Şimdi Ara

5664 - araç SBM Kayıtlarında Yoktur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun süredir hayalini kururduğum bir aracı almak istiyorum nasipse, az önce satıcıyla telefonda görüşüp plaka ve şase no bilgilerini istedim. Plakayı verdi, ruhsat yanında olmadığı için "Şase nosunu araca bakmaya geldiğinizde ruhsattan göstersem olur mu?" dedi ben de üstelemedim.

5664'ten plaka sorgulatınca "Araça SBM Kayıtlarında Yoktur" diye yanıt geldi. Ben de DETAY sorgulatmak istedim (Aracın marka ve modeli, trafiğe çıkışı, son sahiplik süresi, plaka değişimi, vs...) fakat yine aynı şekilde "Araça SBM Kayıtlarında Yoktur" dedi. Doğal olarak bi huylandım. Hadi kazası yok diyelim, marka model ruhsat bilgileri de mi girilmemiş.

Daha önce başına benzer durum gelen var mı, yada bu olayın izahı nedir bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum. Gittiğim zaman şaseden de sorgulama yapacağım ama önceden bi fikir almak istedim konu hakkında...

• Araç belki çok yakın bir zamanda el degistirmiş ve plaka yeni değişmiş olabilir. Sbm veritabanına girmesi birkaç günü alabilir en güzeli şasi den sorgulamak yine.
  • plaka değişmiştir benimde başıma geldi şaseden çıkar ama tramer kayıdı
  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar, gidip baktık aynen sizin dediğiniz gibi şasi numarasından hasar kaydı ve bilgileri çıkıyor. Araç yeni el değiştirmiş, plaka da değiştirildiği için plaka üzerinde sorgulatınca temiz çıkıyor, sıfır kayıt.

Araçta değişen yada boya kesinlikle yok denilmişti. Özellikle telefonda da sorduk 13 yaşında araç nasıl değişensiz boyasız olur dedik, üzerine basa basa aynı şeyleri iddia ettiler.

İlk olarak cihazla baktık ve 6 yerde büyük çaplı boya tesbit ettik, boyasız ve değişensiz derken "Ufak tefek sürtme olmuştu lokal boyalar bunlar" denilmeye başlandı.

Plakadan sorgulatınca kazasız, şase no ile sorgulatınca 9 adet kazası var 3'ü ERP raporlu, diğer 6 kazadan da bir tanesi 11.250 TL diğerleri 800-3.400 TL arası değişiyor, son sahiplik süresi 1 ay ve son sahibi şirket görünüyor, ruhsata bakıp araştırınca anadolu yakasında bir galeri olduğunu öğrendik, araç 2003 model olmasına rağmen ilk tescil tarihi ruhsatta 2013, tramerde 2004. Muhtemelen ağır hasar yada pert, trafikten çekildi. Sonra sanayide, orda burda düzeltilip tekrar ruhsat tescil aldı diye düşündük. Nereye baksak mide bulandıracak bişeyler çıktı yani.

Sanırım plakadan sorgulatınca kazasız çıkıyor olmasına güvenmiş uyanık kardeşlerimiz. Güzelce kavgamızı ettik, stres attık geldik. Bi dünya zaman boşa gitmiş oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strider_4242 -- 14 Aralık 2016; 18:10:39 >

• strider_4242 kullanıcısına yanıt
    Bunlar ortaya çıkınca suratları nasıl oldu nasıl bi tepki verdiler ?
  • rahat adam kullanıcısına yanıt
    Adamlar profesyonel olmuş, ilk karşılaşmada falan öyle dürüst bi izlenim veriyorlar ki hareketler, konuşmalar falan... Herşeye de bi cevapları var, "Abi biz de bilmiyorduk, önceki sahibinde olmuştur, 1 ay oldu alalı ihtiyaçtan satıyoruz, vs..."

Devlet bunlardan birini ibret olsun diye alıp 15-20 yıl içeri atmadıkça, malını mülkünü neyi varsa satıp karşı tarafın zararını ödeyemedikçe sayıları katlanarak artar bunların. Adam ceza almıyor nasıl olsa, kolay yoldan da köşeyi dönüyor.

Bugün bize aracı geçirselerdi, sonra ben bunlara dava açsaydım eminim 2 yıldan önce karar çıkmazdı. Adamlar da o arada üzerlerindeki herşeyi zaten kardeşine, kaynına vs devretmiş olurdu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.