Şimdi Ara

5700 XT Bellek Sorunu !!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
2
Favori
5.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    AMD daha amarikan markası onlara göre nvidia ve intele karşı . AMD kesinlikle sıvazlanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 12 Şubat 2020; 21:56:12 >
  • b0Ni kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarımı azıcık okusan bu yorumu atmazdın.
  • imfatalty kullanıcısına yanıt
    attığım yorumda ne var? 3 aydır 5700xt kullanıyorum bu olayı kendim de yaşadığım için çok iyi biliyorum o yüzden, 5700 xt konusunda çok konuşuldu. konunun ilk mesajını okudum gerisini okumaya gerek yok. tek çözümü yazdığım şekilde zaten.
  • b0Ni kullanıcısına yanıt
    Dediğin olay tek monitör'de işe yarıyor. Çift monitör kullananlarda değil.
  • Takip eden var ise AMD'ye attığım ilk mail'de aldığım cevap; "bu olay normal,bir sıkıntı yok" oldu . (Mail görüntüsü önceki mesajlarda var)
    Bu mail'e cevap olarak "-Belleklerin boşta full hızda çalışması mı normal? Boşta bellek sıcaklıklarının 60 ila 70 derece olması mı normal? Bana bunlar hiç normal gelmedi." şeklinde geri dönüş yaptım.
    Aldığım cevap "MONİTÖRÜNÜ 120HZ'DE KULLAN" oldu. Türkiye'de daha kurumsal firmalar bulabilirim. Bunca zaman sempati duyduğum firmadan aldığım bu cevaplar zaten bozuk olan sinirlerimi iyice hoplattı.
    Bu olay ile ilgili daha duyarlı bir yaklaşım alana kadar mail atmaya devam edeceğim.

5700 XT Bellek Sorunu !!!

• quote:

Orijinalden alıntı: imfatalty

Takip eden var ise AMD'ye attığım ilk mail'de aldığım cevap; "bu olay normal,bir sıkıntı yok" oldu . (Mail görüntüsü önceki mesajlarda var)
    Bu mail'e cevap olarak "-Belleklerin boşta full hızda çalışması mı normal? Boşta bellek sıcaklıklarının 60 ila 70 derece olması mı normal? Bana bunlar hiç normal gelmedi." şeklinde geri dönüş yaptım.
    Aldığım cevap "MONİTÖRÜNÜ 120HZ'DE KULLAN" oldu. Türkiye'de daha kurumsal firmalar bulabilirim. Bunca zaman sempati duyduğum firmadan aldığım bu cevaplar zaten bozuk olan sinirlerimi iyice hoplattı.
    Bu olay ile ilgili daha duyarlı bir yaklaşım alana kadar mail atmaya devam edeceğim.

Vermiş olduğunuz Reddit linkinde konunun ekran kartı üreticisinden bağımsız, monitör ile ilgili bir sorun olduğu açıkça belirtilmiş.

Buyrun NVIDIA tarafında çift monitörde (monitörlerden 1 tanesi 144hz) bellek hızı durumu:

5700 XT Bellek Sorunu !!!

NVIDIA tarafında bu tarz konuların açılmamasının tek sebebinin VRM, VRAM gibi bileşenlerin sıcaklık değerlerinin NVIDIA tarafından raporlanmaması olduğuna inanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevoLand -- 13 Şubat 2020; 23:27:43 >

• RevoLand R kullanıcısına yanıt
    Hocam tam olarak dediğiniz kadar net değil. Tek monitörde listede olmayan monitörler ile sıkıntı yaşamayanlar var. Olay özellikle çift mönitörde karışıyor ve çözüm yok. Nvdia ile belleğin yüksek olduğunu ilk sizden gördüm. Rica etsem boşta bellek sıcaklığı ve tükettiği watt değerini paylaşabilirmisiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Hocam redditteki elemanın dediğine güvenilir bir kaynak olarak bakarsak ve paylaştığı teknik bilgileri de eklersek; 144hz de sorun olup 120hz de sorun olmaması durumu mantıklı gibi duruyor.

Afterburner ise sistem açılışından itibaren çalışıyor hocam, yani başlangıcı 7701mhz ile yapmışız Hatta dün bu konuyu görüp bellek hızındaki yapmış olduğum hız aşırtmayı iptal edip denedim, 7900 den 7000e düştü yine bir fark olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevoLand -- 13 Şubat 2020; 23:51:56 >
  • RevoLand R kullanıcısına yanıt
    Amd bana vermiş olduğu yanıtta monitör modelini sormadı. 144hz'de bu durum normal dedi sadece. Nvdia tarafında rog strix 2060 kullandım bellek kullanımını hatırlamıyorum fakat boşta hiçbir zaman fanı çalışmadı. Bellekler bazen o kadar ısınıyor ki ekran kartı düşük bile olsa kısa bir süre fanlarını çalıştırıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    gtx 970 ilk aldığım zamanlarda durduk yerde çakılıp duruyordu ve core clock sürekli 800 mhz de takılıyordu ilk 6 ay böyle çıldırtmıştı sonradan sıkıntı kalmadı, amd nin driverları başta zaten çuval çuval eziyet, sonradan adam oluyor geçmiş olsun. Sorun çözülmezse iade edin kahrını çekmeyin şu kartın.
  • Naıl iade edeceğiz ki hocam adamlar serviste 60hz lik tek monitöre takıp sorun yok diyecekler. 2 monitör ile deneyin biri 144hz olsun desen bile bakmazlar ki. Ancak hakem heyetinden karar çıkartmak ile olur.
    video çekip yollayın , bayiden aldıysanız gidip bağırın çağırın anca öyle çözülür bu işler
  • Merhaba bu konuyla ilgili zamanında video çekmiştim nasıl düzeltileceğine dair. Aynı sorun bende de var. 144 Hz ve üstü tüm monitörlerde var AMD ekran kartı kullanan.

Alternatif 2.yol ise 120 Hz'e düşürün masaüstü yenileme frekansını, oyun içinden 144 Hz'e çekin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Ryzen -- 14 Şubat 2020; 1:47:12 >
  • rx 570 için freesync monitör almıştım yanlış hatırlamıyorsam. bir kere kullanamadım freesynci her açtığımda mavi ekran verdi hiçbirşeyi açmadan masaüstünde. amd de işlemci almak lazım bence sadece
  • AMD nin ta a....
    satın aldığım günden beri oyun oynama hevesimi s....
    Rx 5700 adında mal bi ekran kartı kullanıyorum bf5 te 1080p de gpu kullanımı sürekli dalgalanıyor tam adam ile çatışırken yüzde 10lara falan düşüyor
    Saçma salak işleri en kısa zamanda satıp tekrardan nVidia ya ya geçiş yapacağım

Hatta bi an Niyetlendim Üretici firmaya mail göndereyim diye sizin yaptığınızı ürettiğiniz ekran kartının daha suyunda buyunada

Ekran kartı yapıyorsunuz oyun oynatmıyor bütün fatura bilgilerini gönderecektim garanti falan filan umrumda değil bu lanet olası ekran kartını aldım benim paramı geri verin diye mail atmayı düşündüm sonra dedim kim uğraşır bunlarla lanet olsun dedim en kısa zamanda satacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Schi20phrene kullanıcısına yanıt
    Menüde saç görünmeme grafik hatası, 19.12.1'de oyuna girereken bipleme sesi, DX12'de stutter'dan oynayamama, yeni sürücüler ile DX11'de siyah ekran no signal hataları, yani kısaca AMD'den iyice soğudum, bundan sonra bedava verseler kullanmam, NVIDIA'da Fast sync Latecy gibi özellikler de daha iyi çalışıyor, abartısız söylüyorum 1080 Ti ile DX12'de bile stutter'sız yağ gibi akıyordu, 1080p benchmark'lardaki 2080 Ti performansı vermesine kandık yaptık bir hata, AMD haysiyetli bir şirket olsaydı en fazla 2 sürücüde tüm hataları çözerdi, kendisine bile yararı olmayandan ne beklenir, 250mm²'lik gpu'ların kazancıyla ceplerini doldurdular, destek desen sıfır kullanıcı dostuymuş yav he he.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 14 Şubat 2020; 13:11:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

sen ne diyorsun bu gözler freesync gereksiz bir şey zaten zararlı oyunları kötü yapıyor diyen bile gördü

Alıntıları Göster
    Bence de çok elzem değil, rekabetçi oyunlarda tepkimeyi artırdığı için kötü yapuyor.

nVidia da fast sync vardı, açıyordun tearing olmuyordu mesela. İnput lag da vsync e oranla çok düşük kalıyordu. Ne gysnc ne de freesync çok gerekli olmayan teknolojiler benim açımdan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. Miller

Menüde saç görünmeme grafik hatası, 19.12.1'de oyuna girereken bipleme sesi, DX12'de stutter'dan oynayamama, yeni sürücüler ile DX11'de siyah ekran no signal hataları, yani kısaca AMD'den iyice soğudum, bundan sonra bedava verseler kullanmam, NVIDIA'da Fast sync Latecy gibi özellikler de daha iyi çalışıyor, abartısız söylüyorum 1080 Ti ile DX12'de bile stutter'sız yağ gibi akıyordu, 1080p benchmark'lardaki 2080 Ti performansı vermesine kandık yaptık bir hata, AMD haysiyetli bir şirket olsaydı en fazla 2 sürücüde tüm hataları çözerdi, kendisine bile yararı olmayandan ne beklenir, 250mm²'lik gpu'ların kazancıyla ceplerini doldurdular, destek desen sıfır kullanıcı dostuymuş yav he he.
    Size katılıyorum gerçekten haklısınız zaten uğraşmaktan iyice bıktım ikinci elden satıp tekrardan nVidia Satın alacağım hiç Uğraşamam artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben RX 5700 XT'i aldığım zaman satacaktım sürücü sorunları var diye. E alan adam demez mi bu ekran kartı bozuk mu diye. Geri vazgeçtim bu düşünceden sonra. AMD'nin küreklerce ekmek yemesi lazım yazılım bakımından. Yoksa kart 10 numara. Windows 7'de deneyen var mı nasıldır diye benim merak ettiğim nokta o.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.