Mithat Hoca hayırlı olsun,halis mulis 8 cekirdek 16 izlek islemcin oldu en ideal senaryo, yok E yok P yok kucuk yok ortanca kardes vs yok.Boardun zaten Kral gule gule kullan. Hocam onlar kopuk alma fiyatları normale iner.Normale inse de DDR5 falan bizi bozar. |
5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE (12. sayfa)
-
-
Teşekkür ederim aynen yine 8 çekirdeği kaptık Evet kısmetse bu yeter bana baya
-
Hocam amiane tabirle kasinmayan adama 5 yıl gider 😊
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen bende 11 yıllık var hala taş gibi ben kaşınmam zaten
-
Hoca bizim mahallede varmış bilgi zaten
Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)
-
Sağ ol hocam niyetlenirsem sizlere haber ederim hatta alttaki konuda benim kartın aynı biosu var arkadaş sağ olsun iyi anlatmış açıkçası ben sıcak çalışan işlemci sevmiyorum takıntım var sanırım o yüzden de oc ters geliyor bana
Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)
-
ben de 2600 sahibiyim arctic esports 34 duo ile kullanıyorum 5700x'e geçiş yapmayı planlıyorum. o.c yapmayacağım ve pbo'yu kapalı tutarım muhtemelen. Sıcaklık değerlerim 60'ı geçmez diye tahmin ediyorum.
-
Bu arada bu b2 mi ilginç
-
5700x İşlemcilerin hepsi B2 Yanlış hatırlamıyorsam. Onun dışında yeni fabrikadan çıkmış işlemciler de hep B2
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Diğer önce çıkan 5600x 5800x 5900x 5950x işlemcilerin yeni çıkanları b2 olması şaşırtmaz da 5700x b2 görünce şaşırdım
-
boşta 41 c yükte en fazla 65 gördüm stok ayarlarda soğutucum imzamda
-
PBO yu açmaz, işlemciyi ,yerlerde perişan edersen, canına ot tıkarsan,tabi ki ısınmaz.
PBO işinin ,baba fikrini kaptım sayıyorum kendimi. PPT, TDC ,EDC hikaye. Hiç bulaşmayacaksın ,sevmedim ben bu ayarı.Bu değerler,işlemciyi sadece frenlemek için .Yoksa anakrttan tüm limitleri kaldırdınmı,zaten işlemci max. güce ,hoplaya zıplaya çıkabiliyor. Frenleme ,hikaye yani,bence.
Benim anladığım bu. Yanlışım varsa,düzeltin.
Tek yapılacak operasyon ,curve optimizer. O sıcaklkları düşürebiliyor ve aynı voltta ,her çekirdeğin bağımsıız olarak daha yüksek frekanslara çıkabilmesini de sağlıyor.
Onunda ,her çekirdeği tek ayarlaman ve her ayardan sonra(bi program vardı galiba,onunla tek tek stabilite testi yapmak gerekiyor);
Biraz uğraştırıcı bi durum ama isteyen yapabilir.
Mito, aç şu PBOyu. Sadece açalım,bırakalım öyle. Başka bi şey yapmıcaz zaten. Sıcaklığa bi bakalım.Boşta bile fazla gelirse,kapatırız. Kapatma dediğim ,biosu tekrar defaulta aldıkmı,tamamdır.
-
Niye yerlerde olsun yaw valla çekirdekler kıpır kıpır 3.6 3.9 4.2 4.6 geziyor gayette performanslı bence ne diye terleteyim işlemciyi durduk yere O ns yi millet günlerce uğraşıp alamazken biz docp açıp aldık sadece daha ne olsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 19 Eylül 2022; 23:10:33 > -
Bütün fosiller bu konuya toplandı herhalde
-
Niye fosil olunca ne oluyor
-
Benim gibi fosilsiniz hocam şaka bir yana eski forumdaşlardan kimse kalmadı pek
-
yeni nesil adminler küstürmüştür diğer fosilleri çünkü hık desek ceza veriyorlar çocuk gibi benimde bazen gidesim geliyor da can sıkıntısı ve alışkanlık hep buradayız
-
Sene sonunda noctua nın yeni nesil 140mm soğutucuları gelecek. Mito bir u14a chromax alıp 5700x e bir pbo açsan uçuşa geçersin bence
-
Yahu,mühendis, elindeki soğutucuda iş görür. Soğutucular üzerine bi kitap yazmadığım kaldı, benim. Meslek de uygun zaten.
Ancak,fakat,velakin ,elini bi türlü biosa attıramadık,Mito'nun.
Nedense, çekiniyo.
AMD ,işlemcisine 90 watt sıcaklık eşiği koymuş. O da, frekans düşümünün başladığı sıcaklık.
Bi işlemciyi voltajdan başka hiçbi şey bozamıyor. Sıcaklıkta zaten 100 dereceleri fazla aşarsan ,işlemci kendini kapatıyor.
Ben yine de deneyeceğini sanmıyorum ama yine de belli olmaz,tabi ki.
-
Çekiniyorsa yapacak bir şey yok. Zorla kulağından tutup bios a sokacak değiliz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X