Şimdi Ara

Ryzen 5 5600x kırık pinleri tamir edilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemci başlıkta da yazdığı gibi Ryzen 5 5600x, işlemcimin 6 pini falan kırık (Nasıl olduğunu sorgulamayın)

Bu işlemciyi pin tamirine göndersem tamirden sonra eskisi gibi performans verir mi?

• tamire nereye göndereceksin ki? altın kaplama o pinler ve sadece kuyumcular lehim yapabiliyor diye biliyorum o da pinler elindeyse. benim başıma geldi 10 15 sene önce çok pahalı bulunmuyan bir işlemci verdi arkadaş kargoyla iki pini kırık yaptırdım kuyumcuda bi dene istersen al dedi bi açtım kutuyu pinler yok yani kuyumucu bile yapamamış. performansla alakası yok o pinlerin taksan çalışır işlemci %99 ama o 6 pinin bir işlevi vardır onlar çalışmaz ve diyelim firewire gibi zaten kullanmadığın şeylerse anlamazsın bile ama usb gibi kullandığın şeylerse o zaman kullanamazsın. ikinci elde 4500 liraya satılan hatta sıfır 5600 3600 küsür lirayken ki bir bios ayarıyla o da 5600x hızında oluyor bence uğraşma astarı yüzünden pahalıya gelebilir ve düzgün bir şey olmaz. şu bilgisayarcı güzel yapıyor falan derlerse de itibar etme.

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Hocam 10-15 sene önce başıma geldi diyorsun, eski aletlerle şimdikiler aynı değilki. İlla bir gelişme yaşanmıştır yani. Ayrıca işlemci şuanda çalışıyor, ama rahatsız ediyor yani. Çok fazla pini kırık çünkü ve performans olarak sorun yaşatacağını düşünüyorum. Ama diyorsan ki, şuanda sorunsuz çalışıyor gibi gözüküyorsa ve performans açısından pinlerin olmaması sorun yaratmazsa bende tamirle uğraşmam kullanırım böyle. Ama çok fazla yerde pini kırık işlemcinin sorun çıkartacağına dair yazı okudum.

• ysferdal Y kullanıcısına yanıt

hayır hiçbir farkı yok netten phenom diye arat fx işlemcinilerini arat alt pin resimlerine bak 5600'e bak hepsi altın kaplama incecik şeyler. ne gelişmesi olabilir ki lehim teknolojisinde? ince altın kaplamaları bu aletle daha iyi yapıyoruz mu yani eskiden sadece kuyumcuların yapabildiği şeyi? 3d printer plastik falan olsa haklısın da kırık pin tamiri diye bir olay yok yani eskiden de yoktu. hatta bu yüzden intelciler dalga geçti milattan beri de ryzen 7000 serisinde akılları başlarına geldi pin ayak yok altta intel gibi şimdi. ben de eğdim ama özenle düzelttim kırmadan. sıkıntıydı gerçekten niye böyle inat gittilerse 2005'ten beri ben biliyorum 754 soketti benim ilk amd sistem.

çok fazla kırık oluırsa dediğim gibi işte kullandığın bir özelliğe denk gelirse sıkıntı. tak kullan kullanabiliyorsan ya da kullanabildiğin kadar yani tamiri olmaz onun hiç uğraşma vaktine emeğine parana yazık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.