Şimdi Ara

55x200 lens

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
96
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nikon nun 55x200 dx vr lensini almayı planlıyorum bütçe bu civarlarda ama üstüne de çıkabilirim

elimde 35mm 1.8f prime lens ve 18x55 kit lensim var telelens arıyorum. fotoğrafçılığa yeni başladım amacım belli uzak nesneleri çekmek misal tekneden salihdeki bir yapıyı çekmek gibi

nikondan başka tavsiye edebileceğiniz başka bir marka model varmıdır acaba çok sordum bu soruyu ama bu ay içerisinde alıcam artık

• Tele lens olarak güzel seçim.

Ama imkanınız varsa, bence 18-200mm gibi aralıklar daha kullanışlı olur.
  • forumu kullanıcısına yanıt
    bazı yerlerde 18x200 kalitesi 55x200 e göre sorunlar yarattığını söylüyorlar 11.1 zoom oranının 200/18=11.1 zoom oranı çok yüksek olduğu zoom oranının 5 i geçmemesi gerektiğini söyleyenler var. 18x200 lens kullananlar yanlarda perdelenme kararma olduğunu söyleyenler var ben ona takıldım yoksa 18x200 çok mantıklı geliyor simga tamor un var uygun fiyatlı
  • Yıllardır kullanırım, fiyatına göre güzel objektiftir. Zaman zaman kuş ve kelebek çekimlerinde kullandım, beni tatmin ettiği fotoğraflar oldu. Portre için de fena değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Babakedi

bazı yerlerde 18x200 kalitesi 55x200 e göre sorunlar yarattığını söylüyorlar 11.1 zoom oranının 200/18=11.1 zoom oranı çok yüksek olduğu zoom oranının 5 i geçmemesi gerektiğini söyleyenler var. 18x200 lens kullananlar yanlarda perdelenme kararma olduğunu söyleyenler var ben ona takıldım yoksa 18x200 çok mantıklı geliyor simga tamor un var uygun fiyatlı

Ben ayni anda pentax 50-200 ve tamron 18-250 kullandim. Foto kalitesi acisindan dise dokunur bir fark yok. Ama kullanislilik olarak genis aralik cok basarili.

Aralik olarak isinizi gorecekse, kalite olarak memnun kalirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumu kullanıcısına yanıt
    Aralık olarak süper olur kit lensi taşımama gerek kalmaz zoom yüksek olması çok eleştiren olunca şüpeye düşmeye başlıyorum 55 200 de f değeri 18x200 le aynı oranlarda deyebilsem süper olacak
  • 16-300 mm var Tamron'un Yakında 8-600 falan da yapacaklar lens almaya gerek kalmayacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla bu iş çok karıştı 18mm de tamorda bükülmeler renkte yumuşamalar olduğunu yazmışlar örnek fotolarda gördüm ciddi belli oluyorlar 18mm manzara fotografında çok aradığım bir değer 18mm performansı tamorda ciddi kötü orta değerlerde iyi sonuçlar alıyor lens 200mm deki netlik kaybı bulanıklık da rahatsız edici internetteki örnek resimlerde anladığım kadarıyla böyle ama alınmayacak lens değil fiyata göre

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.