Şimdi Ara

5664 TRAMER KAYDI PLAKADAN SORGULAMA DİKKAT DİKKAT !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
14
Favori
66.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Teşekkürler, değindiğiniz konu önemli gerçekten.

Benzer bir şey benim araç ta da var aslında, ama bu olayın tersi bir durum. Arac 2011 model, aracın eski plakasında bir kaza kaydı çıkıyor ama 2003 yılına ait. Mevcut plakadan ve şasi nosundan hasar sorguladığımda kayıt çıkmıyor. Meğer, plaka daha önce başka bir araçta takılıymış.

Şasi nosu en doğru sorgulama yöntemi.
  • asbircan kullanıcısına yanıt
    Cihazla boya değerlerini ölçmek garantili sonuç değildir.1 hafta kadar önce arkadaş aracını kazadan dolayı boyatmıştı ve aracına talip olan galerici cihazla ölçüm yaptı ve cihaz orjinal kısımla boyanan kısmı 120 olarak ölçtü.Boyayı yapan arkadaşa gıyabında takdirlerini iletti:) Boya işini iyi bir kaportacı ile halletmek lazım boya cihazına o günden sonra güvenim kalmadı.
  • lord66 kullanıcısına yanıt
    250 liraya da boya ölçer var 2500 liraya da, aradaki fiyat farkı kesinlikle marka farkı değil kalite farkı.
  • Ortadan birleştirilen aracı ölçemedi o boya cihazı. Hikaye biraz o cihazlar.
  • Söylediklerinde kesinlikle haklı olabilirsin ama ölçüm yapmak tek başına bir referans değil eğer bu işi bu kadar iyi yapabiliyorsa ozaman boya olup olmadığına anlaya bilir ustan bir fabrikanın orjinal değerlerini yakaladı ise tebrik ederiz ustayı. Bu tür işler için işin üstat yardım almak gerek sanayide adam elini boyaya sürtmesi ile anlıyor. Böyle insanlar var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 yıldır bindiğimiz aracı satmak için bu hafta ilana koydum. İlanda da sağ ön çamurluk dışında herhangi bir kazası olmadığını da belirttim. Alırken sigortacı arkadaş aracılığıyla şasi no ve motor no ile baktırdığım için gönlüm rahat bir şekilde bunları söylüyordum. Ta ki bugün araç için arayıp gelen ve fiyatta anlaştığımız bir arkadaşın aracımda 11600 tl lik hasar olduğunu söylemesiyle dumura uğradım. önce şaka yapıyor sandım ancak tramer sorgusu her şeyi doğruluyordu. Hemen o sigortacı arkadaşımı aradım. Şasi no ve motor no ile yaptığı sorgulamalarda 11600 liralık kaydı göremediğini söyledi. Opel servisinden yaptırdığım sorgulamalarda da geçmiş dönemde böyle bir hasar kaydına rastlanmadı. Şimdi aracımda 11600 tl lik bir hasar kaydım var. Tramer sistemine itirazımı yaptım. Bakalım sonuç ne olacak?

- Eğer 11600 tl'lik hasar gerçekse ve o dönemde tramerden sorguladığımda böyle bir şey görmediğime eminim. Ki hala sigortacı arkadaşım tramer üzerinden sorguladığında kaza kaydı görmüyoruz. Eğer ki ben satın almadan önce böyle bir kaza oldu ve o tutanak vs. sisteme girilmemesinden dolayı görünmüyordu ise şimdi herhangi bir hak iddia edebilir miyim?

• Önemli konu. Sahtekarlıkta sınır tanımıyorlar.

• bilgi için çok teşekkürler. Verdiğim 500 TL kaporayı kurtarmak için de fikir verebilirseniz çok sevinirim :) ama en kötü durumda 37 bin lirayı kurtarmış oluyorum, buna da şükür...
  • hayirliişler H kullanıcısına yanıt
    Ben kapora nasıl kurtarırsın bilemem ama 37000 kurtarmışsan eğer 500 ü çok takma, en azından yarısını iste makul olur.

• Beyin bedava ama i.neliğe çalışıyor bizim genelde :)
  • Bilgilendirme için çok teşekkürler.

Ne yazık ki 2. el pazarımız kötü niyetlilerle dolu...
  • Allah bunlarsı ıslah etsin şok oldum okuyunca.
  • çok faydalı bir konu olmuş. bir de sorgulama yaparken dikkat etmek lazım. veya ilanlarda sorgulama ekran görüntüsünü koyanlar da oluyor. onlara da dikkat edin. eğer sorgulama esnasında şasi numarası veya plaka yanlış girildi ise "*** plakalı(veya şasi nolu) araç SBM kayıtlarında yoktur" şeklinde bir mesaj gelir. dalgınlığa da denk gelirse hasar kaydı yokmuş gibi anlayabilirsiniz. buna da dikkat etmek lazım. her zaman için şasi numarasından sorgulamak daha net sonuç verir. sadece kayıta da güvenmemek lazım. araba sigorta veya kaskodan yapılmamışsa kayıtlara geçmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osamanos

çok faydalı bir konu olmuş. bir de sorgulama yaparken dikkat etmek lazım. veya ilanlarda sorgulama ekran görüntüsünü koyanlar da oluyor. onlara da dikkat edin. eğer sorgulama esnasında şasi numarası veya plaka yanlış girildi ise "*** plakalı(veya şasi nolu) araç SBM kayıtlarında yoktur" şeklinde bir mesaj gelir. dalgınlığa da denk gelirse hasar kaydı yokmuş gibi anlayabilirsiniz. buna da dikkat etmek lazım. her zaman için şasi numarasından sorgulamak daha net sonuç verir. sadece kayıta da güvenmemek lazım. araba sigorta veya kaskodan yapılmamışsa kayıtlara geçmez.

Teşekkürler. Fakat sigorta veya kasko dışında sanayinin eli değmiş ise ne yapılması gerekiyor? Aracı ekspertize sokmak, ya da işin ehli bir ustaya göstermek yeterlimidi?
  • 2Nokta.. 2 kullanıcısına yanıt
    Tramer sorgusu+expertiz, servis veya ustaya göstermek araba alırken aldığımız arabanın neyi var neyi yok bilmemiz açısından önemli. Km, boya, değişen parça arabanın ederini etkiliyor. sorgu ve expertiz raporuna rağmen sonradan sorun çıkar mı çıkabilir. Kardeşim araba alırken sorguladi. expertiz yaptırdı. Satarken 1 parça boya çıktı.

• Arac ruhsatta peugeot 106 quicksilver 3 kapi. Sase no ve motor no kendim fotografini cektim. Simdi 5664den tramer sorgulamasi yaptigimda peugeot106 1.4 xr 5 kapi olan model çıkıyor. Ama ptt hgs uygulamasindan km sorgulama yaptigimda orada motor ve sase nonun ilk ve son 3 harfi gozukuyor. Bu gozuken numalarda ruhsattaki ile ayni. Bi yerlerde kayitsal sikinti var ama nasil cozdururuz. Yardimci olacak var mi ?
  • aracın sigorta poliçelerindeki bilgiyi çekiyor 5664

ruhsat bilgilerinin değil

sigortacı girerken yanlış girdiyse olabilir

volvo s60 aracım var alırken sorgu attım xc60 geldi sigortaya baktım xc60 olarak yapmışlar
  • Beyler bu mesaj şüpheli mi sizce şasi nolu yazması gerekmezmi arkadaşın bahsettiği gibi. Traktör sıfır poşetleri duruyor. plakası çıkık. Ama içime kurt düştü.

5664 TRAMER KAYDI PLAKADAN SORGULAMA DİKKAT DİKKAT !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefa5152 -- 13 Kasım 2018; 7:52:37 >
  • denemek icin sıfır aldıgım iki arac icin attım , sasi no falan gelmiyo. plaka yazarsan plakadan geliyor anladıgım kadarıyla.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.