Şimdi Ara

5664 TRAMER KAYDI PLAKADAN SORGULAMA DİKKAT DİKKAT !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
14
Favori
66.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5664 TRAMER KAYDI PLAKADAN SORGULA DİKKAT !!!

Arkadaşlar hepimizin bildiği gibi araç alırken sorgulama yaptığımız bir uygulama. Fakat bu uygulama bazı zaman bizleri yanıltıyor ve sonradan iş işten geçtikten sonra başımız ağrıyor. Bazı ükağıtcı satıcılar bu 5664 TRAMER’İN açığından faydalanıp bir çok masum kişinin başını yakmıştır. Bu 5664 Tramer geçmişi sorgulama uygulaması bize aracın plakası değişse bile hasar ve kaza geçmişini öğrenebilirsiniz diyor. EVET öğreniyorsun aracın bütün resmi kayıtları düzgün yapıldıysa öğreniyorsun. PLAKASI DEĞİŞTİYSE VE BU PLAKA DEĞİŞİKLİĞİNİ SİGORTA ŞİRKETİNE BİLDİRİLMEDİYSE 5664’e sorgulama yaptığınızda hasar geçmişini kısa bir süre öğrenemiyorsunuz. 2003’den sonra keyıtlara geçmiş bir hasarı yoktur mesajı alırsınız. O yüzden bu yazımda size benimde başıma gelen. Fakat 5664’den gelen mesajdan şüphelenip detaylı bir araştırma yapıp aracın bütün bilgilerine ve geçmişine ulaştım. PLAKADAN sorgulama yaptığım da 5664’den gelen mesajda kayırlarımıza göre geçmiş bir hasarı yoktur diyor. Fakat aracın geçmişinde birsürü hasar ve km düşürme var.

Bu üçkâğıtçı satıcılar daha doğrusu dolandırıcı demek lazım bunlara.Araba satarken plaka değişikliği yapıyorlar. Örneğin; 34 AAA 00 eski plakasına sigorta yaptırıp emniyete gidip plakayı değiştiriyorlar. (Zaten emniyet araca sigorta yaptırmadan hiçbirişlem yapmıyor. Eski plakaya sigorta yaptırmak zorundasın) sigortasını yaptırıyorlar emniyetten yeni plakayı ve ruhsatı çıkartıyorlar. Örneğin yeni plaka da 34 BBB 00 oldu diyelim. Aracın bütün geçmişi tramer kaydı geçici birsüre eski plakada yani 34 AAA 00 plakada kalıyor. Bu değişikligi sigorta şirketine bildirmiyorlar. Yani aracın plakasının değiştiğini bildirmeyip yeni plakaya tramer kaydını işletmiyorlar. Haliyle tramere de aracın eski plakadaki hasar bilgileri yeni plakaya işlenmemiş oluyor. Biz 5664 mesaj atarken arabanın üzerindeki plakadan sorgulama yapıyoruz ve Tramer kaydında 2003 sonrası kayıtlara geçmiş bir hasarı yoktur mesajı alıyoruz. Bu tuzağa düşmeyin sorgulama yaparken şasiden sorgulayın veya aracı almadan önce sigorta acentasına gidin plakayı söyleyin o size zaten aracın bütün bilgilerini verecektir plakanın hangi araca görünüp görünmediğini tramer sisteminden bakıp size bilgi verecektir. Veya hasarının olup olmadığını,

5664’e PLAKADAN gönderdiğiniz mesajda eger şöyle bir cevap geliyorsa ŞÜPHELENİN örnek : ****00 PLAKALI aracın 2003 sonrası kayıtlara geçmiş bir hasarı yoktur diyorsa plaka değişmiş olabilir. Şu şekilde mesaj gelmesi lazım ****00 ŞASİ nolu. Plakayı mesaj attığınızda gelen mesajda **** 00 PLAKALI araç yazmayacak ****00 ŞASİ nolu araç diye mesaj gelecek dikkat edin.

Ben geçen gün bi araç baktım satan kişi hasar kaydı yoktur demiş plakayı mesaj attım evet gerçektende hasar kaydı yok.Neyse sigortacıma gittim plakayı söyledim plaka O araca degilde başka bir araca görünüyor.Yani plakayı değiştirmiş fakat yeni aldığı plakanın üzerine sigorta kaydını yaptırmamış haliyle tramere de bilgiler işlenmemiş.Neyse şasi no istedim verdi sigortadan şasi numarası ile tramer kaydına baktık tramerde başka plaka olarak kayıtlı yani plakası değişmeden önceki eski plakası ile tramere kayıtlı görünüyor. Eski plakasınıda sigortacı arkadaşım buldu birsürü hasarı felan çıktı. Eski plakadan şu meşhur 5664’e mesaj attım 20.000 TL gibi bi hasarı çıktı ve ayrıca km 260.000 den aşağıya çekilmiş.Sonra yine 5664’e bu seferde şasi no ile sorgulama yaptım aynı hasar ve km bilgileri geldi. Aracın üzerindeki plakadan sorguladım hasar yok Bende bundan önceki aldığım bir kaç arabanın plakasını değiştirdim şehir dışı olduğu için bunuda sigorta acentasına bildirdim yeni plakadan sigorta yapıldı yani tramer kaydı yeni plakaya aktarıldı.

Kısacası plakası değiştiyse sigorta şirketine bildirilmediyse bütün hasar geçmişi geçici bir süre eski plakada kalır. Taaki sigorta şirketi aracın yeni plaka bilgisine ulaşıncaya kadar bu da biraz zaman alır tramere bilgiler geç girilmiş olur iş işten geçmiş olur. O yüzden şaşi no ile sorgulama yapıp tuzağa düşmeyelim. Gecenlerde yine internetten bi araba bakıyorum satıcı yazmış hasar kaydı yoktur. Satıcıya mesaj attım şasi nosunu söylermisiniz diye ses seda cevap yok Aslında bu üçkağıtcı dolandırıcı satıcıları ifşa etmek lazımda neyse.

YAZIM BELKİ BİRAZ UZUN VE KARIŞIK OLDU AŞAGIDAKİ FOTOLARA BAKINCA DAHA NET ANLARSINIZ SORGULAMA YAPTIĞIM ARAÇ ALTI CİZGİLİ OLAN YERLERE İYİ BAKIN. SAYGILAR.
     5664 TRAMER KAYDI PLAKADAN SORGULAMA DİKKAT DİKKAT !!! 5664 TRAMER KAYDI PLAKADAN SORGULAMA DİKKAT DİKKAT !!! 5664 TRAMER KAYDI PLAKADAN SORGULAMA DİKKAT DİKKAT !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OZCANYNR -- 15 Ağustos 2015; 2:09:07 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

5664 Tramer Kaydı Plakadan Sorgulama: Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araç satın alırken, geçmişini bilmek oldukça önemlidir. Özellikle 5664 Tramer kaydı, bir aracın geçmişte geçirdiği kazaları ve hasarları hakkında bilgi verir. Bu kayıt, aracın değerini ve güvenliğini etkileyebileceğinden plakadan 5664 Tramer kaydını sorgulamak çok önemlidir.

Plakadan Taksi Sorgulama

5664 Tramer kaydı sorgulamanın yanı sıra, bir aracın taksi olarak kullanılıp kullanılmadığını da plakadan sorgulayabilirsiniz. Bu bilgi, aracın geçmişteki kullanım amacı hakkında fikir verebilir.

Plakadan Taksi Çıkması Sorgulama

Bir aracın taksi olarak kullanıldıktan sonra taksilikten çıkıp çıkmadığını da plakadan sorgulamak mümkündür. Bu bilgi, aracın ticari geçmişini öğrenmenize yardımcı olur.

Araç Tur Değişimi Yok Ne Demektir?

Araç sorgulamalarında "tur değişimi yok" ifadesi, aracın daha önce ticari amaçlı kullanılmadığı anlamına gelir. Bu, aracın daha önce özel kullanım için kullanıldığını gösterir.

Tanımsız Araç Ne Demektir?

Bir araç sorgulamasında "tanımsız araç" ifadesi, aracın sistemde kayıtlı olmadığı anlamına gelir. Bu, aracın çalıntı veya sahte olabileceğine işaret edebilir.

5664 Tanımsız Araç Ne Demektir?

5664 Tramer kaydı sorgulamasında "tanımsız araç" ifadesi, aracın sistemde kaza veya hasar kaydı bulunmadığı anlamına gelir. Bu, aracın daha önce herhangi bir kazaya karışmadığını gösterir.

Bir araç satın almadan önce, 5664 Tramer kaydını ve diğer ilgili bilgileri plakadan sorgulamak, aracın geçmişi hakkında kapsamlı bilgi sahibi olmanıza yardımcı olur. Bu, bilinçli kararlar vermenize ve güvenli bir araç satın almanızı sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Diyecek birşey bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Respectformuslims -- 15 Ağustos 2015; 2:47:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgi için teşekkürler hocam yararlı olmuş şu devirde kimseye güvenmemek lazım.

• Çok yararlı bir konu teşekkürler.

• Çok faydalı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler.Bu konunun sabitlenmesi gerek.
  • OZCANYNR O kullanıcısına yanıt
    Hocam konu için teşekkürler fakat böyle insanları kesinlikle ifşa etmeniz gerekir kamu yararı için...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tramer Hasar Kaydı Hakkında Bilgi
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Böyle iş yapanların ticari hayatı bitirilmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: alperen.md

Teşekkürler.Bu konunun sabitlenmesi gerek.

evet,bu konu sabitlenmeli

• OZCANYNR O kullanıcısına yanıt
    Yakın zamanda araç almayı düşünüyoruz ama karışık olmuş biraz ben okudun anlayamadım şimdi aracın kaza ve km sorgusunu nasıl ve nerden ne yaparak en doğru şekilde öğrenebiliriz ?
    Rica etsem anlatırmısınız?

• Güzel konu teşekkürler
  • Sorgulama yaptığınız aracın Plaka, Marka model yıl renk olarak belirtirseniz faydalı olur.

Konu araç alacaklar için çok faydalı olmuş. Bilgilendirme için teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: APPY038

Yakın zamanda araç almayı düşünüyoruz ama karışık olmuş biraz ben okudun anlayamadım şimdi aracın kaza ve km sorgusunu nasıl ve nerden ne yaparak en doğru şekilde öğrenebiliriz ?

En güveniliri sigortacınızdan şasi no ile yapılan sorgudur.Tabi eğer yeni bir araba alıyorsanız servis kayıtlı olmasına dikkat edin.
  • Son dönemlerin en faydalı konusu, kimin aklına gelir böyle şeyler.

• quote:

Orijinalden alıntı: APPY038

Hocam alacağın arabayı mümkünse önce dıştan bir gör incele,resimlere aldanma.
    Sahibinden ruhsatını rica et oradaki şase no ile sorgulama yap.Ya da bu bilgileri sigortacın ile paylaş o gerekeni yapar zaten.

Ben araç almadan önce plaka ,motor no,şase no bunları sigortacıma söyledim.Kendi baktı sistemden.
    Kaçıncı sahibi,plaka değişmiş mi hasar bilgisi vs var mı hepsini söyledi.
  • 10 haziranda arabayı aldım - şase ile sorgulattım - kaza yok -

14 ağustosta (dün ) sorgulattım . 5 kaza . 1i 1800lira . 4ü parasız.

delirdim expertize götürdüm . aynı bildiğim 3 yan parça boya çıktı -

şase direk airbag herşey sapasağlam temiz -

5i kazayı görünce aha pertten cıkma heralde diye korktum
  • Çok güzel açıklamışsın tebrikler. Bu piyasada bu kadar dolandırıcı olmasının sebebi de aslında insanlar. Ben kendi aracımı alırken özellikle plakasını değiştirmedim. sıfırından beri aynı plaka hasar kaydı yok diye. şimdi aracı satacağım millete bunu özellikle söylüyorum ama insanlar kıymetini bilmiyor. hasarlı bir aracı ucuza alıp plakasını değiştirip hasarsız diye satsam bir de piyasadan 300-500 aşağı fiyat koysam eminim hemen almaya gelen olur.
    yani insanlar kandırılmak istiyor. sebebi ise tek akıllıyı kendileri sanmaları. güya hasarsız aracı ucuza alacaklar. ucuz etin yahnisi yavan olur. bir mal iyi ise fiyatı da ona göre olur. kimse sağlam malını ucuza vermez.
  • Arkadaşlar şunu unutmayın eğer aracınız sanayide tamir gördü ise siz bunu nerede aratırsanız aratın gözükmez bunu ancak ya sahibi size söyler şahsen ben söyledim yada iyi bir kaporta ustasına götürür ölçüm cihazı ile mümkün olduğunca sık aralıklarla boya değerlerini ölçmektir eğer anormal değerler çıkarsa şüphelinin birde aracın hasas noktaları vardır mesala cıvata bağlantılarına, kaynak yerlerine, lastik altlarına dikkat etmek gibi fabrika macunu duruyor mu kısacası kendi ustanıza aracı götürüp baktıracam diye söyleyin eğer yan çizer uzak derse şüphelinin sonuçta bu masrafları karşılayacak sensin birde eğer boyada macun kullanılmadan yapıldı ise sıkıntı olamaz
    Biraz uzun oldu.

• Tramer ayrıca senin aracının karşı araca verdiği zarar bedelini de kaydediyor diye biliyorum. Yani sigorta sorgulanan plakada araca ve karşı araca ödenen bedelleri de kapsıyor. Bir arkadaşın yazdığı gibi Serçe ile Mercedese çarparsan senin plakanda gözüken rakama göre senin araba pert olmuş
  • zaten araç alacaksanız şasi no dan sorgulama yapınız.ruhsattakine baktıktan sonra ön cam şoför tarafında ve yolcu paspasının altındaki süngerin altında şaside damgalı şekilde şasi no yazar.hepsi doğru mu bakın,sonra kontrol edin.bi de tramer sisteminde plaka değişikliği de sorgulanabiliyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.