Şimdi Ara

5664-Kaza kaydı plaka değişince,yeni plakaya aktarılmıyor mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
39.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5664 ten plaka ile sorguladığımda arabamın kaza kaydı bulunmamakta olarak mesaj geliyor,fakat şase numarası ile sorguladığımda 4 sene önce yaklaşık 2000 tl ye yakın 2 ayrı kaza (çarpma) kaydı olduğu yazıyor.

Aracın plakası değişirse kaza kayıtları siliniyor mu ?

Birde şu şase numarası hilesi varmış,0 ları o olarak giriyorlarmış,değiştiriyorlarmış.Bu işin aslı nedir,nasıl anlayabiliriz ?

• sanırım değişiyordu plaka değşince. Birde eski aracın kaskosunu uygun fiyat olsun diye yenisine indirimli taşıyınca eski aracın kazaları da yeni araçtamış gibi çıkıyordu. Acaba o sistem değiş mi hala öyle mi ? Forumdanda bazı arkadaşların başına gelmişti.
  • Hımm peki bu şasi olayı nasıl oluyordu ? Galiba bunda da bir hile,oynama yapılıyormuş,bayağı aylar önce bununla ilgili bir yazı okumuştum.

Adam kasko yaptırmak için sigorta şirketini arayınca aracının pert olduğunu öğreniyordu,fakat şase numarasından sorgulama yaptığında herhangi bir kaza kaydı çıkmıyordu.Bu işin tam aslı nasıldı,unuttum
  • Ben geçen sene plakası değişeli yaklaşık 1 ay kadar olan bir araç satın almıştım ve 5664'ten tamiz çıkmıştı. Aldıktan hemen sonra eski plakasından sorgulama yapınca 1 tane hasar kaydı çıktı. Şimdi bendeki plakasıyla, 2 önceki plakasına ait hasar kaydı çıkıyor. Bu işin en temiz yolu motor numarasıyla sorgulatmak.
  • Plaka değişsede eski bilgiler yeni plakada gözükür.Daha doğrusu gözükmesi lazım.En azından kendi arabamızda öyle.Eskişehir'den 26 plakalı olarak aldık,öncesinde sorgulattığımda çıkan hasar 06 plaka olduktan sonrada sorgulattığımda aynen gözüküyor.Ancak anında nakil olmuyor,belki birkaç gün sürebilir.Çünkü ertesi günkü sorgumda çıkmadı,ertesi hafta denediğimde çıktı.Sırf bu boşluğu kullanıp hasarlı arabanın plakasını değiştirip temiz tramerde temiz göstermeye çalışıp satana denk geldim.

Eğer gözükmeseydi vay halimize! Plaka değiştirerek satmaktan kolay ne varki?

Zaten sistem ağır aksak işliyor,motordan sorgulamada farklı,şaseden sorgulamada farklı bilgiler geliyor.En azından bu kısmında sorun olmasın.

Bu arada unutmadan tekrar yazayım,lütfen alacağımız araçları cep telefonu ile tramerden,motor numarası ve şase numarası ile herhangi bir sigorta acentesinden ayrı ayrı sorgulamayı unutmayalım.

• Geçenlerde 01 plaka bir aracı sorguladım hasar kaydı ile birlikte eski plakasını da yazdılar. Hatta 34 müş eski plakası
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berk Erden

Geçenlerde 01 plaka bir aracı sorguladım hasar kaydı ile birlikte eski plakasını da yazdılar. Hatta 34 müş eski plakası

Eski plakasını nasıl öğrenebiliyoruz ? 5664 ile de adamlar iyi para kırıyorlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.