Merhaba, bende şuan ryzen 5 5600x işlemci var. Kasanın 6. ayı oldu bugün, ve işlemcide aşırı sıcaklık var gibi geliyor emin değilim ama bugün ne olur ne olmaz diye gidip güzel bir termal macun aldım COOLER MASTER MASTERGEL MAKER NANO PARTİKÜLLÜ TERMAL MACUN R2(Vatan bilgisayar) Dün %4 kullanımda bile 60-70 derecelerde olan işlemci sıcaklığı şuanda 50-60'lara düştü. Ama yine de az değil gibi geliyor çünkü nereye baksam normal sıcaklığın 35-50 arasında olması gerektiği yazıyor. Emin olmak istiyorum. Valorant oynarken ortalama %30 kullanıma geçiyor işlemci ve 68-75 derece arasında geziyor. Herhangi bir uygulamayı açsam direkt 60 dereceye çıkıyor ve sonra azalıyor. İşlemci derecesine bakmak için AMD Ryzen Master kullanıyorum. Şuan oturduğum yerde hava 27 derece. Özellikler Kasa Thermaltake Versa T25 ARGB TG 650W 80+ USB 3.0 Mid Tower Kasa İşlemci Ryzen 5 5600x Ekran kartı Gigabyte 3050 Eagle 8GB Anakart B450M H Soğutucu stock < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysferdal -- 26 Haziran 2023; 18:28:23 > |
R5 5600x ısınma sorunu
-
-
Sicakliklar normal, hangi tip sogutucu kullaniyorsunuz? -
Stock soğutucuyu kullanıyorum
-
Gayet normal degerler -
Soğutucu olarak önerebileceğiniz bir şey var mı? çoğu yerde stock soğutucunun yetmediği yazıyor. Ek olarak kasayı değiştirmemi önerir misiniz? ön tarafta tempered cam var ama yanlarında hava girişleri var.
-
https://www.thermaltake.com/versa-t25-tempered-glass-mid-tower-chassis.html
İşlemci soğutucu için 150mm boşluk var denmiş. Siz de bir ölçün olmadı. Duruma göre alttaki soğutucuyu alırsınız.
teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...Dark Freezer X120R, 12cm Kırmızı LED'li, Intel & AMD Uyumlu, 4pin PWM Fanlı, Direkt Kontak, Kule Tipi İşlemci Soğutucu (DKCCX120R) | Teknobiyotikhttps://www.teknobiyotik.com/dark-freezer-x120r-12cm-kirmizi-led-li-intel-amd-uyumlu-4pin-pwm-fanli-direkt-kontak-kule-tipi-islemci-sogutucu-dkccx120r-32926.html
Yukarıdaki Kasaya sığmazsa buna bakarsınız.teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...Dark Freezer X121 Intel & AMD Uyumlu 120mm FRGB Ledli, 4pin PWM Fanlı, 4x Isı Borusu, Direkt Kontak İşlemci Soğutucu (DKCCX121) | Teknobiyotikhttps://www.teknobiyotik.com/dark-freezer-x121-intel-amd-uyumlu-120mm-frgb-ledli-4pin-pwm-fanli-4x-isi-borusu-direkt-kontak-islemci-sogutucu-dkccx121.html
-
stok soğutucu çöp çare adam akıllı bir soğutucu
-
Kasa konusunda ne düşünüyorsunuz, kasa iyi mi sizce?
-
Aynı işlemci var kule tipi şart ne yazık ki -
Ben 5600x işlemcide noctua nh-d15 chromax.black çift fan
soğutucuyu turbo modda kullanıyorum boşta iken 45-50 derece oyunlarda 75 e kadar cikiyor -
Yaz aylarında stok soğutucu ile o dereceler olur. Yani fazlaca ısınır. Kasanıza göre 12 cmlik 4 ısı borulu kule tipi soğutucu bakın.
-
Biraz gariplik var o işte gibi... o soğutucu 5600x in o kadar ısınmaması lazım. Konu sahibi arkadaş zaten stok fanla sizdeki ısı değerlerini almış yaz olmasına rağmen.
Daha kalitesiz bir soğutucu olsa neyse . Acaba bir montaj hatası gibi bir şey veya kasa içi havalandırmada bir sıkntı mı var sizde.
Aynı işlemciyi 5600x i bir kaç ay ıd coolıng x 214 xt soğutucu ile oyunlarda en fazla 60 - 63 ler de kullanyordum 4.5 - 4.6 hızlarında. Mx 4 macun ile.
-
Bende NOCTUA NH U 12SE var (2 fanlı.) işlemci 5700x ve soğutucu standart modda oda 27 derece ve senin ısından düşük boşta senin ısı o soğutucuya göre fazla
-
Bı gariplik var bencede ama nerede bilmiyorum çift fanli benim soğutucu kasada bu COOLER MASTER HAF X 942 RC-942-KKN1 inventusCOOLER MASTER HAF X 942 RC-942-KKN1 BLACK EDITION USB3.0 Güç kaynaksız Kasa - inventushttps://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3184
-
quote:
Orijinalden alıntı: unalk41
Bı gariplik var bencede ama nerede bilmiyorum çift fanli benim soğutucu kasada bu COOLER MASTER HAF X 942 RC-942-KKN1inventusCOOLER MASTER HAF X 942 RC-942-KKN1 BLACK EDITION USB3.0 Güç kaynaksız Kasa - inventushttps://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3184soğutucunun fan yönleri doğruysa o kasada 5600x baya serin çalışmalı ilginç
-
Neyse arkadaşlar durum bu herkesin kurban bayramı mübarek olsun -
Hayırlı bayramlar, yukarda da belirttim gibi bir enteresan geldi bana çünkü o soğutucu ile o değerler. Kasanız markanın zamanında güzel kasası olsa da önden hava alışı ve akışı çok iyi olan bir model değil .
Önü tamamen mesh yapıda olan 3 fanlı güncel kasalar daha başarılı olur. Kendi kasanızın üst bölümünde fan yoksa 2 adet fan ekleyin hava akışı daha iyi olur.
Mutlaka o soğutucunun montajı iyi bir macun ile bilen anlayan bir kişi ile baştan yapılsın. ( Veya kendiniz anlıyorsanız siz yapın ) O soğutucu ile daha güçlü ve tdp değeri daha yüksek işlemciler bile
daha iyi sonuç verir çünkü... sizdeki durum o noctua ile standart stok soğutucu durumunda performansında gibi. Kolay gelsin.
Edit : Kasa güzel bir kasa olsada önde en altta sadece bir fan var diye önden soğutması çok başarılı değil dedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 28 Haziran 2023; 11:56:42 > -
Evet önde bir adet 20 cm lik fan var ustede bir adet 14 cm lik fan var işlemci de noctuanin kendi macunu var fanları ikisinide aynı yöne bakacak şekilde taktım -
Soğutucunun fanları öndeki de arkadaki de kasa arkasındaki fan gibi, geriye arkaya hava üfleyecek şekilde takılmalı. Montaj da bir sıkntı yoksa yani soğutucunun işlemci üstüne sokete tam oturup
temas etmesinden bahsediyorum, Bunlarda sorun yoksa kasa içi hava akışından dolayı olabilir. Kasa eski tip kasa olduğundan sadece önden alttan bir miktar hava alabildiği için yeterli gelmiyor olabilir.
Çünkü kasanın ön tarafının büyük bir bölümü kapalı dizayndan dolayı. Ön tarafı 3 fanlı mesh yapıda olan bir kasada muhtemelen daha iyi ısı dereceleri olacaktır. Macun iyi ama onun bile sürülme tarzı kıvamı bile etkiler.
Aynı kasa kullanılcaksa arkaya rpm olarak güçlü bir fan koyulmalı ve üst bölgeye bir 14 cmlik fan daha eklenmeli. Yukardaki 14 cmlik fanlarında rpm gücü yüksek olmalı. Her fan aynı kalite olmaz.
Benzer içerikler
- işlemci ghz arttırma
- matlab sistem gereksinimleri
- vt-d nedir
- en yüksek işlemci durumu kaç olmalı
- tray işlemci nedir
- amd en iyi işlemci
- a17 pro
- mediatek dimensity 9300+
- intel core ultra 7 155h
- ryzen 7 7800x3d
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X