Ryzen 5 5600x kırık pinleri tamir edilir mi?
İşlemci başlıkta da yazdığı gibi Ryzen 5 5600x, işlemcimin 6 pini falan kırık (Nasıl olduğunu sorgulamayın)
Bu işlemciyi pin tamirine göndersem tamirden sonra eskisi gibi performans verir mi?
2. Ekran olarak GameBooster 23.8" GB-2475FF alınır mı?
Ana monitör olarak Rampage RM-550 Tacltical kullanıyorum ve çok memnunum. 2. monitör almak istiyorum ama çok pahalı bir şey olmasına gerek yok. O yüzden baktığımda GameBooster 23.8" GB-2475FF gayet iyi gibi gözüküyor hem büyüklük olarak benim monitörümle de uyumlu. Bana önerebileceğiniz farklı bir monitör var mı veya bu monitör 2. monitör olarak kullanılır mı? 2. monitör olarak kullanılmaya uyumlu gözüküyor aslında.
https://www.itopya.com/gamebooster-238-gb-2475ff-75hz-1ms-hdmi-vga-fhd-ips-gaming-monitor_u21434
İnternet hızında yavaşlama
Selamlar, 1 ay önceye kadar ev interneti olarak Millenicom kullanıyordum. (35MBPS Download)
Zaman zaman internet gidip geliyordu. Modemi kapat aç yaptığımda yaklaşık 1 dakika boyunca Power led'i yanıp sönüyordu.
Şimdi Türknet'e geçtim, 75MBPS Download 15MBPS Upload alacağımı söylediler. Şuanda internetim 25MBPS download 11MBPS upload alıyor.
- Bir hata olduğunu düşünüp destek talebi oluşturdum ve yavaşlama olduğunu gördüğünü, saha ekibine bilgi verildiğini söylediler. Birkaç gün sonra ankastre kaynaklı bir sorun olduğunu söylediler, ancak ankastrenin ne olduğunu bilmiyorum.
- Bu sorunun modem kaynaklı olabileceğini düşünüyorum ama emin değilim. Modem uzun süre iyi çalışıp geçtiğimiz 1 ay içinde sapıtmaya başladı. Bazı günler 10-15 kez internet gidiyor, yavaşlama oluyor, özellikle power led'i 1 dakikadan fazla süre yanıp sönüyor, ve internet ledi 3-4 dakika kırmızı kalıyor, sonra ancak yeşil oluyor.
Fikirlerinizi almak istiyorum, LAN portunu değiştirmeyi denemiştim önce ama sorun çözülmedi. Şimdi yeni bir şarj adaptörü sipariş verdim, gelmesini bekliyorum. Ama ankastre sorunu nasıl bir şey? ankastre nedir, evin neresinde bulunur?
Modem modeli: Zyxel VMG3312-B10B
R5 5600x ısınma sorunu
Merhaba, bende şuan ryzen 5 5600x işlemci var.
Kasanın 6. ayı oldu bugün, ve işlemcide aşırı sıcaklık var gibi geliyor emin değilim ama bugün ne olur ne olmaz diye gidip güzel bir termal macun aldım COOLER MASTER MASTERGEL MAKER NANO PARTİKÜLLÜ TERMAL MACUN R2(Vatan bilgisayar)
Dün %4 kullanımda bile 60-70 derecelerde olan işlemci sıcaklığı şuanda 50-60'lara düştü. Ama yine de az değil gibi geliyor çünkü nereye baksam normal sıcaklığın 35-50 arasında olması gerektiği yazıyor. Emin olmak istiyorum.
Valorant oynarken ortalama %30 kullanıma geçiyor işlemci ve 68-75 derece arasında geziyor. Herhangi bir uygulamayı açsam direkt 60 dereceye çıkıyor ve sonra azalıyor.
İşlemci derecesine bakmak için AMD Ryzen Master kullanıyorum. Şuan oturduğum yerde hava 27 derece.
Özellikler
Kasa Thermaltake Versa T25 ARGB TG 650W 80+ USB 3.0 Mid Tower Kasa
İşlemci Ryzen 5 5600x
Ekran kartı Gigabyte 3050 Eagle 8GB
Anakart B450M H
Soğutucu stock
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 16
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.404 (Bu ay: 33)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware