda soru sorulunca ya gözden kaçıyor ya da kimse ilgilenmiyor, soru havada kalıyor. Ana başlıklı konuları ansiklopedi gibi okuyunuz demişsiniz; bazı başlıklar 300-400 küsür sayfa olmuş durumda (örnek Panasonicliler sayfası). Herkes sizin gibi bilgi paylaşmıyor ki, gerekli gereksiz bir sürü muhabbet dönüyor oralarda.
Konuya dönersek son olarak bütçeyi sormuşsunuz; maksimum 3500 TL kadar bütçem var. Bu bütçeyle alınabilecek SONY ya da Panasonic TV'ler hedefimdir. Bu firmalara güveniyorum ve sempatim var. Model olarak ise SONY'de W905, Panada STW60, WT50 den birini düşünüyorum. -
sony de çalışan cahil arkadaş ilk yorumda patladın .
w905 ve w805 arasında panel farkı var w905 va panel , w805 ips panel akşam çekilmiş fotolarda gördüğün fark bu , TRİLUMİNOS u geç , hz yazmışsın 400-800 yok öyle bişey
gördüğün gibi bende Sony öneriyorum ikisi arasında w905 diyoruz. -
Sony W905 ile W805 farkı size söyleyeyim
Sony w905 (VA panel)
+ input değeri düşüktür (15 - 20ms)
+ 10 Bit renk kalitesine sahiptir (Tam 10 bit değildir) Bu yüzden Triluminos deniyor
+ Siyah kalitesi mükemmeldir (0,03cd/m²) küçük olan değer iyidir
+ Gerçek kontrast oranı mükemmeldir (2500:1 - 4000:1)
+ AUO firmasını ürettiği panel (AUO firması parasına göre Sharp panellerden daha iyi panel üretiyor)
Sony w805 (IPS panel)
- İnput değeri kötüdür (100 - 120ms)
- 8 bit renk kalitesine sahiptir
- Siyah kalitesi berbattır 0,18 cd/m² üstündedir
- Kontrast oranı kötüdür ( 800:1 - 1000:1)
- LG firmasının ürettiği paneldir (tam emin değilim)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 26 Ocak 2014; 20:39:50 > -
Sony W905 ----> AUO panel değildir VA dır yanlışlık olmasın. AUO panel sadece X9 , X8 , W6x serisinde kullanılmıştır.
******************************************************************************************
40W905A DQ3Y400LN0101 - производитель S-LCD, тип S-PVA+PSA
46W905A DQ3Y460LN0101 - производитель S-LCD, тип S-PVA+PSA
55W905A DQ3Y550LN0101 - производитель S-LCD, тип S-PVA+PSA
Sony W805 ----> IPS paneldir yani LG dir kısaca.
***********************************************************************************************************
KDL-55W805 - LC550EUF-FFP2-00
KDL-47W805 - LC470EUF-FFP2-00
KDL-42W805 - LC420EUF-FFP2-00
Sony W655 ----> AUO paneldir.
32W650A - T320HVF01.0 - производитель AUO, тип aMVA или aMVA3 (100/120Hz)
42W650A - T420HVF04.0 - производитель AUO, тип A-MVA (100/120Hz)
50W650A - T500HVF01 - производитель AUO, тип A-MVA (100/120Hz)
Sony W685 ----> AUO paneldir.
50W685A - T500HVJ02.0 (фото сервисного) ???производитель AUO, тип A-MVA
Sony X9 ----> AUO paneldir.
55X9005A - T550QVD02.0 - производитель AUO, тип A-MVA3, 100 Hz, the native contrast ratio - 4000:1
65X9005A - T650QVD02.0 - производитель AUO, тип A-MVA3
Sony X8 ----> AUO paneldir.
55X8505 - UD3Y550LN0101 - производитель AUO, тип A-MVA (100Hz/120Hz)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notropil -- 28 Ocak 2014; 3:02:37 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: by_sunny
pasifler 3d'de açılı bakınca 3d özelliği kaybolouyor olayı doğru değil.
Dün w805'te denedim sorun olmadı
-
3D'yi ön planda tutarak tv alınmaz.diğer özellikler tatmin ediciyse 3D istenilen gibi olmasa da olur.ama tam tersi hayal kırıklığı olur.ayrıca bu aktif pasif tartışması hiç bitmiyor.pasiflerde dikey ortalamasını tutturamazsanız bozulmalar başlıyor.ama yanlamasına istediğiniz yerden izlersiniz.aktiflerde de tam tersi.aktifler daha kaliteli gösteriyor ama daha rahatsız edici.son sözüm hiç tereddütsüz W905 i tek geçerim.gerçekten kalite televizyon.samsung,lg gibi çöplerin en üst modelleri bile yanına yaklaşamaz.varsın aktif olsun.hatta hiç 3D si olmasın yine W905.2D sinin verdiği keyif yeter çünkü.triluminos farkı açıkça görülüyor.doğallığı ve hızıyla plazma gibi led.daha ne olsun?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gümüş_süvari -- 17 Şubat 2014; 11:29:57 > -
Bence tv alırken , 3d smart veya uydu alıcısı gibi özelliklere hiç bakmayın hiçbiri işe yaramıyor. Tv en az gerçek 100 hz panele sahip olmalı ve tv de hareketli sahnelerde bozulma yaşanmamalıdır. Bunuda en iyi sony tvlerin işlemcileri yapıyor , bu tvlerin 24p hızlandırması neredeyse mükemmel.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: webdh
Bence tv alırken , 3d smart veya uydu alıcısı gibi özelliklere hiç bakmayın hiçbiri işe yaramıyor. Tv en az gerçek 100 hz panele sahip olmalı ve tv de hareketli sahnelerde bozulma yaşanmamalıdır. Bunuda en iyi sony tvlerin işlemcileri yapıyor , bu tvlerin 24p hızlandırması neredeyse mükemmel.
3D ve dvbs2 dışında yazdıklarına katılıyorum.
3D ve DVBS-2 benim için çok önemli (benim görüşüm) sırf bu yüzden bir çok panel iadesi yaptım ve geçen ramazandan beridir panel araştırması yapıyorum ALLAH bana güç verdiği sürecede yapıcam , bu 3D ile ilgili olarak geçenlerde yaptığım bir test sonucunda yanlış bir karar vermekten son anda kurtuldum 3D aktifmi pasifmi takıntısı olanlar MUTLAKA kendiniz gidip test edin sonra pişman olmayın evine panel gelir 3D beğenmezsiniz sonra uğraş dur dolayısıyla şunu söylemek istiyorum benim gibi kişiler zor panel alır vede öyle oluyor hesap ortada 6 ay sürdü benim panel test v.s ıvır zıvır çünkü çok korkuyorum panel almaya o iade için uğraştığım günler benim için bir ............ di nedemek istediğimi aynı süreci yaşayanlar bilecektir , dolayısıyla lütfen kendiniz yapın tüm testleri ve sonunda doğru panel seçilebilsin piyasada TÜM marka yani aklınıza gelebilecek TÜM marka panelleri gözlemledim yani test ettim test derken benim usb flash ve receiver ile gidiyorum tüm gittiğim yerlere ve gitmeyede devam edicem taki benim içime sinen doğru paneli bulana kadar bugün mesela X9 panelin şu meşhur Mastered in 4K seçeneğini aktif ederek Mastered in 4K blueray player da yine Mastered in 4K özellikli bir blueray film test ettim mükemmeldi ayrıca aynı panelde dt nin şu meşhur en son receiver ı nı test ettim haliyle HD lerde sıkıntı yok fakat SD ler iyi değil çünkü eutelsat yayını berbattır bunu gayet doğal karşıladım SD ler için türksat veya astra uydusuna bakmak gerekiyorki doğru tespiti yapmak için bunun içinde bu hafta içinde bir çalışmam olacak yani SD ler için bunu bitirince sizlere tekrar yazarım herkeze kolay gelsin.
NOT: test lerde bana yardımcı olan destek olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
-
Takip.. Bugün teknosa da 905 gördüm lgla740s almaktan vazgeçtim..
Bu arada la740s ve f7000 e göre w805 renk ve görüntüde daha üstün geldi bana..
W905 ve w805 arasında da açık ara w905 renklerde önde görünüyor
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: corail
Takip.. Bugün teknosa da 905 gördüm lgla740s almaktan vazgeçtim..
Bu arada la740s ve f7000 e göre w805 renk ve görüntüde daha üstün geldi bana..
W905 ve w805 arasında da açık ara w905 renklerde önde görünüyor
KDL-55W905A DQ3Y550LN0101 - S-LCD, S-PVA+PSA 100Hz + Scanning Backlight VA panel.
KDL-55W805 - LC550EUF-FFP2-00 100Hz, DVB-T/C/S/S2 IPS panel (LG)
Renklerdeki üstünlük sebebi 905 Triluminos teknolojisini kullanıyor. -
BEN PANEL FARKI YOK DEMEDİM KARDEŞİM SADECE ONU ATLAMIŞIM BUDA İNSANLIK HALİ TRİLUMİNOS U GÖRMEK İSTERSENDE GEL BEN SANA TRİLUMİNOSU 4K DA GÖSTERİM 805 İLE AYNI PANELİ KULLANIYOR AMA 4K DA TRİLUMİNOS VAR BENCE SEN @666azazel ARAŞTIRMADAN BİLMEDEN YORUM YAPMA.. -
2 SİNİDE AYNI YERDE AYNI ZAMAN DA DENEDİNMİ HOCAM ? @llvrsn
Benzer içerikler
- lg mi samsung mu
- tcl tv yorum
- peaq tv yorumları
- 65 inç tv önerisi
- samsung 55q80d
- en iyi televizyon markası
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X