Şimdi Ara

5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
407
Cevap
4
Favori
11.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam bana destek olabilirsiniz :)

5700x allcore negatif -30 da gayet güzel çalışıyor, multi skoru da gayet stabil. ben pbo adv. , scalar 10x kullanıyorum. +50 mhz boost ile. Sıkıntı şu, cpu z de single core skoru devamlı değişken, en iyi çekirdeklere -10 verip deniyorum bir denemede 645 veriyor , bir denemede 620 , devamlı değişken. Dolayısıyla bir türlü en iyi curve ayarını bulamadım. 5600x te single core skoru çok değişmez aynı çıkardı bunda devamlı düşme ve yükselme oluyor. Multi skorunda sorun yok. Sizce nedendir ? En iyi çekirdek 0 no lu, acaba ilk çekirdek olduğu için sistem yüklerinden devamlı etkileniyor olabilir mi ?

• defaulticus kullanıcısına yanıt

Elindeki altını, saflık sertifikası düşük altın olarak kullanıyo. Nasıl benzetme.5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

Evvel zaman içinde, 3,5 GHZ lik 7 3770K yı 4,8 GHZ yaptığımda ,tam 5.0 ghz e çekmeye hazırlanırken, kasa müessif bi kaza ile devrilmişti. Tabi anakart pert olunca,benimde 5,0 ghz hayalim uçtu diye ne üzülmüştüm.5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

• oemci32 kullanıcısına yanıt

O normal aslında. Arkada o an çalışan bir servis vs olduğunda cpu-z puanı düşebiliyor. O sebeple ortalama bir değer almak daha mantıklı olabilir.

-30 all core da random reset yemiyorsanız bence güzel bir cpu ya denk gelmişsiniz.

En iyi core lara -25-20 vs gibi değerler denenebilir.

Bence scalar ı pasif yapın cpu kendi o değerleri belirlesin.

boost u biraz arttırabilirsiniz o güzel olabilir.

Onun dışında sıcaklıklardan dolayı bir düşüş varsa eğer ppt değerleri ile oynamak da st de güzel sonuçlar verebilir.

Ben 1.2.0.7 de 5900x ile 650 gibi bir değer alıyordum.

Daha eski bios(1.2.0.4 ve öncesi) larda ise 680 leri görmüştüm. Yabancı forumlarda da 700-710 arası görenler vardı.

Bence son bioslar ile alınan 640 st puanı o cpu için gayet iyi bir değer denebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 20 Eylül 2022; 14:15:22 >
  • Mito ya pbo açtırabilirse gayet güzel bir benzetme olabilitesi var5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

Arkadaşın da 2600k sı vardı çok kasmadan 4.5ghz e çekip kullandırmıştım. O cpuyu kaç sene kullandı sonra en az 3-4 gpu değiştirmişti. Öyle bir efsanydi cpu 5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

Overclock, bende hastalık idi. Elime ne geçti ise overclock bastım .En çok da AMD Phenom işlemcileri zevkli idi.Rekor rekor üstüne patlatırdım. Ne günlerdi be.5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

Şimdi pek tadım kalmadı açıkçası. Ama yine de içinde gizli bi cevher zaten bulunan bi işlemciye de,otur oturduğun yerde,sana yem falan yok. Olduğu kadar,demem.5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

• oemci32 kullanıcısına yanıt

defaulticusun dediğini yap bence de. scaları auto yani. Çarpan verdikçe, işlemciyi yüksek voltaj talebi ile kandırıyormuşsun Yurt dışı ,bilen sitelerde ,çok yerde okudum,bende. Zararı bile varmış.

• Ben genelde extreme oc işine girmem. Çünkü bir yerden sonra alınacak %1-5 performans için 10-15c sıcaklıkların ya da benzeri güç tüketimlerinin artması gerekiyor. O seviyeden sonra pek mantıklı gelmiyor bana. Ama kısa süreli denememi yapıp geri çekerdim tabii5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

Teşekkür ederim açıklama için, sıcaklık sorunum yok. Scalar konusunda 1x ayarlafigimda zaman zaman daha iyi sonuç aldım , zaman zaman da 10x te. Auto da kalınca 7x verdi değer olarak , pbo2 curve ayar yazılımında gördüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşta 2600k efsanesi vardı bende de o zaman fena olmayan i7 3820 sonra da 4820k.

Ondan önce de elimde bir diğer efsane olan q6600 vardı. Elimdeki thermaltake big typhoon 3.6ghz e çıkartmıştım. Güzel günlerdi.

core2duo-quad ile sandy bridge ler kullandığım en iyi intel cpuları barındırıyordu.

Sonra da güç tüketimini uçurunca ve devamlı anakart sattırmaya çalışınca intel i bırakıp 3700x ile ryzen e daldım. Sonrasında da 5900x ve şu an da 5800x3d var pc de5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

Şu an iyi ki de intele geçmemişim diyorum geçsem bana psu masrafı çıkma ihtimali artacaktı.

1000w psu yu 5800x3d ile oc siz kullanıyorum. Şimdi atıyorum elimde 12-3900k olsa yeni gelecek bir amd ya da nvidia gpu ya pay kalmayabilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 20 Eylül 2022; 15:16:53 >

kısmet hocam işlemci borcu bitsin hele de birde abartılı oyun oynamayınca uçmaya gerek kalmıyor o yüzden oc ile işim olmuyor hiç5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

• Hocam gece baya baktım 5700x pbo açanların çoğu sıvı soğutma ve onda bile ısılar fazla ki hava soğutmalarda benimkinden büyük olanlar bile zor yetiyorken ben benim soğutucuyla hiç oc bilmeden pbo açıp uğraşmak boşa uğraş gibi geliyor5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE  ayrıca mühendis yeter deseydi 5900x almaya niyetliydim he hava soğutmalar insancıl fiyatta olsa o zaman daha heybetlisini alıp takardım ama benimki bile olmuş 1000 tl civarı gerek yok yani5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 20 Eylül 2022; 15:35:25 >

5800x3D oyun işlemcisi. Pro. uygulamaların çoğunda, düz 5800X in bile bi tık gerisinde.

Ama işte oyun için alana ,bulunmaz hint kumaşı.5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

PPT ve diğer 2 değeri default olarak kaç gördün. Daha doğrusu PBO yu açmadan yani. Açtıktan sonra ,biosdan PBO limiti motherboardmı yaptın ,yoksa disabled mi.Yaptıktan sonra kaç oldu bu değerler.

1000 wat power aldıysan ,hiç çekinme.RTX 4090 için, 600 watt yazılıyor. Senin power,yine de rahatça yeter., Ama 600 watta,tüketim yani.Yalnız ,12 pinli adaptör gerekecek. Onu ,satarlar sanırım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 20 Eylül 2022; 15:34:28 >
  • 5800x3d biliyorsun biostan kilitli oluyor bu ayarlar. O sebeple hiç win10 üzerinden curve optimizer gibi ayarları girmedim. Amd kilitliyorsa bir bildiği vardır diye.

5900x için soruyorsan da şimdi hatırlamam pek mümkün değil

Zaten yaptığım en yüksek core kullandıran iş oyun makinede. O sebeple 5900x i de fazla geldiği için sattım zaten.

1000w dediğin gibi sorun çıkarmaz ama bu arkadaşlar bir de haberleşme için üstte bir giriş eklemişler o sıkıntı yaratabilir işte.

Hatta dönüştürücü ile kullananlar arada çökme falan da yaşamışlar. Biliyorsun 3090ti gibi ürünler bu yeni girişe sahip.

Bana 3,4 hatta 5 tane 8 pin güç girişi veren bir gpu dahi olsa psu üstünde bu güç girişleri var o şekilde kullanırım diye düşünüyorum. Ama beni yeni girişe zorlarsa o kartı dönüştürücülü de olsa kullanmak istemem. Dönüştürücü tehlikeli de olabiliyor güvenemem.

Hatta bir ara extension kabloları kullanılıyordu onları kullanmamak için gittim psu ya ek olarak psu fiyatına yakın siyah beyaz özel sleeve cable aldım ki arada bağlantı sorunu olmazsın diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 20 Eylül 2022; 15:41:12 >

• Evet o dönüştürücüler bence de pek sağlıklı değil .Ben elektrik müh. değilim, ama en azından okuduklarımdan her powerin her çıkışının belli bi watta kadar verebileceğini/yüklenilebileceğini biliyorum. 400 Watt verebilen bi çıkışa 600 wattlık dönüştürücü kablo takarsan, ne olur yani. Sadece ,görüntü olur.

Doğru yahu,bi an 5800X3D nin kilitli olduğunu, atlamışım.5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE Tak kullan işlemcisi,o.

• Evet hocalar biosa girdim baktım anlatın bakalım böyle mi ayar5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE Bu arada kaydetmeden çıktım önce sorayım dedim @metin abi 52 sende gör5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

İLK AYAR BÖYLE Mİ?

5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE

İKİNCİ AYAR BÖYLE Mİ?

VE CURVE DE BUNU YAPTIM DOĞRU MU?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 20 Eylül 2022; 17:51:44 >

• mito1172 kullanıcısına yanıt

Cpu boost clock u arttırabilirsin 200 de versen sorun olmaz.

Throttle limit motherboard seçilebilir.

curve optimizer için all core -20 ile başla bence sonra -25 ve -30 denersin

başka bir şeye dokunmana gerek yok bence.

Eğer sıcaklıklar sorun çıkarırsa ppt ayarlarına bakarsın.

-20 -25 -30 da st ve mt de kaç puanlar alıyorsun onları bir çıkarırsan iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 20 Eylül 2022; 17:55:16 >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Haha hayırlı olsun. Konuya heyecan geldi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Cpu boost clock u manuel yapıp mı yazıcaz yoksa enable yapınca yazma yeri çıkıyor mu? hocam Throttle limit nerede resimlerde göremedim? bir de curve de 20 yazıcaz dimi başa tre falan koymadan böyle yazmışsın da -205700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE  valla hocam ppt falan nerede bilmem deme öyle şeyler5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 20 Eylül 2022; 19:37:20 >
  • silver25 S kullanıcısına yanıt

Ya sorma ne heyecan5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

• Dur yaw,heyecan yapacak bi şey yok.5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

Curve yi ,istersen önce ,yaptığın gibi 10 da kalsın. Çekirdekleri fazla voltaj olarak düşürmemiş olursun Stabiitede bozulmaz. Defaulticusun dediği 20-25 lerde stabilitenin etkilenme ihtimali artıyor.

Hatta ,hiç heyecan yapmak istemiyorsan, önce curveyi hiç elleme.

Sadece PBO yu halledelim.Hem sıcaklları ilk aşamada bi gözlemlemiş oluruz.

@defaulticus

İşine karıştım gibi oldu ama, Mito, helecanlı,yavaş yavaş ilerlet istersen. Top sende.5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.