Arkadaslar yakın zamanda laptop alacağım ancak acer dışında bir cok markanın türlü sorunları şimdiden canımı sıktı. Dell-asus-toshiba nın 7200 serisi işlemci içeren modelleri ile ilgileniyordum ancak şimdi acaba 5600 işlemci li bir sony vaio alsam da hiç sıkıntı çekmesem mi diye düşünüyorum. 5xxx serisi ile 7xxx serisi işlemciler arasında cok büyük performans farkı var mı arkadaslar? Bir yerde 5xxx serisi işlemcilerin core duo (2300-2400)serisi işlemcilerden üstün olduğu söyleniyordu. Bu ne kadar dogru? Sony vaio larda özellikle 5500(1.66ghz) cazip modeller var 1gb ddr2 ve geforce 7400 de içeriyor. Genel anlamda ofis, internet dvd seyretmek amacındayım ama ara sırada cok üst düzey olmasada oyun oynamak istiyorum. Bu özelliklerde pc yeterli olur mu? Vakit ayırıp yardımcı olan arkadaslara teşekkür ederim.
Kardeş 5500 5600 olsun sony olsun bence.Zaten sonynin üstün performansıyla acer asus gibi markaların 7200lik performansları arasında fala fark yoktur.
7200 ile 5600 arasında çok aşırı bi fark olacağını sanmıyorum..
Ben 5500kullanıyorum gayet mennunum
Kesinlikle 7200
Shader 3 destekliyor. 5600de Shader 2 var.
Benchmark testlerinde çok fark yok ama 7200 daha iyi puan almış. Dediğim gibi shader 3 olması bir avantaj