Şimdi Ara

SONY W805 - W905 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
11.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    w905 ve w805 de 2 adet resim çek ayarlar aynı olsun ve renkli birşeyler olsun . öğlen ve akşam olarak görelim ne kadar fark var , ve farklar neler .

sony de çalışıyorsun ama nickin sunny o zaman komiğime gitmişti .

Tv alırken TRİLUMİNOS a bakılmaz . o yüzden fazla takılmayın dedim ve az birşey fark var ..

direk panele bakmak gerekir . yani va ve ips panel farkına va daha iyidir . - panel farkını sen yazmadığın için tek Triluminos fark ediyor gibi bir izlenim oldu .
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_sunny

BEN PANEL FARKI YOK DEMEDİM KARDEŞİM SADECE ONU ATLAMIŞIM BUDA İNSANLIK HALİ TRİLUMİNOS U GÖRMEK İSTERSENDE GEL BEN SANA TRİLUMİNOSU 4K DA GÖSTERİM 805 İLE AYNI PANELİ KULLANIYOR AMA 4K DA TRİLUMİNOS VAR BENCE SEN @666azazel ARAŞTIRMADAN BİLMEDEN YORUM YAPMA..

(805 İLE AYNI PANELİ KULLANIYOR) ---> derken hangi televizyondan bahsediyorsunuz ?

TRİLUMİNOS ----> sadece SONY de olduğuna göre ;

eğer SONY 4K bir panel den bahsediyorsanız SONY 4K panellerin hiçbiri LG panel yani LGD S-IPS modül kullanmıyor.

W serisinde sadece W805 olan model LGD S-IPS modül yani LG panel kullanıyor.

4K olan X serisinde ise AUO A-MVA modül kullanılıyor.

yani kısaca (805 İLE AYNI PANELİ KULLANIYOR) demek son derece yanlış olur.

alttaki resimlerde bu yazdıklarımı görebilirsiniz.

Sony W805 ----> IPS paneldir yani LG dir kısaca.
    *************************************************************************************************
    KDL-55W805 - LC550EUF-FFP2-00
    KDL-47W805 - LC470EUF-FFP2-00
    KDL-42W805 - LC420EUF-FFP2-00

SONY W805 - W905

SONY W805 - W905

Sony 4K X9005A ve 4K X8505 ----> MVA paneldir yani LG gibi IPS değildir.
    *************************************************************************************************
    KDL-65X9005A - T650QVD01.0
    KDL-55X9005A - T550QVD02.0
    KDL-65X8505 - UD3Y650LN0101
    KDL-55X8505 - UD3Y550LN0101

SONY W805 - W905

SONY W805 - W905

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notropil -- 16 Şubat 2014; 1:29:21 >

• Bunlarla kafa karıştırmayın,AUO da bin çeşit modül var yaw ve bu yukarıdaki tip ise vasat/orta seviye olan MVA varyantıdır!!

MVA-5/AMOY/MVA özel üretim gibi Modüller de var ama herifler maliyeti düşük tutmak için en ucuzlarını alıp takıyor,örnek yukarıdaki gibi!

Bir de çakallık var,sticker a göre AUO değil gibi,Sony gibi görünmektedir,aynı çakallığı Samy de yapıyor Made in Taiwan diyerek ama Taiwan da
    böyle üretim yeri de yok Modülün kendisi de yok Çin de üretiliyor v.s v.s v.s

Bu Modüllerin(şu anda üzerlerinde takılan olanların)hiç birisi ayrıca S_LCD(Samsung-KORE) üretimi S_PVA lardan iyi de değildir!

En iyisi "AMOY"* ama çok çahalı çok(sadece Tosh WLxx bir kaç serisinde var=Black&Contrast>en iyisi hatta süper ama bu panelde de HIZ sorunu var
    yüksek LAG üretiyor panel!)

*Amoy=bu panel en doğru renk üretiyor! Black mükemmel ama diğer mükemmel denilen bazı panellerdeki gibi,detaylar/karanlık sanhe çalışmalarında çuvallamıyor!
    çok iyi siyah demek PDP gibi detay veriyor demek de değildir!

Contrast 15.000;1 dir(ancak bunu pratik de net olarak açıklayamadılar! bu kadar yükske değere bir tek Sharp özel Modülü olan ve ELITE üzerindeki Modül de "ispatlandı"
    15.156;1 gibi süper değer üretiyor ve ondan dolayı bu panel LCD değil de PDP gibi dendi ve daha da iyi dendi ve bir numaraya oturdu ve hala da bir numarada bu panel

AUO da bir de Tosh destekli "KIRA" Modül var,bu daha süper(Tosh CELL_TV üzerindeki),bir de sanırım Tosh Notebook ların en yeni HiEnd serisinde Kira2 Modül kullanılmış ama görmedim
    bilmiyorum ama mutlaka süper olmalıdır

Ayrıca Phil deki "21:9" ölçülü özel üretim Modüller de AUO nundur

Kısaca AUO da he bir numara var,ancak bu bahsettiğiniz panellerdekiler bunlar yüksek kalite/özel değildir,kaldıki Sony de zaten fiyatlar uçmuş bir de herifler KIRA veya
    AMOY taksalar tam uçacaklar yaw

++
    Bunlara bakarak şu şudur bu iyidir bu işe yaramaz v.s gibi yorumlar bugün için artık yerine oturmamaktadır,bunları eskiden konuşurduk(2010 ve öncesinde)
    şimdiler de panellerin bir sürü sistemleri değişmiştir ve tek başına artık bir Modül iş göremiyor!!

Sonuç olarak sizler "kağıt üzerine" bakarak yorum yaparsanız yalnış olacaktır!

Ayrıca bugün için panele yüklenen bir dünya "özellikler" işi bozmaktadır hatta ciddi bozmaktadır,bu durum da tek başına zaten Modül iş yapamayacaktır,Engine
    sistemleri yine yetersiz kalıyor hatta ciddi yetersiz kalıyor!

Sonuç olarak Sony yine de en iyisi olarak ortaya çıkıyor ama bunu bile "kötünün iyisi" olarak değerlendirmek gerekiyor!!

++

Gidin izleyin almak istediklerinizi,hangisini beğenirseniz onu alın,geçin oturup izleyin
    Bu arada Forumları(özellikle yabancı)takip edin;sadece "kullanıcı yorumları" olarak,kafanıza yatıyorsa ok dir
    Yabancı Test Sitelerini de sallayın geçin

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 16 Şubat 2014; 12:22:07 >

• albani kullanıcısına yanıt

Gidin izleyin almak istediklerinizi,hangisini beğenirseniz onu alın,geçin oturup izleyin

hocam aynen katılıyorum araştırdıkça tabiiri cayizse bo.. çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhanjan -- 16 Şubat 2014; 13:21:09 >
  • Bu kadar basit işte

Hani eskiden olsa(bir kaç yıl geriden başlayıp daha geriye giderek)başka teknik şeyleri konuşurduk,o günkü "malzemelere" göre
    Bugün ya da 2010/2011 den itibaren bir çok değişti bunları konuşmak için!

AUO dediğiniz ki bende çalıştım orada,hiç bir boku beceremiyordu,vasat Modüller çıkıyordu ama herifler muazzam paralar kazandı o zamanlar,şimdiler de ise
    teknik olarak herifler Sharp ile birlikte "1 Numara" oldular hatta Sharp ı ayırıyorum çünkü onun konumu çok çok farklı ve AUO tek başına kaldı
    Ancak "KAR" ları da ciddi düştü

Bu eskiden konuştuklarımız da teknik olarak şimdiler de tam yerine oturamıyor,ben de onun için artık Modülüne fazla takılmayın diyorum!
    Örneğin yukarıda bahsettiğim AMOY tip AUO Modül de çoğu şeyler süper ama HIZ konusun da ciddi sorun var yaw şayet öyle olmasaydı bu ikinci
    panelim 42WL863 yerine 46WL863 olurdu birisi Ferrari gibi diğeri Opel filan herhalde benimkinin yanında

++

• yenerbalcı kullanıcısına yanıt
    w805 100-120ms input lag mı??? yahu kandırmayın milleti ya o input lag değerini nerede ölçtüğünü açıkla da görelim. evde her gün 24" monitörde ( tn panel ) oyun oynayıp 47w805'te de pc'yi bağlayıp oyun film müzik uğraşıyorum monitörle arasındaki farkı benim gözlerim fark etmiyor. senin yazdığın değerlerin yarısı olsa ( ki olan tvleri gördüm) çok çok rahat anlaşılır. siyah seviyesini ben de beğenmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratsen87 -- 16 Şubat 2014; 16:09:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratsen87

w805 100-120ms input lag mı??? yahu kandırmayın milleti ya o input lag değerini nerede ölçtüğünü açıkla da görelim. evde her gün 24" monitörde ( tn panel ) oyun oynayıp 47w805'te de pc'yi bağlayıp oyun film müzik uğraşıyorum monitörle arasındaki farkı benim gözlerim fark etmiyor. senin yazdığın değerlerin yarısı olsa ( ki olan tvleri gördüm) çok çok rahat anlaşılır. siyah seviyesini ben de beğenmiyorum.

Oyun dişinda da tvden memnunmusunuz sd hd yayinlar vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: waterfall_man

quote:

Orijinalden alıntı: muratsen87

Oyun dişinda da tvden memnunmusunuz sd hd yayinlar vs.

ben tv'den genel olarak memnunum ihtiyacımı karşılıyor. öncelikle tv almadan önce tvlerle ilgili önceliklerinizi belirlemeniz gerekmekte, malum piyasada her şeyiyle mükemmel bir tv bulunmuyor. ben arkadaşlarımla ps keyfi yapacağım için input lag değeri iyi olan bir tv almaya karar verdim. w905'i kafaya takmıştım. mağazada w805 ile bilikte inceledim. aradaki 1400 lira farka değecek ( 46" için söylüyorum ) kadar bir şey bulamadım. w905 kesinlikle daha kaliteli, özellikle siyah seviyesi olarak daha başarılı fakat arada bir televizyon parası fark olunca bana w805 yeter dedim ve aldım 47" olanı. yayın kalitesi tatmin ediyor beni hem hd hem de sd görüntülerde. samsung tvlerdeki gibi parıl parıl doğallıktan uzak değil daha gerçekçi bir görüntü var. bulutlanma konusunda da çok şükür etrafta gördüğüm ya da forumda paylaşılan iğrenç görüntülerden uzak kabul edilir düzeyde bir bulutlanma var. kendi önceliklerinize göre gidip mağazada inceleyip kararınızı verin. alın yanınıza hd filmlerinizi takın tvlere tek tek deneyin. bir de bu forumda tv'yi hiç görmeden sallayıp duranlara asla kanmayın. adam w905'e 10-20ms input lag derken w805'e 100 ve üzeri yazıyor... yani yalanlar yalanlar bu tv'nin input lag değerinin w905'ten daha düşük olduğunu gördüğüm tek bir inceleme sitesi bile bulunmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratsen87 -- 16 Şubat 2014; 23:04:26 >

• http://www.hdtvtest.co.uk/news/input-lag

Burada w805 in değeri,w905 ten daha iyi. 100 Ms vs de nereden çıktı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı eksik/yanlış bilgilenmeler var yine

1-Günümüz TFT-LCD lerin ortalama STANDARD/NORMAL input-LAG değerleri 50/80ms ile 120/200ms arasındadır!

2-Sony ler genel olarak bu konuda en hızlı panellerdir! 50/60ms olanları iyi(hızlı) 80/100ms olanları da vasat/normaldir(55 ve üstünde)
    Bunlar serisine göre değişmektedir!

3-Üzerinde IPS Modül takılı(W8x gibi örneğin) olanlar ise statik/pratik olarak+Sony nin Engine sisteminin iyi ve hızlı olması+o Modül ile
    Engine sistminin çok iyi uyum sağlaması(stabilite) sebebiyle LAG değeri oldukça düşüktür ya da bi diğer anlatımla W9x dan biraz daha iyidir!

Sonuç olarak W8x daha hızlıdır W9x dan

4-Min lag ise ancak Game mode olabiliyor!!W8x de bu değer 16ms dense de min.30/32ms dir 2-frame mutlaka kayıptadır bu tip panellerde(çoğundan)
    ancak bunu kimse anlamaz 30/32ms değeri de zaten bu paneller için sorunsuz ve Gaming içinde yeterlidir! ama 40ms üzeri normal bir TV programı
    ve çoğu hızlı sahnelerde(FILM/Spor v.s dahil)yine falso vermez,hafif blur efekti ise ancak 50ms den başlar ama bunu da çoğu insan göremez

W8x/6x lar bu konuda piyasanın en iyileridir!

Sony ilk defa IPS kullandı sayılır ama bence çok iyi iş çıkardı!(Latency konusunda)ve artık bu serisi de zaten bu özelliği ile satabiliyor!

Test sitelerindeki LeoBudnar ile Camera testi v.s bunlar doğru latency veremezler,zaten bu heriflerinde niyeti yüksek lag değerlerini bir şekilde saklamakdır

Camera veya PC den belli 3 noktaya bakarak(Leo testi) test filan olmaz! CRT ye göre olmalıdır! bu da tam değeri vermese bile en yakın bu verir sadece
    20/30 kere resim çekilmesi gerekiyor ama bununla ortalama yakalanabiliniyor!

Ayrıca latency için cihaza osiloskop ile bağlanıp normal "motion" epeyi bir süre izlenmesi ve kayıt edilmesi gerekiyor sonra bunun çıktı alınıp tüm eğriler
    kontrol edilerek yine de ortalama bulunuyor! çünkü işlemci her kare de farklı tepki gösteriyor ve hız da etkileniyor bunu çıplak gözle kimse izleyemez zaten
    örneğin 2/3 saat belli içeriklerin izlenmesi gerekiyor ki tam lag(ortalamaya en yakın)çıksın,her sahnede ve çalışmasında bu değer sürekli oynar!

İşte burada panelin işlemci stabilitesi öne çıkar ve hızlı işleyen bir sistem de o bahsettiğim lag eğrisi çok az oynar! kötü lag olan panelde ise eğri aşırı fazla
    eğimler çizer!

Bunların hiç birisini hiç bir test sitesi filan yapmaz,yapamaz zaten(teknik olarak yapar tabi ama ticari olarak başka "filimler" olduğu için yapılmıyor)
    ancak bunları Panel üreticileri ile özellikle Modül üreticileri sürekli yaparlar! çünkü esas/ana iş tam budur işte,bunu göstermezler tabiki ama işleri öncelikle
    budur!

++

• @albani hocam yine detaylı bilgilerle aydınlatmış olrtalığı w805'te siyahlarla ilgili benim ifade edemediğim ( daha doğrusu işin teknik boyutuyla ilgili bilgi sahibi olmadığım için açıklayamadığım ) bir durum var. w805'te siyah ve tonlarının yoğunlukta olduğu sahnelerde siyah rengi çok tok değil böyle kapkara olmuyor gibi ama w905 siyah gösterimi benim gibi bir amatör kullanıcının bile çok net fark edebileceği kadar iyi düzeyde. ama ben tv'yi incelerken anlam veremediğim bir pembe tona kayan beyazlarda daha belli olan benim canımı sıkan bir durum görmüştüm 46"w905'te. bir de izleme açıları değiştikçe renklerde çok fazla değişim var gibiydi. tv'nin tam karşısına geçince w905 gayet güzel gözükürken açı değiştikçe işin boyutu baya bir değişiyor gibiydi. bilmiyorum belki benim incelediğim tv'de bir sorun vardır onu da bilemiyorum.

• @murat,başlıklar bir sürü olunca işler de karışıyor;ben de aynı şeyleri bir sürü yer de yazmak zorunda kalıyorum!

Bu panelin kendi başlığı vardır oradan takip edin ltf,hem açı/renkler v.s konusunu çok yeni anlattım hem de diğer siyah konusunda anlattım

IPS ile VA arasında her zaman Black&Contrast kalite farkı vardır!senin panel de IPS olduğu için bu konuda yazdığın doğru ama yapacak bir şey de yoktur!
    IPS olarak en iyi artın ise daha "doğru renk üretimi" ile "daha hızlı" bir panel sendeki!

Ancak siyah,detaylar,contrast yetmezliği,karanlık sahne çalışmaları detayı/derinlik/ ise yine eksilerindir VA lara göre

Kısaca sorun yok ama teknik bazı veriler bir şekilde artı-eksi olarak zaten her panelde mevcuttur!
    ++
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_sunny

2 SİNİDE AYNI YERDE AYNI ZAMAN DA DENEDİNMİ HOCAM ? @llvrsn

hayır sadece w805'e baktım
  • Arkadaşlar, bende dün akşam 47W805 aldım.. Bugün yada yarın kuracaklar.. İnşallah tercih konusunda yanlış yapmamışımdır.. Çünkü 4 TV arasında kalmıştım.. W805, LA860, F7000 ve PFL7008.. Son iki de LA860 ve W805 arasındanW805 i seçtim.. Aldığım Teknosa da tüm TV ler yan yana duruyordu. Görüntü olarak bence en iyisi W805 idi.. W905 bile inanın daha kötü geldi gözüme..
  • w805 görüntüsü bana daha doğal alıştığım ve halen izlediğim tüplü tv görüntüsüne daha yakın geliyo.teknik bi sürü detay var ama önemli olan aldığın görüntü.sonuçta bu bi televizyon.ha bu arada teknosa demişken cevahir teknosadaki bi satıcı 80sde kayıt özelliği yok philips8 serisinde var demişti.sanıyorum philips satmaya uğraşıyodu.
  • waterfall_man kullanıcısına yanıt
    w805te maç izlerken hızlı sahnelerde bulanıklaşma oluyor mu?
  • henüz almadım ben.arkadaşta var.orada izlediğim maçlarda (türkiye kupası maçları) bi sıkıntı yoktu.
  • buluton kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın. Kaça aldınız? Kurulum yaptırdınız mı? Sd yayında görüntü nasıl?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler.. Teknosa'dan 3199TL ye aldım.. Daha kurulum yapılmadı.. Büyük ihtimal yarın yapılacak.. Bende SD yayınını çok merak ediyorum.. Ama genelde izlediğim kanallar Kanal D olsun, Star olsun, ATV olsun hep HD DSmart'ta.. Bir tek Digitürk'üm HD değil.. Bu hafta sonu Lig TV'den maç izleyip (SD olarak) bilgi veririm.. Ama genel duyumlarım iyi olduğu.. Hatta şöyle birşey söyleyeyim bende Samsung B650 LCD var.. Bunun bile SD görüntüsü bence gayet iyi.. Ondan daha kötü olacağını hiçmi hiç zannetmiyorum..
  • 42w805 sd görüntü merak edenler için . Dandik anten kablosu,merkezi uydu yayını.

https://store.donanimhaber.com/05/90/67/0590674cd51fdcb0c6f83f1d0d8b80d2.jpg
     SONY W805 - W905

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.